Покана по схемата за подкрепа за видео по заявка и дигитално киноразпространение

Обявена е покана за представяне на предложения по програма МЕДИА 2007 - Подкрепа за "видео по заявка и дигитално киноразпространение".


Цели


Схемата "видео по заявка и дигитално киноразпространение" е един от начините, по които програмата МЕДИА 2007 гарантира, че най-новите технологии и тенденции са въведени в работната практика на бенефициените по програмата.
Основната цел на тази схема е да подпомогне създаването и експлоатацията на каталози с европейски произведения, които да се разпространяват по дигитален път на международно ниво до по-широк кръг зрители и/или до киноразпространителите посредством модерни услуги за разпространение, включващи, където е необходимо, дигитални системи за сигурност с цел защита на онлайн съдържание.


Допустими кандидати


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, чиято дейност помага за постигането на посочените цели.


Кандидатите трябва да са установени в една от 27-те държави - членки на Европейския съюз, страните от Европейското икономическо пространство, Швейцария, Хърватия, Босна и Херцеговина (при условие че се завърши преговорният процес и се официализира участието на тази страна в програмата МЕДИА).


Допустими дейности


Допустими са следните проекти:


1. Видео по заявка (VoD): услуга, даваща възможност на потребителите да избират аудио-визуални произведения от централен сървър, които да гледат дистанционно чрез стрийминг и/или изтегляне,


2. Дигитално киноразпространение (DCD): дигитална доставка (с приемлив търговски стандарт) на "основно съдържание", т.е. игрални филми, телевизионни филми и сериали, късометражни филми (игрални, анимационни или творчески документални филми) в кината за прожектиране (чрез харддиск, сателит, онлайн).


Минималната продължителност на проектите е три години. Новите проекти трябва да започнат между 1 юли 2013 и 1 март 2014 г.


Бюджет


Общият наличен бюджет е 6 000 000 евро. Максималното участие по проект съгласно тези насоки е 1 000 000 евро. Финансовата подкрепа ще бъде отпусната под формата на безвъзмездни средства. Финансовото участие не може да надхвърля 50% от допустимите разходи.


Краен срок: 24 юни 2013 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на поканата можете да намерите в Официален вестник на ЕС, брой С 88 от 26 март 2013 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK