Еразъм+ търси проекти за сътрудничество с гражданското общество

Еразъм+ търси проекти за сътрудничество с гражданското общество

© Европейска комисияЕвропейската комисия обяви покана по програма "Еразъм+" за сътрудничество с гражданското общество в областта на образованието, обучението и младежта


В тази рамка настоящата покана за представяне на предложения ще предостави финансиране по следните две партиди: 1. Сътрудничество с гражданското общество в областта на образованието и обучението ; 2 . Сътрудничество с гражданското общество в областта на младежта.


Целта на настоящата покана е да предостави структурна подкрепа на европейски неправителствени организации (ЕНПО) и общоевропейски мрежи, действащи в областта на образованието и обучението или в областта на младежта и насочени към следните общи цели:
1. повишаване на осведомеността на участниците относно европейските програми за политики в областите на образованието, обучението и младежта, и по-специално относно "Европа 2020", "Образование и обучение 2020", конкретни политически програми, като процеса от Болоня или процеса от Брюж/Копенхаген, както и "Стратегията на ЕС за младежта"


2. повишаване на ангажираността и сътрудничеството на участниците с публичните органи за осъществяване на политиките и реформите в областите на образованието, обучението и младежта, като препоръките за отделни държави, отправени в рамката на европейския семестър


3. насърчаване на активността на участниците в областта на образованието, обучението и младежта


4. насърчаване на ангажираността на участниците в разпространението на политическите и програмните действия и резултати, както и на добрата практика сред техните членове и в по-широки кръгове.


Допустими кандидати


Настоящата покана за представяне на предложения е отворена за две категории субекти:


—   Категория 1: европейски неправителствени организации (ЕНПО) в областта на образованието и обучението или в областта на младежта.


—   Категория 2: общоевропейски мрежи в областта на образованието и обучението или в областта на младежта.


Една организация може да подаде само едно заявление за категория 1 или за категория 2.


За да бъдат допустими, кандидатите трябва: да са неправителствени; да са с нестопанска цел.


Допустими държави


1. Държавите членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Обединеното кралство.


2. Държавите от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), които са част от Европейското икономическо пространство (ЕИП): Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.


3. Страните - кандидатки за членство в ЕС, които се ползват от предприсъединителната стратегия в съответствие с общите принципи и с условията и общите приложения, установени в рамковите споразумения, сключени с тези страни предвид участието им в програмите на ЕС: бившата югославска република Македония и Турция.


Краен срок за кандидатстване: 12:00 ч. (на обяд, брюкселско време) на 17.12.2014 г.


Повече информация

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK