Европарламентът иска ЕС да финансира граждански организации, защитаващи демокрацията

Европарламентът иска ЕС да финансира граждански организации, защитаващи демокрацията

© ReutersВ изключителни случаи, когато има сериозно и бързо влошаване на ситуацията в дадена държава членка и основополагащи ценнности на ЕС са в риск, Европейската комисия може да обяви покана за представяне на предложения по бърза процедура за финансиране на организации на гражданското общество, които да улеснят и подкрепят демократичния диалог в страната. За това настоява Европейският парламент в предложенията си за създаване на програма "Права и ценности", предаде пресслужбата на институцията.


Според евродепутатите Европейската комисия трябва да осигури редовен, открит и прозрачен диалог с бенефициерите на програмата и с други заинтересовани страни чрез създаването на група за граждански диалог. Тя трябва да допринася за обмена на опит и добри практики, както и за обсъждането на промените в политиката в рамките на целите на програмата. Групата за граждански диалог следва да е съставена от организации, които са избрани да получават безвъзмездни средства за оперативни разходи или дейности по програмата, и други организации или заинтересовани страни, които са изразили интерес към нея или работят в тази област на политиката, без непременно да получават подкрепа от програмата.


Европейският съюз трябва да прави повече за демокрацията, върховенството на закона и основните права, включително и чрез подкрепа за граждански организации, се посочва в съобщението на Европейския парламент.
Евродепутатите подкрепиха утрояването на средствата в дългосрочния бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. за програмата "Права и ценности" до 1.8 милиарда евро (Европейската комисия предлага 642 милиона). Мандатът на Европарламента да води преговори с министрите на ЕС бе одобрен на пленарно заседание миналата седмица с 426 гласа "за", 152 "против" и 45 "въздържал се".


Чрез подкрепа за организации на гражданското общество на местно, регионално, национално и международно ниво програмата цели да насърчи равенството и недискриминацията, да окуражи гражданската ангажираност и участие в демократичния процес и да се бори с насилието, се посочва в прессъобщението на Европарламента.


Евродепутатите решиха изрично да посочат защитата и насърчаването на демокрацията и върховенството на закона като основна цел, защото те са предварително условие за защита на основните права и за гарантиране на взаимно доверие сред държавите членки и на доверие на гражданите в ЕС, се посочва в текста.


Сред дейностите, които може да се финансират с пари от ЕС, парламентът посочва кампании за повишаване на осведомеността за ключови европейски ценности и права и задължения, произтичащи от европейското гражданство. Друго предложение са инициативи, отразяващи факторите, които водят до тоталитарни режими и почитащи жертвите на тези режими. Евродепутатите искат също така да подкрепят правозащитниците и хората, подаващи сигнали за нередности, както и мерки за противодействие на реч на омразата и дезинформация.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Айде Пеевските медии да почнат да плюят. А Сидеров и Марешки да почват да си пишат речите.

 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Хайде,...газ на гранта!!!

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Казно с думи прости - брюселци и "Началниците" ще си финансират от бюджета на ЕС опозиция там, където не им харесват или отърват управляващите.

 4. 4 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Абсолютно правилно.

  ЕС е съюз със споделени ценности - демокрация, правова държава, човешки права. Не можем да вземаме за даденост че само защото в момента на присъединяването на страната към ЕС тези ценности са били залегнали като част на философията на управлението и правната уредба, ще останат винаги така.

  Затова е нормално при отстъпления от тези ценности да има компенсаторни механизми - отнемане на глас, спиране на еврофондове, сигурен съм и още ще намерят. Както няма как да приемем Беларус в ЕС, няма как и да задържим страни които все повече се доближават до модела на управление в Беларус.

  Затова е хубаво да има такива механизми за насърчаване на граждански организации в защита на демокрацията и човешките права. У нас например конфискацията без съдебен процес, и задържането до 48 часа трябва да бъдат осъдени като нарушаващи човешките права.

  Сигурно първия срещу който бъде приложено това ще съди България в ЕСПЧ и ще спечели, а нашите пак ще се червят. ЕС ни спасява от нашата собствена авторитарност, и е гарант за правата ни даже в собствената ни страна.

 5. 5 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Неутрално

  НПО та за джендъри, зелени и клети бежанци

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  Европейският съюз трябва да прави повече за демокрацията, върховенството на закона и основните права, включително и чрез подкрепа за граждански организации
  ___________
  Да се финансира от джоба на данъкоплатците повече корпокрация и повече кръжоци за либерални ентусиасти, защото клуба на милиардерите вече не могат да ги хрантутят!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Европарламентът иска ЕС да финансира граждански организации"

  - Няма лошо. Но въпросните граждански организации да се избират от Европарламента.

 8. 8 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Звучи досте добре, но на практика ще е от "левия джоб в десния" или обратно.....

  Bukalemun
 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Хайде,...газ на гранта!!!
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt

  Не е просто "грант" ...

  Това ми напомни знаете ли кое?

  До падането на Стената Олимпийските комитети на държавите бяха представители на страните в МОК.
  След падането на Стената изведнъж ги "преформатираха" и станаха ... предстваители на МОК в държавите си. Но се финансираха от вноските на държавите в Олимпийското движение.

  И такива като Батето продължиха да са на яка синекура и тучна и обилна хранилка ...

 10. 10 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 277 Неутрално

  "Демокрация" означава "народовластие". Тоест, мнозинството от народа да налага волята си и да защитава интересите си, а не отделни лица или кръгове от заинтересовани да налагат своите на мнозинството. Освен от олигарси, корпорации и политици с амбиции за авторитарно управление, народовластието е застрашено и от малки но хиперактивни и кресливи групи, които искат да наложат ценностите и идеите си за живота върху мнозинството, като либералите например.

 11. 11 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1017 Гневно

  Кой ще решава кои НПО-та защитават демокрацията и заслужават пари ?
  Не искаме никой да си купува политическия комфорт с парите ни!
  Особено толкова нагло!!!

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Весело

  До коментар [#3] от "xm...":Звучи досте добре, но на практика ще е от "левия джоб в десния" или обратно.....
  —цитат от коментар 8 на eti mehter

  Ети, добре звучи само защото хениалната идея е от еврудупетатството.

  Това какво ни говори?
  Че са сигурни, че на предстоящите евроизбори ще бъдат изритани!
  Защото са тръгнали да си подсигуряват с такива "идеи" хрантутенето вече след това. Тях за друго не ги бива, освен да са на някаква хранилка - я бюджетна, я грантаджийска, и са се сурнале да "творят" на принципа "ден година храни" ...

 13. 13 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Очевидно доста настоящи евродепутати не се виждат като такива след изборите напролет и са се притеснили за бъдещето си. Осигурили са се с топли местенца начело на "граждански организации", които да се "борят" за няма значение какво и да "улеснят и подкрепят" няма значение какво.
  Важното е обаче да има осигурено щедро финансиране, щото, както е известно "рънътъ праи борбътъ", па било тя и за "демокрация".

  Знанието е сила, информацията - власт
 14. 14 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Неолибералите утояват средствата за да се намърдат в програмата "Права и ценности"след като ги изхвърлят от Европарламента.

 15. 15 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 959 Весело

  Пак ли грантове?

  В Русия съм! В Русия съм!
 16. 16 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1172 Любопитно

  е и кви НПО ше са това ???
  нали ше зависат от правителството на ЕС

 17. 17 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1225 Весело

  НПО-тата нали си ги финансира един ,,филантроп”? Защо трябва да се харчат пари за глупости?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Оня ден ЕП гласуваха да спират парите на непослушните държави.
  Днес си гласуват пари за НПО-тата съюзници, дето да им правят революции.
  Големи маневри преди тия избори, еи.
  Доста са уплашени изглежда либералите.

 19. 19 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Какъв вой на псевдо-демократи в коментарите. Защо толкова ги е страх някои от свободата и демокрацията?!

  И демокрация не значи диктатура на мнозинстовото, както някой се изака отгоре, а достатъчна защита на правата на малцинството.

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 20. 20 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 442 Весело

  Усещам, как скоро следва РЕдефиниция на "НПО" като "НАДправителствена Организация".

  Джендъри от всички страни - обединете се!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 21. 21 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1514 Весело

  Това ще са племенниците на капитан Грант. Разраства се семейството, като абпфк-тата дето продължаваха да слизат от балкана и през осемдесетте

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 22. 22 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 395 Неутрално

  На глобалистката неолиберална финансова мафия не й ли стига дето скубе народа чрез банките и финансовите си машинации?
  А сега иска да финансира мафиотските си структури с пари от бюджета.

  Не ща да влизам у затвора!
 23. 23 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Това ще са племенниците на капитан Грант. Разраства се семейството, като абпфк-тата дето продължаваха да слизат от балкана и през осемдесетте
  —цитат от коментар 21 на Saint of Me


  Завиждам на умнокрасивият ти и простичък възглед върху света. Само противоречието между поклонението към оранжевия сенсей и отвращението от кремъл леко зацапва картинката.

 24. 24 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":
  До коментар [#5] от "кокошката":

  Какви брюкселци и началници, Европарламентът е съставен от директно избрани депутати и няма нищо общо с Европейската комисия! Аман от тъпаци в тоя форум, научете проклетите институции поне! На вас са ви изпили мозъците с тая пропаганда за НПО-та и брюкселски зелки! Това са депутати, а не бюрократи, не чиновници, не счетоводители, не назначени от някой си там! Депутати, избрани от народа! Бахти кви глупости се говорят тука...  До коментар [#18] от "Madmax":

  В Европейския парламент либералите са едва четвъртата по големина група с 68 депутати от 750 и сами по себе си абсолютно нищо не могат да прокарат. Това е инициатива на десните и левите, така че върви търси сметка от Борисов, Орбан и Меркел (всичките в дясната ЕПП) и от Станишев, Педро Санчез и Джереми Корбин (всичките в лявата СД).

 25. 25 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 277 Неутрално

  И демокрация не значи диктатура на мнозинстовото, както някой се изака отгоре, а достатъчна защита на правата на малцинството.
  —цитат от коментар 19 на pm


  Демокрация = народовластие = власт на народа = гражданите с право на глас да решават какво и как да става в държавата, общината или жилищната кооперация. Нито повече, нито по-малко. Какви права на малцинства, какви 5 лева? Децата пък изобщо като не гласуват, тогава какво имаме, диктатура на възрастните над децата ли? Това е смесване на съвсем различни несъвместими понятия. "Демокрация" само по себе си не говори нищо за никакви малцинства. Ако мнозинството реши ще даде колкото права реши на когото реши. Затова и демокрацията сама по себе си не е нито нещо добро, нито нещо лошо, зависи от самия "демос" и от гледната точка.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1731 Весело

  Хайде,...газ на гранта!!!
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  ++++++......!!!!!......соросидите са на ИЗЧЕЗВЕНЕ ....требва ФОРСИРАНО ОТГЛЕЖДАНЕ на ОЩЕ.......!!!!!?????......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  "Европейският съюз трябва да прави повече за демокрацията, върховенството на закона и основните права, включително и чрез подкрепа за граждански организации, се посочва в съобщението на Европейския парламент."

  Абсолютно съм съгласен и подкрепям тази цел на ЕП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2382 Весело

  Сорос май не ще да дава вече негови пари и за това минават на пари на данъкоплатеца...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 30. 30 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1170 Весело

  Либералните сърчица на колко ли глупита в България трепнаха забиха в радостен, прогресивен ритъм!
  Нови грантове, потенциално нови една от друга по-тъпи теории и най-важното - нов шанс за активистите, от които нищо не става и един конец не могат да вденат :) :) :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 31. 31 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 925 Неутрално

  лелее, сега като почнат едни правилни НПО като поровете, които събират нашествениците от средиземно море, да се борят за демокрацият срещу лошите от вишеградската четворка, мани, мани. иначе северен пото 2 бил икономическа затея, а не лизане на руски г.. от комсомолката в берлин.

 32. 32 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#3] от "xm...":До коментар [#5] от "кокошката":Какви брюкселци и началници, Европарламентът е съставен от директно избрани депутати и няма нищо общо с Европейската комисия! Аман от тъпаци в тоя форум, научете проклетите институции поне! На вас са ви изпили мозъците с тая пропаганда за НПО-та и брюкселски зелки! Това са депутати, а не бюрократи, не чиновници, не счетоводители, не назначени от някой си там! Депутати, избрани от народа! Бахти кви глупости се говорят тука...До коментар [#18] от "Madmax":В Европейския парламент либералите са едва четвъртата по големина група с 68 депутати от 750 и сами по себе си абсолютно нищо не могат да прокарат. Това е инициатива на десните и левите, така че върви търси сметка от Борисов, Орбан и Меркел (всичките в дясната ЕПП) и от Станишев, Педро Санчез и Джереми Корбин (всичките в лявата СД).
  —цитат от коментар 24 на Адекватно мислещ


  Няма смисъл да си обясняваме сега кои как се е маскирал.

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Весело

  е и кви НПО ше са това ???нали ше зависат от правителството на ЕС
  —цитат от коментар 16 на bruno__dante

  Точно това са днес НПО-тата. Ония, идеалистите, измрЕха или ги натикаха у трета глуха. Днес да си НПО е як бизнес и тарикатско поприще.
  Бедна ти е фантазията и в китната ни Мамковина колко "неправителствени" к'ви яки договори за финансиране от държава и общини кльопат.

 34. 34 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#5] от "кокошката":

  Е ти да не искаш за правата на белите и хетеро мъже? Това е ЕС, наследник на Коминтерна, какво очакваш?

  Искам да видя, по този пример, Хамас да зема да подпомага някой орган за развитие и благоденствие на Израел. :)

 35. 35 Профил на block
  block
  Рейтинг: 859 Неутрално

  много е приятно когато матрьошките кудкудякат така. искам само да си помислите за кемтрейлса като излизате следващият път на улицата хахахах

 36. 36 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#28] от "Иво":

  Иво, комуне, в ''основните права'' вече влиза (според Присъдата... паката за миграция), че който и да е, може да отиде, където си ще и да прави, каквото си иска, като получава, най-малкото, колкото местното население... подкрепяш ли?

 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5353 Весело

  Това е заобикаляне на проблема :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#24] от "Адекватно мислещ":

  В Европейския парламент либералите са едва четвъртата по големина група с 68 депутати от 750 и сами по себе си абсолютно нищо не могат да прокарат. Това е инициатива на десните и левите, така че върви търси сметка от Борисов, Орбан и Меркел (всичките в дясната ЕПП) и от Станишев, Педро Санчез и Джереми Корбин (всичките в лявата СД).
  —цитат от коментар 24 на Адекватно мислещ


  неадекватния, те левите и "десните" докараха "либералната демокрация" в Европа бе. Какви либерали бълнуваш!?! И едни и другите са на една хранилка и работят за едни и същи господари.. ъъ, "ценности" исках да кажа. Разбира се, ти като открит грантаджия ги знаеш много добре тези неща, ама се правиш на улав!!

 39. 39 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Весело

  До коментар [#36] от "imaligoogle_hr":

  Свърши му работното време и всеки доп. коментар е на халост, т.е. не е платен. Очаквай отговор утре след 8:30 сутринта.

 40. 40 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Весело

  До коментар [#24] от "Адекватно мислещ":

  Чудя се на циничната ти наглост да се наречеш адекватно мислещ 😂😂😂😂
  Ама то червените шумкари нямате морални задръжки😨😨

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това ще са племенниците на капитан Грант.
  —цитат от коментар 21 на Saint of Me


  След "умнокрасивци", Говлампи продължава кремълоидната реторика, този път по оста "грантаджии" и тем подобните й.

  Кремълци направиха думата "грант" мръсна в Булгаристаня, а подопечните тролове като Говлампи носят усърдно факличката.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 43. 43 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това ще са племенниците на капитан Грант.
  —цитат от коментар 21 на Saint of Me


  След "умнокрасивци", Говлампи продължава кремълоидната реторика, този път по оста "грантаджии" и тем подобните й.

  Кремълци направиха думата "грант" мръсна в Булгаристаня, а подопечните тролове като Говлампи носят усърдно факличката.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 44. 44 Профил на Александра
  Александра
  Рейтинг: 450 Весело

  Аууу! Как ще вият на умряло клетите путиново-орбан-консервативно-религиозни тролове!!! :)

 45. 45 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сорос май не ще да дава вече негови пари и за това минават на пари на данъкоплатеца...
  —цитат от коментар 29 на Тюфлекчия


  Хе хе хе, а Тифлека отдавна е тръгнал, и той като средностатистическия русофил, да плюе по Сорос. Чудно как Говлампи още не е подел рефрена. Е, и това ще стане, няма страшно.

  А инак, като толкова ви мъчи тоз ЕС, па създайте едно движение за излизане от него бе. Така няма да ви вземат данъците за подобни каузи. И аз смятам, че е крайно време това племе да бъде изгонено от семейството на цивилизованите хора.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 46. 46 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#38] от "xox55541929":

  Аххахахахах, как пък веднъж не си защитихте дебилните тези с нещо различно от конспирационни теории? Дай НЯКАКЪВ валиден аргумент, бе! Ама не! Всичките са на хранилка, Сорос е всевластен, ако кажеш нещо ВЯРНО, което не отърва на форумните палячовци, си НПО грантаджия...

  Кретени.

 47. 47 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#40] от "кокошката":

  Изисква се два клика да влезеш в профила и да прочетеш коментарите, за да видиш, че нямам нито един "червен" коментар. Но не, ти да пробваш да ПРОВЕРИШ НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ? Абсурд. Знаеш ли защо? Не защото си червен, син, жълт, путинист, нацист или платен трол, или каквото и да е. Просто си глупав. Ама страшно глупав. Затова си на такова дередже. И ще си останеш така цял живот.

 48. 48 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#46] от "Адекватно мислещ":

  До коментар [#38] от "xox55541929":Аххахахахах, как пък веднъж не си защитихте дебилните тези с нещо различно от конспирационни теории? Дай НЯКАКЪВ валиден аргумент, бе! Ама не! Всичките са на хранилка, Сорос е всевластен, ако кажеш нещо ВЯРНО, което не отърва на форумните палячовци, си НПО грантаджия...Кретени.
  —цитат от коментар 46 на Адекватно мислещ


  неадекватния, какъв аргумент искаш бе, наглецо!! Нали ги виждаме всички какви ги вършат последните 10 години!!! Днес ли, вчера ли имаше статия как трябвало да се финансират НПО-тата /уж защитаващи закона/ е европейски средства. Наглсотта Ви е безкрайна ей. Нагли и нахални до безкрай!!

 49. 49 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#48] от "xox55541929":

  Хахаххаха, и пак не дал статията. Пак си говориш, не даваш източници, нивото ти на аргументираност е анекдотно от типа на "виждаме ги какво правят". Е, какво правят? Данни, статистика, бюджет, резултати, НЕЩО да си дал? Статията, за която говориш, поне? Дори не си дал ПРИМЕРА, който даваш! Ти си стереотипният столичен таксиджия, който говори пълни глупости на теми, от които си няма ни най-малка представа, защото веднъж някъде е чул на маса някой да говори нещо тангентно и простият му мозък е разбрал половината от него. Палячо.

 50. 50 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#49] от "Адекватно мислещ":

  неадекватния, намери си статия в Дневник, няма аз да ходя да ти я търся. Евродепутатите като за последно приеха да се спира финансиране на държави, в които нямало "върховенство на закона" и след няколко дни дойде и предложение, да се финансират НПо-та, които да поддържали "върховенството на закона". С две думи, наказваме непослушните и финансираме /с евросредства/ послушните, за да пречат на непослушните. Има ги статиите в Дневник от последните 10-тина дни. Търси си ги сам. Какви повече факти искаш, че тези нагляри работят за чужди интереси, а не са тези на еропейските граждани?!? То това е видно от 1000 километра и не е от вчера. Това са само последните им изцепки!!

 51. 51 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#50] от "xox55541929":

  Хах, бива ли да си толкова малоумен? Статията, за която говориш е тази, под която коментираш. Ама дори нямаш акъла да прочетеш къде си пишеш пропагандата. И, не, тези депутати не работят против интересите на народа, а точно обратното - работят ЗА тях. Ти смяташ, че работят против интересите на народа, защото си част от малцинството, които има РАЗЛИЧНИ интереси. А тези депутати представляват МНОЗИНСТВОТО - и затова прокарват поправки, докато десетпроцентовите фашисти не могат. Защото мнозинството хора в Европа споделят европейските ценности, а не са боклуци като теб. И ако не ти харесва, единственото нещо, което можеш да направиш е да гласуваш за депутати, които споделят твоите малоумни виждания или да се разкараш оттук. В Русия са същите като теб, върви там. Ако това не те устройва, можеш просто да се застреляш, защото положението е такова в Европа - мнозинството определя накъде ще се развиваме, а не малцинството! А фашистите като теб сте малцинство! Демокрация се нарича!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK