Европарламентът настоя България и Румъния незабавно да влязат в Шенген с всички граници

Европарламентът настоя България и Румъния незабавно да влязат в Шенген с всички граници

© Георги Кожухаров



Министрите на страните от ЕС трябва да допуснат България и Румъния до Шенгенското пространство без граничен контрол възможно най-бързо, настоява Европейският парламент.


Евродепутатите отново призоваха министрите на държавите в ЕС да вземат бързо и категорично решение за присъединяването на България и Румъния като пълноправни членове на Шенгенското пространство. Незаконодателния доклад беше приет с 514 гласа "за", 107 "против" и 38 "въздържал се".


Евродепутатите подчертават, че подход в две стъпки – първо премахване на проверките по вътрешните морски и въздушни граници, последвано от премахването на проверките на вътрешните сухопътни граници – би довел до редица рискове и би могъл да окаже отрицателно въздействие върху бъдещото разширяване на Шенгенското пространство. Следователно решението трябва да бъде взето под формата на единен правен акт.




Докладчикът Сергей Станишев (БСП/С&Д) подчерта: "С този доклад Европейският парламент заяви, че България и Румъния трябва незабавно да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство, и то с всички граници едновременно – сухопътни, морски и въздушни. Това е качествено нов елемент в позицията на Европарламента. Категорично отхвърляме идеята за поетапно приемане. Подобен прецедент би имал дългосрочни негативни политически и икономически последици, не само за двете страни, но и за целия ЕС. Рискът е премахването на сухопътните граници да се отложи за неопределеното бъдеще при неопределени критерии, което ще означава утвърждаване на двойния стандарт в ЕС, докато хората очакват точно обратното".


Парламентът също така призовава министрите на ЕС да вземат решение за присъединяването на Хърватия към Шенген веднага щом страната успешно изпълни необходимите критерии.


Отрицателните последици от проверките на вътрешните граници


Отлагането на пълното присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство е довело до негативни последици не само за двете страни, но и за ЕС като цяло, заявяват евродепутатите.


Те подчертават, че запазването на вътрешния граничен контрол или повторното му въвеждане в Шенгенското пространство подкопава доверието на гражданите в европейските институции и интеграцията. Той също има отрицателно икономическо въздействие върху вътрешния пазар на ЕС и износа и вноса от и за България и Румъния, изтъкват евродепутатите.


Те също посочват, че разширяването на Шенгенското пространство или свободното движение на гражданите на ЕС не трябва да бъдат негативно повлиявани заради липсата на напредък в други политики на ЕС, като политиката за убежище и миграция.


Парламентът даде зелена светлина на България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство през юни 2011 г. и оттогава няколко пъти потвърди позицията си. В момента България и Румъния прилагат шенгенските правила, като проверки се извършват на вътрешните граници на двете страни. Окончателното решение дали двете страни могат да станат част от Шенгенското пространство трябва да бъде взето чрез единодушно гласуване в Съвета на ЕС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Европейският съюз е голям фарс, а в него най-смешното нещо е ЕП. От ЕП рядко нещо зависи, но той е удобно място за бивши национални политици или директни политически парашутисти от столиците. Добре платени приказливци.

  В случая по-интересно е друго - някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?

 2. 2 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Ако сега не влезем в Шенген, май ще забравим завинаги.

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Др. Станишев тук остави такива недоизсърбани каши с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, с Костинбродската афера и КТБ, сега тръгнал да лобира за влизане в Шенген. Ей сега холандците ще му се вържат.

 4. 4 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не им ли е ясно, че: Пускаш България - получаваш Русия......

 5. 5 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  Представи си че имаш фирма и тировете ти висят на границите в Унгария или Гърция и губиш от това. А

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 6. 6 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  "някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?"
  ================
  Защото, ако тръгнеш за Варшава, ще пътуваш, без да чакаш на всяка граница трогателния разговор с митнически служител. Това е твоята полза, за България и българите като цяло са по-големи.

  Еретик
 7. 7 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Граничният ни контрол е пълен бардак. За това шенген ще видим на върба.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 8. 8 Профил на donald brawnight
  donald brawnight
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Това не бива да се случва сега,както и в близките 20-25 години.
  България не е готова още,за безконтролно придвижване на хора и стоки,а народонаселението не е на нужното,интелектуално ниво.Липсват му култура,разум,съвест и морал......

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Защо се правим на утрепани. И ние много добре си знаем, защо Холандия и Франция не ни подкрепят за Щенген. Цели самолети пропускаме без контрол на пътниците, паспорти раздаваме наляво и надясно, правосъдната ни система - жива да я оплачеш. Няма да изброявам повече и това е предостатъчно.

 10. 10 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "Bullet":

  Бъркаш митническия съюз и свободното движение на стоки със свободното движение на хора.

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

  Пътувам често из ЕС и подобни разговори рядко се искат. Даже хич, ако минаваш през летищата. Най-много да чакам 20 секунди повече на паспортния контрол, докато ми погледнат личната карта.

  Така че пак питам прост въпрос - защо ни е Шенген (освен за хвалба някаква)? Може би за да почнат мигрантите да искат да влизат в България по-масово, та от нашата територия да се надяват свободно да стигнат до Германия?

 11. 11 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Добра новина за мафията-държава България. Контрабанда на хора и стоки в европейския съюз вместо само в България! Ще станат толкова богати и недосегаеми че сегашната корупция и бандитизъм ще ни се струват детска игра.

 12. 12 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Поредното решение на ЕП за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство, но холандското правителство отново може да се противопостави, без да даде смислени обяснения, пък и Франция неизвестно защо е против.

 13. 13 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#1] от "12345":Представи си че имаш фирма и тировете ти висят на границите в Унгария или Гърция и губиш от това. А
  —цитат от коментар 5 на Bullet


  Да ама аз нямам фима,баба ми също. И вуйчо ми също.

  В Русия съм! В Русия съм!
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  До коментар [#7] от "меншевик":
  "Граничният ни контрол е пълен бардак. За това шенген ще видим на върба."
  =============
  Ти ако искаш го гледай и на череша.
  Да не мислиш, че унгарските или словенските митничари тарашат всяка кола до разглобяване? И какъв е смисълът, като немците пускаха араби без документи?

  Еретик
 15. 15 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Тинтири-минтири. НЯМА да влезем. И не заслужаваме де.

 16. 16 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 792 Гневно

  До коментар [#5] от "Bullet":Бъркаш митническия съюз и свободното движение на стоки със свободното движение на хора.До коментар [#6] от "Костадин Иванов":Пътувам често из ЕС и подобни разговори рядко се искат. Даже хич, ако минаваш през летищата. Най-много да чакам 20 секунди повече на паспортния контрол, докато ми погледнат личната карта.
  —цитат от коментар 10 на 12345


  И... половин час да стигнеш до гишето.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Ха дано!!!
  Отдавна е време за това!!!

 18. 18 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Накои герберасти, патреотари и булгар-булгар не осъзнават, че не сме готови и ще се направим лоша услуга. Ще влезем, ще стане накоя цигания и панаир и ще ни изхвърлят с ритници. Имаме достатъчно дупки в системите, които вече ще цъфват пред целия ЕС.

 19. 19 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#14] от "Костадин Иванов":

  Говоря за граничен, а не за митнически контрол. Тука пуснахме цели самолети без паспортен контрол, поради това че едения бил до тоалетна, другия закусвал, третия си бъркал в носа и т.н.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  Браво на ЕП, жалко, че последната дума по тази тема има ЕС (съвет). :-/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

  Ами р. Дунав престава да бъде граница и може да ходиш с лодка отсреща. През двата моста свободно , ако си платиш такса мост .така се избягват тапи от 10 километра Тирове . Същото е долу по Гърция . Какво не е ясно ... Въпросът е могат ли да откажат на Европейският парламент .....според мен да и така ще стане. Това ще покаже,че ЕВРОПА се е загубила в превода..

 23. 23 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Може би за да почнат мигрантите да искат да влизат в България по-масово, та от нашата територия да се надяват свободно да стигнат до Германия?
  —цитат от коментар 10 на 12345


  И на мен някаква такава ми се струва работата...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 24. 24 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Важно е. Евентуалната европейска армия ще пази шенгенското пространство, разбира се.

 25. 25 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1588 Весело

  Аз нямам фирма, но другарите Станишев и Нинова отдавна икономически са в ЕС и в Шенген...

 26. 26 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Накои герберасти, патреотари и булгар-булгар не осъзнават, че не сме готови и ще се направим лоша услуга. Ще влезем, ще стане накоя цигания и панаир и ще ни изхвърлят с ритници. Имаме достатъчно дупки в системите, които вече ще цъфват пред целия ЕС.
  —цитат от коментар 18 на Дундурук


  Ако направим цигания(надявам се) няма да ни изхвърлят а ще ни заставят да си оправим бакиите ... и на това се надявам :) Не виждам никаква промяна с влизането ни в Шенгенското пространство, освен няколко "затворени" гранични пункта с Гърция и Румъния ... напълно безсмислени, освен излишно чакане в жегите през лятото. Освободения ресурс от тях ще се насочи към Турция, Сърбия и Македония.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 27. 27 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Майната им и на европейци-лицемери и на македонстващи съседи..толкова големи вътрешни проблеми имаме и с политици-крадци ,и с цигани,че 10 процента от тях да разрешим,няма да се сещаме ни за Шенген ни обща история....

 28. 28 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Предполага се, че като влезем в Шенген европейците ще ни "стегнат" и няма да има форсове от рода на 1. български паспорти раздадени на руски мафиоти срещу подкупи и 2. цели самолети да минават без гранична проверка.

 29. 29 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":"някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?"================ Защото, ако тръгнеш за Варшава, ще пътуваш, без да чакаш на всяка граница трогателния разговор с митнически служител.
  —цитат от коментар 6 на Костадин Иванов
  С митнически служител не разговаряш и сега - такива по вътрешно-европейските граници няма.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 30. 30 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Въпросът е психологически и политически. В населението се създава неприязън към ЕС заради липсата на тази ненужна формалност. А Русия само това дебне. Ако искаш да влезеш нелегално в Румъния - с някоя лодка си там или през съхопътната граница. Сигурно и на границата с Унгария има "дупки". Това лято приказвах с млада сирийска двойка на по 20-22 години в Германия. Промъкнали са се през България. Въпреки граничарите ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 31. 31 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":Ами р. Дунав престава да бъде граница и може да ходиш с лодка отсреща. През двата моста свободно , ако си платиш такса мост .така се избягват тапи от 10 километра Тирове .
  —цитат от коментар 22 на dejmos
  Тапите ще си останат. На моста така или иначе трябва да се спре и да се плати такса.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 32. 32 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  И не Шенген, а тормозът на българските ТИР-аджии е големият проблем.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Нема балами!
  Домогват са до ченгенските ни кадри

  "Европарламентът настоя България и Румъния незабавно да влязат в Шенген
  с всички граници"

 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":


  Европейският съюз е голям фарс, а в него най-смешното нещо е ЕП. От ЕП рядко нещо зависи, но той е удобно място за бивши национални политици или директни политически парашутисти от столиците. Добре платени приказливци.В случая по-интересно е друго - някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?
  —цитат от коментар 1 на 12345


  По тази логика какво търсят Холандия и Италия в Шенген!?

 35. 35 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  то,призоваването не е като приемането.
  холандиа ли пак ше каже не?

 36. 36 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 456 Любопитно

  С митнически служител не разговаряш и сега - такива по вътрешно-европейските граници няма.
  —цитат от коментар 29 на Николай Николов


  Митничари има на вътрешните граници на България с ЕС, явно рядко пътуваш и никога не се е случвало да те проверяват - "я отвори багажника да видим..." "какво има в тоя куфар", "имате ли граждански брак" опс последното не беше от митничаря ;)

  Stef
 37. 37 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 560 Любопитно

  Що за отрепки коментират в този форум и псуват собствената си страна? Според мен мнозинството трябва да са някакви на социални помощи висящи пред евтиния си компютър втора употреба, никога неизлизали извън границата на БГ.?

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално


  tribiri
  Рейтинг: 2221
  16:29, 11 дек 18
  Неутрално
  До коментар [#76] от "zarkomm":

  Не знам кой е национален предател, но знам кой е папагал повтарящ неща прочетени от разни лихчета! Хем искате преразглеждане на договорите съгласно европейските правила хем рИврте за вземи или плати! Да! Ама клаузата "вземи или плати" е в разрез с европейските правила. И к'во равим тогава?
  Да не гиворим, че лъжете ксто полудели! Всичките приходи на Булгартрансгаз заминалаа година са 300 милиона. Всичките! И от вземи или плати и от реализиран транзит , и от продаден газ на вътрешния пазар и от гаьифициране на обекти. Всичките!

  Е как сметнахте за десет години тези милиарди от вземи и плати?! Лъжете като цигани и се чудите що само 2% ви вярват.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1729 Весело

  До коментар [#37] от "xymax":


  Що за отрепки коментират в този форум и псуват собствената си страна?
  —цитат от коментар 37 на xymax


  Социалисти сър...

 40. 40 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Иван Каракачанов ще ни пази!

 41. 41 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Какъв шенген, хора? Някой да ми го обясни? Австря, словения, хърватия, чехия, словакия, унгария опънаха мрежи. В шенгенското пространство. И точно тогава БГ реши да влиза в точно това, дето предаде богу дух? От какъв зор? Това команда за бързо реагиране ли е? Който разбрал, разбрал!

  Мърфи е оптимист!
 42. 42 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Нещата са много прости - ЕП разчита на "процедурност" във влизането в Шенген.

  Но процедурност няма, тук трябва да докажеш че си на високо ниво в опазването на сигурността.

  Когато само преди 2 седмици имаме скандал с очевидно толерирана схема за продаване на български паспорти, която е оперирала години, за каква сигурност говорим?

  Трябват просъди, трябва години да минат без скандали за да могат нашите да претендират че всъщност сме на нивото да влезем в Шенген.

  Да, Гърция е в Шенген вече, и е още там защото няма механизъм за изкарване на страна от Шенген. По-скоро ще им дават пари и техника и ще ги хокат да оправят положението защото това да изкараш страна от Шенген ще е много много лош прецедент.

 43. 43 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  Те настояват, щото както е тръгнало да се разпадат от запад от към грейтбритъна, а има вероятност и Франция да обяви фрекзит, ако Макарон не издържи, поне да се затвърдят на изток.

  мурзилка
 44. 44 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Сериозен въпрос: Някой осведомен би ли споделил какво на практика ще се промени като влезем в Шенген, освен че няма да си показваме личните карти на границите с Гърция и Румъния?

 45. 45 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  Сериозен въпрос: Някой осведомен би ли споделил какво на практика ще се промени като влезем в Шенген, освен че няма да си показваме личните карти на границите с Гърция и Румъния?
  —цитат от коментар 44 на Whoops


  А защо да не ги показваме? Свободното преминаване, не означава чак пък да не знаят кой преминава. Нали в твоята кола може да се е качил някой джихадист?

  мурзилка
 46. 46 Профил на lubomir1
  lubomir1
  Рейтинг: 501 Весело




  Нашто циганин иска да стане евроциганин !!!




  Да, българите сме велик народ !!!
 47. 47 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":

  Не ми напомняй, това лято на всичко отгоре и самолетът от София до Варшава закъсня, та беше тичане да се хващат свързващи полети през куп проверки, по стълби и т.н.

 48. 48 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Окупаторите от ЕС сега искат да ни махнат границите съвсем! В никакъв случай! Незабавно излизане от ЕС!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 49. 49 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 272 Весело

  Граничният ни контрол е пълен бардак. За това шенген ще видим на върба.
  —цитат от коментар 7 на меншевик


  Да де, таман да разкараме бардака.

 50. 50 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Последната надежда на Баце за измиване на срама Шенген била бат Серго. Ебаси фарса...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 51 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 272 Любопитно

  До коментар [#45] от "Маршалов":

  "Нали в твоята кола може да се е качил някой джихадист?"
  Какъв джихадист? Откъде? Нали Баце казА, че си пазиме границата, както никой по света не си я пази? Пък където не я пазиме, Валери Тишината им е турнАл Великата Българска Стена.

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Европарламентът настоя България и Румъния незабавно да влязат в Шенген с всички граници

  Ура а а , превзехме шенгенското пространство ! Обетованата страна е в краката ни !. Настъпи Рай и за изстрадалите българи . !!!
  Ядец . Чашата е полупълна . За да се напълни , остава да гласува Шефа - Европейския съвет . Оказва се , че Европарламента е като нашите Патриотари . Участват в управлението , но само с гласуване поръчките на герберите . А ЕС ни гледа под око и се подсмива под мустак . Демек - гледа ни акъла , но все още ни крои капата . Докато я нахлупим ... нейсе , чакането ни е спорт .

 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално


  Докладчикът Сергей Станишев (БСП/С&Д) подчерта: "С този доклад Европейският парламент заяви, че България и Румъния трябва незабавно да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство, и то с всички граници едновременно – сухопътни, морски и въздушни. Това е качествено нов елемент в позицията на Европарламента.

  Яснооо, пак отнеха ножицата и лентичката на Простия . За Тракия му я взе Орешарски , сега за европейската магистрала Станишев го хързулна . Остава му да се реваншира в Евросъвета . Ще стане страшно , ако там , с негово участие , ни прецакат .

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":В случая по-интересно е друго - някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?

  Ми то щопа отдавна го е обяснил . И сам да съм у трамвайо , па че се бутам .

 55. 55 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Неутрално

  А дано, крайно време е чакаме 7 или 8 години.

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "Костадин Иванов":Това е твоята полза, за България и българите като цяло са по-големи.

  Да бе , прав си . България и останалите българи ще запашат още един чифте пищов на голия си тумбак .

 57. 57 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ами то шенген го няма, хора! Предаде богу дух! Какъв шенген , когато в разграден двор влизаше, който си иска? Какъв шенген, когато австрия, унгария и не знам колко още опънаха мрежи в шенгенското пространство? БГ и румъния ли хванахте за канарчета да се натискат да влизат в нещо, дето го няма? Странна стратегия.

  Мърфи е оптимист!
 58. 58 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  ЕП не решава нищо в ЕС.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 59. 59 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Подарък от отиващия си бай Ишиас за отиващия си бай Хой.

 60. 60 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Да бъдем честни - не заслужаваме. Просто Европа не иска да ни изпусне. Но като се сетя, че това само ще заздрави основите на управляващите и обръчите около тях . . .

 61. 61 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  Изглежда последний напън е настал.Сигурно заради тираджиите,да не могат да ги ловят,че не се прибират по 3 месеца у дома си и спят по камионите като номади.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 62. 62 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 749 Любопитно

  Така че пак питам прост въпрос - защо ни е Шенген (освен за хвалба някаква)? Може би за да почнат мигрантите да искат да влизат в България по-масово, та от нашата територия да се надяват свободно да стигнат до Германия?
  —цитат от коментар 10 на 12345


  НИКОЙ мигрант засега не иска да влезе и остане в България, спокойно.

  Когато започнат да искат да остават, тогава може да се каже, че България се е "оправила".

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 63. 63 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 749 Любопитно

  Аз нямам фирма, но другарите Станишев и Нинова отдавна икономически са в ЕС и в Шенген...
  —цитат от коментар 25 на Nimart


  Другарката Нинова, другарката Бокова и пр. икономически са повече в САЩ

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 64. 64 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#45] от "Маршалов":"Нали в твоята кола може да се е качил някой джихадист?"Какъв джихадист? Откъде? Нали Баце казА, че си пазиме границата, както никой по света не си я пази? Пък където не я пазиме, Валери Тишината им е турнАл Великата Българска Стена.
  —цитат от коментар 51 на Неизвестен Извършител


  От Пазарджик, като тоя който хванаха и осъдиха миналият месец в Австрия.

  мурзилка
 65. 65 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 749 Любопитно

  [quote#31:"Николай Николов"][/quote]

  Може и без да се спира. В Щатите по платените магистрали ти снимат номера с камера. Ако често ползваш магистралата си регистрираш колата на един сайт и плащането става автоматично. Ако не ползваш често магистралата, имаш 5 дни от ползването да отидеш на сайта и да си платиш.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 66. 66 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Нямаме една нормална тоалетна по границите, тръгнали сме да се бутаме в Шенген. Трагедия.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 67. 67 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#66] от "Darcas":

  Значи не е само Иванчева да няма...

 68. 68 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Станойяа понаучи нещо от Боку - Ние ги пускаме, те ги спират.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 69. 69 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  Усещам провинциална злоба?

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Европейският съюз е голям фарс, а в него най-смешното нещо е ЕП. От ЕП рядко нещо зависи, но той е удобно място за бивши национални политици или директни политически парашутисти от столиците. Добре платени приказливци.В случая по-интересно е друго - някой може ли просто да обясни всъщност защо България трябва да се бута да бъде в Шенген?
  —цитат от коментар 1 на 12345



  С удоволствие !
  Защото, ако България е член на Шенген, това значи, че :
  1. Всеки рабиотник и служител може директно да се договаря с фирма да започне работа по специалността си, БЕЗ ДА Е ПРИНУДЕН да се обръща към бюрата по труда и те да го пращат там, където работникът / служителят, не желаят да работят . Предложената от бюрата по труда работа, в повечето случай НЕ устройва желаещият и той е принуден, или да работи " на черно ", или да си блъска главата - " а сега на къде " ... !

  2. Ако сме в Шенген, бихме могли да въведем еврото с всичките произтичащи от това последствия .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Ако сега не влезем в Шенген, май ще забравим завинаги.
  —цитат от коментар 2 на 2029



  НЯМА да влезнем, защото Германия и Холандия са против, а те не са против БЪЛГАРИЯ, а против мафията в правителството и корупцията по всички етажи на властта . Няма да влезнем и, защото не се правят реформи и на първо място - правосъдната .
  Уви, това е положението !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#18] от "Дундурук":

  Coциoпaтът, ĸoйтo cмятa, чe cвeтът мy e длъжeн, oбвинявa пocтoяннo oĸoлнитe и пpeдимнo poдитeлитe cи, чe въoбщe ca гo пpъĸнaли нa тoзи cвят, нe мoжe дa ce нacили дa изĸapa и eднa ycмивĸa. Toй вeчнo щe ви зaливa c oтpицaтeлнитe cи eмoции и пpeживявaния. Hиĸoгa нe e дoвoлeн. Bce e мpънĸaщ, oплaĸвaщ ce и ĸpaйнo oтвpaтeн oт poдинaтa cи и cтpaнaтa, ĸoятo oбитaвa.

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Не им ли е ясно, че: Пускаш България - получаваш Русия......
  —цитат от коментар 4 на mranderson



  Напротив - ясно им е, че с България в Шенген влиза не просто Русия, а мръсниците от КГБ-ДС мафията и олигарсите, ето защо Германия и Холандия са против . И с право !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#37] от "xymax":

  Coциoпaти cъp....

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  [quote#13:"Веселин Дечев"][/quote]


  " Да, ама аз нямам фирма, баба ми също ... "


  Тогава наистина Шенген не те вълнува - седи си на село, дръж речи в хоремага за лошите западняци и си трай ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  Безсмислено упражнение.
  Отговорът на Холандия ще бъде - а реформите?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 77 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#73] от "niksan1":

  "Напротив - ясно им е, че с България в Шенген влиза не просто Русия, а мръсниците от КГБ-ДС мафията и олигарсите, ето защо Германия и Холандия са против . И с право !"

  Оня ден това с паспортите и Агенцията за българите в чужбина явно Станишев го е пропуснал. Хванаха и едни муниции и автамати АК директно от завода, но колко още и какво има нехванати х вознает... Отделно не вярват на нашенските митници явно, щом като на все що има списък с корупция сме първенци как да ни вярват, че там всичко е ок... Пристанище Росенец и тн. и тн. и тн. Ужасно много неща са и всички в България го знаят това. Станишев се прави на нагъл да атакува ЕС. Той и за това е там де, но го прави на гърба на България. Накрая на тия в ЕК ще им писне и ще кажат нещата както са и тогава ще стане мама миа...

 78. 78 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Щом Станишев им го каза, непременно ще стане.

 79. 79 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 991 Весело

  Егати - Станишев налива вода в мелницата на Баце...

 80. 80 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Ами да, ама Холандия била против. Ако не беше Холандия, щеше да е Финландия, или Франция, или......., все ще се намери кой. Ще ни разиграват, като даракчийски кон, колкото си искат докато..... се разпадне ЕС и станем отново суверенна държава.

 81. 81 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Предполага се, че като влезем в Шенген европейците ще ни "стегнат" и няма да има форсове от рода на 1. български паспорти раздадени на руски мафиоти срещу подкупи и 2. цели самолети да минават без гранична проверка.
  —цитат от коментар 28 на shisharko


  Хе-хе-хе,за тези дето дават убежище и гражданство на главорези и сърцеяди ли говориш.

 82. 82 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  Ами ,

  за да станем нормална държава....... а не губерния на една друга, която ограбва българския народ. Що така всички емигрират в страни от Еврозоната, а не ходят на изток ??????????????????????????????????????????????/

 83. 83 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Да ни приемат, но да изпратят тук делегации, военни, специални служби. да се прекратят всички връзки на крадливите престъпници от ДС, БКП, МКП и всички тоталитарни престъпници и техните наследници....щото те 90 % от големите фирми в България са тяхна собственост. Също така техните производни в частност: ГЕРП, Патреоти, БПС, Воля моля, АТАКА..................Всички те - рожби на една майка. Крадящи ограбващи българския народ.

 84. 84 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#76] от "penetrating":

  Е реформи сега, как бацетата, Джи питата и техните руски преателчета ще са милярдери. че даже и техните пра пра пра пра внуци- ще са милярдери. А народа, а народа .........да гние .......уж реформи, ама заплатките са като в Македония, а пък ценичките като в Словения, Словакия и др. Ех жълтите жилетки, защо не дойдат и тук да обърнат малко лимузинки на крадливата сган.......................

 85. 85 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Весело

  До коментар [#84] от "nolimit":

  Може, но ще са френски :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 86. 86 Профил на marino777
  marino777
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#10] от "12345":

  Ако си тираджия ще ти е ясно

 87. 87 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Троянския кон в ЕС...
  Ние, не Румъния.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 88. 88 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#18] от "Дундурук":Coциoпaтът, ĸoйтo cмятa, чe cвeтът мy e длъжeн, oбвинявa пocтoяннo oĸoлнитe и пpeдимнo poдитeлитe cи, чe въoбщe ca гo пpъĸнaли нa тoзи cвят, нe мoжe дa ce нacили дa изĸapa и eднa ycмивĸa. Toй вeчнo щe ви зaливa c oтpицaтeлнитe cи eмoции и пpeживявaния. Hиĸoгa нe e дoвoлeн. Bce e мpънĸaщ, oплaĸвaщ ce и ĸpaйнo oтвpaтeн oт poдинaтa cи и cтpaнaтa, ĸoятo oбитaвa.
  —цитат от коментар 72 на Делян Ковачев


  На мен ли правите психоанализ, че не разбрах? Демек, нехаресващите Боко, Герб и скапаната им пробита държава сме социопати, отвратени от родината си? Уотдъфак? И мразим родителите си, защото не се усмихваме в тази умираща държава?

 89. 89 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#71] от "niksan1":

  аз не знам защо има държави против нас за влизане в Шенген и причините ,но изметта и най долните мафиоти отдавна са там в тези държави , защото просто тук ги знаят кои са , цели гета маргинали са пак там ,на издръжка на немската държава предимно ,в Холандия няма ,защото помощи не дават , не виждам какво пречи на Холандия свободното придвижване на останалите хора в България ,които нямаме намерение дори да отидем да видим държавата им ,камо ли да правим нещо друго ,искаме да не чакаме по границите ,където е пълна далавера от наши хора ,така и така нищо не проверяват ,само сумтят и пречат на пътуването и чакаме с часове на Дунав мост например ,за да си изпият кафетата митничарите или да си платим рекета за минаване на моста ,след като си плащаме чинно винетки на двете страни , явно нямаме защита от депутати и евродепутати ,на които даваме с данъците си милиони заплати и осигуровки ,за да живеят те във Шенген ,тях не ги проверяват също , щото са велики ,дипломати и затова не им и пука за останалите .

 90. 90 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  До коментар [#22] от "dejmos":

  Прав си, гледам от моята камбанария.

  Еретик
 91. 91 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Сериозен въпрос: Някой осведомен би ли споделил какво на практика ще се промени като влезем в Шенген, освен че няма да си показваме личните карти на границите с Гърция и Румъния?
  —цитат от коментар 44 на Whoops


  На гражданско ниво, ще се промени само това, както и една проверка по малко по летищата в Шенген и свободното преплуване на Дунава. На бизнес ниво ще се понижат цените на транспорта и ще се намали транспортното време на трафика към и от Европа ( сега чакат с чаове на Границите Руъния- България и Румъния-Унгария/Италия). Притеснителното е на ниво МВР, там механизмите за сътрудничество в Шенген на практика би трябвало да дадат достъп на нашето ДАНС до всяко разследване на алтернативна структура в коя да е държава част от Шенген, напомням че първото което поиска Пеевски е единствения си ден като пеф на ДАНС беше достъп и информация до международните разследваня ... те знаят че давайки ни достъп до тази мрежа на практика го дават на Русия/КГБ, това че официално само Холандия седи срещу нас не значи че другите са съгласни.

 92. 92 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  Решението на Европарламента не задължава и не обвързва Австрия, Германия, Холандия да ни подкрепят конкретно за Шенген, това е само политическо изявление. Имаше и други такива решения, а още сме вън.
  Според мен е редно и почтено, ако не ни искат - не че няма защо, да ни кажат - заради това, това и това, оправете го и сте вътре.
  Така е доста унизително.

 93. 93 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Ще влезем е Шенген. Но първо трябва да излезем от Ченген. А това засега е невъзможно.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 94. 94 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#92] от "boevbisser":

  "Според мен е редно и почтено, ако не ни искат - не че няма защо, да ни кажат - заради това, това и това, оправете го и сте вътре.
  Така е доста унизително."

  Здравейте и тук! :-)
  Ако ги кажат тия неща то правителството едва ли ще издържи. Ще бъде нещо като намеса във вътрешните работи. Това е дипломацията, очакват ние сами да си отговорим вместо те да ни нагрубят директно. Той за това и Бойко спря да натиска, но Станишев му прави сечено ми се струва.

 95. 95 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#82] от "nolimit":

  И обратното важи. Защо онези от Запада не емигрират ТУК. Най - ниски цени , приветливи хора , евтини имоти ...Напротив ,и те бягат ....ако са купили нещо някога !
  Доводът защо ТАМ бягат е от най - тъпите герберски доводи. Ако в Япония и Китай дават повече ...,там ще отидат. Това е трудова миграция и няма нещо общо с идеология . Любопитно ми беше колко души са във Виетнам (нали гледахме на тях като второ качество хора ) На 1000 души са е мигрирали във Виетнам. Всички български виетнамци са много емоционално свързани с България и са на много високи постове /нива в държавата. Значи сме давали/продавали добър образователен продукт тогава . Кой го развали ?"??? Такива пазарни джихадисти !! Има ли пазар (капитализъм) в образованието - има ! Има ли пазар в (капитализъм) в здравеопазването - Има ! Има пазарен механизъм и при лудите ....ако нямаш пари не си в дом ............,следователно не си ЛУД !

 96. 96 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#92] от "boevbisser":

  Или казано накратко - "не сте готови, няма смисъл да нахалствате и продължавате да напирате, сами знаете какви са проблемите, няма да ги посочваме за да не се тълкува като намеса, оправете ги и ще ви приемею."

 97. 97 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Сериозен въпрос: Някой осведомен би ли споделил какво на практика ще се промени като влезем в Шенген, освен че няма да си показваме личните карти на границите с Гърция и Румъния?
  —цитат от коментар 44 на Whoops


  Ще се промени това, че вече всички българи ще ходят на море в Гърция без да се налага да чакат с часове на границата.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 98. 98 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#97] от "FourOhFive":

  "Ще се промени това, че вече всички българи ще ходят на море в Гърция без да се налага да чакат с часове на границата."

  Е само това ли? Ами превозите на стоки, частния бизнес? Ще има само една Табела вместо КПП.

 99. 99 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#97] от "FourOhFive":

  Реално ставаме като САЩ! България става огромна територия... От Крит до Лисабон...

 100. 100 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  Ако бяха направили Реформа на Правосъдието и някой други по малки реформи до сега Шенген щеше да бъде факт. Малко хора го осъзнават това, те са доволни на "стабилността" и да не идва бСП на власт. За това и много хора недоволстваме срещу управлението последните 10 години защото са огромни пропуснати ползи. Отделно и страшно много хора щяха да започнат да се ориентират към завръщане в България, доходите щяха да се повишат без специална намеса от държавата... Мен за това ме е яд на ГЕРБ лично.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK