Покана за проекти в аудиовизуалния сектор

Обявена е покана за проектни предложения с цел подкрепа за "видео по заявка и дигитално киноразпространение" по програма МЕДИА 2007.


Цел


Основната цел на тази схема е да подпомогне създаването и експлоатацията на каталози с европейски произведения. Творбите трябва да се разпространяват по дигитален път на международно ниво чрез модерни услуги за разпространение, включващи  дигитални системи за сигурност.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към европейски дружества, чиято дейност способства постигането на горепосочените цели.


Кандидатите трябва да са установени в държава - членка на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Хърватия.


Допустими дейности


Ще бъдат финансиране следните проекти:


1. Видео по заявка (VoD): услуга, даваща възможност на потребителите да избират аудио-визуални произведения от централен сървър, които да гледат дистанционно чрез стрийминг и/или изтегляне,


2. Дигитално киноразпространение (DCD): дигитална доставка (с приемлив търговски стандарт) на "основно съдържание", т.е. игрални филми, телевизионни филми и сериали, късометражни филми (игрални, анимационни или творчески документални филми) в кината за прожектиране (чрез харддиск, сателит, онлайн).


Минималната продължителност на проектите е 3 години.


Бюджет :  7 000 000 евро.


Максималното участие по проект съгласно тези насоки е 1 000 000 евро.


Субсидията не може да надвишава 50% от общите допустими разходи.


Краен срок: 20 юни 2011 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 121 от 19.4.2011 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK