Покана за подкрепа за развитието на онлайн и офлайн интерактивни творби

Обявена е покана за представяне на предложения за развитието на онлайн и офлайн интерактивни творби. Поканата е по програма МЕДИЯ 2007.


Цел


Целта на настоящата покана е подпомага чрез оказване на финансова подкрепа разработването на продукции, предназначени за европейския и международния пазар, представяни от независими продуцентски компании в следните категории: драма, документално и анимационно кино.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към европейските компании, чиято дейност допринася за постигането на тези цели, и по-специално към независимите продуцентски компании. Те трябва да са регистрирани в държава членка на Европейския съюз или в държава от Европейското икономическо пространство, Швейцария или Хърватия.


Допустими дейности


Допустими са дейностите по развитието на следните интерактивни творби:


- разработка на концепция (до етап на първото годно за експлоатация приложение) за цифрово интерактивно съдържание като допълнение към аудиовизуален проект (драма, творчески документален филм или анимационен филм), специално разработена за поне една от следните платформи: интернет, персонален компютър, конзола, джобен компютър, интерактивна телевизия.


Цифровото съдържание трябва да демонстрира:


- значителна степен на интерактивност с разказвателен елемент,


- оригиналност, творчество и иновативност спрямо съществуващи творби,


- потенциал за търговска експлоатация в европейски мащаб.


Само следните видове аудиовизуални проекти, предназначени за търговско разпространение могат да се допълват от представената интерактивна творба:


— драма с продължителност от най-малко 50 минути (пълното времетраене на сериала в случай на сериен филм),


— творчески документален филм с продължителност от най-малко 25 минути (времетраенето на един епизод в случай на сериен филм),


— анимационен филм с продължителност от най-малко 24 минути (пълното времетраене на сериала, ако става въпрос за сериен филм).


Бюджет:


Общият наличен бюджет възлиза на 2.5 млн. евро. Максималната финансова помощ, която може да се предостави, е между 10 000 евро и 150 000 евро.


Тя не може да надвишава 50 % от допустимите разходи, представени от продуцента (60 % — за проекти, представляващи интерес за популяризиране на европейското културно многообразие).


Краен срок:


Поканата за представяне на предложения има два крайни срока. За да спази първия краен срок, кандидатурата трябва да бъдe изпратена между датата на публикуването на поканата за представяне на предложения и 25 ноември 2011 г.


За да спази втория краен срок, кандидатурата трябва да бъде изпратена между 26 ноември 2011 г. и 13 април 2012 г., датата на приключване на поканата за представяне на предложения


Максималната продължителност на проекта е до 30 юни 2014 г. за молби за финансиране, подадени в рамките на първия краен срок, и до 30 ноември 2014 г. — за кандидатурите, представени в рамките на втория краен срок, или до датата на започване на продукцията, в зависимост от това коя от тези дати е по-ранна.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 279 от 23.9.2011 г. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK