От Джамбазки до Станишев и Бареков - колко активни са българските евродепутати

Български евродепутати с премиера Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова в Европейския парламент при представянето на резултатите от европредседателството

© Reuters

Български евродепутати с премиера Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова в Европейския парламент при представянето на резултатите от европредседателствотоНай-активният български евродепутат е Ангел Джамбазки, а на последно място по дейност сред българските представители в Европейския парламент е Асим Адемов. Това показва класация, която оценява активността на всички 751 евродепутати от 28 държави по няколко критерия. (Приложената методика е представена в края на текста.)


Изводите от комплексната оценка са, че в челото на българските представители компактно стои четиричленната група на ДПС (веднага след Джамбазки), а евродепутатите от БСП и ГЕРБ се редуват през едно-две места на следващите позиции.


Трима български представители са сред челните 8% от всички, само един е във втората стотица, шестима са между място 300 и 400, двама са сред петстотинте, четирима сред шестата стотица и един е след 700-на позиция


Какво казва класацията?
Според цялостната активност на първо място сред българските евродепутати е Ангел Джамбазки (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти). Той е на 12-то място от всички 751 члена на Европейския парламент. Има 95% присъствие на пленарни заседания. На второ място е Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ), която също е напред (31-о място) в класацията на всички евродепутати и има 94% присъствие на пленарни заседания. Трети е Неджми Али (ДПС/АЛДЕ), присъствал на 89% от пленарните сесии и с цялостна оценка, отрежадаща му 58-о място. И тримата са евродепутати от 2014 г.


Най-слаба е цялостната активност на Асим Адемов (ГЕРБ/ЕНП), който е на 722-о място в общата класация. Преди него са Владимир Уручев (ГЕРБ/ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д). Уручев е евродепутат от 2014 г., а Адемов и Курумбашев – от 2017 г.


Според присъствието на първо място е Петър Курумбашев (98.26% присъствие на пленарни заседания), следван от Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) и Светослав Малинов (ДСБ/ЕНП) - и двамата с 98.07% присъствие. Най-слабо е присъствието на Сергей Станишев (БСП/С&D) - едва 58.62%. Преди него са Николай Бареков ("Презареди България"/Европейски консерватори и реформисти)- 72.41%, Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) - 81.61% и Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) - 85.06%.


Според групите средно най-високо е участието на евродепутатите от ЕНП (92.64%), следвани от АЛДЕ (91.76%), С&Д (84.54%), Европейски консерватори и реформисти (83.91%).


По поименни гласувания на първо място е Светослав Малинов, следван от Владимир Уручев и Момчил Неков (БСП/С&Д). Последен е Николай Бареков, а преди него са Сергей Станишев и Емил Радев.


По критерия "Доклади" особено активни са представители от ДПС, като техен евродепутат (Неджми Али) е на първо място за България и на трето за целия парламент. Последен е Асим Адемов, а преди него е Сергей Станишев.


На първо място в категорията "Речи" е Ангел Джамбазки с 1001 речи, което го поставя на 28-о място в Европейския парламент. Последен е Адемов с едва девет речи за вече изтичащият мандат.


Най-активен в общата класация на целия Европейски парламент, очаквано, е председателят Антонио Таяни. След него е Манфред Вебер, който ръководи групата на ЕНП в Европарламента и е неин кандидат за председател на Европейската комисия. На трето място е Сиед Камал (Великобритания /Европейски консерватори и реформисти).


Най-силно е присъствието на евродепутатите от Австрия (95.65%), следвани от полските представители (94.08%), а най-слабо - на тези от Латвия (83.84%), Великобритания (85.67%), и Дания (85.77%). Средното присъствие на българските евродепутати на пленарни заседания е 88.9%.


Как се изчислява?


Алгоритъмът, според който се дава оценката, взима предвид четири категории дейности – доклади, изявления, роли и присъствие на пленарните заседания.


По първия критерий оценката зависи от времето и усилията, които се изискват за изготвянето на даден доклад. Взимат се предвид и броя предложени изменения и броя изменени доклади.


Във втората категория влизат речите по време на пленарно заседание, обясненията на гласувания и въпросите към евроинституции. Отчита се и дейността на евродепутатите в "Туитър".


Т.нар. категория "Роли" отразява позициите, които заемат евродепутатите, например председател, зам.-председател на ЕП, председател или зам.-председател на комисия, координатор в комисия, председател и зам.-председател на политическа група.


Последният критерий е присъствието на евродепутатите по време на пленарно заседание. Той е изключително важен и при слабо присъствие крайната оценка може да бъде намалена с 50%. (Повече за методологията можете да четете тук).


*Данните постоянно се актуализират. Посочените в статията са към 4 февруари 2019 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3408 Весело

  По поименни гласувания на първо място е Светослав Малинов, следван от Владимир Уручев и Момчил Неков (БСП/С&Д). Последен е Николай Бареков, а преди него са Сергей Станишев и Емил Радев.

  сериозен критерий ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4773 Любопитно

  МОМЧИЛ НЕКОВ

  Депутатът 15 / 15

  КОЛКО ли МОМЧИЛ НЕКОВЦИ ще видим на предстоящите ЕвроИзбори.

  Може ЦЯЛА ПАРТИЯ да си направят.

  Партия "ГЛАСУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ 15 / 15"

 4. 4 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2483 Весело

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  И този ефект 15/15 по-късно го имаше и при ГЕРБ - 9/9 и при РБ - 10/10. Може и да бъркам цифрите, но бях проверил в сайта на ЦИК. Така че си прав - Момчил Неков-ци ще има от всички партии, но само от големите такива ще седнат на стола.

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  От работата на родните депутати в Европейският парламент харесвам само Светослав Малинов-последователен европеец-умерено десен и разумно консервативен-моят човек!!!

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4721 Неутрално

  С тази стройна фигура, Лилито няма как да се обърка с някой друг...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 7. 7 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  Партия “ЕСЕ”

 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1921 Любопитно

  обикновено ,"активноста" върви заедно с простотията ,за съжаление е така

 9. 9 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":
  Хахаха! Можеш ли да споменеш три теми в европейския парламент, по които “твоят човек”е взел думата и каква теза е застъпвал? Запознат ли си изобщо с дейността на ‘твоя човек” в ЕП? Или използва случая да си кажеш урока?

  Мърфи е оптимист!
 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Неуважаема 9
  Елементарното възпитание изисква да се обръщаме към непознати с учтивата форма :"Вие"!
  Разбирам със съжаление, че за вас това е новина... Какво да се прави очевидно когато е трябвало да Ви възпитат родителите Ви са били заети с нещо по-важно....
  Комунистическата катастрофа "АЕЦ Белене", шофьорите и Брекзит са само част от темите по които Малинов е взел отношение, както и дискусии с млади хора за бъдещето на Европа в Отечеството.
  Хубав и незлоблив ден Ви желая!
  Омразата разболява - пазете Душата си!

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3408 Весело

  До коментар [#9] от "султана глаушева":

  първи е по ... поименни гласувания

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 461 Неутрално

  От всички май само Джамбазки знае защо е там. Най-много е дрънкал, значи по най-много теми се е изхождал и вземал позиция.

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  А в този форум що плюване отнесе Джамбазки.
  Наистина беше достоен евродепутат и и имаше позиция по всички важни теми.
  Дано има повече такива в новия.

 14. 14 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  И аз съм на същото мнение, колега, НО кумуняро-герберастките тролчета веднага ще Ви нападнат и ще напляскат минусите. Това доказва само колко сте прав! ;)

 15. 15 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Тоест, в Европейския парламент България е предимно представяна от Евро-скептиците на Бареков и от ДПС - партията с основен етнически вот.

  Като контраст, основното население в Българиа е НЕ-етническо и Европа и ЕС като цяло са с висок процент на ОДОБРЕНИЕ.

  Ей на това ако не му се вика подмяна на вота на населението, не знам.

  "Гражданите за Европейско Развитие" както виждам удобно са се "снишили" за пореден път.

  Та, на следващите избори, ВНИМАТЕЛНО!!!

 16. 16 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Връзките с Иран и консерватизЪма са дръпнали много вероятно. Под бащинските грижи на меринжея Баречката.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Опита формално да се отчита кой колко е активен си е формализъм в чист вид.
  Ние знаем или би трябвало да знаем кои са тези от нашите депутати, които имат сериозно отношение към тази дейност и се изказват не просто за да вземат участие, а водени от някаква разумна идея.
  Другия и според мен най-важен показател е има ли резултат и доколко е полезен за съюза като цяло и за България в частност. Слагам нашите "ползи" на второ място, не защото съм антибългарин, а защото ако всеки дърпа чергата към себе си, думата съюз е неприложима, а ние все пак сме членове на ЕС.
  Лапацалото Джамбазки, може и да е проявявал огромна активност, въпроса е в какава посока и какво се е случило след напъните му, но за едно съм сигурен, в родните ТВ-та той еднозначно е човека който има най-многобройни и продължителни изяви. Та в този смистъл на нас и на всички данакъплатци от евросъюза, той ни един от най-"скъпите" в директния смисъл на думата - скъса се да лети напред назад, малко като мухата...

 19. 19 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Дудука е пътник, рано или късно ше се върне в БГ без имунитети и защита и тогава жална му майка.
  БХ е длъжен да не му прости и да му го върне рано или късно. Ако БХ наистина е мъжа, за който се мисли.
  Такива плужеци като Дудука трябва да бъдат смачквани като тлъста хлебарка, независимо от кой и как.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До 14
  Свободата на мнение и изразяване е Свещена!
  Никой "минус" не е в състояние да промени мнението ми, особено от страна на зле възпитани хора, за които ругатнята и псувнята са аргумент!
  За мен Светослав Малинов е човек, който се противопоставя на гнусните рубладжии и комунета и отстоява интересите на Отечеството!

 21. 21 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Аз се замислих пък за нашите дупетати, колко от тях са активни. И по-точно за едно преуспяло едричко момче, което си живурка в Дубай без нито един работен ден в парламата и се радва на протекцията на власт имащите. Та в тази връзка докога ще ги търпим???

 22. 22 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  По важно е какво са направили за интереса на България в ЕС и за интересите на ЕС , а не колко са стояли в заседания или са си клатили краката на друго място срещу 20000 евро на месец ,това са наши пари от данъците ни ,които ние реално плащаме ,щото има недоволни ,ама те данъци не плащат ,само ползват и са много критични .

 23. 23 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Лично съм виждал Джамбазки и Ковачев да се противопоставят на простотията на Макарон. Другите, вкл. Малинов, леко се мазнеха по едно време - то не било лошо и бла бла. Чак като видяха реакцията в България обърнаха и те палачинката. А иначе всички 17 са с едни дебели заплати, говорят по нещо, но като цяло нямат кой знае какъв принос - може би и заради това, че ЕП все още няма тази решаваща роля, която би трябвало да има.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на firstinka
  firstinka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Интересно, ако се направи подобна класация за нашия парламент. Кой ли ще има 98% присъствие?

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9913 Весело

  Няма критерий ефективност или резултати :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3408 Неутрално

  До коментар [#13] от "НеКой":

  и пак ще бъде

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До 25
  Като се абстрахирам от високият Ви тон и ниския Ви стил Ви казвам : Резолюцията против комунистическата далавера на века "АЕЦ Белене"!!!
  Други въпроси имате ли?

 30. 30 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 449 Неутрално

  А Мария Габриел де е?

  Иван Костов е за съд!
 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4721 Неутрално

  Прословутия №15 също беше доста активен. След като така "драматично" спечели, го следвах във ФБ доскоро, беше наистина активен и инициативен.

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 32. 32 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1144 Неутрално
 33. 33 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 856 Неутрално

  На снимката: част от българските евроДУПЕтати изправине пред двете водещи ду-пе-та (при това значително оформени) на нещастната ни Родина.

 34. 34 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  На снимката: част от българските евроДУПЕтати изправине пред двете водещи ду-пе-та (при това значително оформени) на нещастната ни Родина.
  —цитат от коментар 33 на ppopov_67


  Е, не всеки г*з се изживява като знаме…

 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Има активни има и пасиовни. Но всички са си от Арбанаси.

 36. 36 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 451 Неутрално

  А бе има ли някакво значение статистиката, при положение , че в момента всички българи си траят и търпят един уличен със стопроцентов истински запис за участие в престъпление министър, да продължава да стои на поста си. Друго такова овче население няма на земята.

  Дедо Крум
 37. 37 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Припадате от възхищение по най-активния ни евродепутат Джамбазки, а като се поогледате активността му е от скандали и ксенофобски и антиевропейски изказвания. Да не забравим и опита му да се качи със зареден пистолет на борда на самолет за Брюксел!
  Да правиш скандали в Брюксел и София те прави разпознаваем и най-велик само в обърканата ценностна система на бг-тата.Нищо градивно, нищо в полза на единението, на приобщаването ни към едни по-толерантни и богати общества.
  И с какви пари стана депутат това момченце изтъкано от злост? Що не му дръпнат едно дело за пране на пари от КТБ?
  Нарече Ска Келер „крайно лява екстремистка“ , каза: "всички от БСП са за разстрел", и беше порицан от Антонио Таяни : „ евродепутатите имат пълното право да критикуват и да питат, но нямат право да използват обиден език“. Скочи на Кати Пири за искащите рушвети от турските гастарбайтери бг граничари, ама тя го закова с доказателства.
  Появи ли се в Бг почват скандали с Каролев, с Инджев.... само за ДАБЧ го усуква,
  Ако това е образеца на българското общество за евродепутат , мооого сме зле . Ксенофобия, незачитане правата на цели общности , повърхностно заяждане, лобистки позиции .... това е Джамбазки. Прилича на гневно старче, което скача на всичко и всички, които искат да му отворят прозореща за малко свеж въздух.
  Не е моят депутат !

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До 17
  Освен очевидната липса на елементарно възпитание и култура разбрах следното :
  -готов сте да върнете храната си върху монитора;
  -мразите всички, които мислят /за разлика от Вас/ различно;
  -поливате обилно със собствената си помия всички, които дръзват да мислят и правят нещо без да се допитат и да получат одобрение от Вас....звучи ли Ви като диагноза?!?!?!
  Риторичен въпрос!
  Простотията и омразата разболяват - пазете се/въпреки, че подозирам, че за Вас е късно....

 39. 39 Профил на sten_p
  sten_p
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Сергей Станишев бил слабо посещавал Европейския парламент според статистиката. Ама то и докато беше в България парламент като депутат, рядко идваше също. Та този човек с какво се занимава въобще?

 40. 40 Профил на Емануела Христова
  Емануела Христова
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Страхотно постижение! Ангел Джамбазки е на 12-то от 751 депутати! Евродепутат за пример!

 41. 41 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Ние сме чели истинската класация -- тази, съставена от хвърковатата чета на дедо Шори.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Страхотно постижение! Ангел Джамбазки е на 12-то от 751 депутати! Евродепутат за пример!
  —цитат от коментар 40 на Емануела Христова


  После що имало Брекзит, колко тъпи били англичаните.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  -поливате обилно със собствената си помия всички, които дръзват да мислят
  —цитат от коментар 38 на selqnin


  Когато "мисленето" води до резултати, драстично различаващи се от обективната реалност, става дума за особени форми на гениалност, които - страхувам се - са доста далеч от вас, но много по-често става дума просто за посочената от вас
  диагноза?!?!?!
  —цитат от коментар 38 на selqnin
  (умишлено съм запазил пунктуационните ви девиации, които в повечето случаи са доказателство за съпътстващи заболявания в ментален план).

 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Надявам се разбирате, че опитите за обиди и квалификациите не са аргументи, още по-малко разумни?

 45. 45 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Мислех,че Боко и Лилетка са най-охранени,но от снимката се вижда ,че някои евродупетати са по-угоени и от тях!

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Снимката кърти мивки. Депутатите гледат Бащицата като Христос след възкресението си.

 47. 47 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Надявам се разбирате, че опитите за обиди и квалификациите не са аргументи, още по-малко разумни?
  —цитат от коментар 44 на selqnin


  Няма как да има аргументи срещу неаргументирано мнение! Но съм показал аргументи, ясно говорещи за ОБРАТНОТО на написаните от вас тъпотии! Поисках да посочите поне ЕДИН аргумент за
  "интерес" на Отечеството, защитен от драгалевския комунистически дембелин?
  —цитат от коментар 25 на Reporter US


  Засега не виждам такъв, завтурнахте се да ми обяснявате колко съм лош, понеже ви казвам истината. Ами да, 99% от българите сме "лоши", щото не се поддаваме на идиотщините на радикалните драгалевски комунисти. Нека сме лоши!

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално


  Не, че оспорвам горната класация, но съм силно учуден !
  Когато и да включа българските медии, на първо място се вижда Ангел Джамбаски . Имам чувството, че е влюбен в микрофони, светкавици и журналисти ...
  Кога този тип законодателства в ЕП и как намира време да е пред камерите на българските медии - това не го разбирам .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  С тази стройна фигура, Лилито няма как да се обърка с някой друг...
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf  Такъв сочен диференциал демонстрира, че ти идва да го ощипеш, ако човек си пада по сланини .
  Е и енергийната ни министърка не отстъпва по тези показатели, но това е друга тема ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Реално всички си правят еФтин и недотам еФтин ПР /последното се отнася до Джамбазки, защото неговото празнодумие ни излиза скъпо, защото много пътува "дотам и обратно" :)/, без реално да са предложили нещо смислено /прави изключение само Ковачев, но и неговите инициативи не са негови, а просто се закача за правилните инициативи на чуждите евродепутати/, докато Ева Майдел се надяваше на номинация за еврокомисар, но Габриел извади по-дебели връзки и ще бъде номинирана отново от БГ, нищо че не разбира бъкел от естеството на работата си като еврокомисар /прилича ужасно на Явор "Шмайзера" Колев от Киберпрестъпленията с изказването си, че ИП-адреса бил като ЕГН-то - можело да заковеш всеки с ИП-адреса му :):):)/...
  Реално всички си клатят краката и краката на служителите на кабинетите си и гласуват ан-блок с партията, към която се числят ... Абсолютно нищо повече не правят, никакви самостоятелни инициативи и поемане на отговорност ... Работата им може да се върши и от чичо Кольо с 4-ти клас образование, но заплатата и екстрите покрай длъжността им са впечатляващи и затова битката е така жестока :):):)

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#47] от "Reporter US":


  Непукистке,
  ти вече прописа и в мъжки род ?!
  Финансова недостатъчност ли съзирам, или игра на анатомията ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#47] от "Reporter US":

  Разбирам, че резолюцията за това, че безаналоговият тенекиен самовар, кой знае защо наричан "АЕЦ Белене" сърби вас и всички смръдливи рубладжии, но проблемът си е Ваш!!!
  Слава Богу, че не сте моят критерий кое е "тъпотии"!
  Хубав ден Ви желая!!!

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  До коментар [#13] от "НеКой":

  Да имаш позиция не винаги означава, че си на правилна такава. С други думи може и да не е качество.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1941 Весело

  С тази стройна фигура, Лилито няма как да се обърка с някой друг...
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf


  А добре закръглената фигура на боко, да не би да може да се сбърка... (Но и евродепутата въобще не лъже.

 55. 55 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#47] от "Reporter US":Непукистке,ти вече прописа и в мъжки род ?!Финансова недостатъчност ли съзирам, или игра на анатомията ?
  —цитат от коментар 51 на niksan1


  Тоя па с неговите обсесии… Кой какво прави, на тоя все някакви непукистки му се привиждат и ги громи с целия си интелектуален капацитет на посредствен кутловишки кавалджия...

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  ...Кога този тип законодателства в ЕП и как намира време да е пред камерите на българските медии - това не го разбирам .
  —цитат от коментар 48 на niksan1


  Постоянното му присъствие из нашите медии се дължи повече на прислужната им функция.
  Освен всичко друго, това неадекватно отразяване от страна на медиите ни изкривява и общата представа за България и настроенията в нея.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  [quote#54:"vhv"][/quote]

  Аууу, той понеже Малинов е суща фиданка… Смешниците на батя те, намерили с какво да се подиграват...

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3946 Весело

  До коментар [#55] от "Reporter US":

  С обиди и простотия компенсираш липсата на аргументи и факти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#47] от "Reporter US":Разбирам, че резолюцията за това, че безаналоговият тенекиен самовар, кой знае защо наричан "АЕЦ Белене" сърби вас и всички смръдливи рубладжии, но проблемът си е Ваш!!!Слава Богу, че не сте моят критерий кое е "тъпотии"!Хубав ден Ви желая!!!
  —цитат от коментар 52 на selqnin


  Виж кво, дядка, говори по същество, ако имаш какво да кажеш, не ми подскачай от тема на тема, за да се измъкнеш от ситуацията! не помня европарламента да е обсъждал АЕЦ-а ни, за да приписваш на тоя некадърник някакви особени заслуги. А и да не забравяме, че въпреки цялото ви врякане, колко сте анти-Русия, именно вашият Гуру подари Лукойл на Путин.

 60. 60 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#55] от "Reporter US":С обиди и простотия компенсираш липсата на аргументи и факти!
  —цитат от коментар 58 на Храбър


  Фактите съм ги изложил надлежно в коментар [17]. Кое не ти стана ясно от тях?

 61. 61 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Брех, значи български депутати можело да ходят на работа. Брех, цц. В Българския Парламент колко е присъствието? 4, 3%?
  Съси Станишков само мъти процентите на БСП. Хората не го харесват, а сега де как да махнеш шефа на ПЕС от евролистите?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 62. 62 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#2] от "дерибеев":

  И др Малинов винаги гласува на ангро със другарите от БКП. Изкчлючение е истанбулската конфекция където се проявява като истински защитник на джендърите. Десен бил пхахахахаха. Колкото левия ми крак.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 63. 63 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Бареков уж беше много активен..
  А да питам тоя Адемов какъв го чини там? 9 речи за целия мандат? Трябва да се направи едно ревю на работата на тея хора и да им вземат пари за безчинство!

 64. 64 Профил на qgt13598123
  qgt13598123
  Рейтинг: 5 Неутрално

  12 от 751. Похвално! Пак ще гласувам за него. А се чудя Бареков, Станишев, ква работа вършат? Пък и Волен се засилил натам

 65. 65 Профил на Trayan Totev
  Trayan Totev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Ангел Джамбазки е заслужено номер 1!
  Най-актуалните български представител на България в ЕП.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Ангел Джамбазки е заслужено номер 1!Най-актуалните български представител на България в ЕП.
  —цитат от коментар 65 на Trayan Totev  Ти само за тези бисери ли си се регистрирал сабахлем ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8170 Неутрално

  До коментар [#12] от "birnic":

  Не по много теми, само по няколко-бежанците, имигрантите, циганите. това си дрънка от години.

 69. 69 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  Джамбазки се оказа истински родолюбец! Значи имало и такива хора във опороченото ВМРО.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  От работата на родните депутати в Европейският парламент харесвам само Светослав Малинов-последователен европеец-умерено десен и разумно консервативен-моят човек!!!
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Последователен джендър. Мнозина се подлъгват от културният му външен вид и реч но аз съм слушал негово изказване пред актива на ДСБ където той с изключително просташки език нападаше "червената кукувица". Знаеше пред кои говори и какво ще им се хареса. Подмазвач и нагаждач.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Ангел Джамбазки е заслужено номер 1!Най-актуалните български представител на България в ЕП.
  —цитат от коментар 65 на Trayan Totev


  Единственият който не се съобразява с Големите Началници и е готов да им се опълчи когато те са против интересите на България. Ако се кандидатира като независим за него съм. В други формации доста ще ме затрудни но все пак България е на първо място, не партиите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Макрон е шеф на свободна франция, я мълчи руски робе

  BG e мини империя на злото.
 73. 73 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3408 Весело

  До коментар [#67] от "niksan1":

  ти та видиш какви мъниста си подреждат листа да участвали на избори

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 74. 74 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Най-активен е Емо Радев в столовата - влезе 160 кг, днес е 250 кг и без грам мозък. Андрей Ковачев горкия се опритва да се омъжи за шефче от годнини, като ония двете леки жени - майдел и габриел. Общо гербаджийския коефицент на интелигентност, без Цвъки е 0,1- 0,2, с Цвъки нотариалните актове нарастват, КИ - не!

 75. 75 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 229 Неутрално

  само не разбрах какво точно работят тия европейски депутати, освен че харчат огромна сума пари всеки месец:
  8000 евро - месечна заплата
  4300 евро - месечна сума за наем офис, телефони и т.н.
  4200 евро - пътни за година
  304 евро на ден - за хотел, храна и т.н...
  и куп други придобивки.. на фона на минимална заплата от 280 евро у нас..

 76. 76 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8302 Неутрално

  За Момчил 15/15 нищо няма ни добро нито лошо. До тук ще е с такава "блага" работа.

 77. 77 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8302 Неутрално

  За Момчил 15/15 нищо няма ни добро нито лошо. До тук ще е с такава "блага" работа.

 78. 78 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#31] от "hamiltonf":

  Момчил е пич :) Ако БСП не го сложат отново в листата за евродепутати, ще си вкарат автогол

  Бог да благослови Америка за България!
 79. 79 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#70] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Специално за червената кукувица каквото и да се каже, все е малко

 80. 80 Профил на bash
  bash
  Рейтинг: 294 Неутрално

  -мразите всички, които мислят /за разлика от Вас/ различно;-поливате обилно със собствената си помия всички, които дръзват да мислят и правят нещо без да се допитат и да получат одобрение от Вас....звучи ли Ви като диагноза?!?!?!Риторичен въпрос! Простотията и омразата разболяват - пазете се/въпреки, че подозирам, че за Вас е късно....
  —цитат от коментар 38 на selqnin


  @селянин, няма как да не обърна внимание, че говориш и за себе си. Лично аз не бих ти писал на Вие (особено с този ник). Имай предвид, че навремето беше популистско да си мутра, а сега е популистско да си "много умен" (мдам времената се менят и понеже знам че сме винаги едно десетиление назад от Америка - следващата мода ще е неполитокоректо :) )! Имай предвид, че за обида дали ще кажеш комунист или ла*нар е все тая!
  Щом уважаваш мнението различно от твоето - ето и моето:

  Всички знаем ксенофобските възгледи на Джамбазки, но защо това е лошо, аз лично не разбирам (тук е момента да ме наречеш ксенофоб, но ще сгрешиш) тъй като когато има различия на българския и "чуждия" интерес (макар и "чужд приятел") евродепутатът е изпратен там, за да защити нашия! Нищо повече, нищо по-малко! Това му е единствената работа. Тази класация е доста показателна и макар и аз да харесвам Малинов, виждам че просто няма хъс за тази работа. Това разчитам и от неговите публични изяви (добра идеология, но липса на хъс ). От друга страна в Тафров (може и да е временно от хайпа) виждам и хъс и идеология, така че това е моето мнение. Ако искаш изкажи и твоето.

 81. 81 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#9] от "султана глаушева":първи е по ... поименни гласувания
  —цитат от коментар 11 на дерибеев


  Първи и много харесван, но по стара седесарска традиция му биха шута.

  Никога повече мутри начело на България.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK