Подкрепа за разпространение на европейски филми от други държави

Рубрика Еврофинансиране се поддържа с експертната подкрепа на Консулто България.


Финансираща програма:


Изпълнителна агенция за образование аудиовизия и култура към Европейската комисия
Покана за представяне на предложения EACEA/07/2015: Подкрепа за разпространение на европейски филми от други държави – Схема за "търговски представители"


"Творческа Европа" (2014—2020 г.)


Подпрограма "Медия"


Общ бюджет:


Общият наличен бюджет възлиза на 2 600 000 евро.


Размер на безвъзмездната помощ:


Предоставената финансова подкрепа не може да надхвърля 60 % от общите допустими разходи, посочени от заявителя.


Какви дейности се финансират:


1. Създаване на потенциален фонд, който ще се изчислява въз основа на международните продажби на дружеството на европейския пазар по време на референтния период (2010—2014 г.).


2. Реинвестиране на така създадения от всяко дружество потенциален фонд:


Модул 1. минимални гаранции или авансови плащания, изплатени за международните права за продажбите за нови европейски чужди филми.


Модул 2. промоция, маркетинг и реклама на пазара за представените нови европейски чужди филми.


Максималната продължителност на действието е 18 месеца от датата на подписване на договора за международни продажби.


За действията за реинвестиране на потенциалния фонд, създаден по тази покана за представяне на предложения, трябва да се спазват следните срокове:


- Договорът/споразумението с продуцента за международни продажби може да бъде подписан/о най-рано на 18.6.2015 г.


- Заявленията за реинвестиране трябва да бъдат подадени до Агенцията в срок от 6 месеца от подписването с продуцента на договора/споразумението за международни продажби и не по-късно от1.3.2017 г.


Филмът трябва да е бил произведен в по-голямата си част от продуцент или продуценти, установен(и) в държави, участващи в подпрограмата "МЕДИА" и със значително участие от професионалисти от тези държави. Филмът трябва да е нов игрален филм, анимационен филм или документален филм с минимална продължителност от 60 минути и от държава, различна от държавата на разпространение.


Филмът не трябва да се състои от алтернативно съдържание (опери, концерти, представления и др.) или реклама.


За да отговаря филмът на условията за допустимост, авторските права за него трябва да са възникнали не по-рано от 2010 г.


Кой може да кандидатства:


Настоящата покана е насочена към европейски дружества, извършващи дейност като междинни агенти за продуцентите, които се специализират в търговската експлоатация на филми чрез маркетинг и лицензиране на филми на дистрибутори или на други купувачи за чужди територии. Кандидатите трябва да са установени в една от държавите, участващи в подпрограмата "МЕДИА", и да са притежавани пряко или чрез мажоритарно участие от граждани на тези държави.


Програмата дава възможност за сътрудничество и съвместни действия с държави, които не участват в програмата, и с международни организации, действащи в секторите на културата и творчеството като Юнеско, Съвета на Европа, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие или Световната организация за интелектуална собственост въз основа на съвместен принос за осъществяването на целите на програмата.


Краен срок за кандидатстване:


Сроковете за изпращане на заявленията са - Създаване: 18.6.2015 г.; Реинвестиране: 1.3.2017 г. Предложенията трябва да се подадат не по-късно от 12.00 часа на обяд (брюкселско време), като се използва електронният формуляр за кандидатстване (eForm). Няма да бъде приет никакъв друг метод на подаване на заявлението.


Линк за допълнителна информация:


Пълният текст на насоките, заедно с формулярите за кандидатстване, могат да бъдат намерени на следния интернет адрес.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK