Покана за проекти за подобрение на централните администрации

Обявена е покана за подаване на проектни предложения "Стандартна информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост". Поканата е по Оперативната програма "Административен капацитет" (ОПАК), приоритетна ос ІII "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление".


Цел


Целта на поканата е да насърчи усъвършенстването на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към централните администрации. Според Закона за администрацията , централната администрация на изпълнителната власт включва администрацията на Министерския съвет, министерствата, държавните агенции, администрацията на държавните комисии, изпълнителните агенции, административните структури, създадени с нормативен акт, които имат функции във връзка с осъществяването на изпълнителната власт.           


Допустими дейности


Дейностите трябва да са насочени към специфичната цел на настоящата процедура, а именно усъвършенстване на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса.


Примерни допустими дейности по настоящата процедура са:


- изграждане/надграждане на информационно-комуникационни системи,
- разработване и внедряване на нови модули към съществуващи информационни системи,
- разработване на анализи, програми за развитие на националната инфраструктура за пространствена информация,
- усъвършенстване на съществуващи и внедряване на нови електронни административни услуги,
-провеждане на съпътстващи обучения, ако това е необходимо и обосновано, разходите за тях трябва да са до 10% от общите допустими разходи по проекта.


Бюджет: Общата стойност на процедурата е 7 млн. лв. Минимална стойност на проектите е 100 000 лв.  


Краен срок: 17 април 2012 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на поканата можете да намерите на страницата на структурните фондове в България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK