Европарламентът гласува в полза на българското членство в Шенген

Европарламентът гласува в полза на българското членство в Шенген

© Надежда Чипева, КапиталС голямо мнозинство Европейският парламент прие доклада на Карлуш Коелю за готовността на България и Румъния да се присъединят към шенгенското пространство. По този начин евродепутатите почти единодушно заявиха, че двете балкански страни са изпълнили всички технически критерии за Шенген и те трябва да бъдат приети в зоната без граници възможно по-скоро.


Както се очакваше след вчерашния дебат за разширяването на Шенген, европейските депутати подкрепиха и с гласа си България и Румъния по пътя им към шенгенското пространство. Становището на Европейския парламент има само консултативен характер, но е задължително.


Решението кога България и Румъния да се присъединят към Шенген ще вземат държавите членки. Те трябва да направят това с единодушие, каквото в момента не съществува. Най-вече Франция, Германия и Холандия продължават да се противопоставят на прибързаното според тях разширяване на пространството. Париж, Берлин и Амстердам смятат, че членството в Шенген трябва да е обвързано с постиженията на двете балкански държави в съдебната система и борбата срещу корупцията.
По време на обсъждането в пленарната зала вчера евродепутатите подчертаха, че не трябва да съществуват двойни стандарти за приемането в шенгенското пространство. Те поискаха държавите членки да не правят България и Румъния заложници на вътрешните си проблеми. Членовете на Европарламента заявиха, че щом София и Букурещ са изпълнили всички технически критерии, те трябва да станат част от Шенген без забавяне.


Първата проверка за настоящото разпределение на позициите на държавите членки за разширяването на Шенген ще бъде още в края на тази седмица. На 9 и 10 юни ще се проведе Съвет на министрите на ЕС по вътрешни работи и правосъдие, като в дневния ред е предвидено място и за темата "Шенген". Министрите ще разполагат и с приетия днес доклад от Европарламента.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  В очакване сме на Илияна Йодова и Ивайло Калпав да ни обяснят как се стигна до шибаната ситуация да ни приемат в Шенген и колко е "лошо" за България !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  http://www.europarl.europa.eu/bg/pressroom/content/20110608IPR20929/html/Bulgaria-and-Romania-ready-to-join-Schengen-area-says-Parliament

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  приет с 487 гласа "за", 77 "против" и 29 "въздържали се

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 4. 4 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#1] от "Gouverneur général":

  А аз съм в очакване да прочетеш този абзац : "Решението кога България и Румъния да се присъединят към Шенген, ще вземат държавите членки. Те трябва да направят това с единодушие, каквото в момента не съществува. Най-вече Франция, Германия и Холандия продължават да се противопоставят на прибързаното според тях разширяване на пространството. Париж, Берлин и Амстердам смятат, че членството в Шенген трябва да е обвързано с постиженията на двете балкански държави в съдебната система и борбата срещу корупцията."
  и тогава да надуваш фанфарите

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 5. 5 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "Gouverneur général":

  Изпускаш и мнооого други ""любители конспиратори"" !

  Даже съм учуден , че още няма коментар от тях ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 6. 6 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#1] от "Gouverneur général":

  Глупчо изобщо не сме приети ще го разбереш по късно това гласъване няма никаква стойност .

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#4] от "БЕЗПАРТИЕН":

  ТИ ПЪК НА КАКВО СЕ РАДВАШ?

  ДЕ ГО СТАНИШКАТА ДА ОБЯСНЯВА ЗА ПРОВАЛА НА ГЕРБ?

  РЕШЕНИЕТО Е В ПОЛЗА НА ГЕРБ.ЗАЩО ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА ПРОТИВ, ГО ЗНАЕ ЦЯЛА ЕВРОПА,И НЕ Е ВЪВ ВРЪЗКА С БЪЛГАРИЯ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дааа- преди 01.01,.2012г. няма да стане, но това е добре за нас- ще имаме 6 месеца на разположение / надявам се/ , през които ще можем да решим някои проблеми с човешките ресурси... Сега очаквам някои гости във форума пак да завият - българите не са достойни за ЕС, Шенген, и т.н., а турците направо ще се изядат от яд- на тях не им се разреши безвизов режим с ЕС, а България официално става външна граница на ЕС- скоро освен НШИС и Фронтекс ще дойде на българо-турската граница.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Ами сега? Излиза, че Цецо Цветанов наистина си е свършил работата.

  От тук нататък всичко зависи от политическата воля на Франция и Германия. На втори мандат върви работата.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 10. 10 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#8] от "dqdomart": а турците направо ще се изядат от яд- на тях не им се разреши безвизов режим с ЕС, а България официално става външна граница на ЕС

  О, не само турците. Руснаците, сърбите, античните тикви в Скопие, а дори и гърците.

  Страшно ще ги е яд и родните комундета.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 11. 11 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До [#2] .Прочетох статията от линка. Нещо не разбирам. Нали гласуват за приемане на България и Румъния в Шенген, а изведнъж се говори за Българо-гръцко- търска гранична зона и за Турция като външна граница на ЕС?!


  Българо-гръцко-турската гранична зона

  В същото време, Carlos Coelho подчерта необходимостта да се признае, че незаконната имиграция превръща България, Турция и Гърция в една от най-чувствителните външни граници на ЕС. Това означава, че България трябва да предприеме някои допълнителни мерки, включително специален план за действие, който да започне да прилага след влизането си в Шенген, както и да разработи съвместен подход с Гърция и Турция за справяне с опасността от повишен миграционен натиск.

  Европейските депутати гласуваха и изменение, в което изискват засегнатите страни членки писмено да информират Европарламента и Съвета в шестмесечен период от влизането в сила на решението за присъединяване за всички проблеми при прилагането на тези допълнителни мерки.

 12. 12 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#8] от "dqdomart":

  Ще завият бе, как няма. Тях още им е криво, че преди десетина години едвам са избягали от българия и още мият чинии някъде (или вече са си купили един-два камиона и се имат за големи бизнесмени) и постоянно с голямо задоволство обясняват по форума колко е зле това България, българите и така нататък.

 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Я каква стана тя? Да ну се ненадяваш....

  Това , убеден съм е защото физономийте на доганоглу и първаноглу бяха позабравени последните 1-2 години в Европа..

 14. 14 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#10] от "Български патриот":
  Виж, принципно не подкрепям правителството на Б.Б.- сътвориха безумия, особено с основните закони във Бг.-ГПК, НПК, ИЗб.К и др., а аз работя основно със законите и безумията им ми пречат на нормалната ми работа. Но забелязвам следното- май вече не смеят да пишат толкова много българофобски коментари някои никове- главно турци- във нашия форум. Все ни плашеха с идващата в ЕС Турция, да сме се съобразявали с нея, подиграваха се с България и използваха типично българската ни самокритичност да ни внушават, че сме едва ли не идиоти и не трябва да сме в ЕС, но да ги подкрепим те да влезнат в ЕС....Според мен напоследък форума стана арена на мощна антибългарска пропаганда и то във бг. форум. Надявам се вече това явление да престане и нещата да се нормализират.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 15. 15 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Безспорно за всички граждани ще е добре да бъдем в шенген.Работата обаче се състои в това, че това не ни е основня проблем.В момента страната ни се намира в безпрецедентна социално икономическа криза.Вместо подкрепа от страна на правителството двигателя на икономиката в развитите и благоденстващи страни средния бизнес у нас е смазан с милиционрския ботуш на Джек Лондоновата "ЖЕЛЕЗНА ПЕТА"След физическото ликвидиране на мутрите олигарсите /произлизащи от средите на вездесъщата комунистическа партия/подчиниха на безмерната си алчност държавните институции ,които съгласно конституцията тръбва да защитават интрсите на гражданите.Сега ако ни вземат в шенген ще надуят фанфарите но проблемте ще си останат.

 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "kkk_20":
  По инфо от сайта на Фронтекс, най- много нелегални емигранти идват от Турция. Мисля, че ЕС ще иска да се сключи договор за реадмисия с Турция. Те пък казват, че докато не им се предостави безвизов режим, няма да го сключат, но мисля,че реалностите вече са променени и към днешна дата ЕС ще понатисне малко Турция още веднъж за подписване на такова споразумение или договор.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#14] от "dqdomart":

  Не става въпрос за подкрепа или неподкрепа, а за най-елементарна справедливост. В момента по-добро от ГЕРБ не можем да имаме. Че правят грешки правят, че има глупости има, но имат желание да подредят държавата. Свалиха и тройната м@струбация от власт. Е на мен това ми стига. Не съм максималист и избирам най-малкото зло. Най-малкото зло в момента е ГЕРБ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 18. 18 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#1] от "Gouverneur général":Голям чук се стовари върху чугунените кратуни!Кънтят кухите им кофи!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 19. 19 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#7] от "lz2":

  Проблемите с корупцията и организираната престъпност?
  Аааа за Зимбабве става въпрос и няма връзка с България.

 20. 20 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Париж, Берлин и Амстердам смятат, че членството в Шенген трябва да е обвързано с постиженията на двете балкански държави в съдебната система и борбата срещу корупцията."

  А тук е налице ТОТАЛЕН ПРОВАЛ! ТОВА НЕ Е СЪДЕБНА СИСТЕМА! ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ НА БЕЗУМИЕТО И БЕЗЗАКОНИЕТО!

  Вж. блога ми за многобройни, систематични безобразия, беззакония, безумия и престъпления в съдебната система: http://kkabakciev.blogspot.com/ Дори в т.н. Върхевен касационен съд!

 21. 21 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Българските международни мутри и гешефтари ще са най-щастливи,ще получат още свобода за действие!Надявам се и повече български цигани да се възползват от Шенген!
  Бойко получава бонус,комунистите кензат плазма!

 22. 22 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 873 Любопитно

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев":Това си е Специална Система /СС/ за прикриване на мафията,защита на парт.олигарси и оправдаване на крадливите министри.И се справя много успешно!Да видим как ще продължи след Гоцевият период..

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 23. 23 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#14] от "dqdomart":

  +++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 24. 24 Профил на spanian
  spanian
  Рейтинг: 479 Весело

  Ха...?!Каква стана тя?Ще ни приемат в Шенген!Искам да питам сега,къде са червените тиквеници които ни убеждаваха,че с това правителство няма как да стане?)Оказа се,че колкото и глупости да правят ГЕРБ все пак имат някакво желание да въведат ред в държавата!Както каза един колега във форума-да не бъдем максималисти и да изберем по малкото зло!

 25. 25 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#16] от "dqdomart":

  Точно липсата на този договор за реадмисия м/България и Турция е имал предвид в изказването си К.Коельо , което не е разбрал # 11
  До коментар [#11] от "kkk_20":

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 26. 26 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Путин кани всички несъгласни с членство в Шенген да се изнесат незабавно в "свободен" Сибир и 5 000 рубли награда. Няма ограничения в бройката, за БКП/БСП, ДПС, кДС с предимство и запазени места със североизточен изглед да не поглеждат назад!

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 27. 27 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  не ми пука за 6енген , интересува ме кога германия и англия биха отворили трудовия си пазар за българи

 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#27] от "dgidgo":
  Принципно 7 години след 2007г.- т.е. 2014г. - така е според ДЕС -До тогава трудовия пазар на ЕС е изцяло отворен само за бг. самонаети лица и за българи с регулирани професии.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До [#16] . Благодаря за отговора. Знам, че Турция отдавна се бори за безвизов режим, превилегирован статус и др. подобни и се притесних, че това вече е станало и затова говорят за Турция като ЕС граница....

 30. 30 Профил на Mr.Dog
  Mr.Dog
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Не мисля България да е по-лошо подготвена от Испания с ежедневните патери пристигащи от Африка на Канарите или по средиземноморското крайбрежие,нито от масивното навлизане през Италия ,Гърция или Франция.Ако Европа е пренаселена до момента с нелегални емигранти не е българска вина,нито на българското правосъдие.
  Ако нелегалния приток се обвързва с корупцията излиза в тия държави трябва да е много яка, за да влизат ежедневно толкова хора!
  Нелегалната емиграция няма да я спре ни Шенген,нито стени и мрежи, защото всеки се стреми и търси по-добър живот.
  И ако България е в UE,а скоро може и в Шенген не е защото този или онзи политик ви е вкарал/вкарват се овце в кошара/,а защото хората са си го изработили,изтрадали и платили.

  "O usted se ha muerto,o mi reloj se ha parado"
 31. 31 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":


  В коментар [#6] от "bokko" е казано много добре. Няма повод за никаква радост.
  И Цвъ Цвъ не е свършил НИЩО, НИЩИЧКО !
  Това е истината, останалото са гербави бълнувания.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#25] от "Чардо":
  Когато се подпише такъв договор, мисля, че поне 80% от проблемите във външнополитически аспект между България и Турция ще бъдат поставени върху една стабилна основа, с ясни отговорности и права. Дори мисля, че виждам връзка между прекъсване на неоосманските попълзновения във България и влизането й в Шенген. Дано съм права, защото наистина имаме опасен съсед с все пак много добра икономика, многочислен, чийто националистически амбиции обаче са насочени извън пределите на Турция, а това не е добре за съседите й- т.е. за България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Много ми е чудно, толкова ли е сложно да се проумее - по-важно е в България да има законност, а не шуробаджанащина, работещи правоохранителни органи, а не произвол ! На по-голямата част от българите им е през онази работа Шенген, но няма българин, който да не е потърпевш от безобразията в България ! Дори и тези, които се мислят за недосегаеми, те също го отнасят рано или късно поради горепосочените причини !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 34. 34 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#31] от "БЕЗПАРТИЕН":

  да бе, ама ест, че нищо не е свършил, той да не би да е на власт и да не би шенген да има изисквания към представи си вътрешните работи на България??? ей комунде НЕЗАВИСИМ експерт от португалия, както и 486 други депутати признават готовността на България... мислиш ли, че на някой му пука 5-6 платени клакьори с водещите им агентчета какво ще кажат... АЙДЕ НА БУЗЛУДЖА ТАЯ ГОДИНА И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ!

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 35. 35 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Весело

  Черен ден за жълто-червено-пембените "безпартийци".
  "Лошо Седларов, лошо-о-о..."

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 36. 36 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  малии зеха хляба на 20-30 форумни плювача днеска, БЕЗПАРТИЙНИТЕ ИЗПАДНАХА В ПАРАНОЯ НАПРАВО, ГЛЕДАЙ ГИ КАК ЛЕТЯТ И ПИШАТ ПО 10 КОМЕНТАРА В МИНУТА...

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#33] от "БЕЗПАРТИЕН":
  "по-важно е в България да има законност, а не шуробаджанащина, работещи правоохранителни органи, а не произвол"
  Разбира се, че това е изключително важно. Когато не може да се постигне чрез легитимното политическо управление /принципно/ и то се самозабравя, корекциите ще дойдат от ЕС- именно защото сме "най- чувствителната зона" на външните граници. Лично на мен в това ми е надеждата. Да, и в самите органи на ЕС има корупция и лобизъм, но ЕС не би оставил външната си граница без надзор. Дано се оправдаят очакванията ми!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#19] от "noxs":

  Като съчинявате,поне размърдайте нещото,дето го нямате!

  КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ НЕ СА КРИТЕРИИ ПО ШЕНГЕН!Но въпросът е разрешим! Забраняваме БСП-ДПС-ДСБ,и няма кой да подхранва организираната престъпност!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 538 Неутрално

  За гласуването - много добре, но реалността е, че Германия и Франция скоро няма да дадът съгласие. Нищо лично против ББ, но хората не са слепи и го виждат що за човек е, а и миналото му е повече от красноречиво.

  https://www.favtool.com
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#30] от "pusa":

  Що бе, перфектна е България за външна граница и поемане на бежанци/емигранти. Ще постоят един месец и сами ще поискат да се върнат откъдето са дошли.

  И аз ще се радвам, ако ни приемат, но ми е адски забавно да гледам как бързо накацаха редовните герберо-атакисти и започнаха да потриват вече ръце, докато им се привиждат концентрационни бежански лагери, натриване на турски носове и тям подобни.

 42. 42 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#40] от "merkel":Ох,стига с тази канонада от успехи!Искате масови инфаркти на позитано ли?Ами какво ще правите без тях,на кого после ще се смеете?

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ето една новина, която , мисля ще има като последица решенията на ЕС да се намеси в "газовите' и др. споразумения между България и ЕС. Ако тези споразумения са повече във вреда на България, хармонизирането им с европравото ще е онова, което трябва да се поиска като претекст, за да се освободим от някои заробващи България клаузи в тези споразумения:"Търговские проблеми ще са в центъра на срещата между ЕС и Русия.................
  Русия и ЕС ще използват срещата, за да изяснят въпросите около новото споразумение за партньорство в сферата на търговията, инвестициите и енергийния сектор. Проектите за тръбопроводите "Южен поток" и "Набуко" също ще присъстват в дневния ред на заседанията."
  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2011/06/08/1102701_turgovskite_problemi_shte_sa_v_centura_na_sreshtata/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#41] от "jamm":
  Предлагам Ви да се запознаете с това официално инфо от официалния сайт на Фронтекс- вижте и датата- 20-05-2011
  http://www.frontex.europa.eu/newsroom/news_releases/art109.html

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "dqdomart":
  "Посейдон 2011 г.: Мигрантите контрабандисти открит огън на граничната охрана
  Варшава, 20 май, 2011 - Днес рано сутринта мигранти трафикантите са открили огън срещу граничен патрул отбор по разполагане в рамките на Посейдон 2011 съвместна операция (ОВ) на Еврос регион (границата между Гърция и Турция). Никой не е пострадал.Граничен патрул предупредени от естонски самолет разгърнати с тази работна площ попречи на незаконното преминаване на границата от група имигранти улеснено от контрабандисти. След контрабандисти са открили огън срещу гръцки и германски офицери, Гърция полиция контакт с турските им партньори. Турските власти информираха по-късно, че почти 100 души са били задържани."Този случай показва, че посредниците не скрупули. Те откриват огън по граничните служители, те излагат" живот на мигрантите да опасност изпращането им в открито море ", каза Илка Laitinen, изпълнителен директор на Frontex."За щастие никой не е пострадал днес. охрана "работа на границите не е лесно, но с добре обучен персонал и необходимото оборудване на мястото на ЕС е в състояние да се бори срещу престъпниците, които експлоатират имигранти. Нашите колеги от Гърция, Германия и Естония са показали днес, че те могат да работят ръка за ръка в различни, често трудни ситуации " .JO Poseidon започна в началото на март, като продължение на разгръщането на екипите за бърза гранична намеса (ноември 2010 - март 2011 г.). Нейните цели са същите като тези на RABIT работа: повишена степен на наблюдение на границите, повишено ниво на граничен контрол и съдействие за скрининг и де-брифинг дейности. JO Посейдон земя обединява граничните служители от 25-те държави-членки и асоциирани с Шенгенското споразумение."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Другари журналисти - едно решение може да има или само консултативен или задължителен характер - като пишете мислете ...И кога в Дневник ще научат, че столицата на Нидерландия не е Амстердам, а Хага? Добре беше да напомнят, че Шенген в момента се превръща в разменна монета - или България ще се оправи с политическата корпуция и с правосъдието си или ще види Шенген през кривия...

 47. 47 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#38] от "lz2":

  Що за глупости! Как не са критерии?
  Я чети:
  http://bnt.bg/bg/news/view/51000/germanija_i_francija_protiv_vlizaneto_ni_v_shengen
  Или и БНТ е корумпирана?

 48. 48 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#38] от "lz2":

  Не съм против влизането ни в шенген - напротив. Досега благодарение на ЕС имаме що-годе някаква държава иначе досега разбойниците да са я закрили.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#49] от "merkel":

  Има много верни неща в съобщението.
  Само че аз не съм оптимист за бъдещето с "младите".
  Кои млади?
  Възпитаниците на ЮЗУ по "право", учили се от така наречения професор по право Воденичаров, чиито "научни приноси" - в неговите така наречени публикации, се свеждат до "ролята на комсомола за правото в НРБ"?

 51. 51 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#44] от "dqdomart":

  Благодаря Ви, прочетох (мерси и за превода).
  Т.е. цитираният материал трябва да докаже увеличаващата се опасност от нелегална миграция?

 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#43] от "dqdomart":
  Допуснала съм досаден пропуск- "решенията на ЕС да се намеси в "газовите" и др. споразумения между България и ЕС." да се чете "решенията на ЕС да се намеси в "газовите" и др. споразумения -напр. за АЕЦ Белене- между България ,Русия и ЕС. " Моля всички съфорумци да ме извинят!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#51] от "jamm":
  Не - по-скоро показва факта, че една съседка на Турция вече не е сама при решаването на проблемите й с нелегалната емиграция специално от Турция.Защото Турция е най- големият източник на нелегални имигранти за ЕС - "Frontex задачи
  Координация на оперативното сътрудничество между държавите-членки в областта на управлението на външните граници;
  Подкрепа на държавите-членки в обучението на националните граничари, включително установяване на общи стандарти на обучение;
  Провеждане на анализи на риска;
  Като продължение на развитието на изследванията в областта на контрола и наблюдението на външните граници;
  Подкрепа на държавите-членки при обстоятелства, изискващи засилена техническа и оперативна помощ по външните граници;
  Осигуряване на държавите-членки с необходимата подкрепа за организирането на съвместни операции по екстрадиция."
  http://www.frontex.europa.eu/more_about_frontex/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 54. 54 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#40] от "merkel":

  Пита ли го Плевнелииев от къде пари за всички работи или само се хвърлят пушилки .

 55. 55 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#53] от "dqdomart":

  Част от трафика Турция-Гърция ще се насочи към Капитан Андреево?

 56. 56 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Милите ми,

  Ами нещата са много простички - Европа се страхува от Русия и затова Балхария е в новото СССР. Страхува се да не би Русия отново да стъпи на Балканите...

  P.S. Ако трябва да си говорим открито Европата с тези педерски и лезби семейства и с правото те да осиновяват деца си е подписала смъртната присъда...

 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#55] от "jamm":
  Разглеждам събитията по друг начин - България ще има помощ за справяне с нелегалната имиграция от Турция, която и в момента съществува и не е малка. Според мен това е отлична опция, но явно Вие не мислите така. Местоположението на България е такова, че винаги ще има незаконни имигранти, които ще искат да прекосяват незаконни границите й. Въпросът за мен е България да не е сама, а да е част от обща система и политика в тази посока.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Са ше видят те, всички сигани ше станат холандци и белгийци

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 59. 59 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Как ли е гласувала нашата мила евролевица?

 60. 60 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Честито на олигофрените от БСП, СДС ,ДПС,ДСБ и всички продажни медии които ни обясняваха месеци наред как това нямало да стане.Наистина нямаше ако беше останала въшливата тройна коалиция на власт.

 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:05 на 08/06/2011 от неговия автор.

 62. 62 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "Франция, Германия и Холандия продължават да се противопоставят на прибързаното според тях разширяване на пространството."

  Не щат таралеж в гащите...

  Проклета да е Русия!
 63. 63 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нито Великобритания е в Шенген, нито Норвегия и Швейцария са в ЕС, пък добре си живеят. Който смята, че ние не можем сами да изградим по-добра система и предава управлението на външни сили, е просто некадърник!

  Твърди се, че информационната система на Шенген разполага с данни, включващи дори глобите за неправилно паркиране или изхвърлане на смет на непозволени места, да не говорим за нарушения на обществения ред или по-сериозни нарушения.

  Например, огромна част от населението не си плаща застраховката "Гражданска отговорност", чиято цена нарастна десетки пъти след влизането в ЕС, която сега стана непосилна за огромнен брой хора. Тези хора автоматично стават нарушители на закона и ще бъдат третирани съответно!

  Подобна обща информационна система аз не искам да има от гледна точка и на двете страни. Нито мафиотското управление в дългосрочен план в София да има достъп до европейските данни, нито западноевропейците да имат данни, въведени от мафиотското управление в този масив.

  Великобритания не случайно не участва в Шенген. Аз мисля, че за нея е въпрос на суверенитет и въпрос на това, че не иска да ползва една и съща информационна система с останалите страни.

  Затова аз съм против, както съм и за излизане от ЕС и пускане на така необходимия АЕЦ Козлодуй ако се докаже, че блоковете са безопасни! Това няма да попречи на свободното пътуване в Европа, каквото имаше и преди 2007, но все пак ще се контролира безпрепятственото движение на циганите. Страната има по-добра алтернатива от ЕС - ДОИП.

  Едно е сигурно - информацията в шенгенската информационна система няма да бъде опазена от мафиотите - това не е свързано с мерки по границата, в докладите може да не го пише, но аз го знам!

  Притеснява ме факта, когато всички мислят еднакво, защото тогава никой не мисли достатъчно! И при липсата на достатъчно информация решенията ги взима друг - така беше и при влизането в ЕС - никой не попита хората на референдум дали искат. А страната има по-добра алтернатива от ЕС - ДОИП!

  За Европа ще е добре да премахнем комунистите от управлението, но това няма да стане докато те им плащат милионерски евродепутатски и еврокомисарски заплати и пенсии!

 64. 64 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#37] от "dqdomart":

  "...корекциите ще дойдат от ЕС- именно защото сме "най- чувствителната зона" на външните граници."

  Не си въобразявай. И не разчитай много на мушмуроците от ЕС.

  Нали те "не възразиха" срещу "Белене" и казаха нещо в смисъл: "Оправяйте се сами!"

  Проклета да е Русия!
 65. 65 Профил на Помориец
  Помориец
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ами като няма чак толкова пари българина, защо не си купува необходимите му неща от китайците - в превод на български дори - КитайскаТехника .ком предлага интересни неща, макар и малко все още...

 66. 66 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#63] от "GodMouth":

  "...но все пак ще се контролира безпрепятственото движение на циганите."

  Но ти защо искаш да се контролира безпрепятственото движение на циганите? Ами нека си се движат, хората. И повече да се движат, повече. И да не се връщат в България!

  Проклета да е Русия!
 67. 67
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:53 на 08/06/2011 от неговия автор.

 68. 68 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#66] от "КДС":

  Аз лично, не искам да се разселват и да ги има навсякъде. Европа е наша територия и е по-добре да се концентрирани на едно място, а да не са навсякъде. Искам стена като в Словакия и Израел.

 69. 69 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  И къде "да са концентрирани": в България ли??

  Проклета да е Русия!
 70. 70
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:36 на 08/06/2011 от неговия автор.

 71. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#69] от "КДС":
  Май точно това искат някои наши сънародници, които живеят и работят в чужбина Но това не е редно. Циганите са бг. и румънски граждани- а и унгарски - и като такива имат право на свободно движение из ЕС. И после пред България се създават изкуствени препятствия - оправете си корупцията- сякаш в в др. държави на ЕС и в самия ЕС няма корупция- вярно, не в същите размери; махнете комунистите - сякаш от мен и от Вас зависи точно това- издаваме президентски указ, без да имаме качеството президент на Р. България и махаме всички комунисти и членове на ДС.... Време е онзи, който вече е привикнал с мулти-култито, да привикне и с циганите ....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 72. 72 Профил на arididim
  arididim
  Рейтинг: 165 Неутрално

  В общото са тъждествени в отделното са относителни.

 73. 73 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Честито. Нещата си идват по местата въпреки мощната вътрешна антипропаганда.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 74. 74 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 688 Весело

  Ей, голям смех! Аз го предвидих това още преди няколко месеца.

  Пък то кога щяло да стане... Голем праз!

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 75. 75 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 688 Неутрално


  Жена ми използва често този трик.

  - Мамо, може ли да позакъснея тази вечер ?
  - Може, ако баща ти разреши.

  Тя знае много добре, че няма да се съглася.
  Затова е добрата майка.

  Лошият съм аз.

 76. 76 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мдаа, остана решаващия тест- решението на външните министри на държавите от ЕС.
  Ако там се получи засечка, ще я дължим на премиерът ни. По точно на съчетанието от слаб акъл , на мутренско-паунските му маниери , в резултат на което премиерът ни се е изразил твърде обидно за премиерите на най-големите държави в ЕС, без да се усети, че е записан.
  Смятате го за невероятно? За слух?

  Спомнете си флашките - какви ги приказва, когато си мисли, че казаното няма да стане публично достояние.
  А и поведението на премиера - спомняте ли си , че след определен момент, та до сега, от хвалбите му отпадна изцяло позоваването на подкрепата от Меркел и Саркози ?
  Спомнете си и изолацията на премиера ни- вече пет месеца няма среща с ръководителите на големите европейски държави- отбягват го и на обшите срещи.
  Е да де , срещна се с Путин....  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 77. 77 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  Чудесна новина и успех за държавата ни като цяло. Дори да ни забавят, то ще е само по политически причини.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 78. 78 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#21] от "globus"..."
  Българските международни мутри и гешефтари ще са най-щастливи,ще получат още свобода за действие!"...Това е идеалния момент да се отървем от тези престъпници ,защото за разлика от БГ - съдебна система на запад всички тези гешефтари ги хващат много бързо и ги СЪДЯТ.!!!! Не си мислете ,че сме някакви неуловими престъпни мозъци ..затворите из цял свят се препълниха с български мутри..!! Просто на тези престъпници им минават номерата само пред БГ- съд ...ЗАЩО ЛИ..??

 79. 79 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 524 Неутрално

  това че ни приемат в шенген не ознчава само че бьлгарите ще пьтуват свободно но и безработните на европа може да доидат в бьлгария сьс социални помощи плащани от европа и тука за 200-300 евро да се чустват много добре и даже да спестяват
  туроператорите от европа ще сключат договори с хотелите целогодишно за по 200-300 евро на месец да запьлнят легловата база на 70-80% и социално лсбите и безработните ще залеят бьлгария
  на печелившите честито

 80. 80 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#77] от "The Shadow":

  Юнак на кви хапчета си?

 81. 81 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Айде честито. Най-висшата власт в ЕС се произнесе положително. Няма по-горна инстанция от Европейския парламент.

 82. 82 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#79] от "dearblue":
  А до сега идваха по бг. Черноморие заможните европейци, така ли? До сега не идваха предимно безработните англичани, нали? Който е застроявал безразборно Черноморието на 1ва линия- да му мисли. Вместо да се развива бутиков туризъм и да се запазят дюните, се изтрепаха да перат пари чрез застрояване на самия морски бряг. Е, сега собствениците на тези хотели да си носят и позитивите, и негативите.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 83. 83 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  82.124789 % подкрепа ! К,во повече искат БКП и ДПС за такъв успех в ЕС не са мечтали и не са сънували !
  Ех, съжеляваме ги, че Путин ще им спре парите, хранилката и по зле, но ако се покаят и посипят с пепел ще им простим нали сме християни .

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 84. 84 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Следващата стъпка е одобряването на присъединяването на двете страни от Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, където е необходимо постигането на пълно мнозинство. Съветът ще заседава утре в Люксембург, като темата е включена в дневния ред.Ако въпросът не намери решение в Люксембург се очаква развитие през септември, когато ще се проведе лидерска среща на ЕС."
  http://dnes.dir.bg/news/parlament-deputati-shengen-8800305

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 85. 85 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#83] от "Gouverneur général":

  Друг път съм обяснявал, но ако трябва ще повтарям. Русия счита, че БСП и ДПС за несериозни партньори, които саботират руските енергийни проекти. Ако всичко беше наред, сега това лято трябваше да режат лентата на АЕЦ "Белене", а както е видно, даже първата копка не е довършена. Няма как Русия да разчита на такива компроментирани субекти да представят нейните интереси в ЕС. Представяте ли си - Путин поверява важни политически схеми на Доган.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Невероятен успех,сега всички форумни критици се изпокриха .Нормално прото нямамкакво да кажат.А че има още много да се работи и направи е ясно,но факт е че България скоро ще е член на Шенген.

 88. 88 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Поздравления. Това е важна стъпка напред. Но за да спечелим доверието на Германия и Франция трябва да се докаже, че съдебната система работи безкомпромисно и неподатливо на външни влияния. Което с назначението на аверката на Шестака в СГС не виждам как ще стане.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 89. 89 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Покриваме етапите един по един. Първо беше да започнем преговорите, после да станем членове на НАТО, после членове на ЕС. Сега ще влизаме в шенгенското пространство, следва еврозоната и чак тогава долу-горе можем да се наречем пълноправни членове на западния клуб. И ако някой счита разликите в стандартите между нас и западна Европа се дължат на някакви режими от предишните десетилетия, да се замисли - на равни начала ли са поставени в икономическото бягане с препятствия пълноправните и непълноправните членове на големите икономически общности?

 90. 90 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#80] от "gogoggggggg":

  На европейски, товарищ.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 91. 91 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Париж, Берлин и Амстердам смятат, че членството в Шенген трябва да е обвързано с постиженията на двете балкански държави в съдебната система и борбата срещу корупцията."

  Напълно съм съгласен !!!!!!

 92. 92 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Шенген за обикновения човек какво значи? Заплата от 240 лева - 120 евро, цените закръглени в евро. А доходите? И пак ли ще ни третират втора ръка? Защото като сме в ЕС и плащаме знаете ли какво сме получили - пет пъти по-малко. Значи всеки българин е дал лепта от 500 лв., а е получил 50. Затвориха си трудовите пазари и точно като проказа ни искат. Еми тези, които не са в Шенген да не зле? С тези български политици не сме за никъде - ние само сметката плащаме. А че някаква си тиква, някакъв Цвъцо и разни други гербави боклуци получават хвалби изобщо не ме засяга. Нито Цвъцо нито Боко им дреме за нас, най-вече им дреме за комисионите, които ще делят с ЕНП -" демократичната " десница. Има дълг към тях Боко.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Момчета !!! Прибирайте шампанското ! Отрязаха ни за Шенген .

  http://www.dnevnik.bg/evropa/2011/06/08/1103079_dpa_bulgariia_i_rumuniia_niama_da_poluchat_data_za/

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 95. 95 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#22] от "Аксел":

  Сега видях съобщението. Съгласен.

 96. 96 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#94] от "ARRI":
  Споко- има септемврийска сесия, а гласуването на ЕП си остава огромен плюс за България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 97 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До 92
  Щом тук получаваш 240 лв (минимална РЗ), значи за нищо не ставаш, освен за изкопчия. В скоро време на Белене ще има крещяща нужда от талибани като теб, с много по-високи заплати

 98. 98 Профил на Opsss
  Opsss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Преди малко имахме общо събрание на входа. Пак се изпокарахме. Понеже изоставах с подготовката за Шенген измазах всичко отново и дори един латекс ударих. Всички сме готови. Мима е със седем сака, аз съм с един, Димитрови са три куфара, баба Недялка каза, че си вземе само бастуна и дебитната карта. Там и превеждали пенсията. Още миналата година успях да накликам за десет долара цял нискобюджетен самолет до Брюксел. Само десет минути беше активна офертата, та кликах с две мишки. Обаче Симо Байрактаров с тия неговите лютеници ни уби. Имал 32 буркана домашна и нямало как да я остави. Дори бил взел и ремарке от Практикер под наем, което разбира се няма да върне. Дал е моя телефон гадината. Но не ми пука. Утре летим. Само се моля да отпадне тоя контрол. Не сме много....в смисъл аз съм си интелигентен, по къси гащи, джапанки и потник, Мима е с ония мрежестия чорапогащник и тениска с надпис на циците Ю лайк дис, Симо си е по анцунг, ама тоя по-новия. Обаче дано не ни проверят все пак. Стискайте палци!

 99. 99 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#98] от "Opsss":

  Ами с това описание идеално ще си паснете на по-голямата част от населението в европейските културни столици като Париж и Мадрид, примерно. Че те повечето хора живеят с убеждението че в българия има само мутри, простаци и цигани, а в Европа са навсякъде едни интелектуалци, които ходят с пенсне и цилиндър. После като за пръв път отидат някъде навън и се оказва, че и в "Европата" било същото

 100. 100 Профил на varan
  varan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#92] от "papech":

  затворили са си трудовите пазари до 2013. Тогава вече се отварят напълно по договор за присъединяване и вече сме с правата на германски работник в германия. Нека си ги затворят ще изчакаме

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK