Брюксел се приготвя за големия дебат за имиграцията през есента

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 88 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#85] от "dearblue":

  Европейките ще бъдат принудени да им раждат и по 10 деца.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 2. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7135 Неутрално

  Големият дебат закъсня с повече от година.

 3. 90 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  Големият дебат го започнаха Франция и Италия с Кадафи...
  „ А сега слушайте вие, хора от НАТО!

  Вие бомбардирате стената, която не пропуска потока на африканската миграция в Европа и спира терористите от „Ал Кайда“…

  Тази стена беше Либия… Вие я разрушавате…Вие сте идиоти!

  За хилядите мигранти от Африка, за подкрепата на Ал Кайда – ще горите в Ада! И така ще стане…“

  [email protected]
 4. 91 Профил на Bai Stavri
  Bai Stavri
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#64] от "Fazer":

  Няма проблем Българи и Румънци да работят в Холандия

 5. 92 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#88] от "Lavinata":

  По-скоро, евроженските ще бъдат стимулирани и поощрявани - френския опит от времето на вноса на алжирци ще бъде полезен за континента ...

 6. 93 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Тва убу, ама главният спонсор САЩ колко бежанци ще поеме?

 7. 94 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Бе тя с Брюксел, евродепутатити и плача им почва да ми прилича на оная, дека отишал у пчелина, разбутал кошера, награбил меда, демек на Кадафи златото и петрола, па после ревнал, че пчелите го полазили и жилят ли жилят...

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 8. 95 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#81] от "Сизиф":


  До един с къси мустачки, малко смешна прическа и нестандартен поздрав.
  Между другото аз лично очаквам всеки месец подкрепата за крайно десните да се увеличава с по няколко процента във всички държави в ЕС. Отговора на днешните политически лидери, вероятно ще бъде даването на гласоподавателни права на представителите на "мирния" ислям. Но дори това няма да спре нацизма който ще е отговор на фанатизираните ислямисти с които в момента ни заливат.
  А няколко омотани в експлозив араби или 3-4 случая като във влака във Франция или Шарли Ебдо, ще взриви недоволството на белите европейци в масови протести.
  Арабите не трябва да забравят че искрата и за двете световни войни припламна точно в Европа.
  При трета световна арабския полуостров просто няма да го има. В буквалния смисъл на думата.

 9. 96 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#87] от "maria_":

  Граждански права означава и право на участие в избори. Подобни действия, ще взривят общественото недоволство.

 10. 97 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Доста съм депресиран от форума на дневник, който му трябва малко страшни снимки, за да зазвучи като Блиц. Вместо да сте пещерни расисти, замислете се къде е първопричината за всичко това - социалната левичарска държава, която ди дава, без да си дал.

  Засрамете се.

  1 индивид е 1 индивид, където и да е роден. Това е европейското.

 11. 98 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Много е трудно за решаване.Почти всички не искат бежанци,а същевременно на всички им е жал за тях и искаме да им помогнем.
  И това ще продължи години напред.

  Tony
 12. 99 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#87] от "maria_":

  не разбирам защо едни хора да имат право на монопол на територия. Такъв монопол произтича единствено от частната собственост на имот. Държавите би трябвало да третират всеки като равен, или съм пропуснал 200-250 години развитие?

 13. 100 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#99] от "ungeheuer":

  Това, което прави привлекателни за имигрантите западните страни, не са теритотиите им, а самите западни общества. Тия общества, където и да отидат, създават развити култури, пример САЩ, Австралия. Дори, когато отидат някъде като малцинство, предизвикват развитие в тия места, пример колониите.
  Тяхно право си е да дават или да не дават граждански права на хора дошли отвън, а те дават. Все пак не могат да приемат повече кандидати отколкото могат да интегрират, такова нещо би застрашило собствената им култура. Между другото има много по-богати страни, които не дават гражданство и никой не очаква от тях такова нещо.
  За мене е по-интересен въпроса, защо някои култури са водещи, а други не !?

 14. 101 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3288 Неутрално

  До коментар [#97] от "ungeheuer":
  Така е, но момента става нещо като късо съединение. По закона на Ома Напрежението е равно на Тока по Съпротивлението.
  В нашия случай Напрежение е разликата в заплащането на труда за едн и съща работа по Земната повърхност. ТОК е потока от мигранти. Съпротивление е трудността да се преместиш (потечеш) от едно на друго място.
  Преди няколко десетилетия трудностите по преместването (СЪПРОТИВЛЕНИЕ) си бяха значими - скъпи самолети, строги охрани по граници и пр. и съответно Токът беше малък.
  Сега не е така. От средата на джунглата или пустинята, стига де не те мързи хващаш пътя, тръгваш и никой не може да те спре. Огради, телени мрежи, полиция - дрън-дрън като тръгнат хилядите.
  Единственото устойчиво решение е да се намали НАПРЕЖЕНИЕТО или разликата в заплащането на труда по различни земни точки.
  Кой и как ще го направи друг път ще ви кажа, щото стана много дълго.

 15. 102 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#101] от "k_":

  много интересна алегория, но цената, която вие искате да се плати е европейските бачкатори да обеднеят доста. С което аз нямам проблем, защото справедливостта за всеки човек ми е по-мила, от това някакъв белгиец да мие кенефи за гарантирани 10 евра на час.

 16. 103 Профил на dalaver3
  dalaver3
  Рейтинг: 480 Разстроено

  http://djambazki.org/blog/view/154/isliamskoto-nashestvie-prodyljava-no-shte-ocelee-li-evropa

  Такса смет (ТБО) - Варна е НЕЗАКОННА !!! НЕ Я ПЛАЩАЙТЕ !!!, http://bit.ly/1gVr8qA, http://bit.ly/1mZMw5b, Iniqua nunquam imperia retinentur diu.
 17. 104 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 401 Весело

  " Брюксел се приготвя за големия дебат за имиграцията през есента "


  С тоя наплив от африкански скакалци до наесен може и да няма дебати...

  )))

 18. 105 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3288 Неутрално

  До коментар [#102] от "ungeheuer":
  Вече са засегнати не само миячите на кенефи. Балансирането на Напрежението се усеща на всички нива. Богатият Запад (Европа и Сев. Америка) е залят от квалифицирани мигранти, инженери, доктори, икономисти, служители и работници във всички нива. Никой разумен в развитите общества в момента не си и помисля, че ще получава добри кинти щото бил с нам си къв паспорт и държавата щяла да го пази и му гарантира плащане с пъти по-високо отколкото на друг дошъл от няколко хиляди км. Който се надява да се върне онова време преди глобализацията, така ще си изтлее в надеждите си. Ще вика, ще скача, ще псува, ще се надява на политици, полицаи, мрежи, огради да му пазят "правата", но реалността е че няма връщане назад. По някое време ще се кютне и толкоз.
  Живота продължава.

 19. 106 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Европа в лицето на управниците си още не може да осъзнае реалностите и си въобразява, че е в състояние да реши проблемите на Африка и Азия - на вътрешните и междудържавни конфликти, на междуисламските войни за надмощие и да се справи със заплахите на исламската агресия. Сегашната атака мрез мирно заселване на водещите европейски страни с мохамедани е явно добре замислена, организирана, осигурена и провеждана блестящо. Това е част от джихада - свещената война за световната победа на правата вяра над неверниците, които или трябва да приемат тая вяра, или да се простят с живота си. В света още не могат да разберат, че когато става дума за главните цели и интереси на Ислама, враждуващите течения и държави са единни. А ЕС не може да схване, че тези имигранти са здрави, добре облечени и нахранени, инструктирани за правата си до подробности като на колко време ще се сменя бельото и организирани като невъоръжен преден отряд, който помита граничните полицаи и нагло оргаризира безредици - засега само като "протести". Европа трябва да почне да си пази границите като всички нормални страни. Да спре да приема имигранти, освен в крайни и доказани случаи. Като САЩ, например, или като Русия, където спряха пристигащите от Централна Азия в Москва, като създадоха доброволчески отряди, проверяващи документите на всеки съмнителен.
  Това, че някои искат да напуснат бедните и безперспективни страни под предлог, че има проблеми, не трябва да е повод за приемането им в Европа. Всяка страна е длъжна да си решава проблемите. И да си пази гражданите.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 20. 107 Профил на cerro_torre
  cerro_torre
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#22] от "Петър Петров":

  Той Брюксел отдавна е столицата на Белгистан така че ..... те вече са си ги прибрали

 21. 108 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Ако в ЕС си мислят, че могат да приемат всички мераклии, трябва да сумират числеността на населението на поне 8 африкански страни, да прибавят поне половината от населението на страни като Афганистан, Ирак и Сирия, Йемен и кюрдските области на Турция, Ирак и Сирия. И да осъзнаят, че нямат капацитет за това. И че няма да могат да се справят с проблемите след заселването. Освен това, тези страни постоянно правят огромен брой деца, които прехвърлят на Европа. С майките. Докога Европа може да издържи? Тя ще рухне и населението, свикнало с трудности, ще слави Аллах в новите джамии.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 22. 109 Профил на cerro_torre
  cerro_torre
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#81] от "Сизиф":

  То е ясно до гражданска война, не знам само в чии интерес е това, но мисля че много хора се досещаме.
  То и при нас да се изсипят една купчина човекоподобни (моля състрадалците да не ми разстапят сърцето със съпунени истории) и ние ще грабнем кой каквото има ...

 23. 110 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Весело

  "От друга страна, издигането на стена в рамките на ЕС е ксенофобска мярка от унгарското правителство, която противоречи на ценностите и политиките на ЕС", добавя евродепутатът."

  Дава ли си някой сметка за капацитетите, които изпращаме да ни излагат в ЕП? Ако, и другите страни изпращат подобни неграмотници, не е изненада, че ЕС не може да представи нищо смислено за справяне с имигрантите.

 24. 111 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 274 Неутрално

  дебатът трябва да бъде 'с кораби ли да бъде откарана тая сган до родните си места или да бъдат пускани с парашути от транспортни самолети на нато'

  reddit.com/r/The_Donald/
 25. 112 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#41] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  Това е поредния трол с патологична зависимост от Русия.

 26. 113 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#74] от "Митко":

  Тази теза не издържа, ама хич. Индия като са все млади и прави, или пък в африканските страни, откъдето пълзят, да не би да са цъфнали и вързали? Възрастта няма нищо общо с качеството на живот. За да измислиш нов модел на БМВ, не ти трябва неграмотен африканец, пък бил той и на 22, който освен да чисти друго не може. Япония е с най-застарялото население сега, не в бъдещото, няма никаква миграционна политика и там трудно можеш да влезеш за работа и въпреки това си остава един от двата технологични център на иновации. И стандартът им не е паднал. Висок стандарт не се постига с млади необразовани ислямисти.

 27. 114 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#87] от "maria_":

  За кое момиче пишеш? Ако е за палестинката, която се разциври в ефир, 2 дена след предаването обявиха, че са ги одобрили да останат и няма да ги депортират, щото тя била отлична ученичка. Не знам колко трае тази процедура при тях ,от отказ на бежански статут до депортация, но момичето беше навъртяло доста години в училище. Така че джокер: цивриш по телевизията и няма депортация.

 28. 115 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4326 Неутрално

  Доста съм депресиран от форума на дневник, 

  Прави впечатление и изявлението на господина на втората снимка. В него има нещо гнило. Хем оправдаваш оградата на твоята държава , хем критикуваш тази в Унгария. Маджарите могат да се ядосат на това. До коментар [#97] от "ungeheuer":

  Bukalemun
 29. 116 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  [quote#29:"proza"]Това нас много яко ни устрйва. Всички ще изберат Западна Европа, а тук ще остане само някой афганец, който се занимава с търговия с наркотици. [/quote]
  Точно това ще се получи в крайна сметка и така е замислено.

  Отново система която облагодетелства богатите и силните. За Германия кандидатстват 800,000 и тя казва "А, не. Моята квота е 200,000. Затова ще си избера от 800,000 тези 200,000 които ми трябват а с останалите се оправяйте сами". След това втората страна по желание прави същото и накрая най-най-големият боклук който никой не го иска остава при нас.

  Ама пак ще му намерим цаката, ускорено го пращаме обратно към немците, просто си затваряме очите когато се измъкват.

  Поредният опит на немците да хитруват, както с Дъблинските споразумения и правилото "първата страна влезли". Така и не разбраха, че животът не може да се надхитри, може само да се съобразяваш с него.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 117 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#103] от "dalaver3":

  Доста остро но все повече хора започват да мислят така. Политици като Меркел с безумната си политика насила ще направят хората ултранационалисти макар че в сърцата си те не го искат.

  Като не искат да чуят гласът на разума може да се наложат и по-екстремни мерки. Конкретно в знак на протест почвам да се чудя дали на местните избори да не пусна кметската бюлетина за Фандъкова а за съветници за ПФ. Дано забележат сигнала. Има доста ченгета там но какво да правя като ГЕРБ са се надупили пред Меркел?

  ПС А каква е тази статия "Изнасилената държава"?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 31. 118 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Един приятел от Америка току що ми го прати

  [quote#0:"Muslim Book Store"]Muslim Book Store

  So, I was walking through the mall in Chicago and I saw that there was a "Muslim Book Store." I was wondering what exactly was in a Muslim bookstore so I went in.

  As I was wandering around taking a look, the clerk stopped me and asked if he could help me. I imagine I didn't look like his normal clientele, so I asked, “Do you have a copy of Donald Trump's book on his U.S. Immigration Policy regarding Muslims and illegal Mexicans?"

  The clerk said, "F--- off, get out and stay out!"

  I said, "Yes, that's the one. Do you have it in paperback?" [/quote]

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 32. 119 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#87] от "maria_":

  Сама си противоречиш, хем казваш че са гости които ще се върнат да занесат натрупаният опит в родината си хем момичето се разплаква защото искат да го върнат.

  Практиката показва, че веднъж пристигнали огромното МНОЗИНСТВО от тях нямат никакво намерение да се връщат в родината си. Ако се опитат да ги депортират стават нелегални имигранти, укриват се но остават.

  И впрочем гостенин е човек който си поканил да дойде, влиза през вратата а не през прозореца като тези. Накратко поредният набор красиви приказки нямащи нищо общо с реалността.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 33. 120 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#113:"bee"]Япония е с най-застарялото население сега, не в бъдещото, няма никаква миграционна политика и там трудно можеш да влезеш за работа и въпреки това си остава един от двата технологични център на иновации[/quote]
  О да, разбира се, когато пенсионерите са повече от работещите икономиката даже се ускорява. Абсолютно си прав!

  И този японец е соросоид на 100%:
  “One percent shrinkage in population will slow Japan`s economic growth by about half a percentage point each year. So 0.5 percent of GDP is about 2.5 trillion yen ($20.95 billion) every year that`s potentially lost economic revenue,” Takuji Okubo, Japan Macro Advisor’s chief economist, said.

  Както и Akihiko Matsutani автора на "Shrinking-population Economics: Lessons From Japan"

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 34. 121 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Европа целенасочено се варваризира и ислямизира .

  Скоро не бях ходил във Виена. Сигурно затова неотдавна ме изуми количеството бурки и фереджета, които са навсякъде по улиците – обикновено бутащи бебешки колички, тоест трайно уседнали и активно размножаващи се. За миг имах усещането, че съм попаднал някъде в арабския свят, във времето преди да бъдат свалени светските режими. Пред катедралата „Свети Стефан“ се провеждаше шумен митинг-протест на арабски активисти, които развяваха знамена с надписи „Свобода“. Явно си беше съвсем законен протест, озвучен по всички правила и огласяващ с високи децибели целия площад. Така и не влязох в катедралата. Предпочетох тя да остане както е в спомените ми отпреди и бързо се изнесох от площада в малка странична уличка, за да изпия едно сантиментално виенско кафе. В същото време пред Виенската опера имаше друг протест в подкрепа на гей-браковете. Странно защо беше озвучен с ориенталски музики и танци. Развяваха се знамената на дъгата. Като отивах към двореца Белведере, в мен беше едно такова… как да ви го кажа… Виена я нямаше тук. Духът й си беше отишъл оттук или просто се беше скрил на потайни и невидими места. После пред двореца видях инсталирано някакво футуристично и некадърно безумие – не знам как да го нарека това нещо, някакъв кич, на фона на бароковия дворцов комплекс от 18 век. И така. Тръгнах си с горчивото усещане, че тук нещо вече генерално е сбъркано и не е наред, че е останала една архитектурна черупка на миналото културно величие, която днес е изпразнена от съдържимото си и е напълнена с някаква нова блудкава течност.

  Така е в много градове и столици на Европа. Да не говорим за Осло и скандинавските страни, където на много места положението е изцяло извън контрол и властите не са способни да се справят с него. Вместо поне да се опитат обаче, европейските васали като обезумели бардове, записани на стари грамофонни плочи, продължават да въртят брюкселските песни за солидарност и толерантност – не виждайки, или по-скоро правейки се, че не виждат ЦУНАМИТО от човешки тела, което връхлетя европейския материк и пълзи със страшна сила към сърцето на европейската цивилизация, превземайки педя по педя нашата обща земя.

  Европейските лидери се държат напълно неадекватно и малоумно. Те не са в състояние да взимат отговорни и самостоятелни решения. Медиите и пропагандата са впрегнати в максимална степен. Затова и няма останало достатъчно количество будно население, което да е способно да ги разтърси и да ги спре.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 35. 122 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  САЩ са на крачка да реализират пълното си световно господство, хвърляйки Европа в пропастта на собственото й безумие.

  Все пак, в някои европейски медии започнаха плахо да се прокрадват догадките, че САЩ финансират огромния трафик на бежанци от Азия, Африка и Близкия изток. Няколко държавни глави призоваха за вразумяване и отпор на ислямската заплаха. Виктор Орбан вече не е сам, Марин льо Пен набира скорост, Чехия, Словакия и Словения се възпротивиха на бежанските квоти… Малкото останало мислещо население в Европа осъзнава ясно причината за огромния бежански поток от юг и югоизток – и тя е дестабилизирането на арабските и африканските държави, както и на Афганистан, чрез военните интервенции на САЩ, които потопиха в кръв и смърт огромни региони, сваляйки светските режими и финансирайки военните формирования, като създадоха Ал Кайда и ИДИЛ, и оттам – Ислямска държава. Истината вече не може да се скрие от света и дори кандидатът за президент Доналд Тръмп публично призна, че САЩ вече са мразени от целия свят. Не само от Путин.

  Погубвайки Европа чрез изкуствено създадени конфликти и чрез планираната й ислямизация, САЩ скоро ще останат съвсем сами срещу целия свят.

  Но какъв ще бъде този свят, който те ще притежават?!

  Какво ще представлява светът без Европа?!

  Старата римска максима „Разделяй и владей“ важи за определени локални територии, но няма как да разделиш и да завладееш цялата планета. Това е невъзможно. Всички империи, пожелали да притежават целия свят, са се проваляли. Все някъде, все някога, все някой ще спре и днешната империя. И тогава тя наистина ще разбере, че е останала сама срещу целия свят. Това ще бъде и началото на нейния край. Жалкото е, че Европа и цялото човечество ще платят огромна цена за това прозрение.

  Неотдавна Марин льо Пен извика: „Европейският съюз трябва да бъде разрушен!“. Не случайно в последните и най-пресни социологически проучвания тя е посочена от французите като най-предпочитания кандидат за президент. Вместо да се замислят и стреснат от увеличаващата се подкрепа в Европа за националистическите партии и движения, продажните казионни елити продължават да плашат поданиците си с плашилото на Холокоста и да строят паметници на спасените евреи – докато в същото това време си отгледаха чисто новичък Холокост в Украйна и останаха слепи за истинската опасност пред Европа, не чувайки гласа на разума: „Hannibal ante portas!“

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 36. 123 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Малко преди смъртта си през октомври 2011 г. Муамар Кадафи каза следното в прословутата си реч, с която се обърна към ООН и световните лидери, молейки ги да спрат безумните бомбардировки над Либия и да пощадят невинния либийски народ:

  „А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда, вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега“.

  След тази реч отговорът на НАТО се изрази в нови бомбардировки над цивилни и граждански обекти и убийството на самия Кадафи.

  Същото се случи в Ирак. Същото днес се случва в Сирия. Стотици хиляди жертви на тези войни днес търсят спасение в Европа.

  Да, Европа заслужава съдбата си. Политиката на Европейския съюз е насочвана дистанционно и тази политика сее огън и смърт – вече и в самата Европа. Украйна е само началото. Гърция е само началото. Тълпите от бежанци са само началото. Подготвяното секретно Трансатлантическо споразумение за свободна търговия със САЩ е само началото. Лошото тепърва предстои.

  Затова предпочитам да го кажа направо и без заобикалки:

  Марин льо Пен е права. Европейският съюз трябва да бъде разрушен. ЕС доказа недвусмислено, че е престъпна организация, тумор в сърцето на Стария континент. Тя не само подкрепя войните на САЩ по света. Тя воюва със собствените си народи.

  Какво можем да направим ние?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 37. 124 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  проф. Силвия Минева написа следното в социалната мрежа:

  ”Мистерията с хладилния камион в Австрия е подозрителна като цялата история с бежанските вълни, които все повече заприличват на варварските набези по време на късната Римска империя. С тази разлика, че онези са били стихийни, а сегашните са предварително организирани и планирани съвсем целенасочено, за да се дестабилизира европейският регион. Време е да се направи една доброволна мобилизация за отпор на бежанските вълни. Европейските държави отдавна нямат истински армии и затова се налага да се направят опълчения, след като отдавна е ясно, че НАТО обслужва интереси, различни от тези на европейските народи.“

  Виждам как някои от вас се усмихват скептично и дори развеселено от тези думи. Да, аз също знам, че няма да бъде създадено никакво опълчение.

  Само че аз знам и друго.

  Европа се събужда.

  Едновременно бавно и стреснато, но се пробужда от неолибералния си сън.

  Дали ще успее да се събуди докрай преди да е станало фатално късно, можем само да гадаем. А нашето, българското събуждане, е просто част от този общ процес. Когато нещата в Европа се обърнат, ще се обърнат и у нас. Ние винаги сме копирали Големите – не само Големите началници, както се изразява нашият сегашен пастир. Понякога сме копирали и Големите народи.

  Затова от българския политически „елит“ не очаквайте нищо, преди нещото да се случи в по-важните административни територии на колонията Европа. Политическият ни елит дори не е със статут на колониална администрация. Нашите държавници са със статут на надзиратели в една разсипана балканска подмандатна територия. И те си знаят много добре мястото, както и че нямат право дори да гъкнат – затова са инсталирани на тези постове – за да са послушни и да се изказват правилно. Те са най-продажните, некадърни и безродни типове на Майка България.

  Но въпреки че не сме способни да си направим сами опълчение, за да се защитим (в крайна сметка за това не са готови и „напредналите“ с материала европейски народи), можем да поддържаме духа си буден. Защото рано или късно ще бъдем принудени да се защитаваме сами, както това ще се случи и с другите ни европейски събратя. Всъщност, ние и сега се защитаваме и оцеляваме сами. В изоставените български села, подложени безконтролно на циганските набези, нашите майки, бащи, баби и дядовци сами са си опълченци. Ще дойде, рано или късно, един момент, в който ще почне да ни пука за тях – когато бедата почука и на нашата врата. Този момент не е толкова далече, колкото ни се иска.

  Рано или късно ще ни се наложи да си спомним, че сме един народ. Ще бъдем принудени да си го спомним, защото няма да има друг начин да оцелеем.

  Тази есен предстоят местни избори. С помощта на семейно-приятелско-партийните кръгове, на корпоративния и циганския вот, гарнирани с радиоактивно медийно облъчване и политически апатичен електорат, евроатлантическото статукво ще бъде възпроизведено. Това е предопределено, защото няма друга сериозна политическа алтернатива.

  Чувам как някой тук извиква: „Има! Атака и Волен!“.

  Ще ви отговоря. Атака не успя да узрее до висотата на своите идеи. Не успя да си отговори на най-важния въпрос – „Как?“. Не успя да създаде печеливша стратегия в неравната борба. Просто скачаше стихийно и шумно от битка в битка, от скандал на скандал, и затова винаги губеше. Понякога изговарянето на истината не е достатъчно, приятели. Трябва да знаеш КАК. Трябва да имаш способните хора, които да отговорят на този въпрос и чак след това да се впуснеш с ясен поглед в борбата. Казвам го с болка и горчивина и констатацията на този тъжен факт не ме прави щастлива.

  Но това е друга тема и е обект на друг анализ.

  Така или иначе това, което можем да направим днес, е да останем с ясно съзнание. Това е първото и най-важното. И ако ситуацията в Европа наистина се обърне, ако народите се раздвижат от вцепенението си, да бъдем подготвени и ние за това като част от голямото европейско семейство. На местните избори можем да разклатим непоклатимостта на евроатлантическото статукво. Това не е невъзможно. И е важно. Въпреки разочарованията си, да подкрепим антиглобалистките партии, да им бъдем активен и критичен коректив и да не им отнемаме шанса да пораснат.

  Не слушайте тези сред нас, които ви казват, че няма изход и всичко е безнадеждно. Те искат да повярвате в това. Дръжте се като субект, въпреки че сте обект на собствената си съдба.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 38. 125 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#122:"Бай Иван"]САЩ са на крачка да реализират пълното си световно господство, хвърляйки Европа в пропастта на собственото й безумие. [/quote]
  Както и да го въртя не разбирам как САЩ ще станат световни господари като унищожат Европа. По-скоро Русия ще спечели малко отсрочка за смъртта си чрез тези бежанци.

  Когато САЩ изтегляха войските си от Ирак нито един рубладжия не каза - така и така сте там, не се махайте, че ще дойдат ислямисти. Напротив. Цялата пацифистка дандания беше подкрепяна от рубладжиите и "полезните идиоти" на Запад.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 39. 126 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#125] от "Митко":......Читайте дурак !? Профессор будет маячить!

  http://memoriabg.com/2015/08/31/evropa-e-v-stupor-usa-izbraha-da-ostanat-sami-sreshtu-sveta/


  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 40. 127 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#126] от "Бай Иван":
  Видях, че си го преписал. Явно чакаш да препишеш отнякъде и отговор на това което ти постнах.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 41. 128 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#127] от "Митко":

  Бая . . . Сирийци сте женени за маргинализирани българки приели ИСЛЯМА още от времето на Живков, ньл тьй Мустафа (митко). . . алах-акбар ?  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 42. 129 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#128:"ба'Йван"]Бая . . . Сирийци сте женени за маргинализирани българки приели ИСЛЯМА още от времето на Живков, ньл тьй Мустафа (митко). . . алах-акбар ? [/quote]
  Това си личи, че не си го преписвал
  Тролкопролалията яко те друса!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 43. 130 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Всъщност ,нека си го кажем без осукване.От българска страна бареков с прекрасния си английски ,ще е от хората, които ще ни представя на дебата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK