Покана за европейско сътрудничество в областта на науката и технологиите

Обявена е покана за представяне на предложения за европейско сътрудничество в областта на науката и технологиите (COST).


Цел


Европейското сътрудничество в областта на науката и технологиите обединява изследователи и експерти от различни страни, които работят по всякакви теми от областта на научните изследвания.
По линия на Европейското сътрудничество в областта на науката и технологиите не се финансират самите научни изследвания, а се подкрепят дейности за работа в мрежа, като срещи, конференции, краткосрочни научни мисии, школи за обучение и дейности по разпространение на информация. Понастоящем се подпомагат около 300 изследователски мрежи (дейности).


Допустими кандидати


Предложенията следва да включват изследователи от поне пет държави, участващи в Европейското сътрудничество в областта на науката и технологиите.


Допустими дейности


Европейското сътрудничество в областта на науката и технологиите е организирано в девет широки изследователски области (биомедицина и молекулярни бионауки; химия и молекулярни науки и технологии; науки за Земята и управление на околната среда; храни и земеделие; гори, продукти и услуги, свързани с тях; хора, общество, култура и здраве; информационни и комуникационни технологии; материали, физика и нанонауки; транспорт и градско развитие).


Предвиденият обхват на всяка изследователска област е описан на уебсайта на Европейското сътрудничество в областта на науката и технологиите.


Бюджет:


Финансовата подкрепа за една дейност с 19 участващи държави е от порядъка на 130 000 евро годишно, обикновено за период от четири години, при условие че има наличен бюджет.


Краен срок: 28 март 2014 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да научите в Официалния вестник на ЕС, брой C 6 от 10 януари 2014 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK