Читателите на "Дневник" гласуваха "за" европейска стратегия за противодействие на РусияУчаствайте в анкетата "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.
 Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.
___ 


Също както читателите на "Дневник", така и евродепутатите в Страсбург одобриха идеята за създаване на нова европейска стратегия за противодействие на намесата на Русия в Украйна.


Предложението беше подкрепено от 494-ма представители, отхвърлено от 135-ма, а 69-ма евродепутати се въздържаха.
Яцек Волски от Европейската народна партия (ЕНП) заявява, че "отношенията между ЕС и Русия никога не са били толкова лоши, колкото в момента", но въпреки това напомня:


"Нека не забравяме обаче, че има и Русия, която не е "Русия на Путин", а на Сахаров, Политковска, Немцов, Ковальов…"


Йоханес Корнелиус ван Баален от Групата на либералите и демократите препоръчва използването на двустранен подход от страна на ЕС: "Трябва да бъдем твърди спрямо Путин, но в същото време да си сътрудничим с руското гражданско общество, защото много руснаци също желаят мир."


"Що се отнася до европейския черен списък, според мен той е по-скоро списък на честта. Привилегия е името ти да присъства в него заедно с имената на толкова много колеги, които са проукраински настроени, но също така уважават руския народ и искат Русия обратно на крака."

Според някои евродепутати с агресията си срещу Украйна и анексирането на Крим руското ръководство е поставило отношенията между ЕС и Русия на кръстопът. ЕП гласува за резолюция, с която призовава Брюксел да "изпрати силно послание до Кремъл, че ЕС е съпричастен с жертвите на неговата агресия".


Евродепутатите мотивират гласуването с идеята, че е настъпил моментът Кремъл да реши дали да поеме пътя на сътрудничеството или на задълбочаващото се отчуждение.


Евродепутатът Ана Мария Кораза Билд от Европейската народна партия (ЕНП), Швеция, демонстрира подкрепата си за Украйна по време на дебата в пленарна зала за отношенията между Русия и Европейския съюз (ЕС).

© European Parliament

Евродепутатът Ана Мария Кораза Билд от Европейската народна партия (ЕНП), Швеция, демонстрира подкрепата си за Украйна по време на дебата в пленарна зала за отношенията между Русия и Европейския съюз (ЕС).


ЕС решава дали да призове държавите членки да се въздържат от двустранни споразумения с Русия, които могат да навредят на единството на общността.


ЕП също така призовава Европейската комисия да предвиди незабавно адекватно финансиране за конкретни проекти за противодействие на руската пропаганда и дезинформация на територията на ЕС и в чужбина и да осигури по-амбициозна финансова помощ за руското гражданско общество. Евродепутатите изразяват загриженост за влошаване на ситуацията със спазването на човешките права и върховенството на закона в Русия.Евродепутатите искат и осъждане на "черния списък" на Москва с 89 европейски политици, официални лица и военни лидери със забрана да пътуват до Русия. Евродепутатите определят списъка като "произволен" и като нарушение на международното право и универсални стандарти и пречка за прозрачност.


"Отношенията между Русия и Европейския съюз трябва да бъдат основани на зачитане на международния закон", се посочва в подготвената резолюция.


В дебатите в пленарна сесия е засегната и темата за енергийната независимост и по-специално осигуряването на интерконекторна мрежа, която "значително да редуцира зависимостта на отделните държави членки от външни доставчици, най-вече Русия", за да се спре използването на енергетиката като оръжие в преговорите.


Брюксел също така иска да бъде изразена на общоевропейско ниво разтревожеността заради подкрепата и финансирането от Кремъл на радикални и екстремистки партии в държавите - членки на ЕС.


Докладът по темата беше подготвен от евродепутата от Литва и Европейската народна партия (ЕНП) Габриелиюс Ландсбергис. 

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  България сама изпита на свой гръб, вредата от двустранните отношения с Русия...

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Разбира се,че -За.Не може да си прави каквото си иска болшевика от Кремъл и да остава ненаказан.

 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  ЗА!

  За санкции и противодействие на Русия до напускането на Украина вкл. Крим!

  И "заради подкрепата и финансирането от Кремъл на радикални и екстремистки партии в държавите членки на ЕС."

 4. 4 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе аз съм за,но ми се иска да не е само стратегия,ами да има и повечè реални действия..Наплашен съм вече от стратегии,които са само хабене на хартия..

 5. 5 Профил на vance
  vance
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Естествено, читателите на Икономедия ще гласуват безусловно срещу Русия. Разбирам ги - донякъде е оправдано, но всъщност всички си затварят очите пред факта, че САЩ всячески се стремят да влошат отношенията между ЕС и Русия. Причината е, че добрите отношения между тези две сили ще навредят изключително много на хегемонията на САЩ. Представете си богатата на ресурси Русия да захранва евтино индустриалната мощ на ЕС (Германия).

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Европейската стратегиа за борба с русиа в Балгариа, трябва да включва фалит на топлофикациите! така ще станем енергийно независими! Газта е 100% внос от русиа, а 80% от газта се консумира от топлофикациите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре.

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 8. 8 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Противодействие? А кое е действието на Русия срещу ЕС, на което ще противодействаме? Санкциите ги наложи ЕС на Русия, заради конфликт, който изобщо не касае ЕС. Ако някой има да противодейства на нещо, това е Русия. Нашата антируска стратегия е всъщност американска, не наша. Ние само изпълняваме.

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 9. 9 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  За !
  Трябва да се работи и мисли изключително в посока на общи европейски политики във всяка област.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 10. 10 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Русия е заразно зло.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 11. 11 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Управлявано от психически болен човечец.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 12. 12 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Разбира се че ЗА и стратегията трябва да е подкрепена с парични средства за пострадалите източно-европейски страни и най-вече за такива като България, които бизнеса им страда. Така ще компенсираме общественото недоволство от това и ще затворим устата на русофилите. Според мен примерно за компенсация на туризма на България стратегията трябва да предвижда поне едни 100 милиона евро на първо време.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 13. 13 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Това противодействие си го придизвика самата Русия, олицитворена от малкия гном.

  Имало едно време ссср...
 14. 14 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Санкциите ги наложи ЕС на Русия, заради конфликт, който изобщо не касае ЕС. [/quote]

  Невярно.
  От 2009 Украйна , Армения, Азърбейджан, Беларус, Грузия и Молдова са част от инициативата "Източна партньорсто" на ЕС.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 15. 15 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "not_a_drill":

  Каква работа имат мурзилките в Украйна?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 16. 16 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#5:"vance"]Естествено, читателите на Икономедия ще гласуват безусловно срещу Русия. Разбирам ги - донякъде е оправдано, но всъщност всички си затварят очите пред факта, че САЩ всячески се стремят да влошат отношенията между ЕС и Русия.[/quote]

  Въобще САЩ не се стремят към такова нещо.
  Първо, дори и да искаха не могат да насмогнат на Путин.
  Второ, откъде въобще правиш такова заключение !
  Няма дори и един, едничък признак за такова желание ная САЩ.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#5:"vance"]Причината е, че добрите отношения между тези две сили ще навредят изключително много на хегемонията на САЩ. Представете си богатата на ресурси Русия да захранва евтино индустриалната мощ на ЕС (Германия). [/quote]

  Не, не си представям такова нещо. Няма ни най-малки признаци, че Русия е готова да си продава ресурсите евтино. Едно време имаше такова нещо във СИВ ама то беше такава извратенящина ... да пропуснем тази дълга тема.
  Днес всичко се продава на пазарни цени. И никой никого не спира да си пазарува каквото му трябва.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  [quote#5:"vance"]Естествено, читателите на Икономедия ще гласуват безусловно срещу Русия[/quote]

  Ми ходи в "Дума", "Сега" и т.н., там ще си на "правилната".

  Имало едно време ссср...
 20. 20 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Весело

  [quote#17:"G-man"]Гладни руснаци преследват Мила Йовович: [/quote]

  То и аз бих я преследвал Като я видя и аз огладнявам ама моя глад към нея не е от кулинарно естество
  Не бих похабил такава хубава плът за някакво тъпо плюскане

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 21. 21 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Противодействие? А кое е действието на Русия срещу ЕС, на което ще противодействаме? [/quote]

  ТоА па ! Ти да не беше досега на друга планета бе НеДрилчо !

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 22. 22 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 535 Неутрално

  А ето и истината за "противодействието" срещу Русия на обикновените хора от Европа:

  "Доброволци от страните в ЕС, а не руснаци, са хората,които воюват на страната на въстаниците в Украйна, пише немското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Според изданието в Украйна руски войски отдавна няма, но пък чехи и словаци дори смятат да създадат специално подразделение, което да влезе в интернационална бригада.
  Западът нарича тези хора „наемници“, но за опасната работа, която вършат, те получават само по 340 евро на месец. Въпреки това, техният брой се увеличава с всеки изминал ден.
  „Това, което правим, е нашият начин да се борим с ЕС и с НАТО“, казва един от словашките бойци. Той е разказал на журналистите, че използват само оръжия, които са успели да завладеят по време на боевете, а понякога им се налага да воюват с древни съветски пушки от времето на Втората световна война.
  Опълченците от международния контингент твърдят, че Русия им помага само политически и морално, а и те самите нямат нужда от военна помощ."

 23. 23 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Санкциите ги наложи ЕС на Русия, заради конфликт, който изобщо не касае ЕС.[/quote]

  Ти че каеш. Нема такъв филм. Всичко ни касае.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 24. 24 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Да не бяха си завирали гагата в Украйна САЩ и ЕС сега нямаше да се чудят как да "противодействат"..... щото не е им само едно гайле Украйна, още Иран, Близък изток, Либия в колко още конфликта са се накиснали....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 25. 25 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "vance":

  А Русия всячески се стреми да ги подобри, като гледам...

  Birds of a feather flock together.
 26. 26 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Нашата антируска стратегия е всъщност американска, не наша. Ние само изпълняваме. [/quote]

  Лично моя е ако искаш да знаеш.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 27. 27 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 477 Весело

  До коментар [#8] от "not_a_drill":

  Санкциите не ги наложи ЕС, а УСА!
  ЕС се забавиха със санкции и УСА им напомниха какво са длъжни да правят като свалиха малаазийския MH17

  Колко на брой са тез депутати, които толкова искат да се харесат на англосаскските банкери от Уолстрийт?

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Нашата антируска стратегия е всъщност американска, не наша. Ние само изпълняваме. [/quote]

  Тебе като те гледам ти изпълняваш стратегията на МАсква.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Санкциите ги наложи ЕС на Русия, заради конфликт, който изобщо не касае ЕС.[/quote]

  Той и Иван Александър така си е викал - "какво ме касае конфликта между османците и Византия". После пък Йоан Палеолог и Йона Кантакузин така са си викали - "какво ни касае конфликта между османците и България".

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 30. 30 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#24:"boby1945"]Да не бяха си завирали гагата в Украйна САЩ и ЕС сега нямаше да се чудят как да "противодействат"..... щото не е им само едно гайле Украйна, още Иран, Близък изток, Либия в колко още конфликта са се накиснали.... [/quote]

  Ти не им бери грижа.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 31. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote#15:"klatikurti"]Каква работа имат мурзилките в Украйна? [/quote]

  Доброволците от ЕС ли имаш предвид?

  DWN: Доброволци от ЕС воюват в редовете на опълчението в Донбас „за идеята”
  „Това е нашият начин да се борим с ЕС и НАТО” – заявява боец от Словакия

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/11/ost-ukraine-soeldner-aus-eu-staaten-kaempfen-gegen-nato/

  Няма никакви руски войски в източната част на Украйна, затова пък в редовете на „сепаратистите” има не малко доброволци от страните на Европа, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten.Словаците и чехите, намиращи се в редовете на опълчението, възнамеряват да създадат специално подразделение, което да влезе в състава на така наречената интернационална бригада „Пятнашка”, пише изданието.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 32. 32 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 477 Весело

  По националност немците или по-точно немскоговорящите са доминиращи в ЕП. От тях около 30% са глобалисти, останалите са реалисти.
  Британците, втората националност с най-много места, са пък представени от UKIP
  Французите са традиционно анти-американисти
  Остават гладните източноевропейци, които крепят УСА с последни сили в ЕС

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 33. 33 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  А с още по-голяма сила - с ЕС.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "За или против европейска стратегия за противодействие на Русия?"
  Преди 80 години въпросът би звучал така:
  "За или против европейска стратегия за противодействие на Хитлер?"

 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#31] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Мда. Това днес явно ще го спамиш под всяка статия. Това ти е задачката.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#28:"Ian Smith"]Тебе като те гледам ти изпълняваш стратегията на МАсква. [/quote]
  Ти мен няма как да ме гледаш. Гледаш мнението, което съм изразил. Обори аргумента, ако можеш, а не нападай мен.

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 38. 38 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#22] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  ти нормален ли си????

 39. 39 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Да чакаш със свалени гащи или с готова тояга.????
  За какъв избор въобще се отваря въпрос??.И отговорът не е ли очевадно излишен.??

 40. 40 Профил на Bulgaaaaaar
  Bulgaaaaaar
  Рейтинг: 217 Неутрално

  По време на турско робство/геноцид стотици хиляди Българи напуснали България се остановили в днешни Украйна, Молдова, Румъния, росея и др. Във всички тези страни ги има Българите - Бесарабските. В Украйна учат Български език, празнуват празниците си, учат история и никой не ги закача. В Румъния 24 май е ден на Българския език! А какво стана с Българите в т.нар. росея? Къде са те? Но освен тях има и други Българи - волжките. А с тях какво стана? Защо в така наречената росея е забранено името Българ?? Ето, какво е станало с тях - http://www.bulgars.ru/vozvan.htm

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2504 Неутрално

  До коментар [#16] от "Ian Smith":

  Признаци няма. Има само фък оф!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#37:"not_a_drill"]Ти мен няма как да ме гледаш. [/quote]
  Вярно, ти си руски спам робот.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#38] от "ggbg_minko":
  Във всеки случай, повечè от жертвите на информационната война и нечетящите, например това:
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/11/ost-ukraine-soeldner-aus-eu-staaten-kaempfen-gegen-nato

 44. 44 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#31] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Пак постваш глупости бе.
  Тея кви са:
  "Не снимай, комбат увидит": в сеть попала полная версия видео с телефона российского ГРУшника
  http://obozrevatel.com/crime/78160-ne-snimaj-kombat-uvidit-v-set-popala-polnaya-versiya-video-s-telefona-rossijskogo-grushnika.htm
  А тея и те ли не са руснаци изпратени от руската армия:
  Заловените от Киев признаха, че са от руската армия
  http://news.ibox.bg/news/id_2050925274
  Вземи се спри,че вече ставаш много смешна с руската си пропаганда която проповядваш.

 45. 45 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не може да има успешна европейска стратегия против Русия, а единствено с Русия.

 46. 46 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Аз се въздържам. Реакцията не ЕС не е уравновесена и според мен е един огромен блъф. Блъф който може да се превърне в сериозен блоубек за ЕС.

  Говорите за "мека сила" - защо тогава Западни Украинци бомбандират рускоезични градове в Източна Украина? Руснаците добре разбират че са в опастност и се скупват около лидера си. Единственно ще спечелите ако врътнете перките на Порошенко ЕОД. и оставите Източна Украина да се развива самостоятелно. Направете нужните инвестиции в Западна Украина за да я докарате до цветущ модел. Това е мека сила. До днес обаче меката сила е едва на думи в Иконометрия а зад тях стои омраза, алчност, лъжи, човешка мъка, и разрушение.

 47. 47 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#36] от "Blood Red Skies":

  Ти си този, който спамиш. Барселина е пуснала някакъв материал, а ти???

 48. 48 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#44] от "meet":

  Ще е аморално да няма Руска армия в Източна Украина- както ще е аморално ако няма Турска армия в Източна България ако на власт влезе Атака и отнеме всички демократични права и наложи икономически санкции, че чак и водата да спре (т,е, нарушава човешките права) на Турско говорящото население там.

 49. 49 Профил на Never surrender
  Never surrender
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#17:"G-man"]Гладни руснаци преследват Мила Йовович[/quote]

  Такъв е ефектът от наркотика Крокодил - посивяване и напукване на кожата. Популярен само в Русия.

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
 50. 50 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#48] от "chushko":
  [quote#48:"chushko"]Ще е аморално да няма Руска армия в Източна Украина[/quote]
  Eи каскет,тука не говорим за морал,а за факти драги. И ич беля недей да правиш сравнение с оня нещастник от "Атака" и т.н.
  От де си ги измисли пък сега тези аналогии?

 51. 51 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3602 Весело

  [quote#47:"wallenstein"]Ти си този, който спамиш[/quote]
  Я, ти май й се явяваш адвокатче. Нили си йорист.
  [quote#47:"wallenstein"]Барселина е пуснала някакъв материал, а ти??? [/quote]
  Този материал няма нищо общо с темата, представлява непоискано съобщение, Венетка го пуска под всяка тема днес, което си е спам от всякъде.

  Gunter glieben glauchen globen
 52. 52 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3602 Весело

  До коментар [#22] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Опс. Сега виждам, че и ти си пуснал венеткиния спам. Явно ползвате обща флашка.

  Gunter glieben glauchen globen
 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  категорично и единодушно трябва да подкрепяме . факта че българско оръжие помага на сирийска опозиция ( въоръжена , пък опозиция ) след забрана за доставка в сирия от ООН , не ни оставя избор . иначе ще е още по лицемерно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#5] от "vance":

  Позитански глупости...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 55. 55 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 535 Любопитно

  За ограничените е спам.
  За нормално мислещите - четене и от други източници, освен учàсващите в информационната война и спонсорирани от "правилните" фондации.
  А пропо - важното е,че написаното е истина. Която не Ви е удобна....

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8363 Неутрално

  Ние вече ясно сме се определили,какво има още да гласуваме.

 57. 57 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  [quote#52:"Blood Red Skies"]Явно ползвате обща флашка. [/quote]

  Или и двамата четем една и съща немска преса.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 58. 58 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#5] от "vance":

  О Бога ми, тия стари мантри вече се изтъркаха до болка.
  На агресивна Русия нищо не й пречеше да търгува с Европа, и едновременно с това да спазва международните закони.
  След като водиш необявена война в съседна държава, и пак по стара руска традиция, изнасяш сепаратизъм, за да си създаваш малки буферчета около себе си, НЯМА да има добри отношения между Европа и Русия.
  не разбирате ли, че мнозинството МРАЗИ гнусната ви външна политика. Убийци такива!

  Every cradle is a grave.
 59. 59 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не мисля, че ЕС за момента може да има адекватна позиция по отношение на каквато и да е агресия. Като окупирана и диктувана от САЩ територия, Европа едва ли може да изрази собствено справедливо мнение, по убедителен начин.
  Ако беше независима и можеше да осъжда агресиите, да го е направила още при бомбандирането на съседна Сърбия и откъсване на Косово, за да се намести голямата американска база там. Но не го прави.

 60. 60 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 555 Неутрално

  [quote#5:"vance"]всички си затварят очите пред факта, че САЩ всячески се стремят да влошат отношенията между ЕС и Русия. Причината е, че добрите отношения между тези две сили ще навредят изключително много на хегемонията на САЩ. Представете си богатата на ресурси Русия да захранва евтино индустриалната мощ на ЕС (Германия). [/quote]

  Аааа стига с вашите комунистически простотии.
  Нали ако САЩ искаше да подчини Европа , след втората световна война нямаше да я финансира с плана Маршал ами щеше да я подчини без никакъв проблем.
  Но "великият" СССР нистина искаше и подчини а може да се каже почти унищожи част от Европа.

 61. 61 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 555 Неутрално

  [quote#7:"Никола Георгиев"]Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре.[/quote]

  ТОВА Е ИСТИНАТА НА ИСТИНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

 62. 62 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 555 Неутрално

  [quote#8:"not_a_drill"]Санкциите ги наложи ЕС на Русия, заради конфликт, който изобщо не касае ЕС. Ако някой има да противодейства на нещо, това е Русия. Нашата антируска стратегия е всъщност американска, не наша. [/quote]

  Щях да кажа че си глупак, но не си има нещо престъпно спрямо нас българите в твоите разсъждения.
  Американците не са застрашени от руснаците, но ние много.
  Сигурно ако зелени човечета окупират Поморие защото там има руснаци и ЕС наложи санкции ти пак ще кажеш че това е изконна руска територия и потърпевшите са руснаците от санкциите защото това не касае ЕС.
  Най вероятно си руснак, но има доста последователи на гошо дамаджаната които са готови да затрият майка си в името на русия.

 63. 63 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#40] от "Martin Marew":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 64. 64 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  71:25! Ами реално е. За този форум. Да не си помислите, че е валидно за цяла България? Сакън. Голяма грешка ще е. Трябва ли изобщо малцинството да го има? Аз мисля, че да. Иначе няма да е форум и няма да има дискусии.

 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  [quote#45:"wallenstein"]Не може да има успешна европейска стратегия против Русия, а единствено с Русия. [/quote]
  Проблемът е, че Русия е антиевропейска.

 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  [quote#32:"«Eхo»"]Остават гладните източноевропейци, които крепят УСА с последни сили в ЕС [/quote]
  Като казваш "гладните" източноевропейци сигурно имаш някаква база за сравнение? САЩ, Люксембург, Германия, Канада или Бурунди, Северна Корея, Русия? Руските заплати са малко по-високи от българските, но тотално отстъпват на Унгария, чехия, Словакия и особено Полша.
  Така че стига с тези простащини, че сме били бедни. Бедни българи, които от колите си не слизат.

 67. 67 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Кои от българските евродепутати са гласували "Против"?

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 68. 68 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Русия е диагноза и се радвам, че във форума, болните са малцинство.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8363 Неутрално

  За-защото сме европейци.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ватник":

  Кой кого убива в Донбас, Вата? Или да те сложа на детектор на лъжата?

  effi
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK