Покана за проекти към Европейската мрежа за професионално образование и обучение

Обявена е покана за представяне на предложения към Европейската мрежа на Cedefop за професионално образование и обучение (ReferNet).


Европейският център за развитие на професионалното обучение (Cedefop) е агенция на Европейския съюз със седалище в Гърция.


Цел
Основната цел на поканата е да избере един кандидат от всяка допустима страна, с който Cedefop да сключи четиригодишно рамково споразумение за партньорство.


Допустими кандидати


Поканата е насочена към публични и частни организации. Те трябва да са юридически лица и да са регистрирани в една от държавите членки на Европейския съюз или в Исландия и Норвегия.


Допустими дейности


Кандидатите трябва да подадат предложение за четиригодишно рамково партньорство, както и заявление за безвъзмездна помощ за действие за 2012 г.


Продължителността на проектите по заявлението за безвъзмездна помощ е 12 месеца.


Бюджет


Прогнозният бюджет, предвиден за срока на рамковите споразумения за партньорство, е 4 000 000 евро.


Общият предвиден бюджет за годишния работен план за 2012 г. е 955 000 евро. Той ще се разпредели на основата на три групи държави според тяхното население.


- Група 1: Кипър, Естония, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения и Исландия. Максимална сума на безвъзмездната помощ: 23 615 евро,
- Група 2: Австрия, Белгия, България, Чешка република, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словашка република, Швеция и Норвегия. Максимална сума на безвъзмездната помощ: 33 625 евро,
- Група 3: Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Обединеното кралство. Максимална сума на безвъзмездната помощ: 43 620 евро.


Максималният размер на финансовата помощ не може да надвишава  70% от допустимите разходи.


Краен срок: 8 юли 2011 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата и насоки за кандидатстване можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С 136 от 6.5.2011 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK