Повечето евродепутати искат да заседават само в Брюксел

Повечето евродепутати искат да заседават само в Брюксел

© ReutersПо-голямата част от евродепутатите искат Европейският парламент да заседава само в Брюксел, сочи проучване на групата парламентаристи, която лобира за отмяна на двойното седалище на институцията, предаде European Voice. 


Според изследването 373-ма евродепутати са подкрепили идеята срещите на Европарламента да се провеждат само в Брюксел, а 285-ма са гласували против. Минималният брой гласове, необходим за постигане на абсолютно мнозинство, е 369. 


Европарламентът вече разполага с абсолютно мнозинство в подкрепа на идеята за едно седалище на институцията, заяви ръководителят на групата Едуард МакМилан-Скот. Това е първият път, когато по въпроса е постигнато абсолютно мнозинство, подчерта той. За гласуване по този въпрос още не е определена дата.
На днешната среща групата предложи в Страсбург да бъде настанен Съдът на ЕС, който в момента се намира в Люксембург.


Групата беше създадена през октомври 2010 г. Тя организира кампании за подкрепа за провеждане на пленарните заседания само в Брюксел. През месец март евродепутатите решиха ежемесечните заседания на Европейския парламент в Страсбург да бъдат с едно по-малко на година.


Франция сезира Съда на ЕС заради решението. Според френското правителство то противоречи на европейското законодателство, според което седалището на Европарламента е в Страсбург и институцията трябва да провежда 12 пленарни сесии в Страсбург годишно. 

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Изключително неприятно е, че се разхищават по този начин средства. Разбирам напълно нежеланието на Франция да остави ЕП само в Брюксел, но особено в днешно време, когато всеки цент се цепи на две от някои хора и държави, институциите на ЕС да си позволяват подобно разхищение. Да не говорим колко натоварва самите депутати. Този спор се вихри от години, по френската телевизия редовно дават репортажи, но френската държава не е готова да сдаде имиджа, влиянието и парите, които идват в Страсбург.

  Дано разума надделее

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 2. 2 Профил на katzo
  katzo
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Един профилактичен студен душ никак не е зле за френската надменност, просто да ги вкарва в реалността малко

 3. 3 Профил на zeromancer
  zeromancer
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  И сега какво .. да се трогна ли за милите дупетатчета?

 4. 4 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Радвам се, че се ограничават малко разхищенията на европейската администрация. А французите да се научат, че здравият разум е много по-важен от техните сантименти и постоянни претенции. Добре ще е да се продаде сградата в Страсбург.

 5. 5 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  БЪЛГАРИЯ,
  NATO-МАРИОНЕТКА-ПРОСЕК.
  РАЗПРОДАДОХМЕ ИКОНОМИКАТА СИ НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!!
  ЗАЩОТО; НИЕ “СЪВРЕМЕННИТЕ” САМОИМУНИЗИРАЛИ СЕ "мижитуритетно "българи, РОВИМ В ХАЗНАТА СИ ПОД ПРЕТЕКСТ "Бюджет-Кампанийно", НЕ ЗАСЛУЖИЛИ ДАЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕМ ПОТОМЦИ HA-Апостола, защото харизахме на чужденци-покержии, даже и горите на този велик Българин-ЛЕВСКИ!

  БЪЛГАРИЯ,
  УЛТРА-ДЯСНО-Ц€НТРИСТСКА, КУЛТ-Групирана, партийно разединена и ГРУП-ПОЛЯРИЗИРАНА
  РОДИНА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ, "ВЕЧЕ НЕ НАША" България;
  A НАТО-П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ПИС-КИЛЪРКА.
  БРЪЩОЛЕВЕЩА НЯКАКВА СИ Д€МЕК-оКРАЦИЯ, ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ,
  ШЛЯЙНАЛА СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, под NATO-байрака за "мир и демoкрация"!!

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,
  GLOBAL €BРО-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  €С-есовците псевдо демократи, преди да се бъркат в работите на други независими държави, нека първо да ОТСТРАНЯT КОЛОНИАЛИСТИТЕ от €С-членство ( в случаят АНГЛИЯ )
  БРИТAНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но-1 в 21ви ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧЕСКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  Същият тoзи „€врoпеец” в съглашение с “Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

  Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

  Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)

  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger&#65289)

  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.

  Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с Мас-ООН-ското ГН€ЗДО), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.

  СТОП на Българското участие в €C членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!
  ВРЕМЕ Е ЗА истински ДЕМОКРАТИЧНАТА, СОЦИАЛНА ПРОМЯНА в Европа!

  ПРОМЯНА ЗАДЪЛЖИЛА ПРИЕМАНЕТО И ВПИСВАНЕТО НА ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА В КОНСТИТУЦИИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ!!
  Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Религиозна ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Етническа ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  ЗАБРАНЯВАЙКИ НА ТЕЗИ ЧАСТНИ, КУЛТ-АМАТЙОРСКИ, ГРУП-ТЕЧЕНИЯ ДА СЕ БЪРКАТ В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ДЕЛА!
  ПРИЕМСТВЕНОСТ; УСЛОВИE КОEТО ВЪОБЩЕ ЛИПСВА И ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДE ВКЛЮЧЕНO И В РЕЛИГИОЗНИТЕ КАНОН-СВЕЩЕННИ ПИСАНИЯ, НА ВСЯКА ЕДНА ЧЛЕНКА В €С-КОНГЛОМ€РАТА.
  ВСИЧКО ТОВА, ЗА ДА ПОДГОТВИМ ПЪТЯ НА МИРНИЯТ ПРЕXОД КЪМ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.

  БЪЛГАРИ БЕЗСРАНМИЦИ,
  Почитaме как да е паметта на Апостола, ДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА "ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА", А ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НА ТОЗИ ВЕЛИК ЧОВЕК, B ЕДНА Ултра-дясно центристка, НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ПУСНАЛА В ПРОДАЖБА И ЗАКОНИТЕ СИ!!

  БЪЛГАРИЯ,
  C ОСТАРЯЛА И ДЕМЕК-оКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ, ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ко ПРОДАВАТ ЗАКОНИТЕ НИ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗA ВЪЗМЕЗДИЯ HA ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, БЯГАЙКИ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ, КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?

  ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА КАКТО И KЛАСОВОТO РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ.
  А ВСИЧКИ БРЪЩОЛЕВИМ ЗА "демокрация".

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 6. 6 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  Дейли Телеграф: 07.10.2009

  €С ( €вро-Конгломерата), тайно планира да стане държава?

  €вропейският-Конгломерат е изработил таен план, според който да стане световна сила с правомощия да подписва международни споразумения от името на страните членки и да открива посолства в страните извън него.
  Това твърди британският вестник Дейли Телеграф, позовавайки се на секретен документ, излязъл наяве покрай преговорите за ратификацията на Лисабонския договор.
  На тайни преговори, за това как да се допълни Лисабонският договор, е предложено ЕС да може да преговаря, да сключва споразумения и да отваря собствени посолства по цял свят като отделна държава.
  Според вестника се планира създаването на нова €вропейска дипломатическа служба (€врейска външна служба €€АS), която да стане представител на всички страни-членки.
  Дейли Телеграф пише, че €С вече е планирал първите пилотни посолства в Ню Йорк, Кабул и Адис Абеба. Пълният брой на посолствата в света би трябвало да бъде повече от 160.
  €€AS ще се нуждае от законен статут, който да предоставя достатъчна автономия, за да може да изпълнява дейността си пише в документа, който според Дейли телеграф е изготвен от страните от Бенилюкса (Белгия, Холандия и Люксембург).
  Освен това се коментира и че Лисабонският договор предвижда и създаването на функциите министър на външните работи на €С и президент.
  Припомняме, Франция и Германия вече са започнали маневри в надпреварата за новия пост на министър на външните работи на €вропа.
  Според някои експерти този секретен документ обяснява защо Великобритания трябва да проведе нов референдум за Лисабонския договор.
  Припомняме, консерваторите във Великобритания искат референдум за членството на страната в €С, ако партията вземе властта от лейбъристкото правителство, което Блеър ръководи вече десетилетие.
  Лидерът на опозицията Дейвид Камерън обеща да проведе референдум за това дали Великобритания трябва да приеме Лисабонския договор, който реформира €С и създава поста на постоянен председател, в случай, че споразумението все още не е ратифицирано, когато той поеме управлението на страната.
  80% от 2205 членове на консервативната партия са отговорили в запитване на сайта на партията, че искат Камерън да проведе референдум, дори ако договорът от Лисабон вече е ратифициран и влязъл в сила.
  82% искат да спрат финансовия принос на страната за €вро-Конгломерата.

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТA, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  €С-есовците псевдо демократи, преди да се бъркат в работите на други независими държави, нека първо да ОТСТРАНЯT КОЛОНИАЛИСТИТЕ от €С-членство ( в случаят АНГЛИЯ ) и направят истински ДЕМОКРАТИЧНАТА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА в Европа.
  ПРОМЯНА ЗАДЪЛЖИЛА ПРИЕМАНЕТО И ВПИСВАНЕТО НА ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!
  Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Религиозна ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Етническа ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  ЗАБРАНЯВАЙКИ НА ТЕЗИ ЧАСТНИ, КУЛТ-АМАТЙОРСКИ ТЕЧЕНИЯ ДА СЕ БЪРКАТ В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ДЕЛА!

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK