Програма Интеррег ІVС

Програма Интеррег ІVС е част от цел "Европейско териториално сътрудничество" и обхваща периода 2007-2013 година.

Програма Интеррег ІVС е част от цел "Европейско териториално сътрудничество" и обхваща периода 2007-2013 година.


Цели и обхват:


Програмата предлага финансиране на всички региони от Европейския съюз, включително Швейцария и Норвегия (регионални и местни власти) с цел обмен и трансфер на знания и добри практики и има два основни приоритета:
1. "Икономика, основана на иновации и знание" и


2. "Околна среда и превенция на риска".


Тези приоритети отразяват стратегията на Европейския съюз за насърчаване на икономическия растеж и заетостта в изпълнение на Лисабонската и Гьотеборгската стратегия.


Бюджет:


Бюджетът на програмата е 321 милиона евро, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие.


Управляващ орган и адреси:

Управляващ орган е регионален съвет Север – Па-де-Кале, Франция. Програма Интеррег ІVС има един съвместен технически секретариат в Лил, Франция с адрес за кореспонденция:


24 boulevard Carnot, 3rd floor,


59000 Lille, FRANCE,


Tel: +33 328 38 11 11,


Fax: +33 328 38 11 15,


Email :[email protected]


Четири информационни точки ще работят в услуга на потенциалните бенефициенти по програмата и те са разположени във Валенсия, Испания; Рощок, Германия; Катовице, Полша; Лил, Франция.


Покани за предложения:

Актуални покани по програмата можете да намерите във Фокус "Еврофинансиране" на Европа.Дневник и на Интернет страница на програмата


На Интернет страницата може да бъде намерена база данни с проектни идеи и потенциални проектни партньори, а от 1 октомври 2007 оттам могат да бъдат изтеглени документите от пакета за кандидатстване: наръчник по програмата, формуляр за кандидатстване и декларации за съ-финансиране.Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на moshroom
  moshroom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  еми научи английски че иначе за никъде не си

 2. 3 Профил на ra40
  ra40
  Рейтинг: 8 Неутрално

  какво стана ,Мери??? Изпратиха ли ти някакво ново инфо?? дори и в сайта на Министерството,на страницата на програмата информацията е стара! Аз поне не успях да открия актуална!!
  п.п. щом има монети евро изписани с кирилица,то и официалните им сайтове трябва да се кирилизират! ученето на езици е личен избор,приятел!!! аз проблем с аглийския нямам,но защото има администрация ,която "храня" искам на всички да е удобно!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK