Покана за сътрудничество в областта на образованието и мобилността

Обявена е покана за представяне на предложения по програма по ICI (Инструмент за индустриализираните страни) за сътрудничество в областта на висшето образование и обучението между Европейския съюз и Австралия и Европейския съюз и Република Корея.


Цел


Основната цел е да се поощри взаимното разбирателство между народите на държавите членки на ЕС и партньорските държави, включително по-задълбоченото познаване на техните езици, култури и институции. Програмата цели и да се повиши качеството на висшето образование и обучение чрез създаването на балансирани партньорства между висшите учебни заведения и институции за обучение в ЕС и партньорските държави.
Допустими кандидати


Настоящата покана за представяне на предложения е отворена за участие за консорциум от висши учебни заведения и/или институции за обучение след средното образование.


Допустимите кандидати трябва да са от една от партньорските държави и от една от 27-те държави членки на ЕС.


Допустими дейности


Настоящата покана за представяне на предложения се отнася до два вида дейности: съвместни проекти за мобилност и проекти за съвместни академични степени.


За съвместни проекти за мобилност (JMP) се предоставя подкрепа на консорциуми от институции за професионално обучение след средното образование от държави членки на ЕС и от партньорската държава за осъществяване на съвместни програми за проучвания и обучение, и на мобилност на студенти и академични преподаватели. Предоставяната подкрепа включва еднократно финансиране на административни дейности, стипендии за студенти и членове на академичния и административния персонал


Максималната продължителност на съвместните проекти за мобилност е 36 месеца. 


За проекти за съвместни академични степени (JDP) се предоставя подкрепа за разработване и изпълнение на програми за двойни или съвместни академични степени. 


Максималната продължителност на проектите за съвместни академични степени е 48  месеца.


Бюджет


Наличният бюджет възлиза на приблизително 2.3 млн. евро. 


Максималният размер на финансирането от страна на ЕС ще бъде 350 000 евро  за проект за съвместни академични степени с продължителност 4 години с участието на 2 или повече институции от ЕС и 262 500 евро за съвместен проект за мобилност с продължителност 3  години с участието на три или повече институции от ЕС.


Краен срок: 30 март 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителна информация можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С 394 от 30.11.2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK