Евродепутатите осъдиха и в резолюция холандския антиимигрантски сайт

С голямо мнозинство евродепутатите приеха резолюцията осъждаща крайнодясната холандска инициатива.

© Reuters

С голямо мнозинство евродепутатите приеха резолюцията осъждаща крайнодясната холандска инициатива.Холандското правителство трябва да заклейми сайта на холандската Партия на свободата, който приканва посетителите си да подават оплаквания срещу граждани от Централна и Източна Европа, тъй като той отрито призовава към дискриминация. Това заявиха в резолюция, приета с голямо мнозинство, членовете на Европейския парламент, съобщи пресслужбата на институцията.


В документа евродепутатите поискаха холандките власти да разследват доколко призоваването към публикуване на оплаквания от източноевропейци, живеещи в Холандия, не представлява подтикване към омраза и дискриминация. Резолюцията призовава правителствените лидери в Европейския съюз официално да осъдят практиката като подкопаваща правата на европейските работници.


Според евродепутатите сайтът не зачита фундаментални европейски ценности, като човешко достойнство, свобода, върховенство на закона и уважение на човешките права. Той представлява "злонамерена инициатива", насочена към създаването на разделителни линии в обществото и трупането на политически дивиденти, подчертаха те.

Според евродепутатите има значителен спад в ангажираността на холандското правителство с европейската интеграция през последните години, който може да се разчете в позициите му за разширяването на Шенген и за свободното движение на работници.

Европарламентът настоя още холандският премиер Марк Руте да заклейми инициативата и да се дистанцира от нея. Холандското правителство не трябва да игнорира политиката на крайнодясната партия на Геерт Вилдерс, когато тя противоречи на основни ценности на ЕС, заявиха депутатите.


Работниците от държавите, които се присъединиха към ЕС през 2004 г. и през 2007 г., са имали положително влияние върху икономиките на страните от ЕС и са допринесли за поддържането на икономическия ръст в Европа, подчерта Европейският парламент.


В резолюцията си евродепутатите призоваха Европейската комисията и Съвета на ЕС да положат максимални усилия за спирането на ксенофобски настроения, като тези, изразявани на страницата на Партията на свободата, и да гарантират, че Рамковото решение на ЕС срещу расизма и ксенофобията ще бъде прилагано във всички държави членки.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Браво. Сега е ред да издадат резолюция и за Саркози.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 2. 2 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Айде , свършихме работата. Има резолюция - няма проблем!

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 3. 3 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 638 Весело

  Холандското правителство трябва да заклейми сайта на холандската Партия на свободата

  -----------
  това е много тежка присъда - ако холандците не са се научили да "заклеймяват" - да дойдат на уроци при нас !

  ние си решаваме въпросите чрез "заклеймяване" и с това се изчерпва всичко

 4. 4 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#3] от "old_buyer":

  Те и в ЕС така решават проблемите А и чрез увеличаване на данъците или измислянето на нови такива

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 5. 5 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ефекта от подобни резолюции е никакъв и на фона на състоянието на Гърция, която години наред е лъгала ЕС за реалното състояние на бюджетният си дефицит, която се оказа най-недисциплинираната държава ,и в която в момента се изливат стотици милиарди за да могат да я спасят от фалит ,запъването на Холандия за влизането ни в Шенген е повече от лицемерно ,имайки предвид готовността на държавата ни. За жалост обаче, не можем да се похвалим с някакъв напредък по отношение правораздаването и работата на съдебната ни система и това е ,може би, препъни камъчето, за което основна вина носят ВСС и около 1800 магистрати в държавата.

 6. 6 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 638 Разстроено

  добре,че поне "чуждите" депутати се интересуват от спазването на правата ни като европейци,че ако чакаме на нашите....

  Fortuna favet fortibus!
 7. 7 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Гневно

  Мърши!

  Нагъчкани с всякакви чужденци от години, които лично аз не се наемам да съдя, но те сами - ФАКТ! - не приемат, макар охотно да ги вкарват в държавите си, за да се правят на световни помагачи, като след това не ги интегрират, не им дават работа, но пак охотно ги държат на социални помощи, а после българи и румънци опират пешкира за всичко!

  На това му се казва да си парцал за миене на пода при всякакви ситуации...

  За щяло и нещяло ние сме им виновни!

  Лицемерна северноевропейска пасмина!

  На пакистанци мълчат и дума не обелват. На сомалийци мълчат и дума не обелват. На турци, на иракчани, на иранци, на етиопци, на кой ли не!

  Добре че са българите и румънците да им служат за боксова круша...

  Гнусна расистка орда идиоти, маскирани като пазители на европейкса идентичност!

  Ама ние сме глупави, че им позволяваме...

  Такова безобразие граничи с фашизъм...

  Бе граничи... Направо е фашизъм...

  Изроди! 8. 8 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  едни кудкудяци и кудкудячки били ОСЪДИЛИ на артишка,хахха! ама знайш ли какви луди пачки/месец лапкат за такива артишки,еййй!! хахах...ТЪРТЕИ и ПАРАЗИТИ..наспорил Господ! А нали народът избиращ бил Господа уж...мдааа. Няма да издеани тая форма с тия десетки хиляди номенклатурни лапачи..оттам ще се разкапе ЕС...то бива,бива глупости ,ама..! И това в старата европейска велика цивилизация! няма да е само гръцкия трус,мдааа,няма да го бъде дълго това...

 9. 9 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Гневно

  [quote#5:"redrock"]За жалост обаче, не можем да се похвалим с някакъв напредък по отношение правораздаването и работата на съдебната ни система и това е ,може би, препъни камъчето, за което основна вина носят ВСС и около 1800 магистрати в държавата.[/quote]


  До коментар [#5] от "redrock":

  Прав си, но това засяга влизането в Шенген да речем...

  Но не може да се поставя под един знаменател проблематиката на България с качествата на българина изобщо!

  Може и да има измекяри, които крадат и правят глупости, но не можем да кажем, че вски българин ИЗОБЩО е крадец и всякакъв...

  Направо е свинщина да се третира така българина...

  Аз се чудя на волското ни търпение...

  Аз не познавам крадци и престъпници българи в чужбина! Нито аз съм такъв...

  Българите, които познавам навън са хора, които се трудят, опитват се да растат професионално и да живеят нормален живот...

  Румънците - също...

  Двама румънски адвокати веднъж ми казаха със сведен поглед:

  "Боже, не знам как да кажа, че съм румънец, независимо че имам образование и работя като вол... такъв имидж имаме, че ме е страх да спомена къде съм роден..."

  И ги разбирам...

  Но иди да го обясниш на идиотите от крайнодесните партии, които май трупат актив на гърба на двете ни окаяни държави...

  Станали сме нарицателно за лошо даже и да няма понякога причина...

  Отвратително е!

 10. 10 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  сакам и я да работим като реЗолюционер у ЕП- не е като реВолюционер! Много харно се плаща,не се биеш и кървавиш с никого,нито се караш,в позлата си..само артишки и резолюции бълваш!! Тия реЗолюционери плачат за- и ще докарат- някоя революция май...

 11. 11 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "...който приканва посетителите си да подават оплаквания срещу граждани от Централна и Източна Европа"

  Това е свобода на словото и изразяване!Защо да нямат право да се оплакват, какво щом са от Източна Европа са безгрешни?Много холандци се оплакват от увеличена престъпност, загуба на работни места и какво?Да си траят, както ние тук си траем и ни тъпчат и наши и чужди.Разберете с премълчаване и заравяне на главите в пясъка няма да стигнем до никъде.Холандците си търсят правата, а някакви криворазбиращи и страдащи от паталогична полит-коректност(другата дума за хроничното западняшко лицемерие) елементи писукат: дискриминация, дискриминация!

  ZeroOne
 12. 12 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Гневно

  Същата работа като тия циганори - гърците...

  Допреди сами да си оропастят държавата се гавреха с българите и с румънците, подиграфаха се и ни наричаха "мафия", макар 95 процента от българите в Гърци и Кипър да работеха като волове, за да си изкарат прехраната, лъгани, лошо заплатени, унижавани...

  Сега обаче млъкнаха като се видяха що за крадци и престъпници са те самите...

  Хак да им е!

  Не ги жаля и за секунда!

 13. 13 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Явно редакторите в Дневник са в отпуск, или просто не им пука за Бг. правописа.......!

  Подпис - електронен ;)
 14. 14 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  абе 11 умнЯк!! да се оплакват от всякакви ,а не само от източно и централноевропейци!! не виждаш ли и не вдяваш ли че пак се поставят стени межди Изток и Запад..стени в главите на хората! аслед това е лесно да се вдигнат стени и реално!! абей,50г. сме тънели в комуниЗъм и несвобода оттатк стената,а такивизи като тебЯ не чувстват и не разбират..не виждат какво е пред очите им като на длан?! Като има оплаквания-има полиция..органи и власти във всяка страна-не само в Холандия! да вървят да се оплакват там! И не само от някакви конкретни европейци!!Да не говорим,още повече че за мангалите и черните и арабите не се споменава,а за европейски нации!!удари си два шамара или се полей с вода-и се изкажи пак да те видим!

 15. 15 Профил на wildbalkan
  wildbalkan
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "redrock":
  от къде имаш инфо относно готовноста на бг за шенген?!от бойко б.?мислете малко,само бля,бля,бля не става,каква готовност имаш предвид,за безумно корумпираната кочина?!или това не важи,нали по границите имало контрол за онези които не са платили където трябва,как да ти се обясни на теб и на такива като теб,че ако няма такива като холандия да притискат кочината да прави реформи ще ревете като идиоти до......безкрай,че видиш ли съда отсъдил в някое дело,примерно ако имаш срещу теб,защото отсрещната страна бил....някой местен апаш,там има бол,или че поредния "гений" в бяла пристилка наричащ себе си лекар?!убил някой твой роднина и не само не е съден и осъден да кажем на...20-30 години ами и те осъдил за набеждаване да кажем!!!!!това е кочина пич,не е държава и затова се вземете в ръце и опитайте преди да ревете по форумчета и т.н. да промените поне малко това тъмно,невзрачно място!!!!!

 16. 16 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  да не говорим за основния лайт мотив на този жалък интернет парцал: "загубихте ли си работа заради такива европейци? ??!! вървете четет какво съм написал по темата под по-предните материали по нея! това е свободен пазар където има конкуренциа на раб.ръка-който не е взет на работа ,и то когато е предпочетен ЧУЖДЕНЕЦ- значи този МЕСТЕН е некадърен и мързелив!! на всичкото отгоре пазарът трудов там е ЗАТВОРЕН за българи и румънци! следователно дваж по-зле говори това за местните,които И при такава ситуация не са предпочетени за мсетка на някой българин например!!! Абе цялата работа е едно ПОРНО..обаче няма кадърен и умен,решителен БГ лидер ,който да ги навре в кучи дирник! Тия,г-дата холандски с легалната наркомания,курварлък,педерастия и др.чудни легални красоти!

 17. 17 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Разстроено

  До коментар [#9] от "alex_bucephalus":

  Съгласен съм с теб по много причини но темата е много дълга. Разбира се ,че огромна част от обществото ни не заслужава подобно третиране от една крайно дясна популистка чужда партия от една държава "зарината" от "интегрирани" елементи от Близкия и не толкова близък Изток. Аз съм работил в Норвегия и Дания като музикант и познавам нравите и социалната политика на тези държави и няма да забравя как една година от русенско масово се бяха изселили в Норвегия български цигани. Някой ги беше подучил ,явно. Норвежците се бяха видели в чудо. Храниха ги ,поиха ги и им даваха социалните пари , около 400 евро на глава на мангал и не можеха да ги изгонят щото са ...европейски граждани ,затова Парламента им прие спешен закон за екстрадация изрично гласящ ,че Норвегия не приема икономически емигранти от ЕС. Подобно нещо беше станало и във Франция. Та искам да кажа, че за жалост, за не толкова доброто име на българина в Европа допринасят мангалите, мутрите и проститутките плъпнали на гурбет из ЕС.

 18. 18 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#17:"redrock"]Та искам да кажа, че за жалост, за не толкова доброто име на българина в Европа допринасят мангалите, мутрите и проститутките плъпнали на гурбет из ЕС.[/quote]
  Ок,ама аз пък мисля че напротив,западняците се хващат нарочно за тая САМО сламка с БГ мизерниците-за да направят по принцип сечено и на останалите,на всички българи! и не мислете че това отношение и "виждане" на тях към нас е от 1 г. или от 10 год...още отпреди времената на комунизма си имат насадено в съзнанието нещо си там за ония туземци на Балканите!Столицата на България е :"хъм..мъм...Букурещ?"! И неграмотността им играе роля,но и нежеланието им да се ограмотят!направо бих казал че биха били доволни ако се върнеше комунизЪма и бяхаме пак оттатък бариерата!Не че някога ще си го признаят! Ама иначе ако тръгнете да четете медиите им- много рядко се споменава,и почти винаги се избягва да се говори мангали ли са или други..но да,казва се че са от България! А за интегрираните,читави и можеши българи-КОИТО СА МНОЗИНСТВО-иле поне не са малко,..на тях масата холандска(или друга) не обръща внимание..тя явно е насадено дълбоко съзнание и отношение към нас и кълве само на изродските истории(описани в медии),сътворени от някои БГ изроди в техните страни!

 19. 19 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Разстроено

  До коментар [#15] от "wildbalkan":

  Ти на кое светло и взрачно място живееш щом говориш от трето лице?! Съгласен съм с това което казваш, защото съм един от най-върлите критици на съдебната ни система , яловата здравна реформа и корупцията в държавата, но не съм съгласен ,че това правителство е виновно за хала на държавата ни. Живота ни не започва от 2007 от ГЕРБ и не свършва с ГЕРБ. Нищонеправенето повече от 20 години при т.н. преход роди една псевдо демокрация в една псевдо държава и чак сега едно правителство се опитва вече три години да поподреди нещата. За жалост т.н. независима съдебна система, най-чувствителната тема на обществото ни,е недосегаема за каквито и да е вътрешни реформи и ще е така докато дойдат ново поколение млади магистрати необвързани с веригите на бившите комунисти, нарекли себе си социалисти.

 20. 20 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#18] от "triton123":

  Знам, нали това е политика?! Аз го наричам социално лицемерие на западното общество когато стане дума за Източна Европа ,но иначе с охота се правят на филантропи когато стане дума за Африка или Арабския свят. Норвегия още си пати от политиката си през 70 и 80 години на свободен достъп на араби в държавата им с цел "опресняване кръвта на нацията" заради проблемите с кръвосмешението в далечните северни селца...Арабите така "опресниха" кръвта там ,че внесоха пороците и наркотиците в тази иначе чиста и спретната държава . Но темата е много дълга. Чао за сега.

 21. 21 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#17] от "redrock":

  Съгласен, но заради едни цигани, за които те много добре знаят, нужно ли е и теб да те третират така, при положение че си видял в Дания и Норвегия как мълчат на пакистанци и всякакви, как ги търпят и как се бият в гърдите в края на декември, раздавайки Нобелови награди за мир, преливайки от гордост и самовеличаене, а през останалото време игнорират всички...

  Аз не мисля, че един българин може, бива и трябва да бъде тертиран като второ, трета ръка човек, просто защото не сме такива...

  Те просто си измиват ръцете с нас...

  Същевременно мълчат като бити задници на всички групи чужденци, които са нагъчкали в държавите си ЗАРАДИ МЕЖДУНАРОДНИ СПОГОДБИ, които са подписали, за да поддържат имидж на велики северни миротворители и помагачи...

  Двоен стандарт, типчиното протестантско скандинавско лицемерие...

  Те всъщност не понасят никой чужденец, но за да не ги нарекат "расисти" търпят африканци и мюсюлмани, а си изкарват всичката омраза над българи румънци...

  Понеже за това не можеш да ги обвиниш в расизъм...

  Но то си е чист расизъм...

  Всъщност, ти си им сърбал попарата и знаеш какви ехидни лицемери са...

  И датчани, и холдандци, и норвежци...

  Може да ти се доповръща от лицемерието им...

  А защо не ги пиатш като са такива велики патриоти не си затворят границите, да спрат да внасят същите тези чужденци, които после ненавиждат и не приемат така или иначе, и да си приберат няколкото милиона шведски и норвежки емигранти от САЩ, за да си живеят щастливо във велика Скандинавия?

  И защо Испания например не изрита хилядите скандинавци, които са нагъчкали Испания заради килмата и евтините имоти?

  Понеже те могат да пътуват и се установяват навсякъде, а ние не можем...

  За нас е забранено...

 22. 22 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#17] от "redrock":

  Чети:


  А защо не ги ПИТАШ като са такива велики патриоти, ЗАЩО не си затворят границите, да спрат да внасят същите тези чужденци, които после ненавиждат и не приемат така или иначе, и да си приберат няколкото милиона шведски и норвежки емигранти от САЩ, за да си живеят щастливо във велика Скандинавия?

  Грешка, от бързане, прощавай...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK