Европарламентът предложи създаването на специален защитник на религиозните малцинства

По време на пленарната сесия в началото на февруари Европейският парламент призова ЕС да създаде пост на постоянен специален представител на общността за свободата на религията и вярванията. Той би бил натоварен със задачата да наблюдава и отправя препоръки за разрешаване на проблема с насилието срещу религиозни малцинства в конфликтни райони. 


Мнението на читателите в месечната анкета на Дневник.Европа "Стани Евродепутат" се различава с това на представителите в Европарламента - докато 63% от гласувалите в пленарна зала насърчиха идеята, от гласувалите в анкетата на сайта 64% са против - не смятат, че ЕС трябва да се натоварва със задачата да защитава религиозните малцинства в конфликтните зони. 
Повод подобно искане да бъде отправено на европейско ниво е насилието на "Ислямска държава" срещу религиозните малцинства на територията на Сирия и Ирак. Според евродепутатите международните сили трябва да предприемат спешни мерки за защита на християните, язидите, туркмените и другите малцинства в региона, които са жертва на екстремизъм, масово преследване и убийства заради вярванията си.


Според Европейския парламент незачитането на правата на тези малцинства в Близкия изток е равностойно на военно престъпление и геноцид.


Салма Бекир, 9 г., язидка от Ирак. Днес е бежанка в Македония.

© Associated Press

Салма Бекир, 9 г., язидка от Ирак. Днес е бежанка в Македония.


Според необвързваща резолюция на Европарламента отговорните за зверствата в Близкия изток трябва да бъдат изправени пред криминални съдилища заради нарушаване на международното право и престъпления срещу човечеството.


През последните години "Ислямска държава" многократно е обвинявана в мащабно потъпкване на правата на опонентите си, повече от които са също мюсюлмани. Джихадистите обаче си поставят за цел и унищожаването на малцинства, които смята за еретици и неверници – например асирийските християни и язидите.


Град Синджар в Ирак получи международно внимание през август 2014 г., когато десетки хиляди язиди се оказаха обградени от ислямисти в планината. Кюрдските сили, подкрепени от американски въздушни удари, успяха да отблъснат джихадистите, но въпреки това хиляди бяха екзекутирани, а жените – отвлечени и продадени в робство.


Кой подкрепи идеята в пленарна зала?


Всички български евродепутати гласуваха "За", както и големите парламентарни групи в Европейския парламент.


Идеята не беше посрещната с единодушие, вотът на предложението е сравнително разнообразен, като в някои групи депутатите са гласували без очевидно съгласуване вътрешно в парламентарните групи.


Срещу се обявиха евроскептиците - Европа на свободата и пряката демокрация (EFFD), където са Движение "5 Звезди" на италианеца Бепе Грило и британските евроскептици на Найджъл Фараж и Европа на нациите и свободите на "Националния фронт" на Льо Пен, италианската "Северна лига" и крайнодесните белгийци от "Влаамс Беланг". 


Против са също така Зелените, а крайните леви от Обединенат левица в Европарламента се въздържа от гласуване. 


Консерваторите и реформистите се разделиха и не показаха единно становище в гласуваното по въпроса.
––
Участвайте в анкетата "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.

/ Резултати

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 470 Неутрално

  За, задача номер едно ще е да излезе с позиция за Саудитска Арабия, където практикуването на религии, различни от исляма се наказва със затвор - през 2014 22 християни (включително жени и деца) са затворени заради религиозна церемония в дома на един от християните!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 2. 2 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 328 Неутрално

  А предвид бежанския паток, нямаме ли нужда от защитник на евещропейските граждани, ценности и свободи?

 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#2:"bgmusquetaire"], нямаме ли нужда от защитник на евещропейските граждани, ценности и свободи?[/quote] Не- имате нужда от адвокат, който се занимава с искове в ЕСПЧ, както и да Ви напише един иск в СЕС срещу германия/ друга държава, нарушаваща ЕС законодателство и правата Ви на ЕС гражданин, като поставя нелегалните имигранти в позицията на положителна дискриминация спрямо ЕС граждани- т.е. противоправно имигрантите се ползват с повече права, отколкото имат всички ЕС граждани.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  ПРОТИВ! Няма място в Европа, където те общо взето да не се спазват! Това прилича на поредната НЕхриситянска хрумка, за разбиване на европейските ценности!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 390 Неутрално  В Саудитска Арабия няма НИТО ЕДНА ЦЪРКВА.

  Там работят над 5 МИЛИОНА християни.


 6. 6 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Твърдо "за"! Но трябва да бъдат съдени цели държави, и то съвсем признати международно и членуващи в ООН. Като например Саудитска Арабия и други, където религията е вписана в личните документи и където да проповядваш християнството е престъпление, да се отметнеш от исляма се наказва със смърт и тем подобни средновековни безумия!

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Накратко, защита на религиозните свободи в едно демократично общество е необходимост, но назначаването на нови кусурнайсе бюрократи за целта е ненужно!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  И какво ще защитава подобен чиновник? Простотиите на мюсюлманите, облечени привидно в религия ли? Както неправителствените тунеядци не защитават нормалните хора, така и този! Трябва "Защитник от Меркелизма"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Прочете ли текста под анкетата? Там се обяснява какво и, най-вече, КЪДЕ ще защитава.

 10. 10 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1400 Любопитно

  [quote#4:"Нюланд-> Плевнелиев = РУМНО -> Живков и ГРУ"]ПРОТИВ! Няма място в Европа, където те общо взето да не се спазват! Това прилича на поредната НЕхриситянска хрумка, за разбиване на европейските ценности! [/quote]

  Чете ли статията !

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 11. 11 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1885 Любопитно

  [quote#6:"lechevalier"]Твърдо "за"! Но трябва да бъдат съдени цели държави[/quote]
  По кой закон? Шериата в Саудитска Арабия, Конституцията на имперска Япония или както сме свикнали в България - поредният Народен съд - и се съди всеки, който противоречи на "правата вяра"?
  [quote#10:"Ian Smith"]Чете ли статията ![/quote]
  Човекът е образован и през ум не му минава, че европейски правни норми могат да се прилагат на територия под чужда юристдикция. Затова говори само за Европа. А в Европа църквата е отделена от държавното управление и няма как чиновници да следят за църковните норми и морал. Ако последните противоречат на обществените норми, или се разтуря "църквата"/религиозната общност или обществото с "демократичните ценности". Другото е идиотска вяра, че електрон и позитрон могат да съществуват в електронна двойка. Но ако има такива вярващи, може да бъдат пратени сите "постоянни специални представители на общността за свободата на религията и вярванията" за постоянно в "ИДИЛ", Сомалия, Зимбабве, Саудитска арабия ... и да забравим за тях.

 12. 12 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 787 Неутрално

  За „религиозните свободи“, но в рамките на светската държава и обществени отношения. От там нататък религиозна свобода, дотолкова доколкото не засяга други свободи – индивидуални и обществени.

  @)----,--'--
 13. 13 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#11] от "wanderer":

  По кой закон? По международните закони. По декларацията за правата на човека. По закона, по който се съдят военнопрестъпниците. Защото точно това се казва в статията -- че двата вида престъпление са тъждествени.

 14. 14 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Да, обаче след като ЕП не може да защити религиозните свободи на населението в чужди държави/територии, в крайна сметка ще се окаже, че въпросната организация за да оправдае съществуването си като хранилка на многобройни чиновници ще се занимава с религиозните свободи... вътре в самия ЕС. Естествено, тези религиозни свободи ще се защитават в ущърб на религията на мнозинството.
  Ще се започне със строежа на нови джамии, ограничения в облеклото на жените, отделни училища и университети за момчета и момичета, забрана на християнските празници и т.н. и т.н.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  Няма нужда от още един висок пост на нищоправещ човек.

 16. 16 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 488 Любопитно

  ПРОТИВ!

  ЕП иска да възприеме някои от нашите български не добри практики. Ще търси длъжност за конкретен човек... а не обратното.


  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 17. 17 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  [quote#13:"lechevalier"]По декларацията за правата на човека.[/quote]
  Правно действие - не е договор - само пожелания!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Declaration_of_Human_Rights (английската версия дава и соц. страните, дето не са я гласували в едно две мюсюлмански страни и една "апартейдна" държава).
  "Въпреки, че Декларацията сама по себе си не е договор, тя изрично дефинира значението на думите „основни свободи“ и „човешки права“, които се намират в Хартата на Обединените нации, която е задължителна за всички държави-членки"
  "На Международната конференция по правата на човека на Обединените нации през 1968 г. е препоръчано, Декларацията да е „задължение на всички държави-членки на международната общност“ към всички хора. "
  Препоръчано, но не е прието .... и досега.
  А за тези, не важи, изобщо!
  "Някои мюсюлмански страни критикуват Всеобщата декларация за правата на човека за това, че текстовете ѝ не взимат предвид спецификите на ислямския начин на живот. През 1982 г. иранският представител в Обединените нации Сайед Раджайе-Кхорасани изразява позицията на своята страна относно Декларацията. Той заявява, че документът отразява само "светското схващане на юдео - християнските традиции", които не могат да бъдат приложени от никой мюсюлманин без той да престъпи Шариата. Това противопоставяне скоро приема и нови форми след като през 1990 г. в Кайро е приета Декларацията за човешките права в исляма. Мюсюлманските страни, членки на Организацията Ислямска конференция приемат тази декларация и препотвърждават тази си позиция на конференция през 2000"

  По самата Декларация: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=blg

  "Член 1. Bсички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права."
  Някои се раждат като "престолонаследници", а други - не. Равенството по достойнство е опорочено от всяка монархия.
  След всичките "права и свободи" следва:
  "Член 30
  Hищо в тази Декларация не може да бъде тълкувано като предоставящо право на дадена държава, група или лице да се занимават с каквато и да е дейност или да извършват действия, насочени към унищожаване на правата и свободите, провъзгласени в нея."
  Сиреч, Вашето тълкуване за свобода е "действие, насочено към унишожаване на (моите) правата и свободите, провъзгласени в нея (Декларацията). За да се избегне това логическо противоречие, трябва да се изследват конкретния национален закон (Конституция, Шериат, Указ на Султана - за Оман например), националните традиции и практика.

 18. 18 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#13] от "lechevalier":

  "Според Европейския парламент незачитането на правата на тези малцинства в Близкия изток е равностойно на военно престъпление и геноцид."

  Европейският парламент явно не познава Всеобщата декларацията за правата на човека. Там изрично е казано, чл. 21, че "Bолята на народа трябва да бъде основата на властта на правителството." Европейският парламент не е волята на на родите в Близкия изток. И това изявление на парламента е групо посегателство на правата, свободите и ДОСТОЙНСТВОТО на сунити, шиити, кюрди и другите народи в Близкия изток.
  Не съм подръжник ни на Асад, ни на Кадафи, но е долно и гнусно лицемерие, абсолютна варващина, една държава (например Франция) да сключва договори с тях, сиреч официално да ги признава за избрани по "волята на народа". И когато няма печалба от тая работа, без съд и публичен процес, да ги набеди за "диктатори", "убийци на народа", изроди.
  Може и да съм прост, но не желая да участвам в чуждо лицемерие и варварство.

 19. 19 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Достатъчно за защитени и сега, кому е нужно повече?

  Panta rhei....
 20. 20 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#18] от "wanderer":

  Много се увличаш, колега. Малцинствата, пък били те и религиозни, също са част от народа и от така наречената му воля. Да забраняваш на някого да си променя религията си е престъпление, както и да го въртиш. Не случайно Исус не е бил юрист.

 21. 21 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#20] от "lechevalier":

  "Не случайно Исус не е бил юрист."
  Не е баш така за ония времена. Стъпил е "правната норма" за идването на мисията, нещо като Декларацията за "чистите права". Но Пилат не го е съдил за "изкривяването/изопачаването/избирателното тълкуване" на тази норма (валидна само за юдеите), не само защото такава няма в правния мир (на Римската империя), а защото човек не може да бъде съден заради нечии фантазии или вярвания, били негови или чужди.
  Все пак не Исус е измислил анатемата и инквизицията, към каквото кажи-речи се стреми европарламента - анатемосване на "нарушители" на чужди религиозни вярвания. Дори с идеята за прилагане на полит-икономически санкции. Сиреч като Константин Велики авторитарно да налагат "правата вяра" за свобода и достойнство.

 22. 22 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  вече сме достатъчно развита цивилизация и това, че има думата свобода в някакъв израз, не трябва да ни заблуждава първосигнално. Религиозната свобода е зло. Всъщност гарантира липса на свобода. Деца биват зомбирани и мозъците им провмивани от малки, а като пораснат, почват да се взирвяват на публични места....

  Birds of a feather flock together.
 23. 23 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  религиозна свобода = свобода за индоктринация

  Birds of a feather flock together.
 24. 24 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  70% са гласували против! Извинявам се, ама се почувствах като във форум на талибани!

 25. 25 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#2:"bgmusquetaire"]А предвид бежанския паток, нямаме ли нужда от защитник на евещропейските граждани, ценности и свободи? [/quote]
  Спешно ни трябва защитник на лаицизма. Шериатът е несъвместим с ценностите на Европа!

 26. 26 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#4] от "Нюланд-> Плевнелиев = РУМНО -> Живков и ГРУ":

  И аз така реагирах въз основа на заглавието само, ама като прочетох статията иде реч функции на този защитник да се отнасят до конфликтни зони извън пределите на ЕС... На пръв поглед етикетна функция

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 27. 27 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 816 Неутрално

  някой трябва да защитава, християни, будисти, юдеи др. да си изповядват религията пред насъпващия див, НЕТОЛЕРАНТЕН по принцип ислям

  Cogito ergo sum :)
 28. 28 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Почитаеми съфорумници, става дума за следното:

  'Повод подобно искане да бъде отправено е насилието на "Ислямска държава" срещу религиозните малцинства на територията на Сирия и Ирак. Според евродепутатите международните сили трябва да предприемат спешни мерки за защита на християните, язидите, туркмените и другите малцинства в региона, които са жертва на екстремизъм, масово преследване и убийства заради вярванията си.

  Според Европейския парламент незачитането на правата на тези малцинства в Близкия изток е равностойно на военно престъпление и геноцид."


  И вие сте против да бъдат защитени правата на тези хора!

 29. 29 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Аз лично намирам Исляма толкова екстремен, колкото и Националсоциализма. Едното е "религия" на лъжепрофета Мохамед, другото е политическа ориентация. В самият Ислям я има вече, със Шериата, политическо управление на "религиозна" основа. През 7 век е нямало политически партии, единствената възможност да наложиш чуждо мнение е било чрез религията.

  Националсоциализма е бил забранен след 2-та Световна война в Германия, същото би могло и с Исляма. Който на каквото ще да си вярва в частният си живот, но не и официално, на политическо ниво.

  Es muß Geld fließen!
 30. 30 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "liubo...otdale4":


  [quote#5:"liubo...otdale4"]В Саудитска Арабия няма НИТО ЕДНА ЦЪРКВА.

  Там работят над 5 МИЛИОНА християни. [/quote]

  А Русия (т.е. Путин) построи най-голямата джамия и най-голямата църква.
  Но ти искаш "Санкции срещу Русия, до дупка !"

 31. 31 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#24:"bathsheba"]70% са гласували против! Извинявам се, ама се почувствах като във форум на талибани![/quote]
  Не ние трябва да се извиняваме. Страшно е как хората допускат невежеството и неприязънта да ги заслепяват.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 32. 32 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#28:"bathsheba"]

  Според Европейския парламент незачитането на правата на тези малцинства в Близкия изток е равностойно на военно престъпление и геноцид."

  И вие сте против да бъдат защитени правата на тези хора!
  [/quote]
  Шапка ти свалям за търпението! Те обичат да мразят. И мразят да четат.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  Щом няма да защитава правата на малцинствата в Европа,защо да не е защитник, назначен от ООН.Става въпрос за страни, извън Европа.

 34. 34 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#28] от "bathsheba":

  да бе, някакъв европейски чиновник ще респектира ДАЕШ

  Birds of a feather flock together.
 35. 35 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#32:"достатъчно !!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?! ДОЛУ БОКОВА!"]Те обичат да мразят. И мразят да четат. [/quote]

  Тези двете винаги вървят ръка за ръка, точно в десетката.

 36. 36 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#28:"bathsheba"]И вие сте против да бъдат защитени правата на тези хора! [/quote]
  Дали сме съгласни еврочиновник да взима заплата, за да - цитирам: "наблюдава и отправя препоръки за разрешаване на проблема с насилието срещу религиозни малцинства в конфликтни райони".
  Съгласни сме, как да не сме съгласни
  Знаете ли колко организации "наблюдават и отправят препоръки"? Мислите ли, че проблемът с изнасилването, отвличането и продажбата на ученички ще се реши с препоръка на ЕС?

 37. 37 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4357 Весело

  [quote#22:"Realistic Cock"]Религиозната свобода е зло. Всъщност гарантира липса на свобода. Деца биват зомбирани и мозъците им провмивани от малки, а като пораснат, почват да се взирвяват на публични места....[/quote]

  [quote#23:"Realistic Cock"]религиозна свобода = свобода за индоктринация[/quote]

  Атеистичните радикали, като тебе не сте по-добри от религиозните радикали. Религиозната свобода е основно и важно човешко право в ЕС! Ако, това положение не ти харесва може да отидеш в атеистичния рай наречен КНДР.... там религии няма.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 38. 38 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4357 Любопитно

  До коментар [#24] от "bathsheba":

  Права си, странен е този висок процент.... аз лично гласувах с ДА! Защото това е най-важното човешко и демократично право... и всеки, който иска да подтисне това право и свобода трябва да бъде преследван от закона.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 39. 39 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  АХАХА, сигурно и на Саудитска Арабия ще се скараме, и на Ердоган, ама друг път.

 40. 40 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#30] от "Жоро":

  Естествено че ще искам - Русия си ги заслужава, санкциите, до дупка, до пълно разорение. За всичкото зло, което направиха в България.

  И това няма нищо общо със Саудийска Арабия.

  ПП
  Путин САМ ли я построи, джамията ???

 41. 41 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#37] от "Иво":

  естествено, че съм по-добър, аз глави на религиозни не съм тръгнал да режа, нито да ги бичувам, което често се случва като на религиозните са им развързани свободите

  Birds of a feather flock together.
 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4357 Любопитно

  До коментар [#41] от "Realistic Cock":

  Да, но искаш да ограничиш свободата на хората да изповядват и да изразяват свободно своето вероизповедание... засега само на думи, а после кой знае как.... може да стигнеш до комунистите, които са вкарвали в затвора или убивали хора само заради това, че са били вярващи.

  Радикалните атеисти не сте по добри от религиозните фундаментасти....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на yannart
  yannart
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Против. На всеки трезвомислещ би следвало да е ясно, че тая длъжност няма да се занимава с "насилието на ИСИС над малцинствата в Ирак и Сирия", ами ще квичи из Европа по подобие на разните му хелзински комитети и разни такива. Не, мерси.

 44. 44 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#42] от "Иво":

  искам да огранича религиозните свободи - основно свободата безнаказано да заомбират малки деца. също така свободата да зомират и големи хора
  ако може и свободата да извършват стопанска дейност без да плащат данъци

  Birds of a feather flock together.
 45. 45 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#42] от "Иво":

  комунистите са вършели зверства защото са комунисти, и са тормозели и атеисти и даже други комунисти. повод и причини си намират лесно, като са комунисти.
  нямам нищо общо с комунистите а зверства са вършили и религиозни хора. О, ужас - доста зверства са извършени дирекнто по религиозни причини.
  И ако може да спрат да убиват с бичуване до смърт атеисти, които са "обидили" религията им. Щото религиозните хора в божието име все още правят такива неща.

  Birds of a feather flock together.
 46. 46 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Това че в Европа хуманизмът е надделял над религията и вече не правим такива неща не е успокояващо, защото напоследък много почнаха да пищят че се накърнявали религиозните им свободи...

  Birds of a feather flock together.
 47. 47 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4357 Любопитно

  [quote#44:"Realistic Cock"]искам да огранича религиозните свободи - основно свободата безнаказано да заомбират малки деца. също така свободата да зомират и големи хора [/quote]

  Ето затова те нарекох атеистичен радикал. Относно "зомбирането", ще дам за пример моето семейство.... моите родители са православни християни, аз и брат ми сме кръстени брат с времето стана атеист и в момента е такъв, а аз останах практикуващ и вярващ християнин. Никой не ни е зомбирал вкъщи да бъдем християни. Не може насила да накараш някой да стане вярващ.... хората имат свободна воля.

  [quote#45:"Realistic Cock"]комунистите са вършели зверства защото са комунисти, и са тормозели и атеисти и даже други комунисти. повод и причини си намират лесно, като са комунисти. [/quote]

  Комунистите са ползвали същите доводи, които вадиш ти сега.... наричали са религията "опиум за народа" и тем подобно глупости. Религии е ИМАЛО ВИНАГИ и ВИНАГИ ЩЕ има.... комунистите не успяха да обезверят хората в Монголия, Централна Азия, Русия, България, Румъния и т.н. НЯМА да успеете и вие! Вярата на хората е по-силно от вашите глупави и антидемократични предложения за забрани!

  [quote#45:"Realistic Cock"]О, ужас - доста зверства са извършени дирекнто по религиозни причини.
  И ако може да спрат да убиват с бичуване до смърт атеисти, които са "обидили" религията им. Щото религиозните хора в божието име все още правят такива неща.[/quote]

  О, ужас.... това е било в МИНАЛОТО! Днес и Православеие и Католицизъм проповядват ЛЮБОВ, СМИРЕНОСТ, МИЛОСЪРДИЕ!

  [quote#46:"Realistic Cock"]Това че в Европа хуманизмът е надделял над религията и вече не правим такива неща не е успокояващо, защото напоследък много почнаха да пищят че се накърнявали религиозните им свободи...[/quote]

  В Европа НАДДЕЛЯ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА, която ВИЕ ИСКАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ! НО, няма да ви се отвори парашута! Религиозната свобода е ОСНОВНО ЧОВЕШКО право според хартата на ООН за правата на човека, в хартата и конституцията на ЕС, в законодателството на ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ държави! Това е положението, колкото и да ви е неприятно И НИКОЙ НЯМА намерението да променя това! Или свиквай с това или.... казах ти накъде да се насочиш.... атеистичен КНДР зове хора като теб.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 48. 48 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Време е Папата да подсили швейцарската гвардия и поведе батальоните ѝ в защита на вярващите. Иначе да има религиозен омбудсман няма лошо. Язидите веднага ще се почувстват защитени и спокойни за живота си.

  Аман от лигльовци!!!!

  Navigare Necesse Est
 49. 49 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Ако говорим сериозно, разчитам НАТО да защити всичките ми свободи далеч преди да се сетя за някой и друг бла-бла либерал на синекурна длъжност.

  Navigare Necesse Est
 50. 50 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Поредната малоумна идея на бюрократи, наричани гръмко и без всякакво основание евродепутати. От текста се разбира, че щяла да се създаде длъжност за някакъв политически хрантутник, който "да наблюдава и дава препоръки за решаване на проблема...". И като даде препоръка какво?

  Първо, такава инициатива ако има въобще някакъв смисъл, трябва да е чрез някаква международна организация с широко участие на много държави.
  Второ, трябва да има възможност да се предприемат ефективни мерки, ако трябва с военна сила, срещу нарушители.

  Но инициативата е пълна безсмислица защото и сега свободата на вероизповеданието е основно човешко право според Хартата на ООН за правата на човека. В една светска държава вероизповеданието е лична работа и държавата не трябва да се бърка. А по света има сума държави-членки на ООН, които я нарушават без дори някой да ги упреква, въпреки че са си сложили подписа под нея. Нещо повече - средновековната мракобесническа държава Саудитска Арабия до скоро беше там в някаква комисия по правата на човека. Подигравка! И кой знае защо, нарушителите на това човешко право и на някои други покрай него са почти всички мюсюлмански държави.

  Тия в европарламента съвсем са изперкали.
  Ако нещо трябва спешно на Европа, то това са специални закони за противодействие на идеологии, целящи да подкопават конституционния ред в демократична Европа.
  Една такава е исляма, прикрит като религия.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 51. 51 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Очевидно ЕС-агаларите искат да наложат по заобиколен начин на ЕС-държавите да размитът пътя пред нахлуващите нашественици, да не би някой от тях да се препъне преди да успее да вземе нещо от щедрите социални помощи на държавите в северозападните територии и изобщо на територията на ЕС.

  Така де, след като Меркел ги покани и продължава да настоява не само Германия, но и всички държави да ги посрещат с прострени за прегръдка ръце, редно е и да се осигури абсолютно свободен път до крайната им цел.

 52. 52 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#51:"glog"]Така де, след като Меркел ги покани и продължава да настоява не само Германия, но и всички държави да ги посрещат с прострени за прегръдка ръце, редно е и да се осигури абсолютно свободен път до крайната им цел.[/quote]
  Финансовият министър на Германия каза, че има 17 млр. излишък от държаавните приходи. Един час наем на самолет Еърбъс А321 струва 20.000€. Може дасе сметне, колко ще струва цялото за 18 млн сирийци и толкова иракачани, взети заедно 36 млн. Правят почти половината от немците,

  Es muß Geld fließen!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK