Еврокомисията не успява да върне отговорността за ГМО към държавите членки

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ГМО в Щатите, като си го искат толкова.
  В Европа - мерси.

 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  ГМО е най-малкият проблем на Еврокомисията в момента.

 3. 3 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Липса на консенсус? ГМО го искат само онези, които го произвеждат.

  П.П. Колумбе, е..м ти откритието!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  ГМО са европейските политици. Много ГМО!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на sophia_gr
  sophia_gr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сега след като отговорността за решението е прехвърлена върху отделните държави, ние сме обречени с нашите продажни и зависими управляващи.

 6. 6 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Еврокомисията не успява да върне отговорността за ГМО към държавите членки
  ..................
  Няма такива филме, ало.
  Щом като САЩ се бунят на Фолксваген, дето точно Форд , Крайслер и сеи карат като танкове, а сега ужким евроколоте са им виновни за съмрдящата атмосфера,
  ГМО - то да си го държат вкъщи, нали ма разбираш.
  Ние, по-тъпите, в Еропа, нямаме нужда от геномодифицирани храни, караме си на традиционно оригиналните, естествни храни.
  Тъпи сме, това е. Хайде чао.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 7. 7 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ако искаме да има ЕС, трябва всички да спазват едни и същи правила. Не може всеки сам да решава, това значи по-малко съюз и повече национално управление. ЕК не трябва да бяга от отговорност, все пак тя е общото ни правителство.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 9. 9 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Значи, за големите инфраструктурни проекти, за цената на газа и договарянето му - се натискате за обща позиция, ма за ГМО-то си измивате ръцете, а копиленца....
  Щото е много по- лесно на Щатите да извият ръцете на отделни правителства, отколкото на цяла Европа....

  Сега си представете позицията на нашите политици:
  Идва у нас секретарката на някой неизвестен сенатор, и нарежда първо на президента, после и на министър-председателя да одобрят всички съществуващи ГМО-та.
  И нашите не само одобряват на момента, но президента прави контрапредложение да се одобрят предварително вдички ГМО-та и прочие мизерии, които големия брат би могъл да произведе през слефващите 200 години.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 10. 10 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#8:"Никола Георгиев"]Много ми е интересно колко от хората, които реват срещу ГМО са чели сериозна литература и анализи по темата[/quote]

  Не много, сигурен съм... Като една много информирана цигуларка преди време, която се опитваше да ме убеди да не ям безсеменно грозде, щото било ГМО

 11. 11 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Темата е много сложна. Няма доказателства за вредата от ГМО. В същото време предпазливостта е наложителна. Все ми се струва, че населението на Европа спокойно се изхранва и без ГМО, какъвто не е случая в Азия. Вярно, че при отглеждане на ГМО растения, попадаш в зависимост от производитела на посдъчен материал, но същото важи и за хибридите, пък те са основата на европейското растениевъдство.

  chavo64
 12. 12 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 977 Весело

  [quote#8:"Никола Георгиев"]Много ми е интересно колко от хората, които реват срещу ГМО са чели сериозна литература и анализи по темата. [/quote]

  не знам, но мога да се обзаложа, че до 10 коментара ще видим знаменитото "не искам домати с ген на риба на моята трапеза"
  а да си спориш с хора, които отричат науката, не си струва, повярвай ми. по-смислено е да поспориш с котката на тема "е ли възпитано да си ближеш задника пред гостите"

 13. 13 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Весело

  Българският закон е силно рестриктивен по отношение на ГМО. Само да не остане "врата у полье"

 14. 14 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 633 Неутрално

  С други думи да разбираме, че в слаби в политическата си зрялост държави като България Монсанто ще пробие и ще се кефим на тяхното "благоденствие"

  malart.blog.bg
 15. 15 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3453 Весело

  [quote#6:"СДС"]Ние, по-тъпите, в Еропа, нямаме нужда от геномодифицирани храни, караме си на традиционно оригиналните, естествни храни. [/quote]

  Караш си ти - на генномодифицирана соя от Китай караш, повярвай ми. Ако това че не го знаеш те кара да се чувстваш по-добре - радвам се.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 16. 16 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3453 Весело

  Треперете - кръволоците от Монсанто идват!!! Ей сега ще ви поникнат по още три ръце!

  П.П. За който не е ясно, цялата истерия срещу ГМО в Европа е добре платена кампания, защото ЕС изостава много, ама много от САЩ в тези изследвания. Докато европейците пишеха стратегии как да достигнат Северна Америка в компютърните технологии и аха да отбележат успешно изпълнение на петилетката - тия гадове изпраскаха нова високотехнологична революция, тоя път в биотехнологиите. Наблюдавате класически опит за протекционизъм скрит зад псевдо-притеснения за околната среда и здравето на хората. Няма нито едно научно изследване (подчертавам научно - не белетристика по разни интернет сайтове), което да доказва някаква вреда от ГМО-тата. Виж от пестицидите и инсектицидите, които се използват ежедневно вреда има, и то голяма. Доказана.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 17. 17 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Всичи земеделски храни са ГМО създадено от човека.
  Няма не-ГМО храни.

  If you are going through hell... Keep going!
 18. 18 Профил на bookworm
  bookworm
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Браво на Дневник за статията. Проблемът с ГМО е доста сложен и даже хора, които разбират от молекулярната биология, трудно да се ориентират. Има две неща, за които трябва да се мисли отделно (Дневник го е споменал) - първото е дали ГМО храните са безопасни за консумация, а второто е какъв ефект имат върху околната среда. Компаниите производители до този момент наблягат в агитирането на безопасността - защото всички експерименти до този момент показват, че ГМО не са опасни за здравето на хората (не са токсични, не предизвикват алергии). Ефектът върху околната среда обаче е друга тема - тук има неоспорими данни, че при култивирането на ГМО се създават растения, резистентни на пестициди. Това налага увеличаване на пестицидите при култивиране на ГМО, до степен че в момента се използват повече пестициди при отглеждането на царевица, соя и рапица, отколкото преди въвеждането на ГМО. ГМО, които са устойчиви на насекоми пък имат допълнителен ефект върху много различни животински видове, не само върху селскостопански вредители. Както и да е, добре е че засега в Европа законодателството по тази тема остава централизирано, защото са нужни сериозни регулации. Пък колкото по-локални са политиките, толкова повече има възможности за корупция.

 19. 19 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не знaм дaли гмо сaми по себе си сa отровни. Фaкт е че те сa проектирни дa издържт нa по мощни препрaти (отрови) срещу плевели и вредители. Тоест, отровaтa в нaштa хрaнa идвa от зaвишените нивa нa тези препaрaти a не сaмите гмо. Вижте информaция относно RoundUp. Между другото тaзи отровa се ползвa и при зърнодобивa, където нямa гмо. Някои учени свързвaт съвтеменнaтa непонисимост към пшеницaтa точно с този препaрaт. Отделен е въпрос зa биорзнообрaзието.

 20. 20 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":

  Aко не беше CERN в гaдния евросъюз сегa нямaше дa пишеш проaмерикaнски коментaри в уеб прострaнството.

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3453 Весело

  До коментар [#20] от "Туриста":

  Е то ако не беше Едисон ти пък още щеше да прибираш говедата на газена лампа. Айде сега е твой ред за следваща глупост.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Страхът за /от/ храната е вечен !
  Изминали са стотици хиляди години преди човекът да се престраши да консумира някои храни , които днес смятаме за даденост . Десетилетия са минали преди европейците да престанат да мислят доматите и картофите за отровни .
  Българите ги смятат за основна храна , но само допреди 300, 400 години не са ги познавали .
  Да пием за смелчаците , които първи са слезли от дървото , които първи са приближили огъня ....
  Да пием за първата "шопска салата" или по-добре с нея !
  Съвременният човек е болен от СТРАХ ! Но пък това не пречи да живее два пъти по-дълго от пра -пра - дядо си ....

 23. 23 Профил на dnk171129136
  dnk171129136
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Пак масово малоумие из коментарите. Защо, по дяволите, като не сте прочели думичка относно някаква тема, си мислите, че палячовските ви мнения струват нещо? Вървете се информирайте какво е ГМО, преди да ръсите глупости наляво-надясно!

 24. 24 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Репортаж на една френска телевизия за ефекта от ГМО отглеждането на соя в Аржентина ( за съжаление не намерих превод дори на английски). Ако не разбирте френски ви стига да видите децата с увреждания, родени в селата до полетата с ГМО- както някой по-горе бе обяснил, по-опасни са пестицидите, не самото ГМО. 200% увеличаване на раковите заболявания в районите, където се оттглежда.

  https://www.youtube.com/watch?v=LyWtSzl1rXU

 25. 25 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Значи много хора са в заблуда, като твърдят, че през столетията на развитието на земеделието и култивирането на сортовете е извършвано генно модифициране. Монсанто свързва модифицираните си продукти с употребата на препаратите за растителна защита и заробва всички, които са им повярвали. А за това, че китайската соя(модифицирана) е реално на нашия пазар, така е. В шоколади, вафли(дето много рупат българите) итн. Но с китайците е така. Щом в сухото мляко бяха набутали някакви химии от пластамасата.

  malart.blog.bg
 26. 26 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#24] от "tediblabla":

  ГМО- както някой по-горе бе обяснил, по-опасни са пестицидите :ДДДДДДД Ама еи колко не умни хора има не мога да повярвам......
  Как можеш да сравняваш генни модификации с пестициди..... Ти да мислиш че пръскат културите с ГМО .. ахахахахахах

  Американската пропаганда трие мозъци!
 27. 27 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 561 Весело

  А ДНК-то знаете ли колко е опасно.....

  Американската пропаганда трие мозъци!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK