Покана за семинари и обучения в областта на борбата с измамите

Обявена е покана за представяне на предложения за обучение, семинари и конференции по програма "Херкулес II".


Цел


Поканата има за цел да подпомогне организацията на обучение, семинари и конференции в подкрепа на борбата срещу измамите и корупцията и други незаконни дейности, а така също и разработването и прилагането на политики за превенция и разкриване на измамите.
Допустими кандидати


Поканата е насочена към:


— национални и регионални администрации на държава членка, на присъединяваща се държава или на страна кандидат за членство, които насърчават укрепването на действията на ЕС в областта на защитата на финансовите интереси на общността,


— изследователски и образователни институции, които имат статут на юридическо лице най-малко от една година, установени са и упражняват своята дейност в държава членка или в страна извън ЕС, и насърчават укрепването на действията на ЕС в областта на защитата на финансовите интереси на ЕС,


— структури с нестопанска цел, със статут на юридическо лице най-малко от една година и установени в държава членка или в страна извън ЕС, които насърчават укрепването на действията на ЕС в областта на защитата на финансовите интереси на общността.


Допустими дейности


Ще се финансира организиране на семинари и конференции за повишаване степента на развитие на специфичната правна и съдебна защита на финансовите интереси срещу измами чрез подпомагане на:


— проучвания в областта на сравнителното право,
— разпространяването, включително публикуването на научни знания за защитата на финансовите интереси на ЕС,
— публикуването и разпространяването на научни периодични издания за защитата на финансовите интереси на ЕС,
— организирането на ежегодната среща на президентите на асоциациите за европейско наказателно право и асоциациите за защита на финансовите интереси на ЕС.


Бюджет:


За предложения,  подадени преди първия краен срок на 31 май 2012  г., е предвиден бюджет в размер на 400 000 евро. Други 300 000 евро и остатъкът от средствата, предвидени за първия краен срок, се пре­доставят за предложения, подадени преди втория краен срок на 1 октомври 2012 г.


Дейностите са допустими за финансиране до 90%  от допустимите разходи. 


Общата сума на помощта за всеки проект, няма да надхвърля:


— 50 000 евро за еднодневен семинар; 100 000 евро за двудневен семинар,
— 300 000 евро за проучване в областта на сравнителното право,
— 60 000 евро  на година за публикуване и разпространяване на една периодична публикация от асоциа­циите,
— 45 000 евро  за среща на президентите на асоциациите.


Краен срок:


- 31  май 2012 г. - първи краен срок,
- 1 октомври 2012 г. - втори краен срок.


Допълнителна информация


Пълния текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С135 от 9 май 2012 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK