Покана за проекти по програма "Интелигентна енергия за Европа"

Обявена е покана за представяне на предложения по програма "Интелигентна енергия за Европа".


Цел


Програмата трябва да подпомогне реализирането на основните цели на енергийната политика на ЕС за сигурност на енергийните доставки чрез рационално използване на енергията от крайните потребители, развитие на вътрешен енергиен пазар и увеличаване дела на енергията от възобновяеми енергийни източници.
Допустими кандидати


Кандидатите трябва да са юридически лица, частни или публични, установени на територията на държава членка на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн, Хърватия или Македония. В програмата може да участват Съвместния изследователски център на Европейската комисия, както и международни организации.


Те трябва да са установени в страна от ЕС или в асоциирана държава, различна от държава членка или асоциирана страна, в която друг участник или дейност са установени. Кандидатурите трябва да са подадени от екип от най-малко три независими юридически лица, всяко от което установено в различна държава.


Допустими дейности


Ще бъдат финансирани дейности за:


- енергийна ефективност,
- нови и възобновяеми енергийни източници,
- енергийна ефективност на транспорта
- интегрирани инициативи


Бюджет: 65 милиона евро


Финансовата помощ не може да покрива повече от 75% от общия размер на разходите по проекта.


Краен срок: 8 май 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да намерите на официалната интернет страница на програма "Интелигентна енергия за Европа".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK