Покана за проекти с цел мобилност на изследователи

Обявена е покана за проекти с цел мобилност на изследователи по "Международна програма за обмен на изследователи" (International Research Staff Exchange Scheme) в рамките на специфична програма "Хора" на Седма рамкова програма за научни изследвания.


Цел


Международната програма за обмен на изследователи в рамките на дейностите "Мария Кюри" цели да подпомогне и насърчи научноизследователските организации да създадат или да укрепят дългосрочно сътрудничество с други организации.
Допустими кандидати


Настоящият конкурс е насочен към сдружения, които включват поне две изследователски организации от две различни държави-членки на ЕС или асоциирани страни плюс една или повече организации от страни, с които ЕС има споразумение за научно и техническо сътрудничество, или от страни, попадащи в обхвата на Европейската политика за добросъседство.


Допустими дейности


По програмата се финансират партньорски проекти. В зависимост от страните, които са включени в проекта, субсидията може да покрива в различна степен пътните разходи, разходите по престоя и провеждането на изследователския обмен.


Индикативен бюджет: 30 млн. евро


Краен срок: 17 март 2011 г.


Допълнителна информация:


Пълния текст на поканата и насоки за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на Седма рамкова програма за научни изследвания.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK