Видео от Европарламента: Произведено... къде?


Европейският парламент се бори да защити местните компании в Европейския съюз като задължи чуждите конкуренти от Изтока да декларират произхода на стоките, които внасят. В репортаж по темата EuroparlTV представя позицията на производители и евродепутати.


Според производителите ще е добре на всички етикети да има информация за произхода на продукта, "защото потребителите са все по-бдителни и по-добре информирани". Те се оплакват от това, че нискокачествени продукти, например от Китай, подбиват продукцията им, понякога само защото потребителите не знаят откъде идва стоката.
Европарламентът отново призова Европейската комисия тази седмица да преосмисли скорошното си решение за оттегляне на предложение да се принудят новите икономически сили от Изток, да означават произхода на стоките си при износ към ЕС.


Според евродепутатите вносът на стоки без етикет за произход е пречка за местните производители. Това от страна води до увеличаване на безработицата, с която ЕС се бори в момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK