Покана за проекти в аудио-визуалния сектор по програма МЕДИА

Обявена е покана за проектни предложения в подкрепа за телевизионното разпространение на европейски аудио-визуални творби по програма МЕДИА 2007.


Цел:


Програмата цели да подпомогне транснационалното разпространение на европейски аудио-визуални творби, като насърчи сътрудничеството между телевизионните компании и независимите продуценти и разпространители.
Допустими кандидати:


Настоящият конкурс е насочен към европейски компании, които с дейността си подпомагат споменатите цели, и в частност за независими телевизионни продуцентски къщи. Кандидатите трябва да са регистрирани в или управлявани от граждани на страни членки на Европейския съюз или на държави от Европейското икономическо пространство (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия), Швейцария и Хърватия.


Допустими дейности:


Предложената аудио-визуална творба трябва да бъде независима европейска телевизионна продукция (игрален, анимационен или творчески документален филм) с участието на най-малко три телевизионни компании от няколко държави-членки на Европейския съюз или страни, участващи в програмата МЕДИА 2007.


За да бъде валидна, кандидатурата трябва да бъде подадена най-рано 6 месеца преди първия ден от снимките на продукцията и най-късно на първия ден от снимките на продукцията.


Максималната продължителност на проектите е 30 или 42  месеца.


Бюджет:


Общият предвиден бюджет е 10,4 млн. евро.


Максималната стойност на отпусканата субсидия е 500 000 евро за творба в областта на игралното кино и анимацията и 300 000 евро за творба в областта на документалистиката. Финансирането не може да надвишава 12,5 % от общите допустимите разходи за игрални и анимационни филми и 20 % за документални филми.


Краен срок:


Кандидатурите трябва да бъдат изпратени до Изпълнителната агенция (EACEA) до 15 ноември 2010, 28 февруари 2011 и 20 юни 2011.


Допълнителна информация:


Инструкциите и формулярите за кандидатстване, свързани с поканата за предложения можете да намерите на интернет страницата на програма МЕДИА.


Пълния текст на поканата може да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C248 от 15.9.2010.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK