Приключи гласуването по въпроса готова ли е Македония да започне преговори за присъединяване към ЕС

Участвайте в играта "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.


Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.
--


По въпроса с резолюцията на Европарламента за готовността на Македония за започване на присъединителните преговори с Брюксел гласуваха повече читатели на "Дневник" - 680, отколкото евродепутати - 594.
Гласуването приключи със значителна разлика във вотовете. Членовете на Европейския парламент с голямо мнозинство подкрепиха резолюцията, като 506 от тях гласуваха "за", 44 се въздържаха и 44 заявиха, че са "против" започването на преговорите. В същото време цели 77% от читателите на "Дневник" показаха, че са против резолюцията на Европарламента. Само 19% процента от тях гласуваха "за", а 4% се въздържаха


Завръзката
Европейските депутати настояха за незабавно започване на преговори за членство с Бивша югославска република Македония. В същото време те изразиха съжаление, че споровете за името с Гърция все още блокират пътя на страната към ЕС.


В резолюция Европарламентът поздрави македонското правителството за "ефективното и гладко" прилагане на Споразумението за стабилизиране и асоцииране с ЕС и отбеляза със съжаление, че Съветът на ЕС все още не е взел решение за започване на преговорите за присъединяване на страната.


Високата безработица сред младежите, широко разпространената корупция и изоставащата съдебна реформа обаче остават ключови проблеми на Македония. Според евродепутатите в балканската страна трябва да спрат практики като опитите за сплашване и преките нападения над гражданското общество, включително политизацията на медиите и намесата в тяхната работа.


Членовете на Европарламента изразиха "огромно съжаление" от факта, че спорът за името с Гърция продължава да блокира пътя на страната към ЕС. Те отбелязаха със загриженост използването на исторически аргументи в настоящия дебат, което рискува да увеличи "напрегнатите отношения със съседните държави и да създаде нови вътрешни разделения".


Чрез съвместните усилия на българските евродепутати в парламентарната комисия по външни работи в текста бяха внесени някои поправки, засягащи двустранните отношения между България и Бивша югославска република Македония. Така в резолюцията се отбелязва, че "редица гробища, надписи върху фрески и артефакти, които принадлежат към българското културно наследство, са абсолютно изоставени и в руини".Трябва ли да се бърза за членство в шенгенската зона? - включете се в дебата на в. "Капитал".

Евродепутатите подчертаха липсата на напредък в съвместното отбелязване на исторически събития със съседните държави членки, които да допринесат за по-доброто разбиране на историята и добросъседските отношения. Те призоваха за въвеждане на учебници в македонските училища, в които няма идеологически тълкувания на историята, както и за създаване на общи експертни комисии по история и образование с България и Гърция.


В приетия текст Европарламентът подчерта важността на ефективния и надежден обществен транспорт както в страната, така и на регионално ниво, като за тази цел отправя призив към властите да инвестират необходимите средства в поддръжката и подобряването на железопътната мрежа.


"Дневник" потърси мнението по въпроса на докладчика по резолюцията Кристиан Вигенин (ПЕС), на гръцкия евродепутат Мариета Янаку (ЕНП) и на испанския евродепутат Мария Мунис де Уркиса (ПЕС), които са членове на парламентарната комисия по външни работи.


Трябва ли да се бърза за членство в шенгенската зона? - включете се в дебата на в. "Капитал".

/ Резултати

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Понеже нали има в България македонско малцинство, може ли някой да ме информира как седи въпросът с българското малцинство в Македония?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Македония е България; скоро ше се разпадне!

 3. 3 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1524 Весело
 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1524 Весело

  И тези преговори са напълно безсмислени. Албания за сега няма интереси да влиза в ЕС ,а България вече е , така че след разпада на БЮРМ нещата автоматично ще си дойдат по местата

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Напълно готова е ! Центърът на Скопие вече е пълен с паметници на българи. Дори в центъра на София няма толкова паметници на българи колкото в Скопие.

  http://www.youtube.com/watch?v=SsNq-QWjqIw

  По-специално Гоце Делчев са го качили на кон)). Известно е, че той не е могъл да язди, ама карай....)

 6. 6 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Държа бас,
  че преди ЕС
  ще се присъедини кън нас!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  www.berbenkov.hit.bg
 7. 7 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Македония си е неделима част от историческа България,разпростряла се в три географски области-Мизия,Тракия и македония!Но в политическата рулетка през последните 100 тина година се е случвало така,че македония все да е в рамките на чужди държави-турция,югославия,сга е независима държава с компрадорско ,про-сръбско настроено правителство!България е част от ЕС и според мен с наша помощ Македония трябва да стане част от ЕС,защото само така ще се откъсне от пагубното сръбско влияние

 8. 8 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 802 Неутрално

  По интересно е с какво е готов докладчика Вигенин?

  malart.blog.bg
 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  "редица гробища, надписи върху фрески и артефакти, които принадлежат към българското културно наследство, са абсолютно изоставени и в руини" Не само това. На редица надписи където пише български има лепенки, други са изчагъртани и подменени с македонски. Или сръбски още от времето на сръбската окупация. В учебниците им по история има много смешни неща - българите са наречени монголо-татари, а в същото време няма урок за етногенезата на македонския народ????.…

 10. 10 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Че защо да не е?
  След нашия пример е ясно че приемат куцо, кьораво и сакато.
  То егати съюза, дето ни е приел нас за членове!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Ако престанат с кражбите на история от Гърция и България както и с необоснаваните си претенции......добре дошли в голямото европейско семейство-ЕС.Ако пък не......върху 4ерен сняг газят !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  Макье му и трънь
  Що бре цела Европа ке стане македонско
  Ех луно, луно земльо македонска

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Ето един текст от в. Нова Македония, който показва, че и там нещата лека полека се променят: .."Во резолуцијата на Третата земска конференција на КПЈ, партијата се обврзувала дека ќе се бори против етничкото угнетување на Бугарите во Македонија и нивно ослободување од големосрпскиот јарем. Истата етничка концепција за карактерот на Македонија ја прифатила и КПГ на Третиот вонреден конгрес на КПГ од 1924 година. Во резолуцијата на Третиот вонреден конгрес на КПГ се зборувало за македонскиот народ создаден од различни народи Бугари, Грци и Срби. Партијата се обврзувала дека ќе се бори за остварување на сите национални и политички права на поробените народи и за нив ќе бара локална политичка автономија, просвета на сопствен мајчин јазик и почитување на националните чувства на трите народи што живеат во Македонија. Сличен дух се забележува и во статијата на П. Пулјопулос, генерален секретар на КПГ, која била публикувана во весникот „Ризоспастис“ од 1924 година под наслов „Македонскиот вулкан“. „Сите Македонци, пишува Пулјопулос, од турско, од бугарско, албанско, романско и грчко потекло од српска Македонија требаше да бидат Срби. Исто така сите Македонци од српско, бугарско, романско итн. потекло требаше да бидат Грци или Бугари во грчка и бугарска Македонија“.....Но коментара на горния тест е вече различен - Коминтерна грешал, че нема македонска нация!?

 14. 14 Профил на konrad
  konrad
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#5] от "chiko":

  Ех, луно, луно, земьо македонска......

 15. 15 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Македонска преса: "Македонците на Балканот имаат најкратки пениси, покажало истражувањето на сајтот www.everyone-web.com/worldpenissize. Најдолги на Балканот имаат Босанците (15,67 сантиметри), Словенците се втори (15,13 см), следуваат Бугарите (15,02 см), Србите (14,77 см), Албанците (14,73 см), Грците (14,72 см), а последни на балканската табела во должина, за жалост се Македонците со 13,98 сантиметри." http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=101&egId=18&eventId=73594

 16. 16 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#15] от "krasivel":А колко са дебели ?!! Играе си ролята все пак !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#15] от "krasivel":

  Е не може всеки да е Винету Шеварнадзе ?Сещате се за оня виц?

  Ама това за македонците може и да е верно?
  Сигурно като не са могли да са с най-долги нарочно са направили така да са с най-къси? Къси,къси ама НАЙ!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 19. 19 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#15] от "krasivel":

  А и тоя "македонски" език ! Не им е "къс" а им е "кратък" !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 20. 20 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Не мога да си обясня поведението на българските праввителства по казуса "Македония" досега.....
  На път сме да пропуснем шанса да предявим категорични претенции за отказ на македонската страна от фалшифициране и директна кражба на българска история. Няма ли кой да се поучи от категоричната позиция на Гърция?
  Македонците са ни братя, но всякаква мекушавост в този момент ще ни струва много скъпо.
  Срам за нас!

  Не съм магаре;-)
 21. 21 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  хора не се карайте ето я истинската история на македонийja която я пише в учебниците - http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B9ij%D1%8F

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 22. 22 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Относно така наречената македонска история на една книжарница в Скопие имало залепено листче

  "Поради изцръпуванье на Македонската история кои не можеле да ја купат можат да ја добијат преко СМС"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 23. 23 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#21] от "Щурмовак":

  Много добро е !

  http://87.121.59.2/play:51c958e8

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 24. 24 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#21] от "Щурмовак":

  Не е дъле4е от тяхната "истина" !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 25. 25
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:09 на 10/04/2011 от неговия автор.

 26. 26 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Както най-често се случва по македонската тема, а и до голяма степен по балканските въпроси като цяло, "Дневник" пак се влачи след събитията и преписва циркулиращите из информационните агенции повърхностни дописки. Никакъв поглед в дълбочина и напред във времето... Уви, Балканите не са сред силните страни на "Дневник".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 27. 27 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#23] от "navy":

  ахахахах македоноидите с бог Македон....

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 28. 28 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако човек следи македонската преса ще добие впечатление, че Европейския Съюз се моли ден и нощ на БЮРМ да я приеме за член, но много важната република не ще току-така да влезе в съюза. "Европа - блудница", както се изразяват много от читателите около Вардар, трябва да си промени критериите за прием, освен това и някои от членовете, като България и Гърция, които не стават за този съюз трябва да приемат македонските кражби на история и култура, а също така и самочувствието на ограничени селяндури, което е развито в голяма степен около Вардаро...Все едно става дума за България от преди 20 години...
  ...Поне да не бяха толкова агресивни в простотията си, ама то е така, колкото си по-прост, толкова повече приказваш глупости...Изолацията и югославското самочувствие са се отразили много зле на нашите братовчеди - загубили са реална представа за света и много от тях са развили македоноцентрично съзнание. Стават и лягат с мисълта, че техните съседи и ЕС постоянно мислят как да преебат републиката...
  ...Мисля, че на македонците им трябват още 20 години да врат в собствен сос, докато им уврат каменните тикви...

  Хесапов - герой на нашето време
 29. 29 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Македония категорично не е готова да започне преговори. Макар и това да е едва първата стъпка към членство, за да се стигне до нея, трябва да се решат основни проблеми и най-вече Македония да оправи висящият вече 20 години проблем с името, както и проблемите с България.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 30. 30 Профил на asimvivastos
  asimvivastos
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Елинизъм Антична и средновековна история (Проф. Богдан Богданов)
  Името „Македония“ е много старо и съществува много отдавна. Според етимологията на думата, тя произхожда от гръцките думи μάκος и μακεδνός, които означават „висок“.
  В Егейска Македония се намира ядрото на античната област и държава Македония.
  Елинизъм (3 - 1 век пр.н.е) в политическо отношение тази епоха е свързана със името на Александър Македонски-на гръцки Μέγας Αλέξανδρος (което на Гръцки език значи “покровител на мъжете”) - ученик на Аристотел, млад, физически и интелектуално развит, амбициозен, с изключителен военен талант. Още от ранните си години Александър е подготвян за дипломация, политика, война. Негови възпитатели и наставници са били: родственика по майчина линия Леонид, към когото съхранява дълбока привързаност до зряла възраст, въпреки строгото спартанско възпитание в детството; шута и актьор Лизимах; а от 343 пр.н.е. — великия философ Аристотел, под чието ръководство Александър получава класическо гръцко образование — риторика, литература, естествени науки, медицина и философия. Аристотел дава копие от Илиада и нож, който Александър винаги крие под възглавницата си.Завоеванията му започват 334 г. пр.н.е след като успява да обедини всичките Гръцки градове държави-полиси и до смъртта му през 323 г. пр.н.е , завладява много страни и разпространява Елинистичната култура в създадената огромна империя. По съдържание тази епоха представлява разпространение на гръцкия език и култура, по-специално Атинската, върху завоювани от Александър Македонски територии. Той търси опора на своята власт в аристокрацията на поробените народи и успява да ги обедини чрез гръцкия език, образование, философия и литература. Гръцкият език става език на висшите слоеве на градското население и придобива значението на международен език на културата, подобно на латинския език през Средновековието. Ученолюбив, с развит ум, Александър Македонски покровителства науката и изкуството. Предава интереса на пълководците си, които привличат кръг от интелектуалци, а богатите подпомагат науката и учението. През епохата на елинизма се създава и извършва синтез на гръцката култура и на културата на Древния Изток. Атинската философия, литература и изкуство се съчетават с отдавна развитите на изток математика, астрономия и естествознание. Именно този синтез на гръцката и източната наука и култура се означава като елинизъм, а времето се нарича епоха на елинизма. Центрове стават Антиохия, Пергам и най-вече Александрия - град основан от Александър Македонски при устието на река Нил през 331 г. пр.н.е. станал столица на тогавашен Египет. В Александрия се създава най-голямата библиотека в древността – над 700 хил. Свитъка на старогръцки език. Основан е музей, създадена е астрономическа обсерватория, ботаническа и зоологическа градина. Александрийския музей става световен научен център в тази епоха. В него работят много учени. Правят се редица научни постижения, развива се литература, философия и изкуство. В Александрия през 3 век работят Архимед и Евклид. Философията се характеризира с влиянието на Платон. Освен Александрия, центрове на световната наука и култура стават и Сиракуза, Атина, Рим. В тях се стичат младежи от всички страни. Александрийският музей се превръща в своеобразен университетски център. Възникват катедри по филология, математика, медицина, реторика

 31. 31 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 908 Неутрално

  на славните македонци им е все тая за европа. тясна е за тях. те са световни великани, исполини. някакви българи-татари, гърци-африканци и други дребни народи не могат да бъдат в една държава с тях. виж ако им се помолят саркози и меркел може и да поомекнат

 32. 32 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Любопитно

  Може ли некой да ми отговори - зощо 1 милион и триста хилйади блгари в Македония тврдоглаво казват че се МАКЕДОНЦИ?

 33. 33 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Весело

  До коментар [#1] от "abadobata":

  Имаме ли ние в Бг македонско малцинстжо, те има те нема???

 34. 34 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До номер 32

  Ами просто - защото живеят в областта Македония. Те са българи като националност и македонци като живеещи в тази област.
  Други въпроси ?

 35. 35 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#34] от "chiko":

  А да се произнесат самите кои се?

 36. 36 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Разстроено

  До коментар [#7] от "kamski":

  Егейска Македония е част од Санстефанска Бьлгария, а сега в рамките на чужда држава - Гьрция - забравихме ли ??? какво става с бьлгарите в Гьрция?

 37. 37 Профил на asimvivastos
  asimvivastos
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#36] от "risto":Онанизмът е уединено любовно наслаждение, което се извършва с помощта на ръцете или инструменти, за да се постигне полово удоволствие или оргазъм. Този порок се среща повече при младежите. Един път вкоренен, той мъчно се изоставя.Нерядко онанизмът се дължи на прекомерна секреция на половите жлези, влияния на лоши приятели, порнографска литература или картини.
  Онези, които се занимават с онанизъм, са твърде раздразнителни, малоумствени, паметта им отслабва и са неспособни за умствени занятия. Те имат стремеж към усамотение, въображението и чувствата им отслабват. Това се отразява и на другите органи: лицето става бледо, очите мътни, лесно се изморяват, те са лениви, страхливи, имат болки в кръста, нервно сърцебиене.

 38. 38 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Весело

  До коментар [#37] от "asimvivastos": наполно сьм сагласен сь коментарот, но многумина потребители користат само "западна" порнографска литература за наслаждение??? каде е другата литература???

 39. 39 Профил на hmihalev
  hmihalev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#13] от "dobrich":

  това не се чете
  ако разбираш какво пише, дай превод на БГ

 40. 40
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:46 на 18/04/2011 от неговия автор.

 41. 41 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 700 Любопитно

  чета тук коментарите и съзирам различни гледни точки но общото межзу тях е градивната насока на мисълта - от мнението за онанизма до антрефилето на хесапов за ретроградния македонски човек.
  обаче мен ме вълнуват други неща /тъй като е безпредметно да се питаме ше ли почват преговори за пресъединяване македонците или да/ - какво ще стане при приемането им, по-скоро - още при подписването на договора за присъединяване. на какъв език ще бъде подписан той от македонска страна. на какъв език после ще се печатат документите на ЕП и ЕК за западната ни съседка?? - как българия ще излезе от тоя батак, ще има ли прилична позиция или ше ни сварят по бели гащи?
  ей върху това интересно предизвикателство си струва да поработят мозъчно политическите трендсетъри мийнтайм.

 42. 42 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Докато българи и македонци сме роби на нашата история , ще сме заложници на нашето общо европейско бъдеще ! Перспективата на западните Балкани е една- общо европейско бъдеще , което задължително преминава през стабилна демокрация със защита на основните права и нулева толерантност към антиетническите действия !

 43. 43 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Най-лесния, правелен и справедлив начин Македония да стане част от ЕС е да бъдена анексирана към територията на Р. България. На т. нар "македонци" трябва да им се набие в тъпите дебели кратуни че са българи независими дали това им харесва или не!

 44. 44 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#43] от "mlmirow": некои многу лесно се идентификуваат во коментарот "37" , кой още верува да една нациа може да се "убеди" да е нещо друго ? ? ? кои Бугарите че ги убеди да са срби , грци или нещто трето, можно ли е такиво нещо ???

 45. 45 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#44] от "risto":

  Ами българите ги убедиха след Втората Световна война, че са македонци и сега гледаме плодовете на това нещо..

 46. 46 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#45] от "Симеон":

  Бреее, каква беше таа сила коя на хилиади ги убедиха - дори и в Бьлгария и Греция ??? А пак пред втората светоовна война убедуваха ги че се срби! Какви се това Бьлгари без мозок.

 47. 47 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 458 Неутрално

  мозок не мозок, не знам, ама си пишуват на вистински бугарски и ти си живият пример...

 48. 48 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 458 Неутрално
 49. 49 Профил на risto
  risto
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#47] от "Симеон

  при очи слеп

 50. 50 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#49] от "risto":

  Като имаш време, погледни този сайт, има много полезни неща, (неизопачени документи) които вярвам биха ти били интересни!
  http://macedonian-library.com/index.php

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK