Европарламентът отложи за 1 април гласуването на пакета "Мобилност"

Европарламентът отложи за 1 април гласуването на пакета "Мобилност"

© Надежда Чипева, КапиталПредседателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че отлага за 1 април гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи. Европарламентът днес само ще обсъди предложените промени, предаде БТА.


Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел. Таяни обясни, че заради множеството предложения за промени в текстовете се налага ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. Той отбеляза, че са постъпили 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове.


Таяни поясни, че при подобно количество текстове възможностите за допускане на грешки при гласуването са твърде големи. Парламентарните групи вече признаха, че разделението сред евродепутатите по промените в правилата е голямо.
Според годишната програма за дейността на парламентарната комисия по транспорта за 1 април няма заложено заседание. Обсъждането на текстовете на тази дата вероятно ще бъде по процедурата за извънредни случаи. Ако парламентарната комисия успее да вземе решение по текстовете, гласуването от всички евродепутати се очаква да бъде насрочено за сесията на Европарламента в Брюксел на 3-4 април.


Спорните предложения


България е една от страните, които са против пакета "Мобилност" и настоява той да бъде отложен за след евроизборите.


В началото на януари комисията по транспорт на Европейския парламент подкрепи предложението камионите, извършващи товарни превози в ЕС, да се връщат веднъж на три седмици в държавата, където е регистрирана фирмата собственик. Това бе само един от трите доклада, които обсъждаше транспортната комисия (повече за тях четете тук), засягащи условията за извършването на международни пътни превози. Отхвърлени бяха двата доклада, свързани с почивките на водачите и техните възнаграждения.


Вчера премиерът Бойко Борисов писа на колегите си в Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия, както и на лидерите на партии от ЕНП от тези държави, с молба да подкрепят усилията на българските евродепутати за удължаване на срока за дебати по пакета "Мобилност". Днес в началото на правителственото заседание той коментира, че "макар и много трудно продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта". Премиерът изрази надежда, че на 1 април всички български евродепутати ще са в залата, за да гласуват.


Превозвачите от България и други засегнати източноевропейски държави възнамеряват да протестират днес пред сградата на Европарламента в Страсбург. Едно от неприемливите за тях предложения е нормалната седмична почивка, намалената седмична почивка и всяка седмична почивка от повече от 45 часа да не се ползва в превозно средство, а в други подходящи спални и санитарни условия. Такова настаняване следва да бъде осигурено или платено от работодателя или да бъде в дома на водача или на друго място по избор на водача.


Освен това т.нар. каботаж трябва да се извършва до три пъти в рамките на седем дни. Каботаж е определение за дейност, при която с товарен камион се извършва услуга в границите на държава от ЕС, в която превозното средство не е регистрирано. След като веднъж са извършени три каботажа за седмица, се предвижда въвеждането на "срок за охлаждане" от пет дни, преди отново камионът може да бъде използван по същия начин в същата държава. Собствениците на фирмите за превоз трябва да осигуряват на водачите възможност да се връщат у дома поне веднъж на четири седмици.


Преди няколко дена само два гласа не достигнаха, за да отпадне пакетът от дневния ред на Европарламента, а трима български евродепутати отсъстваха от заседанието. Така предложението влезе в дневния ред на заседанието.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Весело
 2. 2 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 540 Весело
 3. 3 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 608 Весело

  хахахаххахахаах
  И кво ся - опорната точка за Светослав Малинов как предал България се спихна. Дали всички дето плюеха срещу него вчера ще се извинят от кумова срама - съмнявам се.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 2191 Весело

  До коментар [#1] от "Nikolay Savov":
  Велик е! Как няма да е велик като и еврогьоновете почнаха да вземат пример от него: ослушване, рязка смяна на посоката, завоалиращ зигзаг, снишаване, приемане с отлагателен срок 3-5 години.

 5. 5 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 277 Неутрално

  само да се замислим над тази мега национална турбо-патриотична кауза, която обедини цяла България. в случая всички са се хванали да се борят със зъби и нокти за бизнеса на няколко транспортни фирми, измежду които основната е ПИМК. Публична тайна е, че зад нея стоят Доган и мафията да Баце. За нея ли се борим? По всички телевизии, радиа, изпратените журналисти с патос коментират темата?
  Тръпнем в очакване дали някой си щял да развали рахата на няколко транспортни компании, за които всъщност най-големият проблем е, че могат да загубят своите служители. Защото не е нормално да те осигуряват на минимална заплата и да не плащаш данъци. Не е нормално да спиш като скот в камиона.
  Такива масовки просто ме отвращават...

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  На тия тримата предатели им напишете имената с големи букви.
  Дудука, Алито и Мазния.
  Пфу.

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5445 Весело

  Предложението за промени на Макрон също отива "за охлаждане" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Ся, колкото и еретично да прозвучи, ако ни пука за шофьорите, повечето предложения са смислени, при наличието на достатъчно и охранявани паркинги за да си завариш камиона цял и. изключая разхождането на камиона до родината му. Надхитрянето с минимална заплата+командировъчни е келепир само за шефовете, спестяващи осигуровки. А после пак рев за болнични,пенсии, отпуски, обезщетения и прочие.

 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Макрон като либертоносен реформатор вече е изчерпан, не се знае до кога ще се крепи!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#7] от "penetrating":

  Може би а може би не. Има още нещо което може да научат еврогьоновете от парламентарата практика у нас - приемане на пакета в 12 без 5 преди разпускане на мешерето. И да не бъда голословен давам пример с размразяване на проекта беляне от правителството намадридския мушеник!

 11. 11 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Камък ми падна от сърце. Бях се подскрижил, че превозвачите ни ще се охарчат с пари за мотел, нормално ядене и с осигуровки над тези за минималната заплата. Вече съм спокоен. И дисциплината на аргатите няма да пострада, че свикнат ли да спят и ядат като бели хора, ще вземат да стачкуват и да искат европейски заплати и осигуряване. Тия какво си въобразяват - че са в Европа ли? Тирът е българска територия, да си налягат парцалите и докато спят, ядат и се къпят, да не забравят да пазят стоката. У нас няма ляво, няма дясно, турско и националистическо или пък синдикално - всички като един са зад интереса на превозвачите. Идат избори - кой ще плаща кампанията, шофьорите ли? Синдикалните лидери да не би и те да живеят от членски внос?

 12. 12 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Допълнително обсъждане в комисията е задължително. Трябва да е ясно, че нашите шофьори работят като роби за собствениците на транспортни фирми. Но, че и този "пакет" трябва подробно да се обсъди, е също вярно.

 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Гласуването ще премине в лъжи.....

  [email protected]
 14. 14 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#5] от "petar__":
  Поддържам изцяло мнението Ви, мога само да добавя, че патриотичния вихър по медиите и рева на троловете по форумите не скриват истината, че правителството яко се е ангажирало със запазване бизнеса на олигархията. За моя изненада , по една много червена ТВ и май единствена със свободна телефонна линия за зрители, се чуха мнения и на синдикален лидер и на случайно обаждащи се точно в този дух. Матреала май е наясно, че шофьорите са ограбвани , но пък е интересно да се гледа как Джамбазки се изживява като борец против правото им на достоен труд.
  Опорката "Малинов е гад и враг на Бг" рухнА, но пък разкри тук във форума здравите връзки между червени-герберски и новопоявил се ВМРО трол . А колко им беше хубаво, колко напоително плюваха 'умнокрасивите"..... Още се смея.....

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  А после във Франция ще има много смях!

  [email protected]
 16. 16 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Голема победа за оня от Банкя ! Вместо днес, на 1 април ще е гласуването. Бравоооууу

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3002 Любопитно

  Имам познат шофьор ,който се пенсионира с 280лв. пенсия ,защото е осигуряван на мин. заплата. Затова ли се борим?

 18. 18 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#5] от "petar__":

  ПИМК, Петко Ангелов, Биомет, Дискордия и още няколко едри фирми държат 7-8 хиляди от 50-те хиляди български тежкотоварни камиона. За другите 40 и нещо хиляди няма ли да се борим?

 19. 19 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petio Petkov":

  Как пакета "Мобилност" ще се отрази на заплатите и осигуровките? Вие чели ли сте го изобщо?

 20. 20 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1023 Весело

  хахахаххахахаахИ кво ся - опорната точка за Светослав Малинов как предал България се спихна. Дали всички дето плюеха срещу него вчера ще се извинят от кумова срама - съмнявам се.
  —цитат от коментар 3 на anihilator_jack


  Смешно изказване на човек без никакви познания.
  Ако на гласуването в понеделник беше гласувано, да не се гледа проекта Макрон, той отпадаше , не само за март, не за април, а просто отпадаше от дневния ред на сегашния европарламент.
  Колкото и да се опитвате да защитавате Малинов е факт, че е пълен провал.
  В най важното гласуване, решава да тръгва за работа на обед в понеделник от София

 21. 21 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Предложенията са смислени за самите шофьори. За каузата на фирмите, все наши хора, не е ОК. И сега хероично ще спасяваме оня с ботокса да НЕ си купи още едно Бугати

 22. 22 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Ся, колкото и еретично да прозвучи, ако ни пука за шофьорите, повечето предложения са смислени, при наличието на достатъчно и охранявани паркинги за да си завариш камиона цял и. изключая разхождането на камиона до родината му. Надхитрянето с минимална заплата+командировъчни е келепир само за шефовете, спестяващи осигуровки. А после пак рев за болнични,пенсии, отпуски, обезщетения и прочие.
  —цитат от коментар 8 на Лелка


  Изобщо не е еретично,ама си е напълно обоснован коментара ти.Против мерките са единствено мутробизнесмените.Шофьорите имат полза от тези мерки.

 23. 23 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 269 Неутрално

  На тия тримата предатели им напишете имената с големи букви.Дудука, Алито и Мазния.Пфу.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  „Предателят“ е само един –
  СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ от ДСБ.

  И даже не е сигурно дали е предал някой или си гони собствения си интерес. Може да го наречем Интересчията.

 24. 24 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Защитаващите Малинов май забравят, че е бил в един самолет с Дудука, но последният е бил в залата, а Малинов - не...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 25. 25 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Няколко въпроса :
  1. Защо по нито една медия не чухме мнението на един обикновен шофьор , а само собственици на фирми ?
  2. Защо не бе представена официална информация за това колко пари внасят в бюджета на България тези транспортни фирми ?
  3. Колко фирми са собственост на чужди граждани и са просто регистрирани в България , за да получат достъп до Европейския пазар ?
  4. Криенето на осигуровки беше ли подсъдно и наказуемо ?

 26. 26 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Ако беше Корнелка премиер, тя дали има телефона на Таяни да му звънне и да се разберат по мъжки?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 27. 27 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Защитаващите Малинов май забравят, че е бил в един самолет с Дудука, но последният е бил в залата, а Малинов - не...
  —цитат от коментар 24 на CINZANO - оправете си сайта!


  баш!
  кво излезе: Барека у залата но се митивира защо не гласува
  Алито е само един от четиримата ДПСари в ЕП другите трима са у залата и гласуват
  а Малинката кво?? не могло да стигне навреме....иначе искало видиш ле
  грозна картинка

 28. 28 Профил на wyn37593602
  wyn37593602
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Тия лобисти си излобираха промяна в закона и сега карат събота и неделя което го няма никъде в цивилизованите страни. Заради тях загиват хора по пътищата. Но за тях парите са по-важни. Се искат да лобират в Брюксел.... Аз също смятам, че този пакет мобилност нарушава основни принципи на ЕС, но от друга страна ако го приемат, може следващата стъпка де е да забранят камионите през уикенда. Така, че излиза, че е по добре да го приемат. Нормалните хора не се интересуват кога трябва да почиват шофьорите. Просто искат да стигнат живи до морето, хотела, лозето и тн.

 29. 29 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Любопитно

  [quote#22:"Мусаши"][/quote]

  ве брато
  начи кво викаш
  мутробизнесмени ли са онея от Испания и балтийските държави къде също са против пакета

 30. 30 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  [quote#22:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 29 на bruno__dante
  ве братоначи кво викаш мутробизнесмени ли са онея от Испания и балтийските държави къде също са против пакета [/quote]

  Е какви да са?Като са испански бизнесмени да не са светци?Всеки гледа да прецака работниците.

 31. 31 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Весело

  [quote#30:"Мусаши"][/quote]

  и сичкото им евродепутати и те против работниците?
  еее запри се малце де

 32. 32 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Весело

  [quote#30:"Мусаши"][/quote]

  и сичкото им евродепутати и те против работниците?
  еее запри се малце де

 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  [quote#30:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 32 на bruno__dante
  и сичкото им евродепутати и те против работниците?еее запри се малце де[/quote]

  Най-малко пък някакъв неграмотник ще ми каже какво да пиша.

 34. 34 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Весело

  [quote#33:"Мусаши"][/quote]

  Многоуважаемий Мусаши,
  Коленопреклонно Ви моля да авгументирате Вашето виждане, според което вподкрепящите пакета Макрон действат в ущърб на работниците. Наризате мутробизнесмени собствениците на транспортни фирми от Испания, балтийските държави, Чехия и още редица европейски държави. На базата на какви доказателства?
  Също така, според твърденията Ви излиза, че освен собствениците на фирми, ВСИЧКИ европедупати от тези държави, които гласуват срещу пакета, действат срещу работниците от своите държави (и също срещу икономическите ползи, които пакет Макрон би донесъл?) - как го обяснявате този феномен?
  * Надявам се да съм удовлетворил Вашето изискване за грамотно писане, така че да снизходите за аргументиран отговор, посредством който да ми се изясни виждането Ви за европейската мутризация.

 35. 35 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това нашто евродупетати са големи лъжци и мошеници. За истинска работа не стават, но за телефонни мошеници може веднага да ги наемат.

 36. 36 Профил на archd
  archd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До скоро ревяхме за недофинасиране на здравнатата и пенсионна системи в България! А с осигурените на минимална заплата шофьори в момента какво ни чака в бъдеще?
  Пакета "Мобилност" не е на Макрон, а на профсъюзите, но истинските, тези на запад, не нашите!

 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Все си мисля,че ако условията на труд бяха толкова лоши,а заплащането недостатъчно,то тези близо 50 000 шофьори щяха да направят поне един протест,поне една стачка в защита на правата си.След като такива няма,явно работата им ги устройва и не трябва Макрон и някои пишещи тук да им казват кое е добро за тях.

 38. 38 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Абе майтап да става.
  —цитат от коментар 2 на doxen


  точно!

 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#34] от "bruno__dante":

  Шофьорите сега ги осигуряват на минимална заплата и ги водят командировка.Което се отразява на обезщетенията при болнични, безработица и на пенсиите им.Освен това не се прибират по два месеца вкъщи,а чрез промените ще могат да се прибират на всеки две седмици.Ясно е,че мутробизнесмените ги цакат с осигуряването и ги експлоатират да им работят с месеци без прибиране вкъщи.Имам двама познати потури,които караха курсове в чужбина и заради тези неща се отказаха.

 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":

  Естествено имам предвид шофьори,не потури.Телефонът си вкарва думи в текста и трябва да се проверява преди да се публикува коментар.

 41. 41 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Няма такова понятие "шофьорите ги осигуряват"... Шофьорите сами се подписват под трудовия договор и очевидно са съгласни с това (щом са се подписали). Разберете, че трудовия договор съдържа два подписа, които са равнопоставени.

 42. 42 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#34] от "bruno__dante":Шофьорите сега ги осигуряват на минимална заплата и ги водят командировка.Което се отразява на обезщетенията при болнични, безработица и на пенсиите им.Освен това не се прибират по два месеца вкъщи,а чрез промените ще могат да се прибират на всеки две седмици.Ясно е,че мутробизнесмените ги цакат с осигуряването и ги експлоатират да им работят с месеци без прибиране вкъщи.Имам двама познати потури,които караха курсове в чужбина и заради тези неща се отказаха.
  —цитат от коментар 39 на Мусаши


  пак питам - всички евродепутати от всички страни, които гласувах против пакета, значи работят срещу своите хора? ей така дружно са се наговорили? нещо не ми се връзва
  може би не си доизследвал целия пакет
  как се отразява това на икономиката на държавите
  как бизнеса ще отговори на свръхизисквания които са в интерес обаче на централните играчи от френско и немско...

  а се фащаш за

 43. 43 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#42] от "bruno__dante":
  Значи не излагате аргументи,а споделяте теза,че щом нещо се подкрепя от евродепутатите значи е за добро.Конкретно ви казах какви са проблемите на шофьорите, които този пакет ще подобри.По-конкретно няма как да го напиша.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#5] от "petar__":ПИМК, Петко Ангелов, Биомет, Дискордия и още няколко едри фирми държат 7-8 хиляди от 50-те хиляди български тежкотоварни камиона. За другите 40 и нещо хиляди няма ли да се борим?
  —цитат от коментар 18 на encor3

  ПИМК е най-голямата фирма в бранша в Източна и Централна Европа, а ти ги изкара че автопаркът им е около 5 % от българския :)
  Иначе целият този патриотарски вой е за защита на интересите и печалбите на олигарсите , които са проекти и връщат огромно ресто на т. нар. задкулисие и дори недоумявам как свестни политици , като Малинов са се хванали на хорото на противницитв на ,,Мобилност'' ( явно от страх да не им бъде сринат съвсем авторитета сред масовия избирател) , а мекерета като Бареков заеха позиция, която би трябвало да е позицията на политици с мисъл за тези 450 000 българи , както ги пресметна Джамбазки!

 46. 46 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Пресоляването идва от задължителното връщане на камиона,което е неудобно,скъпо и глупаво.Иначе е нормално шофьорите да се връщат,а не да спят като добитък по камионите.Ама могат да се връщат и със самолет и с автобус.

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5445 Весело

  До коментар [#10] от "telqk":

  Да видим.
  Датата е 1 април :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#5] от "petar__":

  Компанията ПИМК била собственик на 1400 големи камиона. Свързана с ДПС и Борисов - цялата държава е побесняла, да не би да им поотрежат бизнеса в Западна Европа.
  1400 камиона!

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Пресоляването идва от задължителното връщане на камиона,което е неудобно,скъпо и глупаво.Иначе е нормално шофьорите да се връщат,а не да спят като добитък по камионите.Ама могат да се връщат и със самолет и с автобус.
  —цитат от коментар 46 на Майндърбайндър


  Какво им пречи да си построят бази като другите фирми (западноевропейски), а не да кръстосват по цяла година пътищата, да нощуват по паркинги, и какви ли не други щуротии?
  После се учудваме защо западняците ни гледат накриво!

 50. 50 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Весело

  Да видим сега Малинов какъв самолет ще си вземе :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  На тия тримата предатели им напишете имената с големи букви.Дудука, Алито и Мазния.Пфу.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  ти откачи ли? Защо са предатели? Какви са тези фирмаджии от трети страни? (П. Курумбашев) Руски? Аз горещо желая правилата на Макрон да се гласуват!
  Или ти като видиш руснак веднага му се навеждаш?

 52. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  В този форум сериозно ли има наивници, които вярват, че Макрон се е загрижил за интересите точно на българските шофьори? От хилядите проблеми които има на главата състраданието към онеправданият български шофьор го е развълнувало. Че цялата тази огромна машина наречена ЕС е впрегната тъкмо заради тях?

  "Търсете парите" казва едно древно правило. КЪДЕ са парите които са в състояние да задвижат политици от такъв ранг и тромава машина като ЕС? Определено не са в българските шофьори, нито в българските собственици на фирми.

  Зверове били българските собственици на фирми. Добре, ЗАЩО шофьорите ни продължават да работят при тези зверове ами не отидат в някоя западна фирма? Сега имаме свобода на движение на хората, лесно е. Тъкмо западният собственик ще се грижи за тях перфектно, по френски. То както им гледам бунтовете май че и френското не е много перфектно.

  ОЗВЕРЯЛ ЛОБИЗЪМ за интересите на големите западни фирми и монополи, това наблюдаваме. В конкретният случай опит да бъде смачкан конкурент и да му бъде взет бизнеса. С наредби защото с пазарните методи той ги бие. Особено озверял последните дни когато евродепутатите уреждат топлите службици по корпорациите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Все си мисля,че ако условията на труд бяха толкова лоши,а заплащането недостатъчно,то тези близо 50 000 шофьори щяха да направят поне един протест,поне една стачка в защита на правата си.
  —цитат от коментар 37 на mvu02435512


  Още по-лесно, просто щяха да отидат някъде в западна фирма да се наслаждават на благата обещавани им от Макрон. Ама не го правят ами си стоят тук. Значи нито там дават някакъв райски живот нито тук е ада който ни описват. Макрон да си оправя държавата която доста яко е оср$л, не да се пише спасител на другите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#3] от "anihilator_jack":
  Не те ли е срам по матросовски да браниш евродепутатчето на амбразурата? Не виждаш ли как се излагаш?

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Весело

  Опорката "Малинов е гад и враг на Бг" рухнА,
  —цитат от коментар 14 на attitude

  Защо, специална авиолиния за него ли са разкрили? :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 56. 56 Профил на mariannikolov88
  mariannikolov88
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ako zakona se prieme , i naprimer shofioriye rabotat za nemska ili avstriiska i angliiska firma she se naloji da i imat i kvartira s ADRESNA REGISTRACIA i kato si platqt jilishye , tok , voda , tel, internet , gas a v povecheto sluchai chovek shte ima nujda i ot lichen avtomobil kato se platat i zastrahovki i pregledi i t.n . ot zaplatata she im ostane mnogo , mnogo po - malko otkolkoto sega v BG firma 😀 i ako obichate hora koito ne ste kompetentnni i erudirani kato gospodin BAREKOV naprimer, ne davaite mnenie po temata zashtoto stavate smeshni

 57. 57 Профил на mariannikolov88
  mariannikolov88
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45]
  a na Barekov qsno li mu e che ako shofiorite , rabotim za chujda firma v kraina smetka sled kato se tegli chertatata she ostavat mnogo po malko pari

  kartira , tok , tel , voda , gaz , benzin , zastrahovki , pregledi , danuvi....

  qsno li mu e na BAREKOV kolko pari shte zaguni ikonomikata ni ot DDS , akcis , osigurovki, i t .n ...

 58. 58 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 484 Неутрално

  В този форум сериозно ли има наивници, които вярват, че Макрон се е загрижил за интересите точно на българските шофьори?
  —цитат от коментар 52 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП

  Естествено , че не се е загрижил за българските шофьори.Загрижил се е за френските транспортни фирми, защото те не могат да се отнасят с шофьорите си по начина , по който се отнасят българските собственици на фирми и оттам цените на техните услуги не са конкурентноспособни на нашите.Ако можеше ЕС с някакъв друг ,,пакет Макрон'' да принудят и останлия ,,бизнес'' в България да плаща реални осигуровки , би било супер полезно за обществото ни , защото тук вече 30 години няма воля това да стане.Само че неплащането на осигуровки в други браншове у нас , засега не ги засяга :) Позицията на нашите тарикати с транспортни фирми в момента прилича не щенията на британците-да ползват облагите на ЕС и достъпа до общия пазар, безмитното придвижване на стоки ит.н , но да си спазват някакви си техни правила , а не общи правила за ЕС, а будалите от Франция и Германия да изпълняват всичко и да лапат мухите.

 59. 59 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 484 Неутрално

  В този форум сериозно ли има наивници, които вярват, че Макрон се е загрижил за интересите точно на българските шофьори?
  —цитат от коментар 52 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП

  Естествено , че не се е загрижил за българските шофьори.Загрижил се е за френските транспортни фирми, защото те не могат да се отнасят с шофьорите си по начина , по който се отнасят българските собственици на фирми и оттам цените на техните услуги не са конкурентноспособни на нашите.Ако можеше ЕС с някакъв друг ,,пакет Макрон'' да принудят и останлия ,,бизнес'' в България да плаща реални осигуровки , би било супер полезно за обществото ни , защото тук вече 30 години няма воля това да стане.Само че неплащането на осигуровки в други браншове у нас , засега не ги засяга :) Позицията на нашите тарикати с транспортни фирми в момента прилича не щенията на британците-да ползват облагите на ЕС и достъпа до общия пазар, безмитното придвижване на стоки ит.н , но да си спазват някакви си техни правила , а не общи правила за ЕС, а будалите от Франция и Германия да изпълняват всичко и да лапат мухите.

 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До 54, султанка

  А ти извисена ли се почувства, разголила млада и силна гръд на Барикадата пред фирмите на Доган и Рапон в омразната на всички русофили и мутри Франция....

  Още един маймунджулък, с който мутрите на властта ни изпращат уверено в периферията на Съюза!

 61. 61 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Какви са тези фирмаджии от трети страни? (П. Курумбашев) Руски?
  —цитат от коментар 51 на historama


  прословутите обръчи на ДПС ООД. Офшорки, но бг медиите мълчат, да не би да си закупят рекламодателите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK