Метин Казак представи в ЕП подписка против "зрелищните акции" на изпълнителната власт

Пленарната зала на ЕП в Страсбург.<br />

© Vincent Kessler, Reuters

Пленарната зала на ЕП в Страсбург.Евродепутатът Метин Казак представи вчера по време на сесията на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург подписка от граждани на общините в Кърджали с искане за "Нормални условия за работа и силна местна власт", съобщиха от пресслужбата на АЛДЕ.


Метин Казак е член на ДПС и евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).Запис от изказването на Метин Казак можете да гледате на сайта на телевизия Europe by Satellite.Той обясни, че на 14 май в Кърджали са му били връчени петдесет и четири хиляди подписа на граждани, които искат "Нормални условия за работа и силна местна власт". Подписите са събрани в седемте общини на област Кърджали.


По думите на Казак, хората, включили се в инициативата, подкрепят борбата срещу корупцията във всички нива на властта, но са против силовите методи и против зрелищните акции, чрез които изпълнителната власт изземва функциите на съда и прокуратурата.


Евродепутатът посочи като пример 138 проверки, на които е бил подложен кметът на Кърджали през последната година, като 13 пъти е бил проверяван по един конкретен проект. В 30-те общини с кметове от ДПС за по-малко от година е имало над 750 проверки, а в общините с кметове от ГЕРБ няма такива проверки, смята Казак.


"Пледирам моите сънародници да не бъдат лишавани от основното човешко право на добро управление, под върховенството на закона, но съчетано с върховенството на правата на човека", настоя Метин Казак.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK