Читателският избор: Как върви прилагането на инициативата срещу младежката безработица в ЕС

Протести в Мадрид срещу младежката безработица под надслов "Младеж без бъдеще"<br />

© Ройтерс

Протести в Мадрид срещу младежката безработица под надслов "Младеж без бъдеще"Читателите на http://evropa.dnevnik.bg избраха темата "Европейската инициатива срещу младежката безработица - как върви прилагането" в играта "Избери да научиш повече". Тя е част проекта "Твоето е-влияние върху ЕП" ("Your e-mpact on EP") с подкрепата на Европейския парламент. Всеки месец в играта читателите на "Дневник" избират от дневния ред на Европарламента въпрос, по който да получат повече информация.


Прилагането на Европейската инициатива срещу младежката безработица беше разгледено по време на първата пленарна сесия на новия Европейски парламент. Позицията на правителствата относно проектобюджета на ЕС за 2015 г. влиза в противоречие с техния ангажимент да работят за стимулиране на растежа и заетостта, заявиха европейските депутати, след като италианското председателство на Съвета направи представяне в пленарна зала на 17 септември. Страните от ЕС трябва да се възползват по-добре от наличните 6 млрд. евро за мерки срещу младежката безработица, настояха още депутатите по време на дебата.


По избраната тема може да задавате въпроси, които ще съберем и изпратим на ресорните депутати в Европейския парламент и на експерти. Избраната тема ще бъде разбработена в дълбочина от екипа на  http://evropa.dnevnik.bg.
Целта ни е да включим читателите в избора и разбработването на съдържанието, свързано с Европейския съюз.


Задайте вашия въпрос през формата за въпроси или на e-mail: [email protected].


*Отговорността за съдържанието е изцяло на "Икономедиа".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK