Шулц: Визовият проблем е ключов в отношенията между ЕС и Турция

Егемен Багъш и Мартин Шулц

© © European Parliament - Audiovisual Unit

Егемен Багъш и Мартин ШулцВизовият режим с Турция не е просто пречка за обикновените граждани, но и огромно препятствие за икономическите връзки. Преодоляването на този проблем трябва да бъде сред основните теми в преговорите между Брюксел и Анкара, настоя председателят на Европейския парламент Мартин Шулц след среща с турския министър за Европейския съюз Егемен Багъш.


По време на посещението на Багъш в евроинституцията двамата са обсъдили редица въпроси, сред които споровете, свързани с арменския геноцид, и ситуацията в Сирия, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.


Във връзка със законите за криминализиране на отричането на арменския геноцид, каквито има във Франция и Швейцария, Багъш заяви, че парламентите на различните страни не трябва  да се месят в работата на историците, а да взимат решения за подобряването на благосъстоянието на хората и добрите отношения между различните държави.

След като френският Сенат прие на 23 януари законопроект, криминализиращ отричането на арменския геноцид, Турция отправи редица остри критики във връзка със зачитането на свободата на изразяване във Франция.

Мартин Шулц от своя страна каза, че свободата на изразяване в ЕС не е изложена на заплаха, а в случай че подобно нещо се стане, той би направил всичко по силите си, за да се бори срещу потъпкването на свободата на словото. Той настоя, че Турция трябва да се изправи пред собствената си история, както е направила и неговата страна Германия, но подчерта, че това е вътрешнополитически въпрос.


Искам да поздравя министъра за това, че страната му играе една от най-важните роли в сложния случай на Сирия, заяви председателят на Европарламента. Ние като европейци трябва да сме много горди с позицията и ангажиментите, които пое Турция, продължи той. Според него отношението на Турция е поредното доказателство за стратегическото значение на мюсюлманската страна за ЕС.


По-рано във вторник турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция ще предложи нова международна инициатива за Сирия след блокирането на резолюция в Съвета за сигурност на ООН, целяща спиране на кръвопролитията в страната. Ердоган добави, че Турция ще предложи нова инициатива със страните, които подкрепят сирийския народ, а не сирийския режим.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  То да се чудиш за какво ли е този визов режим, като половината население в ЕС са турци!

 2. 2 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 594 Неутрално

  70 милионна Турция ще построи и минаре на Айфеловата кула ако влезе в Европа.

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Турция трябва да се изправи пред собствената си история, както е направила и неговата страна Германия!!!!

 4. 4 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Малко ли са ви турците в Германия, хер Шулц, че за още питате?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 5. 5 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#3:"dobrich"]Турция трябва да се изправи пред собствената си история, както е направила и неговата страна Германия!!!![/quote]
  -----------------------
  Лично РТЕ каза, чè Турция е готова да се изправи пред собствената си история и да поеме отговорност ако така наречения "арменски геноцид" се докаже от международна комисия от историци и изследователи. Точно тук е ключът на палатката, че Армения не е съгласна на това, а и не си отваря архивите!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  "...Той настоя, че Турция трябва да се изправи пред собствената си история, както е направила и неговата страна Германия, но подчерта, че това е вътрешнополитически въпрос." Ето я разликата- европееца си е европеец- не се меси във вътрешните работи на другите, гледа собственото си канче и да как да реши собствените си проблеми. Неевропеецът пък реагира точно обратно на европеецът. Е, реален, а не дипломатически контакт, е невъзможен

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "péro":
  [quote#1:"péro"]То да се чудиш за какво ли е този визов режим, като половината население в ЕС са турци![/quote]

  Става въпрос, че Турция, въпреки че е подписала Митнически съюз с ЕС, се налага турски бизнесмени, шофьори на тирове, търговци чакат за визи.

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 8. 8 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow": Малко са. И мързеливите немци не искат да работят. Трябват още турци. Немците не правят разлика дали си турчин или не. Гастарбайтер. Това йе.

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#5] от "komat":

  Геноцида е доказан отдавна, че сега наново да се доказва!? Дали са 500 000 /както твърдят вашите/ или 1 500 000 - си е масово изтребление!!!!!

 10. 10 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#6:"dqdomart"] Ето я разликата- европееца си е европеец- не се меси във вътрешните работи на другите, гледа собственото си канче и да как да реши собствените си проблеми.[/quote]


  Именно, как да реши собствените си ПРОБЛЕМИ, като криминализира свободата на мнение, с цел да отдалечи Турция от ЕС.
  Да те попитам, любопитно ми е. Защо Европа толерира Гърция и Армения? Имам си мнение, но искам да чуя и твоето.

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 11. 11 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#9] от "dobrich":

  Първо уточни си какво е геноцид!!! Не повтаряй като папагал. Кога и от кого е доказан ГЕНОЦИДА

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 12. 12 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#10] от "komat":

  "Защо Европа толерира Гърция и Армения?"...Въпрос за невежи - защото са част от европейската културна и религиозна традиция. И защото са пострадали от вас, когато са били слаби и без държавност....

 13. 13 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  Въпроса за визите е, че Европа се страхува от турския бизнес. Няма какво да се лъжем!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 14. 14 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Мартин Шулц от своя страна каза, че свободата на изразяване в ЕС не е изложена на заплаха.."

  Какво според Шулц е осъждането в собствената му страна, АВстрия, Франция и Швейцария на философи, историци, литератори за "отричане на холокоста", като антифашиста и участник в Съпротивата Роже Гароди, френския академик Робер Форисон, историка Дейвид Ървинг? Да не говорим за осъждането на адвокатката, защитавала един литератор и памфлетист - отрицател на холокоста! Неща, които са се случвали само в брежневските години на СССР.

 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#11] от "komat":

  Искаш да ти цитирам документи ли?

 16. 16 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#12:"dobrich"]И защото са пострадали от вас, когато са били слаби и без държавност....[/quote]  А сега са силни и със държавност?! Ами малко остава на Гърция да и наложат генерал-губернатор, а Армения е на крака от мижавите подаяния от арменската диаспора!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#13] от "komat":

  В ЕС сън не спят и боб хвърлят от страх..

 18. 18 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#16] от "komat":

  хехехехехе........Айде кажи си - добруваха под дебелата сянка на падишаха, нали? А сега - на ви държава, на ви бедност...

 19. 19 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#15:"dobrich"]Искаш да ти цитирам документи ли?[/quote]


  Цитирай, да видим от кого са, сериозни ли са. Англичаните и французите , когато окупираха Истанбул всички архиви и "свидетели" им бяха под ръка. Заточиха в Малта сума ти турски депутати, като ги обвиниха именно в избиването на арменци. И какво се получи?! Не можаха /въпреки огромното им желание/ да намерят данни за умишлено и целенасочено избиване на арменци.

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 20. 20 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#12:"dobrich"]Защо Европа толерира Гърция и Армения?"...Въпрос за невежи - защото са част от европейската културна и религиозна традиция[/quote]


  Европейската културна и религиозна традиция дава право на измами и нахалство с цел да се извлекат аванти от ВЕЛИКИЯ ЕВРОПСКИ САЮЗ ли? Ами прав си поне за Гърция!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 21. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#20] от "komat":

  Щете, не щете - европейския културно-политически модел е водещ в света! Включително и в Турция....

 22. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#19] от "komat":

  "Не можаха /въпреки огромното им желание/ да намерят данни за умишлено и целенасочено избиване на арменци"....хехехехехе.....акива неща не се документират! Казали са на башибозука - ваши са....А аскера е конвоирал арменците на "сигурно" место.....в Сирийската пустиня!?

 23. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 26 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#22:"dobrich"]Щете, не щете - европейския културно-политически модел е водещ в света! Включително и в Турция....[/quote]


  Умря вече "европейския културно-политически" модел. Провали се! Само погледни статиите за Европа! Пиле в калчища! Слънцето изгрява от ИЗТОК, ще рече АЗИЯ!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 26. 27 Профил на doncorleone
  doncorleone
  Рейтинг: 221 Неутрално

  България само ще спечели ако се махнат визите за турци, руснаци и украинци. Туристите у нас ще се увеличат двойно.

 27. 28 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Ние като европейци трябва да сме много горди с позицията и ангажиментите, които пое Турция, продължи той. Според него отношението на Турция е поредното доказателство за стратегическото значение на мюсюлманската страна за ЕС.
  Мартин Шурц.

  Значи не всички европейци са слепи.

 28. 29 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#17:"dobrich"]В ЕС сън не спят и боб хвърлят от страх..[/quote]


  Еее, чак пък сън да не спят и да хвърлят боб! Само ги е страх от конкуренцията на турския бизнес, та налагат визи. Я си представи колко още турски стоки ще навлязат в ЕС, ако паднат визите! ЕС подписа Митническия съюз с Турция, когато икономиката и беше слаба и я виждаха само като пазар. Но работата се извъртя и сега Турция конкурира. Представи си пък ако я бяха взели за членка! Половината пари, които вляха за узо и сиртаки, ако бяха вляли в Турция, то франсето отиваше в двета глуха. Именно затова онова ниското с наполеоновски синдром е против Турция. Криминализирането на т.н. "арменски геноцид" цели точно това - да отдалечат силната турска конкуренция, особено опасна за Франция, която усеща, че ще я изместят във взимането на решения в ЕС. А това ще е удар срещу самолюбието на "известен" нисък политик с амбиции.

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 29. 30 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#7:"komat"]Става въпрос, че Турция, въпреки че е подписала Митнически съюз с ЕС, се налага турски бизнесмени, шофьори на тирове, търговци чакат за визи. [/quote]
  Да, това са несправедливи деяния против Турция. Аркадаш чета горните ти коментари и виждам колко си прав. ++++++++

 30. 31 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#10:"komat"]Да те попитам, любопитно ми е. Защо Европа толерира Гърция и Армения? Имам си мнение, но искам да чуя и твоето. [/quote]
  Отговорът е лесен! навсякъде е имало някакви проблеми-етнически, религиозни, но с малки изключения (малки граждански войни и малко кьотек), нещата са приключвали горе-долу спокойно.
  Но да избиеш 500 000 или 1 000 000 - това вече си е проблем в ценностнатасистема! Просто Турция, Русия, Иран, Сирия са нещо различно - при тях геноцида си е нещо нормално.

 31. 32 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#6] от "dqdomart":

  Ти пък?

  Човека се изказва от името на Германия, не от името на Франция, която се изказва от името на Турция.

  Ама карай да е весело - мешана салата.

 32. 33 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Визовия въпрос трябва да бъде обвързан със задължение на Турция да приема обратно и незабавно всички влезли от нейна територия имигранти в ЕС.

  low riders team
 33. 34 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#27] от "doncorleone":

  за туристи с пари и в момента визите се вадят експресно. Мафиотите също нямат този проблем, както и бизнесмените, които имат многократни визи. Остава средния анадолски чиляк, който е проблем главно заради числеността си.

  low riders team
 34. 35 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#31] от "shumkar":

  Значи, да избиеш 500 000 турци край Дарданелите и 400 000 на изток, при това на тяхна земя в стремеж да ги окупираш - е също нещо нормално.

  Ненормалното е да сравниш колко са жертвите дадени и от другата страна и да се вайкаш само за онези, които са от "твойта банда".

  Крокодилски сълзи...

 35. 36 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#13] от "komat":

  турския бизнес и сега може да се конкурира свободно в ЕС. Справка - пазарите в България са наводнени от евтини турски и китайски боклуци, както и от плодове и зеленчуци от Турция и Македония. Май друго няма какво да предложи челеби -ефенди

  low riders team
 36. 37 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#33] от "Comandante Marques":

  И защо?

  Да не ги е пратила по собствена инициатива?

  Гастарбайтерите са поканени от Германия с подписан договор.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gastarbeiter

  Хората са се отрудили, пенсионирали и станали собственици на фирми и имоти.

  Сега, дай да си ги оставят и да се връшат.

  Чий го търсят близо 2 млн работещи и живеещи в Европа български "гастарбайтери"?

  Та даже не са "гаст", а само "арбайтери", защото дори не са поканени.

 37. 38 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#34] от "Comandante Marques":

  Който го няма в европа обаче, а му е твърде нужен.

 38. 39 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#35] от "tiele":
  Не знаех, че арменците са избили 500 000 турци!
  Нито пък бях чувал за подобни страхотни загуби на турците през ХХв.

 39. 40 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#38] от "tiele":

  не е нужен

  low riders team
 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 42 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#40] от "Comandante Marques":

  Щом казваш...

  Ти по добре знаеш от тях самите.

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 44 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#39] от "shumkar":

  Именно...
  Защото се говори и пише само за любимците...

  Политика...

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 46 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#41] от "tiele"

  BEKO и Vestel са некачествена ширпотреба и дори в началото (преди години) лъжеха местните търговци, че били корейски и тайвански марки. Просто турски стоки е синоним на нискокачествени тук в България, както и в ЕС. Качествени стоки има бол, има и търсене за тях, но качествени и турски е като суха вода.

  low riders team
 46. 47 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#43] от "Comandante Marques":

  Искаш да кажеш, клането извършено от помашките башибозуци от на Ахмет Ага, над цивилните в Батак, поради свада на съседни села за земя. След което костите преместени в църквата и изложени на показ - а вината хвърлена върху редовия аскер.

  И 6 години по-късно поканен художник с инсценирана постановка рисува картина за събитието, извършено 6 години по-рано.

  Естесвено и съчиненията относно случая, от които черпи информация Команданте Маркез и ги счита за правдоподобна история.

  Детска градина...

 47. 48 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#45] от "komat":

  ти като си видял, и ние сме ти повярвали може пък на немците да им е дошло до гуша от вашите средни предприятия, които само служат за прикритие за данъчни измами

  low riders team
 48. 49 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#47] от "tiele":

  да де, те за кланетата са виновни помаците, за геройствата турците. Да им кажа некст тайм в Якоруда на местните депесари, дето се турчеят че турците ги ползват за пешкир.

  low riders team
 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 52 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#41] от "tiele":

  дори причината за да дръпне Дачия така бързо на българския пазар е тривиална - хората предпочитат коли сглобени от румънци и съответно евтини и доста здрави за цените си, вместо уж френските РЕНА, които се оказаха правени в туркието, с дефекти, но пък цената им е ФРЕНСКА.

  low riders team
 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 54 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#48] от "Comandante Marques":

  Като тази ли?

  Crytek is a video game company founded in 1999 by three Turkish brothers: Cevat, Avni and Faruk Yerli. Crytek's main headquarters are in Frankfurt, with five other studios in Kiev, Budapest, Nottingham, Sofia and Seoul.[1] The company is best known for developing the game Far Cry and the CryEngine that the game uses, and later Crysis and CryEngine 2. Their most recent major product is Crysis 2 and its supporting CryEngine 3. Crytek has partnerships with Electronic Arts, Ubisoft, THQ, NVIDIA, Intel, AMD, FMOD, Scaleform, Xoreax Software, Sparkasse Coburg, and Rating Services. Crytek's 629-member development team is composed of game professionals from over 36 nations

  http://en.wikipedia.org/wiki/Crytek

  Или като тези от списъка?

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_Turks

 54. 55 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#50] от "tiele":

  когато грундиг стане фирма, в която работят турци, с мениджъри турци, дизайнери и инженери турци, тогава ми говори. Купили 5% акции и - чок голяма работа, анадолска баш

  low riders team
 55. 56 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#51] от "tiele":

  а те френците подкараха и законите, въпрос на време е и тука това да стане.

  low riders team
 56. 57 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#52] от "Comandante Marques":

  Така, така....

  Я кажи, колко пъти големите производители оттеглят стотици хиляди дефектни автомобили от пазара - при все, че не са произведени в Турция?

 57. 58 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#54] от "tiele":

  потърси в интернет за Хемимонт, да видиш успешна компания за игри какво е. А ако ти извадя списък на успешни българи в САЩ, току-виж си ударил феса в земята и си целунал кръста, после пак да извадиш тескере с българско име.

  low riders team
 58. 59 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#57] от "tiele":

  броя ги един по един

  low riders team
 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 64 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#55] от "Comandante Marques":

  Какви ги говориш? %5 акции??

  Хе хе...

  Grundig AG is a formerly German manufacturer of consumer electronics for home entertainment which transferred to Turkish control in 2004-2007. Established in 1945 in Nuremberg by Max Grundig, the company changed hands several times before becoming part of the Turkish Koç Holding group. In 2007, after buying control of the Grundig brand, Koc renamed its Beko Elektronik white goods and consumer electronics division Grundig Elektronik A.Ş.,[1] which has decided to merge with Arçelik A.Ş. as declared on February 27, 2009

  http://en.wikipedia.org/wiki/Grundig

  Акции били...

  Аре некст, че ми губиш времето...

  Иди да спориш с некой от околията...там имаш по-голяма вероятност за успех...без да е нужно да доказваш каквото и да е. Там аргументи не са нужни...

  Там сте си все лика-прилика...
  Като отпечатани от Кзерокс...

 64. 65 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#48:"Comandante Marques"] може пък на немците да им е дошло до гуша от вашите средни предприятия, които само служат за прикритие за данъчни измами[/quote]

  Е па таково животно нема! Нали говорим за визи, митнически съюз. За да се установиш на даден пазар нали ти трябва време, да ходиш, да проучваш! СТРАХ от конкуренция е вашата. Пък за зеленчуците - не внасяйте или смъкнете цените, бе! Нали ви субсидират от ЕС! Македония и Турция не са в ЕС и пак ви бият на българския пазар! Имате субсидии, изнасяйте вие евтини зеленчуци в Турция, кой ви забранява?! Много извъртате, бе! Хайде, изхрачи си злобата, може да ти мине, но не свършва, извира тая жълто-зеленикава гной, който извира от гърлото ти, нали

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 65. 66 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#35:"tiele"]да избиеш 500 000 турци край Дарданелите и 400 000 на изток, при това на тяхна земя[/quote]

  Тяхна земя? Оля се, теле. По тези места вие нямате исконно ваша земя, защото сте най-обикновени окупатори. Вашите земи са там, в Централна Азия, а не до Европа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 68 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Весело

  [quote#36:"Comandante Marques"]Справка - пазарите в България са наводнени от евтини турски и китайски боклуци, както и от плодове и зеленчуци от Турция и Македония.[/quote]
  Всичките дефектни и несполучливи стоки ги продаваме на България. Имаме купувач на когото веднага след като се събере такъв вид стока му съобщаваме и веднага идва да я обира. Ха сега да те питам според тебе защо тази стока така се търси в България. Преди време я предложих тази стока на един албанец а ми се обиди.

 68. 69 Профил на tiele
  tiele
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#66] от "VеnRus 2008":

  Поне най-малкото...е, че по времето когато се опитват да я окупират, е турска.

  И че повечето от окупаторите, дори не могат да претендират за какво да е "изконно" по Анадола.

  Какво общо има Великобриатания и Франция с Анадола?

  Та даже от Австралия и Нова Зеландия си повлякли колонийките.

  "Една земя се нарича нечия родина, ако са готови да умрат за нея".

  Останалото са алабализми на Западната "Цивилизация".

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71 Профил на Stilian Momchilov
  Stilian Momchilov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Грундинг не съществува. Купена е от Beko и Alba и двете хич не са за препоръчване. Мисля, че беше 2001 разпродадена.

  Подслушват ме, значи съществувам
 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 73 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#68] от "elturco":

  "Всичките дефектни и несполучливи стоки ги продаваме на България".... Вие навремето ни продадохте и вашия османски архив. Като стара хартия!? Сега турските историци идват у нас да си проучват миналото....

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 75 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  Бяла техника на турски фирми у нас не купуват дори местните турци......Въпреки че са най евтини?

 75. 76 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#74] от "komat":

  Има я кореспонденцията на Наполеон със султана. Сега ще дават копия на французите...

 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 78 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Весело

  [quote#75:"dobrich"]Бяла техника на турски фирми у нас не купуват дори местните турци......Въпреки че са най евтини?[/quote]
  Като има по евтини (почти безплатно) в сметищата на Аврупата за къкво ви е турска стока. България - рай за стари коли от запада и секънд хенд.

 78. 79 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#78] от "elturco":

  По евтини, почти безплатни, но......с по добро качество от вашите правени по лицензи на стари, фалирали западни фирми. Какъвто е случая и с Грундиг...

 79. 80 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#79] от "dobrich":

  Смешен си! Тези ги разправяй на някой от Патагония но не и на мене.

  [quote#79:"dobrich"]Какъвто е случая и с Грундиг...[/quote]
  Подължавай с коли Рено, Фиат, Тойота ...... Автобуси Мерцедес, Митцубуши, Ивеко ... Камиони Форт ... Все фалирали западни фирми нали?

 80. 81 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#13:"komat"]Въпроса за визите е, че Европа се страхува от турския бизнес. Няма какво да се лъжем! [/quote]
  еми няма какво да се лъжем Китай прави по-добри стоки от турция ФАКТ

 81. 82 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#80] от "elturco":

  .."Рено, Фиат, Тойота ...... Автобуси Мерцедес, Митцубуши, Ивеко ... Камиони Форт"...Вие им купихте лицензите, нали? Буууухахахахахаха....

 82. 83 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#26:"komat"]Слънцето изгрява от ИЗТОК, ще рече АЗИЯ! [/quote]
  да азия втория най-беден континент след африка.Три държави са просперира ли там япония,ю.кореа и сингапур.И те са сателети на сащ и великобритания

 83. 84 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#82] от "dobrich":
  Това са продукти на турските работници. Повечето части на тези коли също се произвеждат в Турция. Именно тези световни марки са доверили пърите и престижа си Турция и мисля че не съжеляват за това. Я ми кажи колко инвестиции е дръпнала България след влизането си в ЕС. Още една радостна новина че може следващото лято да видиш по Добруджата комбайни New Holland обаче made in Turkey. Порадвай им се.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  затова ли в доклад на се Фолксваген се казва директно, че заради турските работници на поточните линии, качеството на колите пада и Фолкваген губи по качество в сравнение с друга своя марка - Шкода, която обаче се прави от чехи в Чехия

  low riders team
 86. 87 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  както и Пентагона е счел за нецелесъобразно да поверява каквато и да е част от правенето на F-35 на турски фирми - защо е така, въпрос с понижена трудност

  low riders team
 87. 88 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#86:"Comandante Marques"]затова ли в доклад на се Фолксваген се казва директно, че заради турските работници на поточните линии[/quote]
  Дай линк на този доклад.

 88. 89 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  от турските фирми в България най-много се прослави Лапа Мангиз и то не с умение за работа, а с кражби

  low riders team
 89. 90 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#88] от "elturco":

  разбира се, те всички доклади ги пускат с линкове в Уики-то, специално за бай Фес

  low riders team
 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 93 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#91] от "elturco":

  твойто мнение по въпроса има ли такъв доклад или не е толкова важно, колкото и въпроса колко анадолски измамници ще получат визи за ЕС и колко няма - статистика

  low riders team
 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 95 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  До коментар [#84] от "elturco":

  Много се хвалите, бееееее.....Бъдете по скромни, че да ви уважават повече? Навремето ние също сглобявахме Булгаррено, но никой и не си помисля даже, че това е българска кола! Въпреки че също някои части се произвеждаха у нас. Пази Боже сляпо да прогледне е вашата.....

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 97 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 712 Весело

  [quote#93:"Comandante Marques"]твойто мнение по въпроса има ли такъв доклад или не е толкова важно, колкото и въпроса колко анадолски измамници ще получат визи за ЕС и колко няма - статистика[/quote]
  А твойто мнение много ли е важно. Тези работи ги решават батковците ви в Брюксел. На вас само ви остава да ни спретнете едно хубаво посрещане в Капъкуле. А за дози доклад послъга малко. Признай си.

 97. 98 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#87] от "Comandante Marques":

  Турция участва в правенето на Ф-35. Както и правеше Ф-16 ...

  "както и Пентагона е счел за нецелесъобразно да поверява каквато и да е част от правенето на F-35 на турски фирми - защо е така, въпрос с понижена трудност"
  Да съвсем понижена трудност - така ти се иска ...Желаното за действителност? Мдааа, иди се прегледай при специалист психиатър!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 98. 99 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#95] от "dobrich":


  [quote#95:"dobrich"]. Пази Боже сляпо да прогледне е вашата.....[/quote]

  Аркадаш,какво сляпо да прогледа? Да те открехна за нещо ,което не си и чувал:Османската империя е единствената в света в която парата е била злато(лира)!Представяш си нали;''колко получаваш на месец доктор ефенди?'', отговор: ''ами 600 ЛИРИ(жълтици)''
  За пендарки става дума,питай баба си ако е жива!
  Та така,винаги сляп булгарджък...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK