Покана за проекти в областта на спорта

Обявена е покана за проектни предложения в изпълнение на подготвителното действие в областта на спорта


Поканата е в съответствие с работната програма за 2011 г. относно безвъзмездните средства и договорите във връзка с подготвителното действие в областта на спорта и специалните годишни събития. За изпълнението и управлението на действието отговаря отдел "Спорт" на генерална дирекция "Образование и култура" на Европейската комисия.


Цел
Основната цел на поканата е да насърчи създаването на мрежи и да подпомогне обмена на добри практики в областта на спорта.


Допустими кандидати


Поканата е насочена към публични органи и организации с нестопанска цел със седалище, регистрирано в една от държавите-членки на Европейския съюз.


Допустими дейности


Ще бъдат финансирани транснационални проекти в следните сфери:


- предотвратяване и борба с насилието и нетолерантността в спорта,
- насърчаване на новаторски подходи за укрепване на организацията на спорта в Европа.


Проектите трябва да започват в периода от 1 декември 2011 г. до 31 март 2012 г. и да приключват най- късно на 30 юни 2013 г.


Бюджет: 2 000 000 евро.


Максималният размер на финансовата помощ не може да надвишава  80% от общите допустими разходи.


Краен срок: 29 юли 2011 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата и насоки за кандидатстване можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С 131 от 3.5.2011 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK