Покана за обучения на централната и областните администрации

Управляващият орган на оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) обяви нова процедура по подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация".


Цел


Процедурата е насочена към повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от централната и областните администрации.
Допустими кандидати


По процедурата могат да кандидатстват областните и централни администрации.


Допустими дейности


Допустими за финансиране дейности са: обучения, които са включени в каталога за обучения на Института по публична администрация (ИПА) с изключение на обученията за служебно развитие; компютърни и чуждоезикови обучения, различни от предлаганите от ИПА; обучения, които не са включени в каталога за обучения на ИПА (например работа със специфични групи граждани, обучения по ключови компетентности: екипна ефективност, лична ефективност, ефективно лидерство и др.); специализирани обучения, които са пряко обвързани със специфичната дейност, която изпълняват служителите на съответната администрация; дейности за информация и публичност.


Срокът за изпълнение на проектите е 9 месеца.


Бюджет:


Общият размер на отпуснатите средства по линия на ОПАК е 2 млн. лв. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за отделните проекти е 20 000 лв., а максималният размер е 90 000 лв.


Краен срок: 18 ноември 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да намерите на интернет страницата на структурните фондове в България.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK