Покана по програма за насърчаване на грамотността

Обявена е покана за представяне на предложения за Европейска мрежа от национални организации за насърчаване на грамотността.


Цел


Целта на тази покана е да се укрепи трансевропейското сътрудничество между фондации, асоциации, министерства и други организации, които развиват дейности за насърчаване на грамотността сред децата, младежите и възрастните в Европа.
Кандидатите трябва да представят работна програма, в която да опишат конкретните действия и резултати, предлагани за постигането на целите, посочени в поканата. Целта на поканата е да се окаже подкрепа за създаването на единна европейска мрежа, която ще повишава осведомеността, ще събира и анализира информация относно политиките в областта.


Допустими кандидати


Кандидатури се приемат единствено от юридически лица, установени в една от 27-те държави членки на Европейския съюз, Хърватия, Исландия, Черна гора, Сърбия, Македония, Турция, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария.


В мрежата трябва да участват поне 20 от държавите, участващи в Програмата за учене през целия живот, като е нужен добър географски баланс. За постигането на такъв баланс е необходимо членовете на мрежата да представляват поне 15 държави членки на ЕС.


Бюджет: 3 000 000 евро за периода 2013-2015 г.


Финансовото участие от страна на Комисията не може да надхвърля 75% от общия размер на допустимите разходи.


Краен срок: 29 август 2013 г.


Допълнителна информация


Пълният текст на поканата можете да намерите в Официалния вестник на ЕС, брой С 130 от 7 май 2013 г.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK