Любен Дилов: Националните интереси на България са интересите на отделните българи

Любен Дилов: Националните интереси на България са интересите на отделните българи

© Юлия ЛазароваПредставяме отговорите на пет въпроса, свързани с Европейския парламент, които изпратихме до първите в листите на партиите и коалициите, участващи в евроизборите. Профилите и отговорите на останалите кандидат евродепутати може да намерите в рубрика Кандидат евродепутати.


---


Любен Дилов, първи в листата на Коалиция от партии НАПРЕД ВМРО – Българско национално движение, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден, Единна Народна Партия
1. Какво е вашето лично послание в кампанията за изборите за Европейски парламент?


Националните интереси на България са интересите на отделните българи!


Смятам, че първият цял мандат на българските евродепутати трябва да бъде посветен на решаването на конкретни проблеми на съвсем конкретни българи в областта на земеделието, антимонополните практики и законодателство, защита на доходите и работните места, ограниченията в риболова, емисиите на въглероден дувокис и тяхното отражение в крайната цена на електроенергията за потребителите. В същото време нашите 17 депутати са единствените, които носят отговорност за равнопоставеното положение на кирилицата спрямо латинската и гръцката азбука в ЕС.


2. Кои теми според вас са приоритетни за Европейския съюз?


Посоката на развитие на съюза – като нова империя, част от новия световен ред или като икономическа, политическа и социална мрежа, създадена да служи на европейските граждани. В тази светлина Лисабонският договор и - изобщо – бъдещият основен документ на ЕС са стартовата позиция за един разговор, който не достига до обикновените европейци, защото е затрупан с неразбираем чиновнически сленг от Страсбург и Брюксел.


В тази светлина са всички подтеми – обща външна и енергийна политика, създаваме ли европейска армия, или НАТО е достатъчна, развитие на евроатлантическото сътрудничество сътрудничеството, разширението на Съюза, да приемаме ли Турция, да преговаряме ли за членство с Русия, или просто да оставим руснаците да изкупят Лондон.


3. По кои европейски теми смятате да вземете отношение ако бъдете избран/а и какви предложения бихте направили?


Проблемите на българското земеделие са в центъра на бъдещата ми активност. Договорените към момента условия са обричащи за българските фермери и без ужасното им изпълнение от страна на правителството. Казвал съм вече – българските земеделци нямат бизнес, а скъпо хоби при тези условия. Съвсем конкретно – квотите за внос на захар застрашават както индустрията тук, така и потребителите със осезаемо поскъпване на захарните изделия. Квотите на риболовните ни съдове бяха договорени на сляпо, без реална представа за нуждите на хората по Черноморието.


Нивата на СО2 и емисиите, които предстои да плащаме ще ударят пряко по джоба всеки българин. Нуждаем се от спешно преразглеждане на условията, свързани с бъдещи санкции за непостроени пречиствателни съоръжения – възможността отново да станем нетен донор на Евросъюза само чрез екологични глоби е напълно възможна.


По отношение на борбата с корупцията, смятам да работя за единен общоевропейски контролен орган, който да е методически патрон на национални органи за борба с политическата корупция и разхищението на общоевропейски пари. Няма да ми стигне мястото да изредя всичко, но на първо място са конкретни казуси, за които може да се предизвика реакция със средствата на Европарламента – изказвания, комисии, декларации, проекторешения.


4. Кои от решенията на досегашния Европейски парламент оценявате най-позитивно и кои най-негативно?


Самото съществуване на ЕП е достатъчно позитивен факт, както и тенденцията за увеличаване на ролята му в общото ни житие, за да се отличава едно или друго действие. Начинът по който се взимат решения – също. Компромисът и разбирането към другоячемислещия се надявам да бъде заразително и за българската политика.


Не мога да се примиря с шикалкавенето по отношение на декларирането на християнските ценности, върху които е основана европейската цивилизация. Това е факт и няма защо да се опитваме да бъдем прелюбезни с хора, които използват верските си различия, за да постигнат други преференции. В крайна сметка основните за Европа религии се основават на Стария завет и християнските ценности не обиждат никого.


5. Кое според вас Ви прави подходящ/а за представител в Европейския парламент?


Това, че говоря на разбираем език, с което компенсирам логопедичните си несъвършенства. С добрите си приятелства с представителите на много европейски медии, с възможностите си в неформални контакти да печеля приятели на българските каузи.

Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Абе Дилов, голямо откритие направи!

 2. 2 Профил на Кирил
  *****
  Неутрално

  За доста неща е прав Дилов. Българските представители трябва да започнат да говорят на разбираем език за Еропейския парламент. Мисля, че Любен Дилов е доста подходящ за подобна длъжност.

 3. 3 Профил на леко учуден
  *****
  Неутрално

  това е най - голямата глупост , която съм чувал последния половин час .
  интересите на г-н станишев са да управлява с г-н доган, а на г-н доган да открадне повече (ако това физически е възможно) моите интереси са те да не управляват.

  бих искал г-н дилов да ми каже кой е националният интерес в тази ситуация.

 4. 4 Профил на Тото
  *****
  Неутрално

  И най-вече интересите на Любен Дилов - син.

 5. 5 Профил на Познавач
  *****
  Неутрално

  Интересите на "Софийски имоти" бяха 4 години най-важни за Дилов!

 6. 6 Профил на Aleks
  *****
  Неутрално

  Любен Дилов-син ЧЕРВЕН,
  ти за евродепутат не си роден!
  Там ще трябва европейски да работиш,
  а не да фъфлиш и лъготиш!

 7. 7 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  На Любен Дилов сина
  за жълти стотинки
  и топли милинки
  готов е да смени,
  без да се свени,
  дори свойта родина!

 8. 8 Профил на ~~
  *****
  Неутрално

  Стига сте "творили" бе пенсии

 9. 9 Профил на Стефан
  *****
  Неутрално

  Леко учудения да се научи да пише грамотно и да използува главна буква когато трябва. Отговорите на Дилов са достатъчно смислени и вместо да се плюе е добре да се направи сравнителен коментар с други отговори.

 10. 10 Профил на dO STEFAN 9
  *****
  Неутрално

  СЛЕД КАТО ДАВАШ СЪВЕТ,СЕ НАУЧИ ДА ПОСТАВЯШ УДИВИТЕЛЕН ЗНАК,А НЕ ТОЧКА !
  ЗА СМИСЪЛА НА ОТГОВОРИТЕ МУ ОСТАВИ ВСЕКИ САМ ДА ПРЕЦЕНИ !
  ТОЧЕН СТРУВАМИ СЕ САМО #5

 11. 11 Профил на Na Aleks de do mu
  *****
  Неутрално


  АЛЕКС НЕ АБИ ЧОВЕКО ,
  ОН ЛЕКО ФЪФЛИ !
  ОНИ У ЕВРУПЕЙСКИЮ ПАРЛАМЕНТ НЕМОЙ ГО РАЗБЕРАТ !
  А ТУЙ ЧЕ Е ЧЕРВЕН,
  ЕПА ТЕ ,ЩО ЩЕ КАЖЕШ ?
  ОН ПА КАЛФИН Е ЧЕРВЕН !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK