Покана за подкрепа за телевизионното разпространение на европейски аудио-визуални творби

Обявена е покана за подкрепа за телевизионното разпространение на европейски аудио-визуални творби по програма МЕДИА 2007.


Цел


Целта на програмата е подпомагане на транснационалното разпространение на европейски аудио- визуални творби, произведени от независими продуцентски къщи, като се насърчава сътрудничеството между телевизионните компании, от една страна, и независимите продуценти и разпространители, от друга страна.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към европейските компании, чиято дейност допринася за постигането на тези цели, и в частност за независими телевизионни продуцентски къщи. Те трябва да са регистрирани в държава членка на Европейския съюз или в държава от Европейското икономическо пространство, Швейцария или Хърватия.


Допустими дейности


По настоящата покана ще се финансират аудио-визуални творби, които са независима европейска телевизионна продукция (игрален, анимационен или творчески документален филм) с участието на най-малко три телевизионни компании от няколко държави-членки на ЕС или страни, участващи в програмата МЕДИА 2007.


Кандидатурата трябва да бъде подадена най-късно до първия снимачен ден.


Максималната продължителност на проектите е 30 или 42 (в случаите на проекти за сериали) месеца.


Бюджет:


Общият предвиден бюджет е 10.8 милиона евро.


Максималната стойност на финансовата подкрепа е 500 000 евро на творба за проекти от областта на игралното кино и анимацията и 300 000 евро на творба за проекти от областта на документалистиката.


Отпуснатата финансова помощ не може да надвишава 12.5% от допустимите разходи, представени от продуцента, за игрални и анимационни филми и 20% от допустимите разходи за документални филми.


Краен срок:


Кандидатурите трябва да бъдат изпратени не по-късно от 16 декември 2011 г. или 11 юни 2012 г.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 286 от 30.9.2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK