Покана за съвместни изследователски проекти с Бразилия

Обявена е покана за съвместни проекти в областта на информационните и комуникационните технологии по специфична програма ""Сътрудничество" на Седма рамкова програма за научни изследвания. Проектите се реализират в сътрудничество с Министерството на науката и технологиите на Бразилия.


Цел:


Целта на съвместните проекти е придобиването на нови знания в сферата на технологиите и разработването на общи изследователски ресурси. Международното сътрудничество има за цел отговори на взаимните интереси на Европейския съюз (ЕС) и Бразилия в областта на микроелектрониката и микросистемите, бъдещите интернет технологии и сигурност.
Допустими кандидати:


Настоящият конкурс е насочен към юридически лица със седалище в ЕС или в някоя от асоциираните към ЕС държави. Проектите трябва да са разработени съвместно от поне 3 независими организации.


Допустими дейности:


Финансират се малки или средни съвместни изследователски проекти. Проектите задължително трябва да включват сътрудничество с проект в Бразилия.


Примерни допустими дейности:


- дейности, насърчаващи развитието на научните изследвания и технологиите;


- тестване и демонстриране на иновативни технологични продукти;


- дейности по осигуряване на комуникацията между участниците в проекта и осъществяване на връзка с Европейската комисия.


Индикативен бюджет: 5 млн. евро.


Освен финансирането от ЕС, Министерството на науката и технологиите на Бразилия предвижда да отпусне същия бюджет.


Максималната стойност на отпусканата субсидия е 1 500 000 евро


Краен срок: 18 януари 2011 г.


Допълнителна информация:


Пълният текст на поканата и насоки за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Седма рамкова програма за научни изследвания.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK