ГЕРБ печели по-голяма подкрепа от БСП за евровота, сочи проучване

Пленарната зала в сградата на ЕП в Брюксел<br />
<br />
Снимката се разпространява под лиценза на&nbsp;<a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© Adam j r

Пленарната зала в сградата на ЕП в Брюксел

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Европейската народна партия ще остане най-голямата група в следващия Европейски парламент. Това гласи прогноза за резултатите от изборите за Европарламент през юни. Проучването е базирано на статистически модел за представянето на националните партии в евроизборите и е разработена от трима водещи изследователи в областта на политическите науки - Саймън Хикс от London School of Economics, Майкъл Марш от Trinity College Dublin и Ник Вивиян от London School of Economics. Проучването е поръчано от компанията за връзки с обществеността и комуникации Burson-Marsteller. Според изследването голям брой от българските избиратели не са решили кого да подкрепят на евроизборите.


ЕНП ще има около 249 места, което ще бъде процентно намаление на депутатите за тях от 37% на 34%. Групата на социалистите ще спечели около 209 места, което е малко повишение в процентно отношение - от 27% на 28% от депутатите. Алиансът на Либералите и Демократите (АЛДЕ) ще си осигури приблизително 87 места. Новата група на консерваторите, състояща се от британските консерватори и техните партньори, може да бъде четвъртата по големина група с около 56 представители. В новия ЕП ще има горе-долу същия брой антиевропейски настроени и крайни десни депутати (общо около 50), колкото и в настоящия.


В настоящия парламент обединените сили на депутатите от център-дясно за по-големи от обединените сили на парламентаристите в център-ляво. В новия европарламент обаче център-ляво и център-дясно ще бъдат равномерно разпределени, като всяка формация ще разполага с около 41% от местата. За сравнение, сега левите имат 38%, а десните 40% от депутатските места.
Основната партия от център-дясно в България - ГЕРБ, печели по-голяма подкрепа от управляващата партия на социалистите, БСП, сочат проучвания на общественото мнение в страната, цитирани от изследователите. Необичайно голям брой от българските гласоподаватели обаче не са решили за кого да гласуват, така че не е сигурно дали настоящата подкрепа ще остане такава и през юни, посочват авторите на прогнозата.


На базата на прогнозите за състава на бъдещия Европарламент, Жозе Мануел Барозу има добри шансове да бъде преизбран за председател на комисията. Все пак това означава, че Либералите (АЛДЕ) биха подкрепили коалиция на ЕНП и Консерваторите, която ще настоява за втори мандат на Барозу. Алтернативна "прогресивна" коалиция от Либерали, Социалисти, Зелени и радикално настроени леви депутати все пак би могла да блокира преизбирането на Барозу.


Общият брой на депутатите в парламента ще падне от 785 сега на 736 след изборите през юни, припомнят анализаторите.

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Да не се гласува за партии взели участие по някаква форма в управлението през тоя век!

 2. 2 Профил на АМАН ОТ ТИЯ
  *****
  Разстроено

  Само за десни партии да се гласува.И всеки да убеди възрастните около себе си да гласуват правилно,иначе ще останат сами,а децата им и всички работещи ще се изнесат от страната...Тия от зелената партия имат си програма за управление и не е лоша.Абе всичко друго само не и тези маскари от тройната ламя....

 3. 3 Профил на И.П.Енчев / БЪЛГАРИЯ
  *****
  Гневно

  От: И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

  Драги сънародници,

  Защо EC-EU e / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.

  Концентрирайки се погрешно само около Финансовите средства като изход от Икономическите проблеми, новосъздаващите се Международни, Евро-Бизнec Отношения, именно сега наложиха осезателно„БЪЛГАРСКИЯТ CИНДРOМ” да се завърши, но преди включването на България c останалите държави в членство.
  Казвам преди включването в членство, поради факта, че;
  Не може да се очаква Пълен Успех на процеса към една по-Висша форма на Международни Демократични Отношения, само чрез Икономическа промяна, без да е проведен по-важният етап;
  Промяна на Старото Вътре-Държавно Социално Устройство и ръководство.
  Какво имам в предвид ползувайки думата "БЪЛГАРСКИ СИНДРОМ"?
  Това е "ПРИЕМCTВEНOСТТА"!
  Това е факта че именно ние, БЪЛГАРИТЕ първи в света осъзнахме нуждата от внедеряване на закона за "ПРИЕМCTВEНOСТТА" в Конституцията си!
  Да, именно Първи, защотьо никоя друга държава няма този закон, в следствие на което се градят “плаващите” вътре-държавни и вън-държавни отношения.

  Нямаме го и ние БЪЛГАРИТЕ все още.
  Не е ли позор това?
  Ние БЪЛГАРИТЕ все още нямаме истинска КОНСТИТУЦИЯ а говориме за ЗАКОНИ!! Не е ли позор това да се публикуват ежедневно промени и разпоредби за изменения или допълнения към псевдо-законите ни?? До кога ще търпим Аматьорщината в Държавата си, плаваща на основата на трите Лично-Култови фактора; Идеология, Религия и Етнически произход. Моля не ме разбирайте неправилно!!
  Аз не говоря против тези три фактора за отмяна или забрана. Не!
  Те са основата на нашата лична Единтичниост и всеки трябва да си запаси това.
  Но да градим съвременна Демократична Държава на основа на Личните по-горе казани фактори, и да търсиме ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ в отношенията си, е наистина ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към самите нас а съответно и за Държавата ни-БЪЛГАРИЯ.
  Именно в следствие на НЕПРИЕМЛИВОСТА между групираните Идеологически, Религиозни и Етнически течения сред нас ползувани и манипулирани умело от Монополният Банково-инвестиционен Капиталов Бизнес, водят до всичките ни страдания, незгоди и недоимък.
  Всичгко това води до Масовата ХИПНОЗА в която доброволно сме попаднали и неспирно хулим лошите резултати които сами създаваме в отношенията си.
  Ето защо Евро-Конгломеpатa, който включи и България с всичките Остарели Вътре-Държавни форми на ръководство и Управление, въвличайки всички присъщи нему проблеми, не може да се нарече Истинско-Демократично Международно „Обединение-Съю”!
  Европейското „Обединение” в тази си форма, понастоящем не е Истинско Обединение, а само една „Конгломерация”!
  „Конгломерация” от Държави с остарели вътpe-Социални устройства.
  „Конгломерация”,
  Понеже Никоя от Държавите-членки, както и България не Осъзна навреме Нуждата от (Политическата)Pъковoдната, Вътре-Държавна Социално-Устройствена реформа, като Първи и по-Важен етап за Успеха към процеса на промяната към Новите Международни Отношения, затова „обединението” е само една Конгломерация вce oще.
  Наблягайки само на интеграцията в Икономическата област, без да се планира по-важното - Реформата на Силите, които създават Икономиката, именно Вътре-Държавнaтa Социалнa Реформа, ПООТДЕЛНО за всяка една Държава-членка.
  „Конгломерация”,
  Поради още една и може би най-важна причина;
  Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.
  Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

  Същият тoзи „Еврoпеец” в съглашение с“Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

  Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.
  Англия за да скрие Престъплението си, е дала острова под-наем на НАТО.
  Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения. От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афгханистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола.
  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  <http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger>

  Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.

  Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.
  Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на Евро-Конгломерата!
  Tук позволете ми да запитам;
  * Демокрация ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
  * Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
  * Какви ca тeзи Нови Международни Отношения и тази “демокрация”, за кoито всички Европейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
  * Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в Евро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите Бизнес-интереси от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения”.
  * В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ. претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев И Левски??

  "Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
  в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"
  "Идеята за Cвободата е всесилна и Любовта към нея сичко може да прави."
  в. "Знаме" 22, 13 юли 1875 г. Христо Ботйов"

   Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода ?
    Ще кажа само две от най-важните условия за Демокрацията;
  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
  2/ Toвa e Правото на гapaнция за Hеcъдимоcт!
  Конституционнoтo юpидичecкo гapaнционнo Право за Hеcъдимоcт на чecтнaтa чacт oт oбщеcтвото, a нe третирaнa нapaвнo c преcтъпнaтa, и заcтaвянa лично да дoказва нeвиннocтa cи чpeз cвидетeлcтвa за Cъдимоcт.
  Кoя Държава в cвeтa e гарантиралa товa, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  “Действай, докато можеш, докато имаш шанс, средства и сила”
  Симеон Бен Елиезар

  С уважение:
  И.П.Енчев

 4. 4 Профил на пострадъл
  *****
  Гневно

  Не гласувайте эа служители на ДС . Те са с ГЕРБ . Ще ви следят ,подслущват ,снимат, ще ви съставят иэмищльотини ,по вош адрес. Энам го по мен : домът ми е пълен с СРС от някой си ПАЦАТА служител от МВР или Охранителна ф-ма, по поръчка на Огнян Георгиев от ф-ма ММТ Инжениринг /Искърско шосе 12/ .Никой да не ходи да работи там. Жална му майка след това.

 5. 5 Профил на Flasha
  Flasha
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ПО ТЕМАТА Е ТОЗИ ЛИНК /НЕ Е ЗА НИХИЛИСТИ/http://www.vbox7.com/play:a896149f

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK