Срещу дискриминацията към България и Румъния се обявиха евродепутати в дебат за Шенген

Срещу дискриминацията към България и Румъния се обявиха евродепутати в дебат за Шенген

© ReutersЕвропейският парламент обсъди снощи доклада на евродепутата Сергей Станишев за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Документът ще бъде подложен на гласуване днес.


Странно е, че в дебата не участва представител на Съвета на ЕС - институцията, към която този доклад е насочен, въпреки обещанието на австрийското правителство това да влезе в дневния ред в това полугодие, отбеляза Станишев. По неговите думи в продължение на седем години Съветът е в нарушение на европейските правила, като не приема решение по всевъзможни причини.


Станишев определи като нечестни опитите въпросът за разширяването на Шенген да се обвързва с наблюдението по механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия. През последните години се прокрадва и налага компромис за нов тип частично членство в Шенген - само по въздух и море, като за неопределено време се отложи свободното пътуване през сухопътни граници. Това противоречи на здравия разум и европейските правила, посочи той.
Според него подобно частично приемане на двете страни би създало опасен прецедент, който не бива да бъде допускан. По неговите думи проверките по границите водят до икономически загуби и пропуснати ползи, а поетапното им отпадане ще затвърди двойния стандарт.


"Времето за общи приказки изтече. Срамота е, че представителите на Съвета отсъстват от дебата, защото няма какво да кажат. Говорим за съдбата на 30 милиона европейци. Всеки път, когато пристигат в Шенген, българите и румънците се чувстват като второ качество граждани. Думите бяха заместени от бездействие, това е основната причина за гражданското недоволство", обобщи Станишев.


Еврокомисарят Тибор Наврачич посочи, че комисията подкрепя пълното присъединяване на България и Румъния към Шенген и е призовала това да стане незабавно. Това би било от полза за опазването на външните граници, окончателното решение трябва да бъде взето единодушно от Съвета, отбеляза той. Наврачич добави, че Еврокомисията ще припомни на Съвета оценката от 2010 г., според която двете страни изпълняват изцяло съществуващите изисквания. Крайно време е да бъде взето решение, допълни той.


В последвалите изказвания на парламентарните групи Карлуш Коелю от Европейската народна партия отбеляза, че още през 2011 г. Европейският парламент подкрепи присъединяването на двете страни. "Защитавам пълното приемане. Трудно е да разберем дискриминацията към тези две страни, където наистина има корупция, но тя не е в изискванията за приемане в Шенген. Вярно е, че румънското правителство предприе тревожно отстъпление от борбата с престъпността", посочи той.


Емилиан Павел от групата на социалистите и демократите заяви, че двете страни отдавна е трябвало да се присъединят към Шенген. "Българите и румънците са дискриминирани от седем години. Еврокомисията трябва да помогне да не се въвеждат допълнителни изисквания към двете държави. Вложихме много национални средства за защитата на външните граници на ЕС", добави той.


Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти коментира, че липсата на решение досега се дължи на вътрешните проблеми в Германия, Холандия и Австрия. Той определи това като нередно, нечестно, двулично и лицемерно. "Такива решения засилват скептицизма в Източна Европа към ЕС. Това решение има икономически измерения. Най-европейската икономическа активност в България и Румъния е транспортът, над 150 хиляди семейства в България живеят от транспорта. Днес от Букурещ до Русе пътувате 12-13 часа. Това спъва икономическите активности, разрушава усилията на тези хора, прави ги бедни и ги кара да емигрират. Политическото решение, зад което се крият хората, които управляват Холандия, Германия и Австрия, поражда емиграция и изпразва нашите държави от млади и предприемчиви хора. Това лицемерие трябва да бъде прекратено", призова Джамбазки.


Филиз Хюсменова от името на либералите също посочи, че граничните проверки засягат търговията. С огорчение отбелязвам, че днес не е първият път Европарламентът да заеме ясна и твърда позиция, че изпълнените критерии трябва да доведат до приемането на двете страни в Шенген, добави тя. "По-голямата част от българските и румънските граждани подкрепят ценностите на ЕС, ние сме за стриктното прилагане на европейското право. Нарушаването му в продължение на толкова години отваря големи въпроси за възможностите на ЕС за саморегулация и за неговата устойчивост. Двойният стандарт е дискриминационен към гражданите на двете страни", заяви Хюсменова.


Тя определи случая като крещяща несправедливост, която оставя съмнения за върховенството на правото и за силата на евроинституциите, и руши доверието. По нейните думи у българите и румънците остава горчиво усещане за вторично гражданство в ЕС, затова е крайно време Съветът да докаже, че правилата са еднакви за всички.


Асим Адемов (ГЕРБ/ЕНП) посочи, че единственото условие за приемането в Шенген е успешното изпълнение на критериите, потвърдено от Съвета през 2011 година. "Седем години влизането не се случва. Някои страни, които са против, грубо нарушават правилата, които сами са приели и гласували. Това е драстичен пример за двойни стандарти", коментира той. Адемов определи това като несправедливо и обидно отношение. Когато говорим за върховенство на закона, е хубаво това да не бъдат само думи, добави той.


От същата парламентарна група евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че за всички експерти е ясно, че от България и Румъния не произлиза заплаха за Шенген, а с тяхното приемане ще има повече сигурност. Той призова да не се прави връзка с механизма за наблюдение на Еврокомисията. "Не може да има двойни стандарти. Разбирам, че има избори и популизъм, но е необходимо да се вземе окончателно решение", добави Ковачев. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Дискриминация е, когато отрязваш черни. За бели може.
  То пък и тази Шенген за балканците е странна работа. Ако влезем с румънците, пак ще пътувам за Италия през Сърбия. Гърците пък са си отрязани, където и да се водят. Докато не се оправят изцяло Балканите, истински Шенген няма да видим.

  Еретик
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Помощ, дискриминират мафиотската държава с кривосъдие и цацаратура.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Лицемерието на Германия и Холандия в действие.
  Ако беше за вякакви права на лгбт-тата, досега сто пъти да го бяха гласували.

 4. 4 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  ЕС си играе с България и Румъния както си иска - веднъж им показва бухалкат, друг път ги съблазнява с морков и те така, понеже европците смятат тези две държави само за територии, на които могат да си продават стоките, да си дислоцират войските и ракетите и да им обират каймака. Пък ние квичим от радост, че ни похвалили и потупали по рамото, а Баце вдига кръвно от положителни емоции! Що бе Баце? Споко, ще изкараш мандата, а след това, я в Брюксел, я Президент, но много малко вероятно в Панделата!!!!

 5. 5 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Най-интересното е, че искат да сме във въздушен и морски Шенген, а точно преди няколко месеца родните гранични полицаи пропуснаха без проверка пътници на летище София.
  Никакъв Шенген за нас.

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Всички животни са равни, но някои животни са по-равни от другите.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Помощ, дискриминират мафиотската държава с кривосъдие и цацаратура.
  —цитат от коментар 2 на spiegel


  Децата ни живеят тук бе, всички се мъчим нещо да оправим, а такива като теб ни дърпат назад, повтаряйки само негативите.
  Не виждаш ли, че всичко искат да унищожат в държавата ни, за да се настанят техни фирми.
  Австрийците са същите лайна, като франция, германия.

  Любовта ще спаси света!!!
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Въобще не се надявай Холандия да пусне нашата "държава на мафията" с имитацията ни на правосъдие. Всеки друг да, но не и Холандия. И това е добро на българските граждани.

 9. 9 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Най-интересното е, че искат да сме във въздушен и морски Шенген, а точно преди няколко месеца родните гранични полицаи пропуснаха без проверка пътници на летище София.Никакъв Шенген за нас.
  —цитат от коментар 5 на jif44392826


  ……………………………. докато не станем всички работници на западно европейските корпорации, със заплати 300евро на месец, колкото да не умрем от глад.
  Вие слепи ли сте или само глупави? Сериозно питам.

  Любовта ще спаси света!!!
 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Весело

  До коментар [#7] от "hope":

  И какво си оправил? Все по-мафиотска държава. Никакъв Шенген!

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":Въобще не се надявай Холандия да пусне нашата "държава на мафията" с имитацията ни на правосъдие. Всеки друг да, но не и Холандия. И това е добро на българските граждани.
  —цитат от коментар 8 на spiegel


  Извинявай, в България ли живееш?

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#9] от "hope":

  Щото без ЕС и Шенген ще си живееш царски, нали :) с цели 40 евро заплата

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Не е ваша, вижда се.
  Вие сте от друга държава, не от България.

 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":

  Разбира се, че живея в България. И точно затова искам силен натиск, включително и по този начин, за да ни принудят да си оправим държавата.

 15. 15 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Въпроса е политически. Технически няма причина да не сме в Шенген, но все още нито ние, нито румънците покриваме и на 50 % критериите за членство в ЕС. Направиха ни огромен реверанс, когато ни допуснаха в общността, но няма да го направят и за Шенген. За жалост ние нищо не правим за да го заслужим.

 16. 16 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Станишев ще излезе единственият европеец в БСП. Останалите са Евразийци.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":

  Виж, че бърка България и Русия...

 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#13] от "НеКой":

  Аз пък виждам, че браниш държавата на Пеевски, на Цацаров, на Георги Гергов, на Цветан Василев, на Решетников....

 19. 19 Профил на toshkata
  toshkata
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Русе - Букурещ 12-13 часа...??? Това с престоя при проститутките ли е, mr. Dzambazki

  Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде..
 20. 20 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Позитанци се радват, че не ни пускат в Шенген...за тях приоритет е да няма визи за Русия...

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#18] от "spiegel":

  Държавата е на българите, а ти явно не си такъв.
  И това внимание ти е много...

 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#21] от "НеКой":

  Българите ще си върнем държавата, ако има истинско правосъдие, каквото Шенген изисква. Засега нямаме, няма и Шенген. Няма да минат номерцата с пребоядисване и залъгване.

 23. 23 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#9:"hope"][/quote]

  Глупаци са. Ограничени хорица, дребни душишчки, непознаващи света, блеещи овце, които по цял ден се оплакват, колко са зле.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 24. 24 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Цитат - Странно е, че в дебата не участва представител на Съвета на ЕС - институцията, към която този доклад е насочен, въпреки обещанието на австрийското правителство това да влезе в дневния ред в това полугодие

  Ами няма нищо странно. След като управляващите елити в България са на Руски слугинаж, нищо друго не може да се очаква. Ама нямало било доказателства - цяла Европа изгони Руски шпиони, а в България, видите ли, нямало доказателства. Докато управляващите в България продължават да кършат това Русофилско хорце една напред - две назад и всячески да реставрират соца, (досега все го пребоядисваха, ама сега май го възстановяват), докато плащат данък Русия с Белене, Газпром, Лукойл, ремонт на стари бараки в авиацията и какво ли не още, ще ги подритват и третират като заден двор.

 25. 25 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#1] от "Костадин Иванов":

  Че мини през Румъния и Хърватия ,кво се завираш у тая неевропеиска Сърбия

  гошо
 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":Разбира се, че живея в България. И точно затова искам силен натиск, включително и по този начин, за да ни принудят да си оправим държавата.
  —цитат от коментар 14 на spiegel


  Виж, никой отвън няма да принуди институциите да работят, включително правосъдната. Това трябва да се случи първо в главите на хората, всеки трябва да разбере, че трябва сам да направи нещо.
  Тези "отвън" не искат конкурентна държава, искат пазар, от който да печелят.
  Защо гласуваха процедура срещу поляците, заради Съдебната система, която уж не била демократична, а за нас процедура няма? Можеш ли да ми отговориш?

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#26] от "hope":

  На теб явно Евразия повече ти харесва, руснаците ще ти направят "конкурентна държава". Единственият начин нещо да се случи с имитацията ни на правосъдие е външният натиск. Ако той не е достатъчно силен, то е защото нашите тарикати не влизат в директен сблъсък, правят се на хрисими, покриват изисквания, тълкуват си докладите както си искат и прочие. Ето защо Шенген остава единствен лост да се размърда прогнилото у нас.

 28. 28 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#8] от "spiegel":

  и кое му е доброто на това за българския гражданин

  гошо
 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  "По неговите думи в продължение на седем години Съветът е в нарушение на европейските правила, като не приема решение по всевъзможни причини. Станишев определи като нечестни опитите въпросът за разширяването на Шенген да се обвързва с наблюдението по механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия. През последните години се прокрадва и налага компромис за нов тип частично членство в Шенген - само по въздух и море, като за неопределено време се отложи свободното пътуване през сухопътни граници. Това противоречи на здравия разум и европейските правила, посочи той."

  Абсолютно, тук Станишката е прав. Има нечестно отношение от страна на ЕС (европейски съвет) спрямо България и Румъния по отношение на Шенген. Днес убеден съм ЕП за пореден път ще подкрепи нашите две държави. Проблемът е, че за съжаление ЕС (съвет) има повече власт от колкото ЕП. И това в бъдеще трябва да бъде променено.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#27] от "spiegel":


  До коментар [#27] от "spiegel":

  Смешки говориш, виж че в последния докрад се казва, че имаме напредък по отношение на правосъдието, по три от шестте точки вече сме О.К.
  Това не е въпрос, който Европа ще ти реши, корупцията в съдебната система само в този форум не се вижда.
  Тук е важно Русия да е виновна, а че съдии и прокурори и следователи лапат, за никой не е важно. Защо няма осъдени съдии вече толкова години, един или два случая са са за 30 години, същото и за прокурорите?

 31. 31 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#27] от "spiegel":

  А да те питам ,ако влезем у тоя Шенген ,какво ще стане по различно, от това, че сега не сме

  гошо
 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#27] от "spiegel":

  "Ето защо Шенген остава единствен лост да се размърда прогнилото у нас."

  Ами ти си противоречиш. Хем Шенген е единствения лост, за справяне с мафията, хем не трябва да приемат мафиотска държава?

  Приказките за Евразия няма да ги коментирам.

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Днес от Букурещ до Русе пътувате 12-13 часа
  --------------
  Тоз знае ли въобще къде се намира Русе? Дунав мост се минава за минути. От Русе до началото на Букурещ е около час.

 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":
  До коментар [#23] от "EP":

  Сутринта слушах Москов, който пък обясни, че искали от Правителствена болница да правят Детска болница и така да сринат втория по големина център за трансплантации.
  Трансплантациите са печеливш бизнес. Та Борисов и там услужливо ще разчисти територия.

  Любовта ще спаси света!!!
 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#7] от "hope":

  Австрийците и германците ли искат да ни натресат бонус малус вързан за колите. Тия безумия търпени от българите карат други българи дето нямат волско търпение да бягат. Не Шенген.

 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#33] от "gogo63":

  Може би Джамбазки пътува с камион.

 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#7] от "hope":Австрийците и германците ли искат да ни натресат бонус малус вързан за колите. Тия безумия търпени от българите карат други българи дето нямат волско търпение да бягат. Не Шенген.
  —цитат от коментар 35 на blondofil


  Точно те ни дават този светъл пример. Не четохте ли тук един младеж, който обясни как стои въпроса с тази система в Германия? След като потърсиш пари от ГО, в следващите десет години, ако нямаш претенции към застрахователите, те връщат на "нормалната" цена на ГО.

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#35] от "blondofil":

  То впрочем български застрахователни компании не останаха, всички са от Западна Европа. Те дърпат конците на бай Хой.

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на Поручик Балканец
  Поручик Балканец
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Холандия, Германия и Австрия са против България да влезе в Шенгенското Пространство, понеже в България има корупция. ОК. Дотук добре.

  Обаче Холандия, Германия и Австрия са най-големите инвеститори в България, следователно им е изгодно да работят с нашите корумпирани власти.

  Ами като са корумпирани - наложете им санкции, забранете инвестициите публично, вземете им гласа, лишете го от подкрепа в Народната Партия, публично ги порицайте. А сега какво? Вие на корумпираните нищо, а обикновения българин - цакан да виси унизително по граници.

  И това ако не е лицемерие - здраве му кажи!

 40. 40 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#28] от "гошо":

  Доброто ще е, ако най-после се научим, че демокрацията преди всичко е върховенство на закона. Ама от руския прокурор Чайка това няма как да се научи.

 41. 41 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#30] от "НеКой":

  Смешка е да говориш, че с правосъдието сме напред. Нещата стават все по-зле. Прокуратурата ли, съда ли - кое ти е наред? Холандците няма да ги излъжеш като еврочиновниците.

 42. 42 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#31] от "гошо":

  Объркал си причинно-следствените връзки. Първо ние трябва да станем различни от една руска губерния с путиново правосъдие и после следва влизане в Шенген.

 43. 43 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#32] от "hope":

  Пиша бавно, за да ме разбереш този път по-добре. Изискването да имаме истинско правосъдие, за да влезем в Шенген, остава единственият лост за влияние към този момент.

 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#32] от "hope":Пиша бавно, за да ме разбереш този път по-добре. Изискването да имаме истинско правосъдие, за да влезем в Шенген, остава единственият лост за влияние към този момент.
  —цитат от коментар 43 на spiegel


  За влияние върху кой? Върху Правителството ли? Те нямат полза от работеща правосъдна система, защото половината ще идат в затвора. Също и обръчите им от фирми.
  Ако, смяташ че обикновенния човек, ще ти разбере лостовата система се лъжеш.

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Взеха ни по милост в евро съюза и НАТО, за да не се върнем разочаровани към Русия(не, че имаше такава опасност, но...). Сега сме зле, особено България и не покриваме изискваниятя(отново). Съмнително е отново по милост да ни приберат във вътрешния кръг.

 46. 46 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#44] от "hope":

  Ами тогава няма съдебна реформа - няма Шенген.
  Продължаваме да сме с най-пробитата от руснаците сигурност - няма Шенген.
  Просто и ясно.

 47. 47 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Айде стига с тези доклади, на мен поне им омръзна от европейско празнодумие и лицемерие.
  Да си оправим държавата, а когато стане време да ни поканят за Шенген, да кажат какви са изискванията и готово.
  Не съм фен на правителството, но такова унижение не се преглъща.

 48. 48 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  До коментар [#25] от "гошо":

  "Че мини през Румъния и Хърватия ,кво се завираш у тая неевропеиска Сърбия "
  ===================
  Хората без чувство за хумор пак са ти натряскали минуси. Хем си писал веселото....

  Еретик
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Все сме изпълнили, а вече 9 години не ни приемат. Защо ли? Защото ни мразят ли? Едва ли, просто виждат, че ние не сме сигурни съюзници, че правим непрекъснати реверанси на Русия и че тука е пълно с руски агенти.

 50. 50 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Какво казват Холандия Германия Финландия Австрия?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 51. 51 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#43] от "spiegel":

  Ти ,нещо да не си загубил някое и друго дело

  гошо
 52. 52 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#48] от "Костадин Иванов":

  Е то чувството за хумор е свързано и нивото на интелигентност

  гошо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK