Антиевропейските партии може да парализират ЕС след евроизборите, сочи доклад

Антиевропейските партии може да парализират ЕС след евроизборите, сочи доклад

© ReutersАнтиевропейските партии са напът да спечелят онази една трета от местата в Европейския парламент, която им е необходима, за да възпрепятстват дейностите, да подкопаят сигурността и отбраната на Европа и да сеят раздор, който може постепенно да разруши ЕС. Това показва анализ на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), озаглавен "Европейски избори 2019: Как антиевропейските партии планират да разрушат Европа и как да бъдат спрени". Той представлява най-подробното досега проучване за влиянието на антиевропейските партии преди изборите за Европейски парламент през месец май.


Докладът е изготвен с участието на мрежа от асоциирани изследователи в държавите членки, интервюта с политически партии, политици и експерти, както и чрез анализи на тенденциите в сегментирането на гласоподаватели и партийни програми. Проучването проследява какъв е залогът във всяка държава членка (изводите за България можете да видите по-надолу) и какво влияние може да имат антиевропейските партии по ключови въпроси като търговията, сигурността, климатичните промени и бюджета на ЕС, ако си сътрудничат в Европейския парламент.


В доклада се предупреждава, че въпреки разделенията между антиевропейските партии те вероятно ще работят заедно, за да попречат на европейското сътрудничество и за да предотвратят действия срещу държави членки, които нарушават ценностите на ЕС.
В него се заключава още, че тазгодишните избори за евродепутати ще бъдат най-важните досега и че бъдещето на Европа като международна сила, способна да гарантира сигурност и просперитет за гражданите си, е поставено на карта.


Според анализа антиевропейски настроените законодатели могат:


- Да спънат европейския отговор на големи външнополитически предизвикателства, като оказват натиск за край на санкциите срещу Русия, като отслабят репутацията на НАТО и като поискат национален, а не европейски отговор на икономическите заплахи, идващи от Китай и САЩ.


- Да отслабят върховенството на закона в Европа, като блокират процедурите по чл. 7 в Европейския парламент и компрометират способността на Европа да защитава вътрешната демокрация и да работи срещу нарушенията на човешките права. Такива процедури са задействани срещу Полша и Унгария заради опасения за спазването на европейските ценности в двете страни.


- Да навредят на европейската икономическа конкурентоспособност, пречейки на преговорите или ратификацията на споразумения за свободна търговия като това с Великобритания след Брекзит. Според доклада търговската политика ще бъде предпочитаната спорна област за намеса от антиевропейските партии.


- Да поставят в риск свободата на движение, стремейки се към връщане на строгия контрол по вътрешните граници като основно решение на проблема с миграцията в ЕС.


- Да затруднят световните усилия срещу климатичните промени, настоявайки за оттегляне на техните страни и на ЕС като цяло от многостранни споразумения, например Парижкото споразумение за климата.


- Да насърчат дезинтеграцията на ЕС отвътре, проваляйки бюджетните преговори, блокирайки избора на даден еврокомисар и използвайки платформата, която им дава Европейският парламент, за да настояват за референдуми в държавите членки на принципа "вън или вътре".


- Да променят политическата култура на Европа. Евентуален успех на евроизборите може да се използва като трамплин за победа на национални избори. Най-големият ефект от изборите за Европейски парламент ще бъде една вълна от национални избори през 2019 в Дания, Естония и Словакия, в които има вероятност да се образуват коалиции с националисти, което от своя страна ще затрудни работата на Европейския съвет.


Според доклада проевропейските сили трябва да разширят дебата, за да покажат реалната щета от програмите на антиевропейските партии в различни политики. В повечето държави теми от националната политика ще доминират по време на кампаниите, а миграцията ще бъде единственият важен въпрос в много държави членки, с изключение на Португалия, Ирландия и Литва.


Традиционните консервативни партии трябва да се въздържат от това да приемат възгледите на крайнодесните и да се включват в коалиции с тях, се препоръчва в доклада. Фокусът на традиционните партии трябва да е насочен към отговора на тревогите на избирателите в областта на външната политика, климата, сигурността, отбраната, растежа и работните места, където националистите са разделени и не могат да кажат много.


Основните битки в България


Повечето българи гледат на изборите за Европейски парламент като на продължение на националната политика или като на репетиция за следващите парламентарни избори, а не като на период за задълбочен размисъл за ЕС и членството на България в съюза, се казва в анализа. Според някои експерти резултатът от изборите за Европейски парламент през май ще покаже дали в страната са необходими предсрочни избори. Това повишава залога за вота през 2019 г. и може да увеличи избирателната активност, която през 2014 г. бе по-висока (36%) в сравнение с повечето държави в Централна и Източна Европа.


Кампанията за евроизборите в България ще се фокусира върху смесица от национални и европейски въпроси. Управляващите дясноцентристи вероятно ще се концентрират върху следващата многогодишна финансова рамка на ЕС, както и върху кохезионната политика с позитивно послание за следващия кръг европейски инвестиции в България. Те може да обещаят и допълнителен напредък по въпроса за членството на страната в еврозоната и в Шенген.


Коалиционните партньори Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров

© Георги Кожухаров

Коалиционните партньори Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров


Основната опозиционна Българска социалистическа партия и "Обединени патриоти", по-малкият партньор в управляващата коалиция, може да се фокусират в по-голяма степен върху миграцията и защитата на границата, възползвайки се от засилването на антибежанските настроения в страната. Възможно е те да отправят критики и към политиката на ЕС спрямо Русия, предвид в голяма степен проруската им ориентация. Сред българските партии има консенсус, че перспективата за Европа на много скорости трябва да се избягва.


Някои фракции в двете основни партии (особено в БСП и в по-малка степен в ГЕРБ) завиха остро към консервативни, националистки и дори евроскептични позиции през последните години, следвайки курса на Виктор Орбан в Унгария, се казва още в анализа. Според него в България има политици, които са силно евроскептични, особено в "Обединени патриоти", представляващи хлабава коалиция на три националистки партии. С 9% подкрепа в проучванията, те се надяват да спечелят едно евродепутатско място. Трите партии в "Обединени патриоти" са в различни степени проруски и евроскептични. В доклада се припомнят и вътрешните конфликти в коалицията.


Стратегическа грешка


Битката на идеи между европейците несъмнено ще продължи и след изборите за Европейски парламент, се казва в заключенията на доклада. Резултатът от вота през май обаче в голяма степен ще очертае границите на тази битка в предстоящите години. Ключовите битки през май 2019 г. ще се състоят в Германия, Франция, Италия, Полша и Испания, които заедно имат повече от 50% от евродепутатските места.


За запазването на проевропейско мнозинство в ЕС в средно- и дългосрочен план ще е необходимо да се спре възходът на националистите навсякъде, от Швеция и Холандия, до Естония и Хърватия. Ако проевропейските партии и групи позволят на евроскептиците да грабнат инициативата и да определят рамката на дискусията, както и да спечелят допълнителен импулс у дома, това ще е стратегическа грешка, от която няма да могат да се възстановят.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Колко от "антиевропейските"партии са наистина такива?Има ли сред тях такива, които искат разпадане на ЕС?

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Защо са тези евтини внушения бре дами и господа журналисти?
  Защо патриотите да са антиевропейска партия?
  Не са ли две години в правителство, което следва проевропейска политика?
  Или за вас щом не искаме мигранти и истанбулската конвенция, значи сме анти?
  Хайде стига с тези фалшиви новини.

 4. 4 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1931 Весело

  Спокойно! Като вкараме г-н Тафров в Еврочарламента, парализа няма да има. :)

  Бог да благослови Америка за България!
 5. 5 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1642 Весело

  "Антиевропейските партии може да парализират ЕС след евроизборите, сочи доклад"

  Еми знчи такава му била съдбата!
  А и то не е закон божи да има ЕС! Днес има утре може да няма ако народите преценят!

  В Русия съм! В Русия съм!
 6. 6 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4055 Неутрално

  Заглавието е толкова провокативно, че се подразбира едва ли не за някоя африканска или австралийска политическа партия....

  Bukalemun
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6344 Любопитно

  До коментар [#2] от "Мусаши":

  Няма - т.нар.''анти-европейскипартии'', ако искаха да разпадат ЕС - щяха да се борят за влизане в националните си парламенти и министерства, за да правят ЕКСИТИ, а не да скачат за кокал в Европарламента !!!

  karabastun1@abv.bg
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  "...завиха остро към консервативни, националистки и дори евроскептични позиции през последните години, следвайки кура на Виктор Орбан...."

  Вече му изпуснахте края окончателно! Никой ли не ги чете тия статии, преди да ги публикувате???

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мусаши":

  Не, няма.
  Важно е обаче с подобни докладчета да се плашат гаргите.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1562 Весело

  "Антиевропейските партии може да парализират..."

  Ще парализират, дръжки!
  Германската Алтернатива вече не е никаква алтернатива, защото се срина на 13%, а италианското движение "Пет звезди", което стана първа политическа сила в Италия с 32 процента от вота през март 2018, вчера получи само 19 на сто от гласовете...
  България също има принос, защото нашите националисти паднаха на 5 процента.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2417 Весело

  До коментар [#5] от "Веселин Дечев":

  Сус бре - ЕС е необходим за българския народ както въздухът и слънцето за всяко живо същество!

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1976 Любопитно

  този път борбата няма да е между ляво и дясно ,либерали и консерватори ,а между про и анти Европа ,популистката чума е съвсем реална

 13. 13 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Популистите и националистите са врагове на Европа и подлоги на Русия, САЩ(на Тръмп, ама и по принцип) и Китай!
  Те садят страхове, омраза и примитивизъм в съзнанието на хората, надявайки се това да прерастне в хаос и разпад, и тогава да демонтират правовата държава, демокрацията, постиженията на следвоенна Европа, въвеждайки страните и обществата в епоха на диктатура, експлоатация и властови произвол.

  Обществата на ЕС ТРЯБВА да ги маргинализират преди популистите да са унищожили ЕС, защото тогава ще е късно. Втори ЕС няма да допуснат да се създаде!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#5] от "Веселин Дечев":Сус бре - ЕС е необходим за българския народ както въздухът и слънцето за всяко живо същество!
  —цитат от коментар 11 на Patsis


  Тъпа ирония! На който не му харесва ЕС, има голям избор от посоки! Никой не ви държи на сила, нито в България, нито в Съюза! Като не ви харесва, дим да ви няма.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4817 Неутрално

  До коментар [#12] от "Stewie":

  "популистката чума е съвсем реална"

  Популистката чума е и проруска чума!

 16. 16 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Първата ми реакция, с извинение, беше от времето на комунизЪма, имаше такава песен:

  Хора, бдете, хора, бдете,
  за да има мииииииииир!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 17. 17 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1721 Любопитно

  Статията има за цел само и единствено да плаши гаргите с някакви ,,евроскептични” партий! А повечете от тях , не всички разбира се, са толерастскептични!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на ii
  ii
  Рейтинг: 20 Неутрално

  основателно предупреждение !

  ii
 19. 19 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Весело

  Либерализма си отива, спете спокойно деца.

 20. 20 Профил на vop41597087
  vop41597087
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Баси, де що има руски трол, всичкото тук се изтропало. Ми много ясно, кое ги движи патреотиту... Гледайте Фарадж и Джонстън, къде са? А онзи грозния, гологлав гръцки финансист? Всички, които са на компанията на джуджето им дреме за тъпата рая, която гласува за тех. За справка се обърнете към... Шрьодер.... Ха ха ха

 21. 21 Профил на vop41597087
  vop41597087
  Рейтинг: 15 Неутрално

  На копанята на джуджето*.... мръсният редактор на ГРУ... Ха хаха

 22. 22 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  До коментар [#20] от "vop41597087":

  Чакай да вкараме Обединените Консерватори и тогава да гледаме шоу :)))

  Бог да благослови Америка за България!
 23. 23 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Според мен лично ЕС се нуждае от радикални промени именно за да продължи да съществува. "антиевропейските" партии са тези, които по-вероятно биха били двигателя на тези промени. Извод: "антиевропейските" партии и движения са тези, които има шанс да променят и така да спасят ЕС от сигурно катастрофиране, в случай че продължи да се движи по настоящия курс, воден от "проевропейските" партии.

 24. 24 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Докато си играят на бизнес с Русия и Иран, докато не обръщаха внимание на руските боклучави медии като РТ и Спутник, докато баба Меркел въртеше далаверите с Путлера, изведнъж западняците се усетиха, че нещо не е както трябва?
  кой ми с.а в гащите?

 25. 25 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Националисти, популисти и консерватори ще объркат плана на Макро-Меркел за създаване на Европейски съединени щати, който всъщност е старият план на Лео Троцки. И няма да допуснат Германия и Франция да наложат диктатура в ЕС и да колонизират напълно останалите. Ще ударят през ръцете глобалистите, които са тръгнали да унищожават Европа каквато е познаваме в нейното величие и блясък. Ще попречат и на масовото хомосексуализиране на Източна Европа и на въвеждането на държавни трансджендърски политики. И ще върнат Европа към корените й, ще я превърнат в обединена Европа на суверенните национални държави. И ще спасят Европа.

 26. 26 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Изводът трябва да бъде, че по някакъв начин народите все по-малко харесват традиционните леви и десни партии поради усещането, че не им защитават интересите. Има над какво да се замислят елитите след като и нормални граждани без екстремиски уклон започват да подкрепят националистите.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2798 Весело

  Начи ... най ми харесва как било върла заплаха, че ... чакай, как бяха? Да погледна заглавието ... аааа, антиевропейските! ... та значи тия, антиевропейските, мо'ели да са сдУшат, гадовете, и да попречат на избора на НЯКОЙ комисар, начи!
  Бе гадове антиевропейски напра'о! Не щяли да гласувата в ... таковата ... единен строй ... Нейсе ...

  На второ мЕсто лагам онуй страшнот, дето узпехът им на евроизборите можело да бъде използван за национални избори.
  Мааллииийййй, майка! Въх, тия ма убиха!
  Ма, дрогарки и другаре, ма тя излазя нецензурна, начи! Вий к'во ни рЕдите - че евроизборите са нещо отделно и напълно несвързано с националната представителност? Ма вий чуйти ли ся бе, чоджум!
  Бедна ни, бедна Европо, ако тия са ти еманацията на духа и на бъдещите перспективи!

  А веднага след туй класирам вопълчето за цялостно творчество.
  ТрЕбе, трЕбе да бъде оценено по достойнство!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Популистите щели да объркат санкциите срещу Русия!!! Колко трябва да си нагъл за да твърдиш, че популистите щели да объркат санкциите, докато в същото време популистите се борят срещу Северен поток 2, а Меркел и Макрон са онези, които работят в полза на Путин? Санкциите са нищо в сравнение с ползите, които Северен поток ще донесе на Русия. Чрез Северен поток Русия си прокарва имперската политика в Европа. Не една трета, а мнозинство, популистите и националистите трябва да имат мнозинството в Европейския парламент.

 30. 30 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Популизмът - глупава пропаганда от глупави хора, за глупави хора.

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Ами то с- то е за множествено число.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Да благодарим на дугарката Меркел, която започна всичко с "елате хиляди клети мигранти" и на овцете блеещи и повтарящи всичко.
  Да, да им благодарим за възхода на антиевропейските партии.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 33. 33 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1642 Любопитно

  Колко от "антиевропейските"партии са наистина такива?Има ли сред тях такива, които искат разпадане на ЕС?
  —цитат от коментар 2 на Мусаши


  Естествено!
  Питай ГЕРБ например дали биха останали в ЕС ако се свърши с фондовете!
  Дали биха приели някой отвън да ги контролира срещу нищо??

  В Русия съм! В Русия съм!
 34. 34 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 535 Неутрално

  "Антиевропейските партии може да парализират..."Ще парализират, дръжки! Германската Алтернатива вече не е никаква алтернатива, защото се срина на 13%, а италианското движение "Пет звезди", което стана първа политическа сила в Италия с 32 процента от вота през март 2018, вчера получи само 19 на сто от гласовете...България също има принос, защото нашите националисти паднаха на 5 процента.
  —цитат от коментар 10 на Rim


  Всъщност вие - толерастите либерасти сте на път да съсипете Европа, приятелю ..

  Иначе хубаво материалче от Иван Стамболов - Сула ..

  "Еврофили, еврофоби и бай Иван" ..
  Като Сула хубаво ви е казал, на левичарчетата .. ДЕСНИТЕ КОНСЕРВАТОТРИ искат просто ДРУГА ЕВРОПА..
  http://sulla.bg/2019/02/09/4562.html

  https://www.segabg.com/category-observer/evrofili-evrofobi-i-bay-ivan

  А комуто обикновена евроинтеграция , без пролетариите да се съединяват от всички страни , без "вир шафен дас" и без джендърната идеология да е еврокрайъгълен камък , ... ... .. не му отърва.. чемодан, вокзал-Северна Корея ..

  Там е интернационализъм, там Пролетариатът няма отечество и патриотизмът е буржоазен предразсъдък, там от сутрин до здрач, ще може да пеете , приятелю Rim" "С Интернационала светът да обновим"..

 35. 35 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 280 Неутрално

  . Ще попречат и на масовото хомосексуализиране на Източна Европа и на въвеждането на държавни трансджендърски политики.
  —цитат от коментар 25 на gozambo


  Ау, да не те "излъга" някой ЕУ джендър-хомосексуалист?

 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Ами то за това има избори.Ако национал-популистите и пехливан -патриотите надделеят значи това си е заслужила Европа.Дано не стане това което се случи във Великобритания.Бъдещето на Европа е СЕЩ,другото е русолява плява.

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":Ами то с- то е за множествено число.
  —цитат от коментар 31 на tribiri


  Поправиха си текста, но аз не мога да си изтрия коментара...
  Към модератора: може ли да изтриете коментар 8 "по желание на автора му", моля?

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Щото може и да не отворите Сула ето:

  "В този момент със сигурност ще се намери някой да каже: „Ами ти, бай Иване, къде си ти? Еврофил ли си или еврофоб? Разбрахме ясните и стройни позиции на дамите, дай сега да чуем и твоята“.

  Тук ме хванахте. Никога не съм бил силен в ясните и стройни позиции. Но както казах в началото, аз съм от тези хора, които предпочитат да гледат делата, а не извършителите им. Не съм запалянко и си нямам отбор, който винаги да е прав за всичко и за чиято правота да воювам на кръв и сополи със запалянковците на другите отбори. Затова нека се опитам да оформя мнението си в рамките на конкретния телевизионен разговор.

  Първо, не съм съгласен, че консерваторите, които намират визията за Европа на отечествата по-смислена и по-перспективна от визията за Съединени европейски щати, искат да разрушат Европейския съюз, да извадят държавите си от него и да отнемат човешките права на гражданите. Ако искаха това, те щяха да се борят за влияние в националните си парламенти и чрез това влияние да вадят страните си от Съюза. Щом се борят за влияние в общия Европейски парламент, което личи от желанието им да се явят на избори и да ги спечелят, то очевидно искат Европейският съюз да продължи, но по различен начин."

  -----------------------
  П.П
  Абе Станишката яко ви надъхва преди изборите .. редувате страх от фашистите, дето се надигат и са придружени с ксенофоби и популисти и дето амен-амен да разпаднат Европа , с биене на чувство за Истанбулската , а всяка трета сряда , сред вопли за "клети бежанци" се опитвате да ни запознаете с текстовете на Глобалния Пакт за Миграция ..

  Почнали сте отдалек!

  Браво! Хем е разнообразно, хем в една посока!
  Ако не вземете едно 40-50% се излагате , Rim ..

  Вей се знаменце червено, ти над родния ми край!

 39. 39 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1642 Любопитно

  Тъпа ирония! На който не му харесва ЕС, има голям избор от посоки! Никой не ви държи на сила, нито в България, нито в Съюза! Като не ви харесва, дим да ви няма.
  —цитат от коментар 14 на Rim

  На който му харесва -да ходи по широкия свят да си прави съюзи!
  На мен ЕС нищо не ми е дал.
  Когато завършвах военноморското един млад 3ти помощник получаваше 1050$ ,а един апартамент 100квадратни метра в широк център на Варна струваше 10 000-12 000$.
  Сега третия помощник капитан получава 2500евро, но същия апартамент струва около 100 000 евро. И един моряк сега с отчитане на кариерното му израстване трябва да работи минимум 10 години през които да не харчи почти нищо.
  Второ, аз като моряк и преди и сега си пътувах свободно където си искам.
  Трето, през комунизма колегите са получавали малко, но са въртяли търговия и са били доста богати по него времена.
  Преди 15-16 години,когато заплатите бяха 150-170 лева едно кафе на центъра бе стотинки, минерална вода бутилка-също стотинки. За малко над лев пиеш кафе с вода на плочките. Сега си приготви поне 4 лева дори 5.
  Доматите бяха 50ст, а през лятото - 30.
  Така че аз като си помисля трезво-мен лично ЕС нищо не ми е дал.

  В Русия съм! В Русия съм!
 40. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3832 Неутрално
 41. 41 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Едно ми е интересно на т.нар. 'евроскептици'. Ами като не им харесва в Европа - прав им път! Емигрирайте в Китай, СССР 2.0 или кадето там е 'по-хубаво'.

  Интересно обаче, никой не виждам да бяга натам. Защо ли?

 42. 42 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  "Антиевропейските" партии се противопоставят на антинационалните партии, чиято цел е унищожаване на европейските нации, европейските култури и всичко национално. "Антиевропейските" партии всъщност се борят за оцеляването на нациите, на европейските етноси, на европейските култури, идентичност и на християнската цивилизация.

 43. 43 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Европейският съюз , НЕ е евро-комисията, нито пък Евро-парламента!
  Европейският Съюз, е преди всичко гражданите на държавите , членуващи в този съюз!
  Така , че тия апокалиптични картини и прокоби, в стил ''Йеронимус Бош'' ,са повече от неуместни в случая !
  Предвиждам само ,някакъв мини-апокалипсис за евро-чиновниците и калинките, превърнали Евро-институциите в ''бащиния'' и в.... ''дойна крава'' 😊
  Млякото ,евентуално ще прекъсне и, те за тва е тоя квич 😃😃😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 44. 44 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 535 Неутрално

  този път борбата няма да е между ляво и дясно ,либерали и консерватори ,а между про и анти Европа ,популистката чума е съвсем реална
  —цитат от коментар 12 на Stewie


  Ляво-либерастката чума е основната заплаха за Европа ..
  Ако останат на власт ще съсипят всичко ..

  А са се вкопчили със зъби и нокти във властта - вижда се от лъжите им ..
  Никой не иска да разпада Европа, иска се Друга Европа .. и никой вас за нищо не ви принуждава ..

  ако тази Друга Европа не ви харесва - куфарите и заминавайте за Северна Корея ..
  Там официалната идеология е Интернационализъм!

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  И това лошо ли е или добро? ;)

  Щото колко по-малко решения вземат - толкоз по-добре :)

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Някой да обясни какво му е европейското на това да заместваш европейците с хора от Третия свят, да заместваш европейските национални култури с чужди култури, които се отличават с голямо безкултурие, да заместваш европейската религия и традиции с чужди, да пропагандираш смяна на пола и сексуалната ориентация за да вкараш местните народи в демографска катастрофа? Кое е европейското във всичко това? Аз го виждам като антиевропейско.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2798 Весело

  Европейският съюз , НЕ е евро-комисията, нито пък Евро-парламента!Европейският Съюз, е преди всичко гражданите на държавите , членуващи в този съюз!Така , че тия апокалиптични картини и прокоби, в стил ''Йеронимус Бош'' ,са повече от неуместни в случая !Предвиждам само ,някакъв мини-апокалипсис за евро-чиновниците и калинките, превърнали Евро-институциите в ''бащиния'' и в.... ''дойна крава'' 😊Млякото ,евентуално ще прекъсне и, те за тва е тоя квич 😃😃😃
  —цитат от коментар 43 на onemanband

  Само че картинките а'ла Йеронимус Бош били неуместни не съм съгласен.
  Ми те в момента Европа точно в най-прочутата му картина я превърнаха!

 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1642 Весело

  ако тази Друга Европа не ви харесва - куфарите и заминавайте за Северна Корея
  —цитат от коментар 44 на ajsayder


  Аз предлагам референдум.
  О, забравих, че вече не е демократично.

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  [quote#35:"wak26352646"][/quote]Ау, да не те "излъга" някой ЕУ джендър-хомосексуалист?


  По-важното е, че вие не успяхте да излъжете българския народ с Истамбулската конвенция. 95% от българите отхвърлиха вашият хомосексуален трансджендърски социален инженерен проект. Българският народ има здрав разум.

 51. 51 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ето ви един ,,демократичен дефицит''.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 52. 52 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Весело

  Само едно ще ви кажа мили хора.
  Защо Льо Пен си смени стратегията и не иска да вади Франция от ЕС?
  Ами защото и тук се събра сериозна сила.
  От това се страхуват и в статията.

 53. 53 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1595 Весело

  Този анали определено се основава на социология, тип Кольо, Кънчо и другите там от български ТНС. Потвърждение за това виждам в очакваните места за ЕНП и ПЕС от Б-я. Предвиждат се по 7 места и само едно за АЛДЕ. Абсолютна смешка.
  Ето и малко линкове:
  https://pollofpolls.eu/EU
  https://www.ecfr.eu/specials/scorecard/the_2019_European_election

  !!! Кънчо Стойчев: "През 1991 г. заедно с Андрей Райчев основава ББСС „Галъп Интърнашънъл“ – агенция за социологически изследвания. След закупуването на 34% от „Тейлър Нелсън Софрес“ (1998), ББСС става партньор на TNS – третата по величина компания в информационната сфера в глобален мащаб." - Уики

 54. 54 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5545 Весело

  "...завиха остро към консервативни, националистки и дори евроскептични позиции през последните години, следвайки кура на Виктор Орбан...."
  —цитат от коментар 8 на АзКлавдия


  Това беше добро!

  Gunter glieben glauchen globen
 55. 55 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 466 Разстроено

  За съжаление заради директиви 11 и 13 за авторско право, които са на път да унищожат свободното споделяне в Интернет, аз също мога да се окажа принуден да подкрепя такава партия. Системните партии в момента градят една много ужасна система...

 56. 56 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 466 Разстроено

  За съжаление заради директиви 11 и 13 за авторско право, които са на път да унищожат свободното споделяне в Интернет, аз също мога да се окажа принуден да подкрепя такава партия. Системните партии в момента градят една много ужасна система...

 57. 57 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Едно ми е интересно на т.нар. 'евроскептици'. Ами като не им харесва в Европа - прав им път! Емигрирайте в Китай, СССР 2.0 или кадето там е 'по-хубаво'.Интересно обаче, никой не виждам да бяга натам. Защо ли?
  —цитат от коментар 41 на shisharko


  Шишарко, а не може ли българите да си останат в България без от ЕС да им разпореждат да приемат бежанци и да учат децата им на гей-култура? Или този вариант не го допускаш?

 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5545 Весело

  На мен пък ми омръзна някакви доклади да ме плашат с нещо. Все едно гледам новините по ьТВ или НОВА.

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Весело

  До коментар [#54] от "Alarmstufe: Rot":

  Това е точен цитат от Дневник преди да се усетят
  Те се грижат за доброто ни настроение

 60. Ние винаги сме за демократичните ценности, но ако демократичните ценности създават опасност да не сме ние, тогава тези демократични ценности временно трябва да се суспендират, докато отстраним другите.

  "Не мы такие - жизнь такая."
 61. 61 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Само едно ще ви кажа мили хора.Защо Льо Пен си смени стратегията и не иска да вади Франция от ЕС?Ами защото и тук се събра сериозна сила.От това се страхуват и в статията.
  —цитат от коментар 52 на Jesuit


  Льо Пен смени тактиката заради това, че всъщност мнозинството европейци желаят обединена Европа, но не Европейски съединени щати, както си ги представят глобалистите, а обединена Европа на суверенни европейски нации със запазване на етническата и културна идентичност. Льо Пен просто точно се приспособи към нагласите на европейците.

 62. 62 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  Изнервени соросоиди -- можете да им прегледате уеб страницата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 63. 63 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  Едно ми е интересно на т.нар. 'евроскептици'. Ами като не им харесва в Европа - прав им път!
  —цитат от коментар 41 на shisharko


  Те са в Европа. Там са се родили. Двата най-стари университета в Европа къде са -- Болоня и Краков. И като европейци имат право на мнение каква да бъде Европа. Пък Мама се сърди, Макрон и той, за дедо Шори да не говорим.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 412 Неутрално

  ... без от ЕС да им разпореждат да приемат бежанци...
  —цитат от коментар 57 на gozambo


  Единствените 'бежанци' които виждам около мен са ордите руснаци, които за заляли цели части от България. Отиди до Варна, Бургас и други части по черноморието да видиш за какво става дума.

  Та, може ли да ми обясниш как точно ЕС ни 'задължава' да ги приемаме тези хиляди и хиляди руснаци, че и гражданство на някои от тях да даваме?

 65. 65 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#61] от "gozambo":

  Льо Пен сменила тактиката, приспособила се към нагласите на европейците....
  С Путиновите парички ли?
  На това му се казва политическа хамелионщина.
  Освен от либерастия и гейкултура, от друго разбираш ли? Щото все тях споменаваш.

 66. 66 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Антиевропейските партии може да парализират ЕС след евроизборите, сочи доклад

  Което е предпоставка са свеване на червената лампа на брюкселските зелки и предупреждение за ред на синята .

 67. 67 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Весело

  Около блокиращата квота сме самостоятелно
  Има още време
  Ако вървим все така нагоре, може да доближим и мнозинството
  Несъстоялия се мач Меркел -Макрон бе загубен поради отказване
  Ако Макрон бе продължил, шансът Меркел да смени лагера се удвояваше поне

 68. 68 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  Последните напъни на Мама около Северния паток са много по-парализиращи от всички споменати и неспоменати партии.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 69. 69 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 439 Неутрално

  "...завиха остро към консервативни, националистки и дори евроскептични позиции през последните години, следвайки кура на Виктор Орбан...."Вече му изпуснахте края окончателно! Никой ли не ги чете тия статии, преди да ги публикувате???
  —цитат от коментар 8 на АзКлавдия


  "Следвайки ануса на Виктор Орбан"...

 70. 70 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#63] от "zyb18561487":

  Извинявай още веднъж за атаката ми. Наши хора сме. Всеки може да сбърка.

 71. 71 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1642 Весело

  Едно ми е интересно на т.нар. 'евроскептици'. Ами като не им харесва в Европа - прав им път! Емигрирайте в Китай, СССР 2.0 или кадето там е 'по-хубаво'.Интересно обаче, никой не виждам да бяга натам. Защо ли?
  —цитат от коментар 41 на shisharko


  Мигрират, но не думкат тъпана. А колко видя да мигрират към Унгария или Финландия?

  В Русия съм! В Русия съм!
 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  В него се заключава още, че тазгодишните избори за евродепутати ще бъдат най-важните досега и че бъдещето на Европа като международна сила, способна да гарантира сигурност и просперитет за гражданите си, е поставено на карта.

  До тук все още не е заклеймена отвратителната роля на Путин за ерозирането на Европейските ценности , които явно не се възприемат от застрашителна част от европейските народи . Дали пък не е време европейските склерозирали политици да не си приповнят , че все пак Русия е европейска страна .

 73. 73 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1140 Весело

  Ние винаги сме за демократичните ценности, но ако демократичните ценности създават опасност да не сме ние, тогава тези демократични ценности временно трябва да се суспендират, докато отстраним другите.
  —цитат от коментар 60 на Xiaomi


  Има един израз по този случай:

  ''Демокрацията , НЕ означава власт на народа.
  Демокрацията означава , власт на ...''демократите'' 😊

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 74. 74 Профил на vop41597087
  vop41597087
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Националисти, популисти и консерватори ще объркат плана на Макро-Меркел за създаване на Европейски съединени щати, който всъщност е старият план на Лео Троцки. И няма да допуснат Германия и Франция да наложат диктатура в ЕС и да колонизират напълно останалите. Ще ударят през ръцете глобалистите, които са тръгнали да унищожават Европа каквато е познаваме в нейното величие и блясък. Ще попречат и на масовото хомосексуализиране на Източна Европа и на въвеждането на държавни трансджендърски политики. И ще върнат Европа към корените й, ще я превърнат в обединена Европа на суверенните национални държави. И ще спасят Европа.
  —цитат от коментар 25 на gozambo

  Гошо, тебе кво те бърка, бре? Нали с в Америка, а оранжево то какаду зида несломим "новия световен ред"... От четенето на хибридни сайтове, главата ти е пълна с петолъчка и джендъри, а фонтанелата ти е придобила формата на сърп и чук....

 75. 75 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#63] от "zyb18561487":Извинявай още веднъж за атаката ми. Наши хора сме. Всеки може да сбърка.
  —цитат от коментар 70 на Jesuit


  Не знам за какво говориш. Ние тук даваме съвети, препоръки.

  Обаче гледай в Германия как и двете управляващи партии се дистанцират от досегашната си политика - ГСДП от План 2010, ХДС от бежанската политика. А пък Винегретка така се притеснила, че поздравила гостите от ХСС от името на всички социалдемократи и социалдемократки. В суматохата забравила от коя партия е...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  ..... Единственият начин либерал-болшевиките да го проумеят е когато техни близки загинат от ръката на терорист, а те самите са ранени или изнасилени от варвари.
  —цитат от коментар 28 на Мизийски ☦

  Варварите са си само изпълнители, но само наивници могат да вярват, че атентатите като в САЩ от 2001г., последвалите в Лондон и Мадрид, а по-късно и в Париж могат да бъдат организирани от някакви 20 годишни лузъри.
  В Европа атентатите не са от вчера, имаше ги и в Испания в края на 60-те, един бивш италиански премиер бе отвлечен и намерен убит в Амстердам (Алдо Моро), в Ю.К. още не са забравили ИРА. Или си забравил един атентат в центъра на София още от 1925г.? Може би не всичките големи атентати са организирани от едно и също място, но повечето от тях със сигурност са оттам.

 77. 77 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Да парализираът ЕС ли?!? Накъде повече от това, което е в момента?!? С лидери като макаронения и бабичката ЕС е парализиран от години. Не е взел нито едно важно външнополитическо решение от години. Не можа да се справи нито в войната в Сирия, нито в мигрантите, нито с доминацията на Китай и Русия!!! За сметка на това товари бизнесите в ЕС с нови и нови идотски разпоредби, като послдната предложена дивотия за авторското право!! Този ЕС стана едно НЕДОНОСЧЕ!!!

 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Да променят политическата култура на Европа. Евентуален успех на евроизборите може да се използва като трамплин за победа на национални избори. Най-големият ефект от изборите за Европейски парламент ще бъде една вълна от национални избори през 2019 в Дания, Естония и Словакия, в които има вероятност да се образуват коалиции с националисти, което от своя страна ще затрудни работата на Европейския съвет.

  В ЕС явно имат напълно погрешна представа за това , що е национализъм и има ли той почва в България . В България цялнационалистически блог , открито заявен като такъв ,мзема ключово участие в управлението на България , явно е като греда в очите им , а те говорят за ПРЕДСТОЯЩО опасно включване в управлението на държавите на подобни коалиции . Свещенна простотия . Заради това , както се опасяват , антиевропейските сили набират увереност и сила .

 79. 79 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#10] от "Rim":
  „Германската Алтернатива вече не е никаква алтернатива...“

  Е не е. според някои нашенски палячовци, кво да се праи... Намаляла е, в Саксония 28%, 1% повече от партията на меркел, в Тюрингия 26%, в Бранденбург 23%. Това са ландовете, в които тази година има парламентарни избори и в които социалдемократите са около 10-те %. А на 26 Май са и Европейските избори.... Веселбата ще е голяма. Съдейки по горния бъл//воч „здравите европейски сили“ са мнооооого загрижени.

 80. 80 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 324 Весело

  Аз пък попаднах на едни плакати в DE със слоган
  Храната е политика
  Ще минаваме на соя в ЕС сигурно

 81. 81 Профил на vop41597087
  vop41597087
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#61] от "gozambo":

  Абе истината е, че европейците се усетиха накъде ги пързаля мръсно то джудже. Малко късно, но всъщност, точно навреме. Защото самите популистите са едни наемници и реално некадърници. И въпреки неистовите опити на куклите на конци за нещо съществено имат, временни малки победи... Техните поддръжници, лека полека проглеждат. А идиоти те, като теб са смешни. Защото е уникално смешно емигрант, като теб, да... мрази емигрантите... Ха ха ха. Уникални клоуни сте

 82. 82 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Време е всички сили в ЕС да се събудят--консерватори, либерали, социалисти, националисти, зелени, популисти--и да почнат да работят на едно Европейско федерално ниво, все едно Европа наистина е голяма държава.
  Това е идеята.
  Който иска "само икономически съюз"--такъв си имат Норвегия+Швецария+Исландия+Лихтенщайн (Европейска Асоциация за Свободна Търговия https://en.wikipedia.org/wiki/European_Free_Trade_Association )--да ходят там при тях.
  Смисъла на ЕС е да се върви към СЕЩ. Който не иска СЕЩ--при Норвегия и Швецария. Опцията си съществува от години. Няма какво да се разводнява дебата с фалшиви теми.
  А който е "срещу либерастията"--има си Евроазийски Съюз, заедно с Беларус, Русия, Армения, Киргизия, и Казахстан. https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Economic_Union

  На континента вече ги има и трите опции: или СЕЩ, или икономически съюз, или "патриотично морален" съюз на пост-соц ченгета.
  И трите опции са ясни.
  Ако си избрал да си в ЕС--приемаш че се върви към СЕЩ.
  Ако си избрал икономическия съюз--приемаш че НЕ СЕ върви към СЕЩ.
  Ако си избрал Евразийския Съюз--приемаш че няма да има разделение на властите и прозрачност на инситуциите, но пък няма да има и "гей пропаганда".
  Плюсовете и минусите и условията и на трите съюза са налице и всеки да си избира според вариантите.
  Ама докато си в ЕС--ако се опитваш да го превърнеш в едно от другите две--си или невменяем или предател.

 83. 83 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 2315 Разстроено

  До коментар [#10] от "Rim":

  https://fakti.bg/world/360863-germania-zashtiti-severen-potok-2
  Ти това прочете ли го Европа става зависима от руската газ Ужас превръщат я в газов наркомат

  гошо
 84. 84 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#72] от "papуre":

  На този въпрос само Грънчо и Дифендера могат да ти отговорят

  гошо
 85. 85 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#32] от "dgd":

  „Да благодарим на дугарката Меркел, която започна всичко с "елате хиляди клети мигранти" и на овцете блеещи и повтарящи всичко.“

  А бе май вчера и днес другарката я разкулачват. Дали ще изкара до Европейските избори не се знае. Може и да я разкарат скоропостижно, разчитайки някой да се излъже и да гласува за „нашата Европа“, която тая разкапа...

 86. 86 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 2315 Любопитно

  До коментар [#29] от "gozambo":

  ама тия да не вземат и санкциите срещу Русия да отменят А да те питам тая Ейми Клоубъшар защо иска да прати Тръмп в затвора

  гошо
 87. 87 Профил на ДядоЙоцо
  ДядоЙоцо
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#39:"Веселин Дечев"][/quote]

  Чемодан, вокзал - Масквааа ...

 88. 88 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 748 Неутрално

  По-голям антиевропеец от баба Меркел няма. Така, че не ни плашете, барем дойдат някои, които ще вкарат поне малко ред в разградения европейски дом. Либерасткия плач на умряло може само да ме радва, най-сигурния начин Европа да се разпадне е да останат либерастите на власт.

 89. 89 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  Поредния "анализ" на панирани либерали, които гледат последиците, а не причините за възхода на крайните националистически партии. А причините са много - абсурдна имиграционна политика на отворени врати, крайни форми на феминизъм и политика на идентичността (т.нар. дженър идеология), които активно подкопават християнските ценности в Европа и насаждат наомаксистки идеологии, с които се промиват главите на децата. Незачитане и тотално очерняне на всеки, който не съгласява с либералната догма, полит. коректност и мултикултурализъм. Време е либералите да се погледнат в огледалото и да спрат да режат клона на който стоят, защото Европа е подкопана отвътре и то самите тях, за радост на Русия, арабските страни и Китай.

 90. 90 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#82] от "patilanskomeze":

  Много лесно лепиш етикети кой бил предател и кой не .И не се ли изтърка тая опорка,че който бил против инвазията на негри,араби и афганистанци,както и против пропагандата на хомосексуализма,бил поддръжник на Путин.
  Поддръжник на Путин е Меркел, която пълни руският бюджет и възнамерява да го пълни все повече като строи руски газопроводи.

 91. 91 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Духът на "Работническо ДЯло" все по-често е на гости на този сайт. Проучването и изводите са открита агитация за "демокрация" по европейски и заклеймяване на различните. Господа- другари, ако ще се пъчите и тупате в гърдите с Вашите ценности, първото което трябва да направите е да оставите избирателите на мира от елементарната ви пропаганда. Първо, защото хората не са идиоти и второ, защото така повелява Демокрацията. Вместо да плашите хората, направете така, че те да изберат Вас. Ако не можете - заминавате си. Така е честно.

  Stupid people make me sick
 92. 92 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 466 Неутрално

  По-голям антиевропеец от баба Меркел няма. Така, че не ни плашете, барем дойдат някои, които ще вкарат поне малко ред в разградения европейски дом. Либерасткия плач на умряло може само да ме радва, най-сигурния начин Европа да се разпадне е да останат либерастите на власт.
  —цитат от коментар 88 на rumen_s


  Абсолютно вярно. ЕС работеше много добре, докато не почнаха свръхрегулациите и напъните за една държава. Горе един матросовец е писал за СЕЩ. Хубаво, ама в САЩ примерно си имат отделни закони щатите и си пазят автономията. Това, което той предлага като вариант е ЕССР. Това е убийственият вариант, който не бива да се допуска.

 93. 93 Профил на Весела Анчева
  Весела Анчева
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#39] от "Веселин Дечев":
  Като гледам и вие нищо не сте дали.

 94. 94 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 712 Неутрално

  ЕС и сега е парализиран! Колкото по-бързо излезем от тая кочина, толкова по-добре!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 95. 95 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Путя жъне плодовете на онова, което сее от деситилетие

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8979 Неутрално

  Най-съкровената мечта на Путин.

 97. 97 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Путя жъне плодовете на онова, което сее от деситилетие
  —цитат от коментар 95 на carlosestrada

  Имаш предвид строежът на "Северен поток 2"ли?

 98. 98 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  Поредния "анализ" на панирани либерали, които гледат последиците, а не причините за възхода на крайните националистически партии. А причините са много - абсурдна имиграционна политика на отворени врати, крайни форми на феминизъм и политика на идентичността (т.нар. дженър идеология), които активно подкопават християнските ценности в Европа и насаждат наомаксистки идеологии, с които се промиват главите на децата. Незачитане и тотално очерняне на всеки, който не съгласява с либералната догма, полит. коректност и мултикултурализъм. Време е либералите да се погледнат в огледалото и да спрат да режат клона на който стоят, защото Европа е подкопана отвътре и то самите тях, за радост на Русия, арабските страни и Китай.
  —цитат от коментар 89 на oziris7


  Тези неща са верни, но не са цялата истина. С Патока Мама застраши и сигурността, и икономиката на Полша, докато не е престанала да ги учи на морал и ценности. Така ли се градеше навремето този съюз?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 99. 99 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Да благодарим на дугарката Меркел, която започна всичко с "елате хиляди клети мигранти" и на овцете блеещи и повтарящи всичко.Да, да им благодарим за възхода на антиевропейските партии.
  —цитат от коментар 32 на dgd


  Благодаря, лельо Меркел!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 100. 100 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Накрая Европейският съюз ще се превърне в съюз на държави, от които нито една не иска да е в този съюз.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK