Покана за проекти в подкрепа на хората с увреждания

Обявена е покана за представяне на проекти "Съпричастност" по приоритетна ос 5: "Социално включване и насърчаване на социалната икономика". Поканата е по области на интервенция 5.1. "Подкрепа на социалната икономика", 5.2 "Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици" и 5.3 "Работоспособност чрез по - добро здраве".


Цел


Целта на операцията е създаване на предпоставки за активно социално включване на хората с увреждания чрез популяризиране и реално приложение на политиките за равни възможности и социално включване.
Допустими кандидати


Допустими кандидати по настоящата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са национално представителните организации на хора с увреждания и национално представителните организации за хора с увреждания съгласно §1, т.10 от ДР на Закона за интеграция на хората с увреждания.


Допустими дейности


За целите на настоящата процедура е допустимо създаването на центрове за подкрепа на хора с увреждания и/или разширяване на дейността на съществуващи такива на територията на страната.


Дейностите ще се извършват на територията на цялата страна в периода 2012 - 2014 г.


Бюджет:


Общият предвиден размер по схемата е 5 000 000 лв.


Краен срок: 22 юни 2012г.


Допълнителна информация


Пълният пакет документи за кандидатстване можете да намерите на страницата на структурните фондове в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK