Покана за проекти с цел разпространение на европейски филми

Обявена е покана за проектни предложения с цел подкрепа за международното разпространение на европейски филми - Схема "агенции за продажби" 2011 г. по програма МЕДИА 2007.


Цел


Една от целите на програмата е да насърчава международното разпространение на нови европейски филми, като предоставя средства на разпространители според тяхното представяне на пазара.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към европейски компании, специализирани в разпространението на европейски произведения в киносалони.


Кандидатите трябва да са установени в държава - членка на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Хърватия.


Допустими дейности


С отпуснатото финансиране компаниите трябва да създадат фонд за придобиването на права за международни продажби и/или за популяризирането, пускането в продажба и рекламата на нови европейски ненационални филми.


Бюджет:  1 000 000 евро


Субсидията не може да надвишава 50% от общите допустими разходи.


Краен срок: 17 юни 2011 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 121 от 19.4.2011 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK