Европейски фонд за интегриране на граждани на трети страни 2007-2013 г. - България

Еврпейската комисия прие многогодишната програма към Европейския фонд за интегриране на граждани на трети страни за България за периода 2007 - 2013.


Описание:


Европейският фонд за интегриране на граждани на трети страни е един от четирите финансови инструмента на общата програма "Солидарност и управление на миграционните потоци", с която се насърчава равното поделяне на отговорностите между държавите-членки, възникнали от въвеждането на интегрирано управление на външните граждани и от прилагането на общите политики в областта на убежището и имиграцията.Останалите три фонда са: Фондът за външните граници, Фондът за връщане и Европейският фонд за бежанците.
Фондът подкрепя усилията на страните членки за подпомагане на гражданите на трети страни от различни икономически, културни, религиозни, езикови и етнически среди да изпълнят условията за пребиваване и за улесняване на тяхната интеграция в европейските общества. Също така се финансират дейности за подобряване капацитета на държавите-членки за разработване и прилагане на национални стратегии за интеграция във всички сфери на обществото.


Бенефициенти:


Всички страни членки на ЕС, с изключение на Дания.


Стратегически приоритети за България:


1. Прилагане на "Общите основни принципи за политика на интеграция
на имигрантите в Европейския съюз".


2. Разработване на индикатори и методологии за оценка с цел оценяване на напредъка, адаптиране на политиките и на мерките и улесняване на координацията на сравнителното обучение.


3. Изграждане на политически капацитет, координация и изграждане на междукултурна компетентност в държавите-членки в рамките на различните нива и служби на управление.


4.Обмен на опит, добри практики и информация относно интеграцията между държавите-членки.


Общ бюджет: 825 милиона евро.

Средствата за България са 3.7 млн.евро


Деветдесет и три процента от средствата са разпределени между държавите-членки. Разпределението е солидарно въз основа на броя легално пребиваващи граждани на трети страни. Седем процента от бюджета са пряко управлявани от Комисията и предназначени за действия на Общността.


Повече информация:


На интернет страницата на Европейския фонд за интегриране на граждани на трети страни.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK