Новият европроект на "Дневник" е с фокус към регионалните журналисти

Специалната <a href="http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/" target="_blank">страница на проекта</a>

© Дневник

Специалната страница на проектаДебати по важни европейски теми в Европейския съюз и България, паралелно гласуване с евродепутатите по избрани теми от дневния ред на Европарламента и безплатен бюлетин за регионалните журналисти са сред акцентите на проекта "Твоят фокус върху Европейския парламент".


Проектът се изпълнява от Капитал.бг и Дневник.бг, с финансовата подкрепа на Европейския парламент. Той продължава и надгражда два предишни проекта, свързани със запознаване на читателите с дневния ред на ЕС.


И тази година продължаваме с виртуалното гласуване заедно с евродепутатите в играта "Стани евродепутат". Всеки месец избираме по два въпроса, които са гласувани в пленарна зала и ги представяме накратко заедно с различните позиции по тях и коментари на български и чужди евродепутати от ресорната комисия в Европарламента. Междувременно читателите могат да дадат своя виртуален глас "за", "против", "въздържал се", а на края на всеки месец сравняваме виртуалния вот с този на депутатите в ЕП.
На интерактивната платформа на Капитал.бг – Дебати всеки месец срещаме експертни позиции по важни европейски теми. Читателите могат да се включат с мнение и да гласуват – за или против. Тази година добавяме и дебати в Дневник.бг, които засягат европейските въпроси през българската призма.


Най-интересните изводи от дебатите и играта, както и ексклузивните коментари на евродепутати по тях, се включват в месечен безплатен бюлетин за регионалните журналисти. Така се надяваме, че темите от дневния ред на Европарламента ще достигнат по-лесно до всички региони.


Информацията от Европарламента ще бъде разделена и по области на интереси в няколко важни за гражданите хъбове: граждански и потребителски права, наука и култура, здраве и социална защита, околна среда и защита от дискриминация. Дебатите на Дневник.бг ще бъдат водени в рамките на тези хъбове по интереси.


Свежо попълнение е и колонката на социалните медии, където ретуитваме най-важните и интересни изказвания на евродепутати и политици.


За регистрация за безплатния месечен абонамент за регионални журналисти, моля пишете ни и на evropa@evropa.bg.


Отговорността за съдържанието на проекта е изцяло на Икономедиа!

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK