Покана за подпомагане на мобилността на работещите с младежи

Обявена е покана за представяне на предложения "Подпомагане на мобилността на работещите с младежта" по програма "Младежта в действие".


Цел


Целта на настоящата покана е да се повишат мобилността и обменът на работещите с младежта, за да придобият нови умения и компетентности и да обогатят своя профил като професионалисти по въпросите на младежта.Освен това тя ще активизира свързването в мрежи на младежки структури в Европа.
Допустими кандидати


Предложенията трябва да бъдат подадени от организации с нестопанска цел. Те могат да бъдат:


— неправителствени организации (НПО),
— организации, активни на европейско равнище в младежката сфера (ЕНПО), в които членуват организации от поне осем държави по програмата "Младежта в действие",
— публични органи на регионално или местно равнище.


Те трябва да са юридически регистрирани от най-малко две години в една от държавите по програмата, а именно държавите членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Хърватия и Турция.


Проектите трябва да се основават на партньорство между две организации партньори от две различни държави по програмата, от които поне една от държава членка на ЕС, изпълняващи съответно функциите на изпращаща и приемаща организация.


Допустими дейности


Проектът трябва да включва дейности с нестопанска цел, които са свързани с областта на младежта и неформалното образование и да започнат между 1 ноември 2012 г. и 1 април 2013 г. Максималната продължителност на проектите е 12 месеца. Минималната продължителност на дейностите е два месеца, а максималната — шест месеца.


Бюджет:


Предвидената обща сума за съфинансиране на проектите по настоящата покана за предложения се оценява на 1 000 000 евро. Максималният размер на безвъзмездните средства е 25 000 евро.


Краен срок: 3 септември 2012 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на поканата можете да намерите в официалния вестник на ЕС, брой C 139 от 15 май 2012 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK