Покана за проекти в подкрепа на изследователските организации

Обявена е покана за съвместни проекти в подкрепа на изследователски организации по специфична програма "Хора" на Седма рамкова програма за научни изследвания.


Цел:


Целта на подкрепящите дейности е да подпомогнат научните изследвания и развитието на технологиите. Проектите целят да насърчат участието на малките и средни предприятия, гражданските сдружения и учебните заведения в посочените сфери.
Допустими кандидати:


Настоящият конкурс е насочен към изследователски организации, университети, предприятия (включително малки и средни), фондации, асоциации, държавни институции.


Участниците трябва да са юридически лица със седалище в Европейския съюз (ЕС) или в някоя от асоциираните към ЕС държави.


Допустими дейности:


Финансират се координиращи дейности и специфични дейности за подкрепа.


Примерни допустими дейности:


- Дейности по мониторинг и оценяване;


- провеждане на конференции, семинари, обучения, работни срещи с експерти и др.;


- дейности по осигуряване на работата на организацията.


Индикативен бюджет: 4 млн. евро


Краен срок: 12 януари 2011 г.


Допълнителна информация:


Пълния текст на поканата и насоки за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Седма рамкова програма за научни изследвания.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Така, както гледам предметите на финансиране, кандидати ще се намерят веднага . За такива алабализми Ганьо веднага ще измисли нещо. Обучение на продавачки в "лидерски умения" и на майстор-стъклари в "кризисен мениджмънт" (конкретни примери по програма "човешки ресурси". Виж, като стана въпрос за изследвания по електромобилите, там ни нямаше никакви.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 2. 2 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  до циник
  За щастие оценката на кандидатите е от самата Европейската комисия и никой Ганю не може да повлияе и да се докопа. Тази програма се отнася за НАУКА. Виж, ако оценяването беше в БГ, такива некадърници като сегашния министър на образованието и всички мутри около него щяха да са първи. Те и сега са първи у нас и мачкат всичко по-кадърно от тях самите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK