Видео от Европарламента: Пушенето убива


Европейският съюз предлага нови мерки, за да стане пушенето по-малко привлекателно чрез директивата за тютюневите изделия, но дали мерките ще имат ефект върху закоравелите пушачи. На този въпрос търси отговор EuroparlTV в репортаж.


Във видеото телевизията разказва за 40-годишната белгийка Одри, която се опитва да спре цигарите. Тя разказва, че към това не са я подтикнали промените в правилата за ароматизаторите за тютюни, а друго действие, което е било предприето в страната ѝ.
"Много по-трудно е да се пуши днес на обществени места", казва Одри. Именно мярката за забрана на пушенето на обществени места в Белгия ѝ е подействала най-много за решението. Мнението ѝ споделят и други белгийски пушачи.


Според консултанта за отказване от цигарите Жак Дюмон държавите членки трябва да създадат безплатни телефонни линии, на които да се дават съвети, допълнителна информация и да се подпомагат хората, които са решили да се откажат от вредния навик. Той смята и че цените на тези консултации трябва да бъдат по-ниски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK