Надделяха положителните мнения в Европарламента за членството на България в Шенген

Евродепутатите обсъдиха готовността на България и Румъния за Шенген в пленарната зала в Страсбург.

© © European Parliament - Audiovisual Unit

Евродепутатите обсъдиха готовността на България и Румъния за Шенген в пленарната зала в Страсбург.В мненията си за присъединяването на България и Румъния към Шенген депутатите в Европейския парламент се разделиха по-скоро според принадлежността си към политическата група, а не толкова според националността си. Най-големите групи в Европарламента изразиха подкрепата си за членството на двете балкански страни в Шенген, което до голяма степен определя резултата от гласуването по темата, което ще се проведе утре.


Евродепутатите от Европейската народна партия (ЕНП), от групата на социалистите и демократите (ПЕС), на либералите (АЛДЕ) и на зелените изразиха съгласието си с доклада на колегата си Карлуш Коелю. Според него България и Румъния са готови да се присъединят към Шенген и при положение, че изпълняват всички технически критерии, те не "трябва да стават заложници на популистични изказвания".


В голяма част от мненията в полза на българското и румънското членство в Шенген се чу призив към държавите членки да не смесват вътрешнополитическите си проблеми, като големия приток на африкански имигранти и предстоящите избори, с разширяването на пространството без граници. Евродепутатите настояха да няма двойни стандарти за приемането в Шенген.
Критичните мнения, които дойдоха най-вече от групата "Европа на свободата и демокрацията", на европейските консерватори и реформисти и от независими евродепутати, бяха свързани най-вече с проблемите с борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Някои от евродепутатите подчертаха, че не искат поток от български и румънски роми в държавите си, щом двете страни станат част от шенгенското пространство.


На тези изказвания еврудепутатите от ЕНП, АЛДЕ и ПЕС отвърнаха с аргументите, че проблеми с корупцията има във всички държави членки и този въпрос не трябва да бъде обсъждан в контекста "Шенген". Чуха се и няколко мнения, че присъединяването на двете балкански страни към зоната без граничен контрол не просто няма да застраши сигурността на Европа, а напротив - ще помогне за стабилизирането на Шенген и за укрепването на външните граници.


Енико Гьори, която представляваше Съвета на ЕС в дебата, пък припомни, че свободата на движение е основно постижение на ЕС и България и Румъния се ползват от него, откакто са еврочленки, така че аргументите за притока на роми са безпочвени.


Една от ключовите думи по време на дебата беше "доверие", като и двете страни в него признаха, че в момента липсва такова от страна на някои държави членки. И представителят на Съвета на ЕС, и еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом обаче подчертаха, че евроинституциите се стремят да поддържат диалог със страните, които се съмняват в България и Румъния, така че тези колебания да бъдат отстранени.


Утре по обяд евродепутатите ще гласуват доклада за готовността на София и Букурещ за Шенген. Становището на Европейския парламент има консултативен характер, но е задължително. Решението за разширяването на шенгенското пространство трябва да бъде взето с единодушие от държавите членки.


Мнения по време на дебата:


Андрей Ковачев, ЕНП: Ще съм по-спокоен в момента, ако средиземноморските граници на ЕС се охраняват така добре, както черноморските граници на България и Румъния.


Станимир Илчев, АЛДЕ: Нека гражданите на България и Румъния чуят, че светофарът пред булевард Шенген вече свети в зелено.


Ивайло Калфин, ПЕС: Членството в Шенген е отговорност, България и Румъния също трябва да поемат своята отговорност.


Агустин Гарсия, ЕНП: Пет правителства спират България и Румъния за Шенген, но това не е правилно - не трябва да има двойни стандарти.


Йоан Енчиу, ПЕС: Не трябва България и Румъния да се обвиняват за всичко лошо, което се случва в ЕС и най-вече по външните граници.


Ренате Вебер, АЛДЕ: Надявам се гласуването ни утре да изпрати ясно послание, че евродепутатите подкрепят членството на България и Румъния в Шенген.


Даниел ван дер Стоеп, независим евродепутат от Холандия: Нагло е да се твърди, че България и Румъния са готови за Шенген.


Марио Боргезио, "Европа на свободата и демокрацията": В тези условия на потоци от имигранти, присъединителният процес за България и Румъния трябва да бъде спрян.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (187)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Продължавам заглавието: ... след две години.

 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Шенген: положителна оценка за България и Румъния
  Шенген − 07-06-2011 - 17:01
  Пленарни сесии
  България и Румъния са отговорили на необходимите технически и законови критерии за влизане в Шенгенското пространство и тяхното присъединяване не трябва да бъде отлагано, беше посланието към Съвета на повечето депутати по време на дебата във вторник вечер. Трябва да се избегне налагането на двойни стандарти, подчертаха депутатите, подчертавайки, че няма аргументи българските и румънските граждани да бъдат оставени извън зоната за свободно движение.Организираната престъпност, трафикът на хора и корупцията бяха основните въпроси, които някои депутати повдигнаха, но мнозинството от депутатите подчертаха, че това не са условия за влизане в Шенген и изразиха своето доверие към двете страни.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  http://www.europarl.europa.eu/bg/pressroom/content/20110601IPR20704/html/%D0%A8%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  '' Критичните мнения, които дойдоха най-вече от групата "Европа на свободата и демокрацията", на европейските консерватори и реформисти и от независими евродепутати, бяха свързани най-вече с проблемите с борбата срещу корупцията и организираната престъпност. ''

  Прави са да се дърпат и да ни обвиняват. Даже и днес цурето каза, че престъпниците са били само 1977 човека ........ в пъти занижена цифра .
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/07/1101971_cvetanov_kriminalniiat_kontingent_e_tochno_1977_dushi/?ref=id#comment-12

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Стискам палци и се моля: "Боже, дано... !"

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 6. 6 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Не сме готови за Шенген!
  Не можем да опазим тайните!Пълни сме с пети колони,Щитлици,радистки Маи и картечарки Наташи!
  Пък и не му е времето с тая арабска вълна от мигранти.Ще трябва да ги приемаме и да ги гледаме на наша земя!

 7. 7 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  Даниел ван дер Стоеп, независим евродепутат от Холандия: Нагло е да се твърди, че България и Румъния са готови за Шенген.

  пич, ти не си видял нагло какво е... ела 2 месеца поживей у нас и чети вестници да видиш какво означава нагло.

 8. 8
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:10 на 07/06/2011 от неговия автор.

 9. 9 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Страхотна новина ,това ще въздейства положително върху икономиката и имиджа на България.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#6] от "faeton":
  Утре може да се реши, че ще влезем в Шенген, но самата дата, от която да важи влизането да е напр. 01.01.2012г.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:13 на 07/06/2011 от неговия автор.

 13. 13 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Мястото на София и Букурещ е извън ЕС, така, както Норвегия и Швейцария са извън ЕС. София има по-добра алтернатива от ЕС - ДОИП! ЕС сбърка, че ги прие, би сбъркала отново:

  http://img830.imageshack.us/img830/6528/eu1flag.gif

  http://img251.imageshack.us/img251/4146/lbe5051ffa2f6065c3aa2a3.jpg

 14. 14 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  Дано не направят фаталната грешка "ДА НИ ВЗЕМАТ" и в Шенген, както "НИ ВЗЕХА" по милост в ЕС, че ще си берем срама и ужаса само след няколко месеца...

  При тази престъпност, липса на адекватен съд, с тази държава като разграден двор, шенгенските държави ще изреват на умряло само до няколко месеца...

  То ако се влизаше само с измазани сгради на КПП-та, всеки може да се намъкне в Шенгенското пространство...

  Но България винаги е слагала каруцата пред коня... Гола и боса, изтъкана от престъпност, бута се да влиза в клуба на големите, без да се сети, че поне трябва да се измие, облече и среше...

  Ние сме такива цървули, ама такива нахални и жалки цървули, толкова сме нагли и безсрамни, че ме побиват тръпки...

  Не ми се мисли... Ще настане онзи ужас, който настана през лятото на 2008-ма, когато ония циганори от "Тройната коалиция" окрадоха еврофондовете и станахме за смях и срам пред цял а Европа...

  Цървули нещавени и смрадливи... Едно условие не изпълнихме за нищо, ама за нищо... Всичко бяха лъжи и обещания, нищо спазено... Да те е срам да кажеш, че си роден в България... Цигания и циркаджийски номера... Селяни.

 15. 15 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Енико Гьори, която представляваше Съвета на ЕС в дебата, пък припомни, че свободата на движение е основно постижение на ЕС и България и Румъния се ползват от него, откакто са еврочленки, така че аргументите за притока на роми са безпочвени.

  Е това е най-доброто изказване,не трябва да се смесват поплуските изказвания на някой държави и евродепутати.
  Свободата на движение е основно право на гражданите на държавите от ЕС.

 16. 16 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#11] от "dqdomart":

  Нали виждаш какво става в шенгенски държави,като Италия и Франция-как си прехвърлят топката за мигрантите,как искат временно да'суспендират'Шенген.Какв значи това,по дяволите?Нас никой няма да ни остави да 'суспендираме',ще кажат:'Оправяйте се сами с бежанците',ще станем лагер за мигранти!

 17. 17
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:20 на 07/06/2011 от неговия автор.

 18. 18 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#15] от "nicoleta":

  Николеткееее, Николетке... По тази логика, предвид НЕПОДКУПНИТЕ български митничари, пословично честните български блюстители на реда, предвид дисциплината царяща в Милата Родина, предвид честният и активен, право съдещ бг съд, не се учудвай ако ти гръмнат дупцето някой хубав, слънчев ден онези красавци, идещи от страните с "арабските нощи" и с чалмите на главите...

  За пари - Ганьо и майка си и жена си продава...

  Шенген? По-добре да не ни се случва Шенген, че ще я загазим...

  Иначе по принцип си права - свободно движение... Да, ама то си има условия за това...

 19. 19 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 596 Гневно

  Може ли някой да ми обясни какви са плюсовете от Шенген за нормалния човек,защото за престъпниците и далавераджиите знам? Минусите си ги знам и сам!
  Аре стига сме се дупили за тоя Шенген!

 20. 20 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Голям цирк с тоя Шенген! На кого му пука?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 21. 21 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#18] от "alejandro...":

  Е да не мислиш,че само в България има този проблем.Почти всички държави от ЕС които са външни граници На ЕС имат проблеми с корупцията.Но типчно по българси е да си плюем държавата и да си мачкаме самочувствието.
  Ти сигурно си мислиш,че италианските и испанските митничари не взимат пари ?Взимат особенно от нелегани емигранти ,така са сигурни че горните и да се оплачат ,няма кой да им обърне внимание именно защото са нелегални.Така че за мен е важно България да е член на Шенген,пак и с корумпирани митничари.

 22. 22 Профил на west7
  west7
  Рейтинг: 418 Весело

  Който не иска Шенген в Сибир е свободно демократично, даже няма и руснаци, монголи - пълна демокрация. Путин кани всички искащи демокрация на безкраен купон.

 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  Чудесна статия !!!

  Добра новина >

  Надделяха положителните мнения в Европарламент ....

  - УСПЕХ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#6] от "faeton":

  ++++++++++++++

 25. 25
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:38 на 07/06/2011 от неговия автор.

 26. 26 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#21] от "nicoleta":

  С тази малка, но важна разлика, драга моя Николета, че в Италия, или в друга нормална евродържава като ги хванат, ги вкарват в затвора веднага... Не ги съдят условно, и не ги пускат да праскат кючеци и да мятат гюбеци по нощните кафани на лек режим в някое общежитие, уж наречено "затвор"

  А в милата наша, малка, но горда България митничарят е със статут на местна звезда, на дерибей, с връзки в съда, във властта, той коли, той беси... Цяла добре организирана мафия...

  Корупцията е прояла цялата държава, уважаема моя... Не се лъжи...

  Така ще изревем накрая, че ще ни чуят долу и горе на полюсите вероятно...

  Мислиш, че щом не се свенят за по шепа евро от всеки турист, ще се посвенят да вземат стотици хиляди от терористи ли?

  Боя се, че не...

  И тогава ще настане ужасът, само почакай, дорогая...

 27. 27 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#15] от "nicoleta":

  Свобода на движение е едно.Арабите я тълкуват като свобода на заселване,което е нещо коренно различно!И понеже ЕС започва да обръща тренда по въпроса за арабските колониалисти,много се опасявам,че ни приемат за буферна зона!Лагер за мигранти!Ще ни отпускат помощи за справяне с мигрантската вълна,само и само да ги държат далече.Не ти се вярва?Достатъчно ед да опушкат един-два кораба с емигранти край бреговете на Сицилия'по грешка' и миграцията се насочва през Турция и от там към нас.

 28. 28 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Това добре, ама мен ме притеснява, че най-читавите групи в ЕП - Europe of Freedom and Democracy и European Conservatives and Reformists, както и десни независими евродепутати са против скорошното присъединяване на България и Румъния към шенгенската зона, докато най-големите боклуци - ПЕС, Либералите и Зелените са ЗА.

  За тези зловредни либерастки групи е нормално да подценяват опасностите и да вървят против нормалността, което означава, че присъединяването на двете балкански държави наистина крие сериозни рискове. Отделно и за нас е опасно в този момент да ставаме част от зоната и да ни залеят нелегални имигранти от Африка и Азия.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 29. 29 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#10] от "USSR":
  Във Варшавския договор и в СИВ по лесно се влиза нали.Само трябва да мине трети украински фронт ,да изпълзят от дупките си предателите като теб и готово.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:53 на 07/06/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  "Някои от евродепутатите подчертаха, че не искат поток от български и румънски роми в държавите си, щом двете страни станат част от шенгенското пространство."

  Мисля, че страховете им са напълно основателни. Но за нас пък би било добре да се отървем от "българите" в повече. Само че да не стане така, че отървавайки се от част от номадите, да дойдат други номади, но още по-черни, освирепели и озъбени, а и религиозни фанатици като за капак?

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 32. 32 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Даниел ван дер Стоеп, независим евродепутат от Холандия: Нагло е да се твърди, че България и Румъния са готови за Шенген.

  Марио Боргезио, "Европа на свободата и демокрацията": В тези условия на потоци от имигранти, присъединителният процес за България и Румъния трябва да бъде спрян.


  За съжаление, това е гласът на разума, колкото и неприятно да звучи. А червените и зелените либерасти утре, недай си боже, по същия начин ще ръкопляскат и на присъединяването на азиатската кочина Турция към шенгенската зона.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 33. 33
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:58 на 07/06/2011 от неговия автор.

 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#30] от "alejandro...":
  Алехандро//3 както пееше една лейди, ние , българите , си знаем кривиците. Хайде сега ми кажи, като толкова заклеймяваш описаните от теб негативни явления, те не съществуват ли в другите държави от ЕС? Ние ли - българите - сме ти най- черни и защо? Нима немците, чехите, поляците са по- стока от нас? Или на теб така ти се иска да се самозаблуждаваш?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#21] от "nicoleta":

  Николетке, само да ти припомня нещо, и да те попитам нещо:

  Помниш ли "абра-кадабрите" на "Тройната коалиция" малко преди да ни приемат в ЕС???

  Помниш ли типа говорене? Помниш ли фразите, понеже аз ги помня:

  "Оооооо, ние винаги сме били Европа!!! Ооооо, ние ще се оправим, само ни вземете! Ооооо, ние сме дали азбуката! Оооо, ние сме стара държава, стар фолклор! Ооооо, ние винаги сме били Европа! Вземете ни, ние ще се оправим!"

  За да ни вземат ония загубеняци и наивници, и за да ги окрадем като последни цървули накрая... И с това си и останахме... И със срама...

  Инфраструктура нямаме още, завод за боклук нямаме, народът се влачи по улиците като бостанско плашило, София и България приличат на бамбардирани...

  Извинявай, като ни взеха, кое ни е е вропейското, Николета, и какво направихме за вече близо 5 години еврочленство??? Какво?

  Ти не виждаш ли, че всичко върви наобратно??? Тоя народ (държавниците де, пък и хората), упорито отказват да са Европа и си мислят, че ще си я карат по балкански - с лъжи и измами...

  Абе, ние не сме и помирисали Европа още, за Шенген сме се юрнали...

  Не ви ли омръзна да лъжете бе, хора? Такива нагли лъжци има в България, че ми настръхват косите...

  Омерзен съм от нахалството и наглостта ни... Аз разбирам да искаш, но нещо да даваш... А ние? Едни претенции, и нищо друго... И плуваме в собствената си помия... И цяла България се очалгарила като кафанска дупка! И култура нямаме вече...

  И още врем лице в слабините на Русия на колене пред нея... Чаткаш ли, како?

  Бъди реалистка, како! Каква Европа сме бе? Какъв Шенген? Какви пет лева? Каква сладка баница? Кой е умрял? Не ставай смешна, како!

 36. 36 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Разстроено

  До коментар [#29] от "el_chuncho":

  Вземи да прочети малко и ще видиш , че няма никаква "ПРЕДАТЕЛСТВО" ОТ МОЯ СТРАНА !!! (ОТДАВНА НЕ БЯХА МЕ НАРИЧАЛ ПРЕДАТЕЛ ) !!!
  Поинтерсувай се как вървят нещата в ЕС и прочети какво казва ДНЕС или вчера един анонимен евродепутат в ФТ !!!! и ще видиш кой е "предател" , а кой е НЕГРАМОТНИК !!!!!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Читател1
  Читател1
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#19] от "Life-Giving":

  Вие с Алехандро сте написали много неприятни за четене коментари, според мен.

  Така такива като вас питаха и каква ни е ползата от ЕС. Ами много са ползите, и от ЕС, и от Шенген. Станахме част от цивилизования, развития свят. Поради необходимостта да се съобразяваме с европейските правила средата ни е значително по-добра, отколкото щеше да бъде, ако бяхме извън ЕС. Самото мислене на хората се разви много. Ами особено младите хора сега по нищо не се различават от европейските си връстници, имат същото мислене, отворени са към света. Пътуваме свободно, което за доста от нас е от голямо значение. Мен страшно ме кефи, че пътувам из Европа само с лична карта. Кефи ме, че наистина имаме свобода. Ами че само си спомнете, че по бай Тошово време ако имаш 5 долара, можеха да те вкарат в затвора. Така или иначе, няма как да не достигнем европейския стандарт след още някоя годинка, защото просто сме в тази среда. Я колко дръпнахме от 1990г насам! Прогресът е очевиден и е във всичко. Лошите и уродливи явления са неизбежни при периода на първоначално натрупване на капитала. При нас бяха повече, отколкото при чехи и поляци, защото и комунизма ни беше много по-уродлив. Колкото "по-съветски" беше соца, толкова по-труден и уродлив е преходът. Пак сме щастливци, защото Русия, Украйна, Беларус, Македония, Молдова - не се вижда изобщо кога ще постигнат нещо поне подобно на истинска демокрация и свобода, а ние сме значително по-близо до нея. И не идеализирайте нещата - просто няма начин да няма корупция, някаква престъпност, някакви далавери - ми то ги има във всички страни по света. Но сега имаме свобода. "Свободата, Санчо..." - припомнете си Сервантес. И Шенген е част от цивилизационния ни избор, затова е много важен.

 40. 40
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:08 на 07/06/2011 от неговия автор.

 41. 41
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:16 на 07/06/2011 от неговия автор.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#34] от "dqdomart":

  Много по-стока са от нас! И знаеш ли защо? Защото има закони, всичко е регламентирано, всеки си получава заслуженото, всяко дърво си знае гьола, както се казва нашега, и от всяка жаба - свирка не става... Особено пък в Германия...

  Никъде няма такова МАСОВО ЛЪГАНЕ, КРАДЕНЕ и МЕНТАРДЖИЙСТВАНЕ като в България... И такава нагла безнаказаност... В Чехия се живее по-добре, ония са забравили за комунизма почти... Иди в Прага и виж, все едно си в един малък Париж... Култура, събития, обслужване, спокойствие, сигурност... Светът е там, усеща се... Какво е София? Дупка... Плочките не са сменяни откакто се помня...

  А такава цигания, такова изпростяване, такова опростачване и такава кафанщина даже и в Сърбия, на която се смеем, и там няма...

  Такова кълчене, кючекчийство и гюбекчийство, май и в Турция няма...

  Бъди реалист, и стига си се засягал... Да не мислиш, че ми е хубаво от казаното? Не!

  Но нямам намерение да се правя на хвалипръцко-патриотар и да замитам под килима... Да се бия в гърдите, понеже съм велик българин, айде стига лиготии...

  Кажи ми, кое е европейското на България, кое? Не ви ли писна да го дъвчете тоя фолклор, тая азбука, и да се перчим с една гола история, а настоящето - клозет???

  Докога?

  Кажи ми, кое е вропейското у нас, кое? Големите ни лъжи и големите ни усти ли?

  Я стига сме се заблуждавали...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#39] от "Читател1":

  Истината боли, но...и ОСВОБОЖДАВА...

  За какво да се напомваме с лъжите си нон-стоп? Докога?

 46. 46 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#14] от "alejandro...":

  Страните в шенгенското пространство налагат все повече рестрикции на другите извън него. И какво значи не си готов ? Ако чакаш да стигнеш нивото на Франция и това разбираш под готовност..
  ИДдеята на Ес и Шенген е да се подобрява качеството на живот на всяка страна. С други думи с каквито се събереш такъв ставаш. Затова по-добре стискай палци да влезем вместо да изливаш негативизми.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 47. 47 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  СЕГАааа ...

  като е хубава новината .... те си е хубава ...

  - Наздраве !


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 48. 48 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#46] от "Раз печки, раз кюнци":

  Не ми се барай и ти патриотар, а ми кажи, дай ми доводи, факти!

  С КОЕ БЪЛГАРИЯ Е ГОТОВА ДА ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН???????? С КОЕ?

  С измазаните сгради на границата ли? С кое?

  Със здрави закони? С неподкупен съд, полиция, гранична полиция? С овладяна престъпност?

  С кое?

  Дай факти, Печкин!

 49. 49
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:29 на 07/06/2011 от неговия автор.

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#43] от "alejandro...":
  Остави го този Берлин...Щом не съм емигрирала там през 1990г., значи съм имала акъл в главата- твърде много имигранти има и е прекалено шарено за вкуса ми Я виж Виена- какво ще ми сравняваш Австрия с Германия?
  "Кажи ми, кое е европейското на България, кое?"
  А защо пък трябва да приличаме на бюргерите? Те са по- умни, так ли? Да, имат закони, но и те връщат циганите, или бъркам Германия има мулти култи проблеми- и това ли е лъжа?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Как се забъркахме с тази расистка шайка?

  Няма никакво значение дали България или Румъния са готови или не, има договор и той трябва да се спазва! Какво означава да си готов за Шенген? Франция ли е готова или Германия, с по 2-3 млн. нелегални емигранти в тях? Или Холандия, която докара в ЕС милиони чернилки като компенсация, че столетия ги е грабила и продавала като роби?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на Христо Илиев
  Христо Илиев
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Щом евродепутатите казват, че сме готови за Шенген, значи сме готови! Та нали именно в ЕП се водят най-големите битки за присъединяване на нови държави, за сключване на договори, за приемането на европейския бюджет.

  Освен това когато има критерии няма как да има двоен аршин - изпълняваш ги или не ги изпълняваш, няма трета опция! България и Румъния изпълняват критериите за членство в Шенген, следователно останалите 25 страни нямат никакво право да ни спират.

  Друг е въпросът с доверието. В ЕС всичко се крепи на доверието и нагласата на 27-те общества. Видяхте какво стана с прословутите испански краставици - целият ЕС в момента губи от цялата истерия покрай е-колите единствено поради негативната нагласа на европейските граждани спрямо европейските зеленчуци.

  Така че щом ни нямат доверие, мисля че нямаме място в Шенген. Първо трябва да се изградят стабилни връзки на доверието с останалите ни партньори в ЕС и тогава да искаме да влезнем в свободното пространство. Иначе нищо добро не ни предстои. Същото както с прибързаното ни влизане в ЕС през 2007г. и последващите критики за корупцията и нереформираността ни.

  Viva EU
 53. 53 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#50] от "dqdomart":

  Хайде, хайде, ти профанизираш дискусията...

  Кое е пък е европейското на България? И кое им е лошото на бюргерите? Че се грижат за народа си, че не са го оставили на самотек като у нас - българският ли? Че го пазят и го ценят ли? Че не го пребиват и убиват, както се прави у нас, и че не немците емигрират в България, а българите се бутат и дават мило и драго да се махнат от България...

  И кой ти е вменил, че сме най-умните ние българите? Стига си вярвала на лъжливи легенди, понеже всичко е лъжа...

  Никой и никъде не ни знае с нищо, ама с нищо... Може би само с музиката... После е само с лошото... И нищо друго...

  Или абсолютно нищо не се знае за нас - което е най-добре, за да не се червим поне...

  Абе, стига с тази "Божидардимитровска" наглост и несравним патос бе!

  Вие изкарахте, че и Христос е българин, че сме най-големите ебачи,най-великите футболисти, най-великите всичко...

  А като се знаем какви жалки и опърпани потурановци сме, смешно става...

 54. 54 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#26] от "alejandro...":

  Алехандро миличак,тук е същата работа краде се поголовно и то не смалко а много много милиони.Наскоро арестувах кмет на едно село с 7000хил жители ,под леглото му намериха 450 000 евро.Така че проблема с краденето на пари е един и същ ,размера е различен.

 55. 55 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#53] от "alejandro...":
  "И кой ти е вменил, че сме най-умните ние българите?"
  Съдя за този факт по своите приятели "Стига си вярвала на лъжливи легенди, понеже всичко е лъжа.." Е, стига де- дай да зачеркна семейните приятели, защото са реализирани хора - дай го малко по- оптимистично Ако пишеш сериозно, си в дълбока заблуда...Ти си мисли, че е лъжа- даже не мисля да те разубеждавам....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 56. 56 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#54] от "nicoleta":

  Ако си в Европа, не вярвам да има по-масово крадене от България... За САЩ - забрави...

  А този кмет, дето си го арестувала, освободи ли го с условна пръсъда местният съд?

  Оневиниха ли го? Надали... Търка ли нара в панделата гусин кметът?

  Я кажи, понеже в България даже не ги и пипат...

  Несрваними величини противопоставяш...

  Излишна патриотарщина...

 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#53] от "alejandro...":
  "А като се знаем какви жалки и опърпани потурановци сме, смешно става... " Ами потуранковци във България са турците, които живеят тук- много им се ще да ни набият в упоритите български глави, че за нищо не ставаме, но!!!! българи печелят математически световни олимпиади, българи са едни от най- ценените програмисти...да продължавам ли още,а

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "faeton":

  Можеби си прав,но това може и да се случи и да не се случи,но факт е че на международната сцена едно е да си в Шенген друго е да си извън него.Да то е ясно че ще има имигрански поток към България ,но това не трябва да ни отказва а напротив да ни стимулира да си гледаме границите и да не допускаме араби и други д априпарват до нашaта терирория. Е ако не ни провалят корумпираните митничари ?

 59. 59 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#55] от "dqdomart":

  Пак профанизираш дискусията... Кой ти говори за приятелите? Говорим за държавата, за системата, за навиците, за политическият морал, за поведението на иснтитуциите, а не за личните си приятели...

  Къде се отплесна пък ти?

  Разплака ме почти...

 60. 60 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#56] от "alejandro...":

  Е ми за съжаление още не е осъден сега се разхожда по гаранция и делото е насрочено сега внимавай за о4.март 2012 година,а го задържаха през 2010 ,бързи са като в България нали?
  Примери много,но ме боли когаот мног българи си мислят че на Запад всичко е ок и България е една клоака от мутри и корумпирани политици,истината е някаде посредата.

 61. 61 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#58] от "nicoleta":

  Разбира се,че може и да греша!
  Най-добре е да сме в Шенген,когато сме готови за това!
  В това отношение Александър е прав-стига са ни правили отстъпки по политически причини.

 62. 62 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#57] от "dqdomart":

  Да, давай! Кажи сега, че сме най-великите любовници, че сме център на Вселената, че зъбаците и кокалите от оная кутия лятос са наистина на Йоан Кръстител, и че дядо ми е бил един благ, млад хубавец, в бяла роба, с кафяви сандали, с красиво лице, завършил живота си на Голгота, прикован с пирони...

  Понеже дотам стига българското самовеличаене... Изкрахаме се роднини на Христос, толкова сме велики...

  А като се огледаме сме една дупка...

  Културно-социално-политическа яма...

 63. 63 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#59] от "alejandro...":
  Извинявай,ама днес звучиш малко като Любослава Русева!
  В България има и хубави неща,напук на лошата държава!

 64. 64 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#59] от "alejandro...":
  Ти от медиите ли съдиш за политическите процеси, за съдебните дела, а системата във България? Ако е така- сори- закъсал си го.... Какво значи профанизирам дискусията? Ами я да изброим колко са неудовлетворените искания по заповедни производства на Топлофикация, и някои банки? Колко са съдебните решения, при които съдиите действително са действали точно според ГПК ? Мисля, че имам поглед върху това инфо, но не зная източника на твоето....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 65. 65 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Двете цигански корумпирани държави - пред стените на "Шенген"!

 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#62] от "alejandro...":
  "Понеже дотам стига българското самовеличаене... "
  Що не достигнеш нивото на приятелите ми и чак тогава да мрънкаш? Я постигни първо нещо във живота си, а после критикувай

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на Karla Lihula
  Karla Lihula
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#63] от "faeton":

  Хехе , то 80% от българите звучат като "Любослава Русева" , за това и глупотевините и се радват на такъв успех

  Който живее в страх никога няма да бъде свободен. Хорацио
 68. 68 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#61] от "faeton":
  Най-добре е да сме в Шенген,когато сме готови за това
  ===================
  А ти по какво съдиш че не сме готови?

  الرجل الكبير
 69. 69 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#63] от "faeton":

  Да, има хубави неща в България... Остатъците от незстроената и малкото оцеляла природа...

  Има хубави неща...

  Останалото са лъжите и премятането на всяка крачка - от летището със смрадливите бакшиши-таксиджии, та до "Женски пазар", където ти слагат зарзават изотзда купа, за да се прибереш вкъщи накрая, да си отвориш торбата, за която също си платил левче, и за да се окаже, че тя е пълна с меки домати, в които ти потъва пръста като ги натиснеш...

  И че няма къде да се излезе в София и в другите градове (за провинцията не говорим- там е ужас)... Всичко е удавено в чалга... А излезш ли - можеш и да се върнеш на сутринта в ковчег...

  Това ли е европейска България?

  Не мисля...

 70. 70 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#62] от "alejandro...":
  ДА! Има много свестни хора във България- когато за твоя приятел- немец Бил Гейтс прати личния си самолет , тогава ми хвали немците; когато чех се състезава с над 300 човека от цял свят за 1 място за лятно училище в Лондон скуул оф икономикс и го спечели, тогава ми говори за великите чехи

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 71. 71 Профил на Beti
  Beti
  Рейтинг: 521 Весело

  Горките нещастни наивници! Те просто не знаят за какво става дума! България и Румъния ще бъдат поредната напаст... В никакъв случай в Шенген! Българинът не е дораснал за това!

  Като си помисля обаче как арабската паплач вилнее в Западна Европа - раздават им паспорти да се размножават като зайци, да са страшна социална тежест, да им ядат фондовете..., НО същевременно тия ислямски отрепки да не се интегрират, да чупят, трошат и да са основната криминогенна маса, пълнеща затворите им... МИСЛЯ СИ, ЗАЩО ПЪК БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ДА НЕ ВЛЯЗАТ В ШЕНГЕН? Българинът поне е европеец. Не говоря, разбира се, за турчолята с двойното гражданство - с българско гражданство не от любов към България , ами заради келепира да се разхождат свободно и безпрепятствено като европейски граждани.

 72. 72 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#69] от "alejandro...":
  Ти Мунчо ли си, или някое от турчетата и как така упорито избягваш да коментираш/ т.е. отречеш пост № 57-май улучих болното място,а

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 73. 73 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#72] от "dqdomart":

  Не, не съм турчин...

  Опитвам се да надскоча местният навик на хвалипръцковщината и измислената патриотарщина...

  И да не се залъгвам повече... И да не се бия залудо в гърдите, понеже няма за какво...

  Чат ли си?

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#56] от "alejandro...":
  Я да постна един материал със съавтор проф. Владимир Чуков- май ще те отрезви
  http://www.orientbg.info/komentari/neoosmanism.html

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#61] от "faeton":

  Не съм съгласна ,не са политически отстъпки,реално и технически сме готови,другото е трупане на активи пред избирателите.Излиза че си правят на наш гръб кампаниите за изборите като плашат бабичките с мургави българи и румънци.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#74] от "dqdomart":

  Това в каква връзка? Не ми се четат подобни материали, какво общо имат с темата?

  Или не искаш да приемеш, че трезвият поглед е само трезв поглед, та си обясняваш нещата с липсваща принадлежност към българският етнос?

  Казах вече - не съм турчин, колкото и да ти се искаше да е така...

  Съжалявам...

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#69] от "alejandro...":

  Ееее недей така не всчко е толкова черно и смрадливо в България. И аз съм израснала на Женския пазар и доматите които купувах бяха хубави

 80. 80
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:10 на 07/06/2011 от неговия автор.

 81. 81 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#79] от "nicoleta":

  Бяха. Вече не са...


 82. 82
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:11 на 07/06/2011 от неговия автор.

 83. 83 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#76] от "Karla von Last":

  Ти не се тръшкай на чужди гробове... Погрижи се за собствения си...

  И не копай моят, за да не паднеш първа...

 84. 84 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#68] от "bigman1":

  Ами,мисля,че с това започнах!
  Шенген е сиситема от гранична ,митническа,разузнавателна и полицейска информация!
  Не е само граница!
  У нас пета колона-бол,Щирлиц се разхожда в Южния парк и чака команда от Центъра!

 85. 85 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#83] от "alejandro...":
  А ти не погребвай българите, че имаме поговорка- "Който копае гроб другиму, сам пада в него"

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 86 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#82] от "dqdomart":

  Навлизаш в лична територия, нетипична за обществен форум... Нямам намерение да си разстилам биографията пред непознати...

  Долколото умееш - чети между редовете...

  Вероятно съм постигнал едно-друго в живота си, но нямам и мъгляво намерение да ставам излишно персонален, не е и нужно...

 87. 87 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#48] от "alejandro...":

  Каквато е логиката да интегрираш ромите в БГ, такава е и логиката на Шенген спрямо нас. Имаш много повече свобода за действие, оттам възможности за бизнес, например една испанска фирма може да работи без проблем в Германия, а за една бг фирма е много по-сложно, това ще отпадне. Ще отпаднат и куп други ограничения в сферата образованието. По-голямо сътрудничество в борбата с/у престъпността. Имаш повече свобода, сигурност, кредит на доверие. И не на последно място Вие не просто ще бъдете толерирани, а на Вас ще се гледа като на малцинство.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 88. 88 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#84] от "faeton":

  Разсмяме от сърце с този коментар браво+++++

 89. 89 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#85] от "dqdomart":

  Никой никого не погребва, опазил Господ...

  Зададох един въпрос, на който така или иначе, никой не отговори...

  Кое е европейското на България? И с кое сме готови за Шенген?

  Просто и ясно... Все още чакам за аргументиран отговор...

  Е?

 90. 90 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ние не искаме да интегрираме ромити в България, а да ги изпратим да се интегрират в Шенген. Това е и единствената полза от членството там.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:38 на 08/06/2011 от неговия автор.

 93. 93 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#78] от "dqdomart":

  За какъв съпруг говориш, "ВЕЕЕЕ", както ти се изразяваш? Какви съперници, какви програмисти?

  Или аз съм нещо "out of tune"?

  Споко, всички имаме образование, ве! 94. 94 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1294 Весело

  До коментар [#91] от "Karla von Last":

  Не богохулствай!

 95. 95 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 470 Весело
 96. 96 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#91] от "Karla von Last":

  Ти заговори за смърт, оправяй се... И 100 години да живееш - не аз решавам това...

  Но си дръж мненията за чуждата смърт за себе си... Не ми "реви" на гроба, помолих вече, пък ако ще и да се случи утре...

  Ти пък откъде се взе? 97. 97 Профил на Karla Lihula
  Karla Lihula
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#92] от "xxxl":

  Ми аз съм "соросутка" , ти не знаеше ли? Питай биографа ми Щуци , ако не вярваш.

  Който живее в страх никога няма да бъде свободен. Хорацио
 98. 98 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#39] от "Читател1":

  Съжалявам че мислиш така,но аз знам каква е ползата от ЕС,но не разбирам каква е ползата от Шенген.И без Шенген можеш да пътуваш с лична карта,че и в Сърбия даже което е нито Шенген,нито ЕС. Напредък има,за това не споря.Аз виждам разликата в това,че без Шенген трябва да спираш на гранична проверка,което би било проблем само за престъпници,наркотрафикани и пр.
  Бих искал да разбера дали си заслужава цялото това навеждане на народа в партер,искам да знам защо за България мерките са едни за приемане в Шенген,а за други държави други. Защо държава с безспорно доказана съществуваща мафия като Италия и доказан премиер мафиот е в Шенген...Това ме интересува братле. Ние просто не се усещаме че докато се мъчим да влезем в Шенген,ще станем клоаката на Европа.Хората напускат нашата родина не защото я мразят,а защото мразят политиците и техните машинации.
  Мислиш ли че баща ми който е работил като заварчик и стругар до пенсия заслужава 135 лв. пенсия...дали му пука на него за Шенген? А на мен дали ми пука за Шенген като го гледам да се мъчи? Трябва да плащаме таксите за ЕС и НАТО на гърба на всички тези хора. Нищо напротив нямам,но ни трябват ПОЛИТИЦИ не ПРЕСТЪПНИЦИ,за да видим поне дали има смисъл за страданията на тези хорица.

 99. 99 Профил на Karla Lihula
  Karla Lihula
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#94] от "faeton":

  Напротив - богославя. Сорос , Ози , Баал и Белзебуб са моите богове , а Белиал е техният пророк

  Който живее в страх никога няма да бъде свободен. Хорацио
 100. 100 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#98] от "Life-Giving":
  Ти пишеш в поста си:

  "Защо държава с безспорно доказана съществуваща мафия като Италия и доказан премиер мафиот е в Шенген...Това ме интересува братле."

  Защото Италия може да е майка на италианската мафия, но Италия се бори със зъби и нокти да противодейства на тази мафия... От години...

  Понеже в Италия има държава...

  А в България, мафията си има държава, границата е невидима вече, тънка, прозрачна...

  Почти няма разлика между мафия и държава...

  Ето затова не сме готови за Шенген...

  Не че не ми се искаше да бъде обратното, но ей на - не е...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK