Покана за подпомагане на разпространението на европейски филми

Обявена е покана за представяне на предложения по програма МЕДИА 2007 — Подпомагане на транснационалното разпространение на европейски филми — "Избирателна система за подпомагане" 2013 г.


Цели


Целта на "избирателната" схема е подкрепа на по-широко транснационално разпространение на нови ненационални европейски филми чрез насърчаване на театралните разпространители по-специално да инвестират в популяризирането и достатъчното разпространение на ненационални европейски филми.
Схемата има за цел да насърчи и развиването на връзки между сектора на кинопродукцията и на разпро­странението, като по този начин се подобри конкурентното положение на ненационалните европейски филми.


Допустими кандидати


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност способства постигането на тези цели.


Кандидатите трябва да са установени в една от държавите членки на Европейския съюз, страните от Европейското икономическо пространство, Швейцария и Хърватия, Босна и Херцеговина


Допустими дейности


По настоящата покана се допускат следните дейности:


Театрално (кино) разпространение на филми с чуждестранни характеристики. Филмът трябва да е или преобладаващо продукция на продуцент/продуценти, установени в страни, участващи в програма MEDIA, или осъществен със значителното участие на специалисти от тези страни. 


Филмът трябва да е ново игрално, анимационно или документално произведение с продължителност над 60 минути и с произход страна, различна от страната, в която се разпространява.  Филми с бюджет на продукцията над 15 милиона евро не се допускат до участие. За да бъде допуснат филмът първите авторските права по него не трябва да са регистрирани преди 2010 г.


Бюджет: 12 250 000 евро


Финансовото участие не може да надхвърля 50% от допустимите разходи. Максималната отпусната помощ е в размер на 150 000 евро за филм и за страна.


Краен срок: 30 ноември 2012 г., 1 април 2013 г. и 1 юли 2013 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 300 от 5 октомври 2012 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK