Покана за подкрепа за осъществяване на пилотни проекти по МЕДИА 2007

Обявена е покана за представяне на предложения по програмата за подпомагане на европейския аудио-визуален сектор МЕДИА 2007 - подкрепа за осъществяване на пилотни проекти.


Цел


Програмата може да подкрепя пилотни проекти с цел гарантиране на адаптирането ѝ към развитието на пазара, като по-специално се набляга на въвеждането и използването на информационните и комуникаци­онните технологии.
Допустими кандидати


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност помага за постигането на горепо­сочените цели. Кандидатите трябва да са установени в една от държавите членки на Европейския съюз, страните от Европейското икономическо пространство, Швейцария, Хърватия, Босна и Херцеговина.


Допустими дейности


Допустими са следните проекти:


1. Разпространение: нови начини за създаване и разпространение на европейско аудио-визуално съдържание с помощта на нелинейни услуги,


2. Отворена среда за медийно продуциране,


3. Разпространение — популяризиране и маркетинг, използване на уебтехники за развиване на местни кино общности,


4. "Junction Media Portal" (събирателен медиен портал): разширяване и подобряване на достъпа и изпол­зването на структурирана информация за европейско аудиовизуално съдържание чрез множество бази данни.


Продължителността на проектите може да бъде 12, 24 или 36 месеца. Те трябва да започнат на 1 януари 2013 г.


Бюджет:


Общият наличен бюджет е 1.5 млн. евро. Не е определен максимален размер. Финансовото участие не може да надхвърля 50% от допустимите разходи.


Краен срок: 18 юни 2012 г.


Пълният текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 88 от 24 март 2012 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK