Покана за подкрепа на онлайн и офлайн интерактивни творби

Обявена е покана за представяне на предложения по програма МЕДИА 2007 - Развитие, разпространение, популяризиране и обучение - Подкрепа за развитието на онлайн и офлайн интерактивни творби.


Цел


Една от целите на програмата е да подпомага чрез оказване на финансова подкрепа разработването на продукции, предназначени за европейския и международния пазар, представяни от независими продуцентски компании в следните категории: драма, документално и анимационно кино.
Допустими кандидати


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност способства постигането на тези цели. Кандидатите трябва да са установени в една от държавите членки на Европейския съюз, страните от Европейското икономическо пространство, Швейцария и Хърватия, Босна и Херцеговина.


Допустими дейности


Допустими са дейностите по развитието на следните интерактивни творби:


Разработка на концепция (до етап на първото годно за експлоатация приложение) за цифрово интерактивно съдържание като допълнение към аудиовизуален проект (драма, творчески документален филм или анима­ционен филм), специално разработена за поне една от следните платформи:


— интернет,
— персонален компютър,
— конзола,
— джобен компютър,
— интерактивна телевизия.


Само следните видове аудиовизуални проекти, предназначени за търговско разпространение могат да седопълват от представената интерактивна творба:


— драма с продължителност от най-малко 50 минути (пълното времетраене на сериала в случай на сериен филм),
— творчески документален филм с продължителност от най-малко 25 минути (времетраенето на един епизод в случай на сериен филм),
— анимационен филм с продължителност от най-малко 24 минути (пълното времетраене на сериала, ако става въпрос за сериен филм).


Поканата за представяне на предложения има два крайни срока. За да спази Първия краен срок, кандидатурата за подкрепа трябва да бъде изпратена в Агенцията между датата на публикуването на поканата за представяне на предложения и 23 ноември 2012 г.  а да спази втория краен срок, кандидатурата за подкрепа трябва да бъде изпратена между 24 ноември 2012 г. и 12 април 2013г., датата на приключване на поканата за представяне на предложения.


Максималната продължителност на проекта е до 30 юни 2015 г. за молби за финансиране, подадени в рамките на първия краен срок, и до 30 ноември 2015 г. — за кандидатурите,  представени в рамките на втория краен срок, или до датата на започване на продукцията, в зависимост от това коя от тези дати е по-ранна.


Бюджет:


Общият наличен бюджет възлиза на 2.5 милиона евро. Максималната финансова помощ, която може да се предостави, е между 10 000 евро и 150 000 евро.


Финансовата помощ в никакъв случай не може да надвишава 50%  от допустимите разходи, представени от продуцента (60% — за проекти, представляващи интерес за популяризиране на европейското културно многообразие).


Краен срок: 23 ноември 2012 и 12 април 2013 г.


Пълният текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой C 300 от 5 октомври 2012 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK